Høye (statiske?) smell fra platespilleren. Kan noen hjelpe?

eih

Medlem
Ble medlem
02.07.2011
Innlegg
44
Antall liker
3
Hei,

Jeg sliter med at det kommer veldig høye smell spesielt når jeg spiller nye plater. Dette er en Linn LP 12 som er ca ett år gammel. Jeg fikk montert en ny Akito tonearm på Kontrapunkt nå i høst, og det er påmontert en MM Linn Adikt pickup. Riaa er en Sugden Masterclass. På denne har jeg også tilkoblet en gammel Technics 1210 med MC pickup. Der er det ikke noe problem med dette i det hele tatt, selv med de samme platene.

Så hva er det med Linn spilleren som lager dette problemet?

Jeg har koblet av jording, tatt av filtmatta, sjekket tilkoblingene mellom armen og pickupen.. Ingenting hjelper..

Hva kan dette komme av, og hva kan jeg gjøre med det? Håper noen eksperter her på forumet kan hjelpe.

Mvh Eirik
 

svartkeiko

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.02.2013
Innlegg
1.113
Antall liker
443
Sted
9395 KALDFARNES
Torget vurderinger
12
Hei,

Jeg sliter med at det kommer veldig høye smell spesielt når jeg spiller nye plater. Dette er en Linn LP 12 som er ca ett år gammel. Jeg fikk montert en ny Akito tonearm på Kontrapunkt nå i høst, og det er påmontert en MM Linn Adikt pickup. Riaa er en Sugden Masterclass. På denne har jeg også tilkoblet en gammel Technics 1210 med MC pickup. Der er det ikke noe problem med dette i det hele tatt, selv med de samme platene.

Så hva er det med Linn spilleren som lager dette problemet?

Jeg har koblet av jording, tatt av filtmatta, sjekket tilkoblingene mellom armen og pickupen.. Ingenting hjelper..

Hva kan dette komme av, og hva kan jeg gjøre med det? Håper noen eksperter her på forumet kan hjelpe.

Mvh Eirik
Kan hende det er brudd i tonearm-kabel.Kan også hende tilkobling/pinnene i pickup er bøyd og står for nærme hverandre.Jeg hadde også sjekket on-off bryter om jeg var deg.Hadde for en tid siden problemer med en on-off bryter som forårsaket slike "knepp" som du beskriver.Nei her må du gå grundig til verks og prøve eliminere eventuelle feil som du finner.Lykke til.
Mvh Kenneth
 

eih

Medlem
Ble medlem
02.07.2011
Innlegg
44
Antall liker
3
Hmm. Jeg har i alle fall utelukket feil i Riaa nå. Men brudd i tonearmkabel, ville jeg ikke da manglet lyd i en kanal? Det merkelige her er som sagt at det kun er et problem på nyinnkjøpte plater. De er jo så ladet av statisk elektrisitet at de tar med seg matta når de løftes av spilleren. Men hvorfor "knepper" det da 50 ganger så høyt på Linn som på 1210? Begriper ikke dette..
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
18.996
Antall liker
6.110
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Eg har hatt litt av det same problemet i samband med at vi fekk varmepumpe i stova. (Billeg varme, men ei audiofil utfordring, for ho må slåast av ved kritisk lytting - alt for mykje støy). Tidlegare har eg løyst slike antistatiske problem ved å fylle rommet med plantar, men varmepumpa tek knekken på mange av dei stor-/tynnblada. Eg får av og til ein "gnist" mot spindelen på platespelaren, slik at sikringskrinslaupet på riaatrinnet slår inn nokre sekund.
 
  • Liker
Reaksjoner: eih

HAREPUSEN

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.11.2009
Innlegg
1.379
Antall liker
481
Sted
telemark
Torget vurderinger
2
vanligvis er og motor /elektronikk og arm basen forbundet til ett jord punkt , som igjen kan forbindes riia , Kan du måle med multimeter mellom spindel og armbase jord , bør spindelen være avkoblet i forhold, jeg har ca 27 k
Du kan og prøve med en jord fra huset , Du kan og prøve en annen plate dempe matte i stedet for filt , jeg har en blygummi ,
Michell gyromat eller lignende ,Denne grammofonen har alldri spraket uansett kombos
Ville prøvd annen matte først
 
  • Liker
Reaksjoner: eih

eih

Medlem
Ble medlem
02.07.2011
Innlegg
44
Antall liker
3
Ok, takk for gode råd.

Jeg har satt på ny tonearmkabel nå, men med samme resultat. Så da kan vi utelukke problem der også. Jeg kunne tenke meg å prøve en slik matte i blygummi. Hvem selger det?

Men: Er det ikke rart at den andre spilleren ikke har noe av dette problemet? De er tross alt koblet til samme riaa... I tillegg er jo Linn-spilleren bare et år, armen noen måneder.
 

eih

Medlem
Ble medlem
02.07.2011
Innlegg
44
Antall liker
3
Nei, de er koblet til samme riaa som sagt. MC på 1210'en. Prøvde med MM på 1210, men det fungerte også helt fint. Mulig Linn er mer følsomt for slikt, men akkurat der stopper min kunnskap om slike ting. Noe slags statisk sak må det være, da eldre plater spiller helt fint. Jeg kjøpte to helt nye plastforseglete plater på fredag. Disse smeller ved avspilling, og begge er så elektriske at de løfter matta med seg når jeg løfter de av Linn, men ikke på 1210-en...Veldig kjipt. Mvh Eirik
 

FZ

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.04.2002
Innlegg
3.691
Antall liker
238
Torget vurderinger
3
Hadde samme problem med en Benz H2.0 Wood PU for mange år siden på en Linn med Ekos arm. PU'en avløste en tilsvarende Benz og jeg sendte den nye PU'en tilbake til forhandleren og fikk en ny. Aldri noe problem med den, så det var en feil på PU'en som gjorde at det smalt som ville helvete på enkelte plater.
Beste måten å unngå statisk elektrisitet som gjør at matta henger er å vaske platene i en platevasker. Bruker en VPI 17F og har sjelden problemer med at filten blir med opp.
 
  • Liker
Reaksjoner: eih

aircanada

Overivrig entusiast
Ble medlem
25.07.2012
Innlegg
633
Antall liker
313
Sted
Ørsta
Torget vurderinger
3
Hei,

Jeg sliter med at det kommer veldig høye smell spesielt når jeg spiller nye plater. Dette er en Linn LP 12 som er ca ett år gammel. Jeg fikk montert en ny Akito tonearm på Kontrapunkt nå i høst, og det er påmontert en MM Linn Adikt pickup. Riaa er en Sugden Masterclass. På denne har jeg også tilkoblet en gammel Technics 1210 med MC pickup. Der er det ikke noe problem med dette i det hele tatt, selv med de samme platene.

Så hva er det med Linn spilleren som lager dette problemet?

Jeg har koblet av jording, tatt av filtmatta, sjekket tilkoblingene mellom armen og pickupen.. Ingenting hjelper..

Hva kan dette komme av, og hva kan jeg gjøre med det? Håper noen eksperter her på forumet kan hjelpe.

Mvh Eirik
Jeg hadde også sjekket on-off bryter om jeg var deg.Hadde for en tid siden problemer med en on-off bryter som forårsaket slike "knepp" som du beskriver.
Mvh Kenneth
Fant du ut kva årsaka var?
 

eih

Medlem
Ble medlem
02.07.2011
Innlegg
44
Antall liker
3
Nei, har ikke hatt tid til å prøve noe mer. Skal prøve å få tak i en bra matte som kanskje kan hjelpe. Prøver det først, men tar gjerne mot flere innspill.
 

aircanada

Overivrig entusiast
Ble medlem
25.07.2012
Innlegg
633
Antall liker
313
Sted
Ørsta
Torget vurderinger
3
Hei,

Jeg sliter med at det kommer veldig høye smell spesielt når jeg spiller nye plater. Dette er en Linn LP 12 som er ca ett år gammel. Jeg fikk montert en ny Akito tonearm på Kontrapunkt nå i høst, og det er påmontert en MM Linn Adikt pickup. Riaa er en Sugden Masterclass. På denne har jeg også tilkoblet en gammel Technics 1210 med MC pickup. Der er det ikke noe problem med dette i det hele tatt, selv med de samme platene.

Så hva er det med Linn spilleren som lager dette problemet?

Jeg har koblet av jording, tatt av filtmatta, sjekket tilkoblingene mellom armen og pickupen.. Ingenting hjelper..

Hva kan dette komme av, og hva kan jeg gjøre med det? Håper noen eksperter her på forumet kan hjelpe.

Mvh Eirik
Jeg hadde også sjekket on-off bryter om jeg var deg.Hadde for en tid siden problemer med en on-off bryter som forårsaket slike "knepp" som du beskriver.
Mvh Kenneth
Fant du ut kva årsaka var?
Tenkte på svartkeiko
 

eih

Medlem
Ble medlem
02.07.2011
Innlegg
44
Antall liker
3
Har du prøvd Adikten på 1210en?
Der!!! Takk!!! Det eneste jeg ikke hadde prøvd... Tok Adikten av LP12 Og satte på 1210'en. Da smeller det som f... Da var altså feilen funnet. Feil på pickupen altså. Men svarte, den er jo bare et år gammel. Det skal de få vite om på Kontrapunkt. Har jeg garanti på dette tro? Uansett, tusen takk til Thompson Gunner! ;D
 
Topp Bunn