Jeg sitter og leser om svinekjaker og hamburgere ???
Blir rent sulten av dette. Nå har det seg slik, som mange vet, at jeg fisker laks. Det hadde derfor vært gøy å høre om noen av våre gourmeter har noen gode oppskrifter på gravlaks, som jo er bærre lækkert å spise. Utfold dere, og kom med deres oppskrifter.
Tenkte å begynne med denne;
Ingredienser
?1 lakseside
?2 ss salt
?3 ss sukker
?2 ts knuste hvite pepperkorn
?2 store bunter dill
?1 bunt dill til servering
Sennepssaus
?1 stor bunt finhakket dill
?ca 1 dl nøytral olje
?1/2 dl hvitvinseddik
?1/2 dl dijonsennep
?2 ss brunt sukker
? salt og pepper
Slik gjør du
Fjern beina fra laksen. Del fileten i to. Dryss kjøttsiden av begge delene med en blanding av salt, sukker og pepper og rikelig med finhakket dill. Husk å skylle og tørke dillen grundig.
Legg laksestykkene i et fat med kjøttsiden mot hverandre og dryss resten av dillen over. Dekk med plastfolie og sett noe tungt oppå.
La laksen trekke i kjøleskapet i to dager, snu på fisken et par ganger underveis. Skrap restene av dill av fisken og dryss over hakket fersk dill.
Serveres i tynne skiver på surbrød med hjemmelaget sennepssaus til.
Sennepssaus
Rør alle ingrediensene godt sammen. Smak til.
Blir rent sulten av dette. Nå har det seg slik, som mange vet, at jeg fisker laks. Det hadde derfor vært gøy å høre om noen av våre gourmeter har noen gode oppskrifter på gravlaks, som jo er bærre lækkert å spise. Utfold dere, og kom med deres oppskrifter.
Tenkte å begynne med denne;
Ingredienser
?1 lakseside
?2 ss salt
?3 ss sukker
?2 ts knuste hvite pepperkorn
?2 store bunter dill
?1 bunt dill til servering
Sennepssaus
?1 stor bunt finhakket dill
?ca 1 dl nøytral olje
?1/2 dl hvitvinseddik
?1/2 dl dijonsennep
?2 ss brunt sukker
? salt og pepper
Slik gjør du
Fjern beina fra laksen. Del fileten i to. Dryss kjøttsiden av begge delene med en blanding av salt, sukker og pepper og rikelig med finhakket dill. Husk å skylle og tørke dillen grundig.
Legg laksestykkene i et fat med kjøttsiden mot hverandre og dryss resten av dillen over. Dekk med plastfolie og sett noe tungt oppå.
La laksen trekke i kjøleskapet i to dager, snu på fisken et par ganger underveis. Skrap restene av dill av fisken og dryss over hakket fersk dill.
Serveres i tynne skiver på surbrød med hjemmelaget sennepssaus til.
Sennepssaus
Rør alle ingrediensene godt sammen. Smak til.
Vedlegg
-
42.6 KB Visninger: 71