Folkeskikk

Hb 52

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.03.2014
Innlegg
887
Antall liker
540
Torget vurderinger
10
Hvorfor svarer man ikke på Pm ??
Det hender dessverre alt for ofte at det ikke blir svart på Pm , etter å ha hatt en dialog selv om man kan se at vedkommende har vært logget på i ettertid . Dette gjelder merkelig nok også på hendvendelser på salgsannonser ??
 

TT.

Æresmedlem
Ble medlem
15.11.2007
Innlegg
23.321
Antall liker
21.871
Sted
X
Torget vurderinger
76
Jeg fikk mail i går fra en selger som svarte på min "ønskes kjøpt" annonse, jeg svarte vedkommende og ga et bud på det han hadde å tilby. Har enda ikke fått svar. Er vel ikke så vanskelig å si at "sorry, budet er for lavt" eller si "du må nok opp litt i pris" enn total taushet.
 

olisn

Overivrig entusiast
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
577
Antall liker
409
Sted
Larvik
Torget vurderinger
4
Hei

Jeg har nylig hatt- og har fortsatt salgsannonser ute. En ville kjøpe, en ville høre, og en kom med et lavt bud. Alle fikk et alminnelig høflig svar fra meg, ingen svarte. Og så sitter jeg der da, og føler at det er meg det er noe galt med, men skjønner det egentlig ikke. Ikke er de helt anonyme heller, de som unndrar seg vanlig folkeskikk.

Men for all del, jeg har for det meste møtt reale og hyggelige folk her inne, og forhandlinger har som regel gått i havn.
Det er bare det at når en er full av tillit og går på en sånn smell, så er det ikke hyggelig å leke kjøpmann her inne.

Ole G
 

TT.

Æresmedlem
Ble medlem
15.11.2007
Innlegg
23.321
Antall liker
21.871
Sted
X
Torget vurderinger
76
Men heldigvis, dette er unntaket. Det er heldigvis bare unntakene det er slik. Jeg har en del handler på "nakken" og jeg møter de hyggeligste mennesker når jeg handler. Etter å ha møtt folk tenker jeg, jøss, så hyggelig og imøtekommende han var. Osv.

Jeg har som sagt mange kjøp og salg både her, på finn og ebay og jeg har sjelden møtt folk uten folkeskikk
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.874
Antall liker
2.035
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Jeg har i årenes løp kjøpt og solgt brukt hifi på egne vegne, på vegne av tre hifi-interesserte voksne barn og på vegne av en hifi-interessert bror - i alt sikkert godt over hundre transaksjoner - har i det store og hele møtt bare hyggelige kjøpere og selgere. Jeg trenger bare noen ganske få fingre - mindre enn en håndfull - for å telle opp de negative erfaringene. Ikke sånn å forstå at jeg noen gang er blitt lurt - men de få fingrene representerer personer som jeg aldri kommer til å handle med.

Det er likevel det positive som henger igjen. Alle de hyggelige handlene. De hyggelige personene man har blitt kjent med. Ved flere anledninger har det blitt til kaffe, en hyggelig prat kombinert med prøvelytting. Utveksling av hifi- og musikkerfaringer. Hyggelige og nyttige hifi-bekjentskaper som har tålt tidens tann.

Jeg prøver å se det slik at folkeskikken er i utvikling. I vår elektroniske hverdag - full av SMSer og e-poster og hva vet jeg - skal det noe til å følge med på og å svare på alt. Enkelte er kan hende litt sjenerte eller har litt overdreven respekt for HFS'ere med mange innlegg og mange annonser med stjerner - jeg vet ikke, men jeg prøver å forstå.
 
Sist redigert:

Steinar_Lund

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.03.2002
Innlegg
7.813
Antall liker
2.728
Sted
Hvalstad, Asker
Torget vurderinger
3
For noen dager siden sendte jeg PM til en bruker og tilbød meg å brenne en cd for ham, gratis og franko inkludert frakt. Ikke noe svar. Noen dager senere sendte jeg ny PM og skrev at da går jeg ut fra at tilbudet ikke var interessant. Ikke noe svar da heller.

OK, det var et "unsolicited offer", men det hadde ikke kostet noe å svare.
 
  • Liker
Reaksjoner: oct

The Gunner

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.05.2010
Innlegg
8.772
Antall liker
12.395
Sted
Oslo
Torget vurderinger
6
Prøver å svare - og svarer gjør jeg -, men må innrømme at av og til så drukner faktisk en eller annen beskjed i mengden av henvendelser man får en dag eller to (tenker på den totale mengden, ikke bare her på HFS). Og har man vært slapp i noen dager, eller "switchet av", så hoper ting seg opp, og det kan bli et ork å komme "i gang" igjen. Spesielt i feriene så går man i mer eller mindre i "hvilemodus". Men kona mi er langt verre, hun har snart sikkert over 100 mail i mailboksen sin uåpnet, og mengden bare øker. Hun har vel gitt opp...

Benytter anledningen til å si "unnskyld" til de av dere som måtte ha følt seg forbigått av meg. Ikke vondt ment, altså :)
 

Mala

Overivrig entusiast
Ble medlem
14.03.2012
Innlegg
1.036
Antall liker
403
Sted
Haugesund
Torget vurderinger
5
Jeg har slitt med å få PM`er igjennom frem og tilbake med en annen på forumet her siste uken, er dette noe flere har opplevd?
 
Topp Bunn