Få din platespiller satt opp optimalt

Som importør av ett av markedets beste verktøy for finjustering av platespillere (AnalogMagik), så kan vi levere din platespiller perfekt satt opp ved kjøp. Med det menes at vi kan hente ut det fulle potensialet til din platespiller og således maksimere ditt utbytte av produktet.

Det er nå også mulig å levere inn din platespiller til oss for finjustering selv om den ikke er kjøpt hos oss. Tjenesten koster kr. 625,- pr. time og man betaler maksimalt for 4 timer. Om jobben tar lenger tid enn 4 timer, hvilket ofte er tilfelle, så dekkes dette av oss.

Om platespilleren kjøpes hos oss, så dekker vi 50% av kostnadene (100% av kostnaden over 4 timer) for platespillere under kr. 50 000,- og 100% av kostnadene for platespillere over kr. 50 000,- (tjenesten er altså helt gratis over et visst prisnivå).

Om du gir oss tilgang til ditt RIAA-trinn, så vil vi også kunne optimalisere last (impedans- og kapasitansverdier) ved bruk av AnalogMagik. Dette utføres da på timespris.

Du kan lese mere om verktøyet som benyttes her: AnalogMagik - All In One Cartridge Setup Software & Test LPs

Vår portefølje av platespillere er blant landets største med merker som Clearaudio, VPI, SME, TW-acustic og Brinkmann. I de fleste tilfellene lar det seg gjøre å sende en ferdig justert platespiller fra oss og til kunden, enten fullstendig montert i esken eller med tonearm og pickup separat fra plint og tallerken i samme eske. I sistnevnte tilfelle merker vi av høyden for optimal VTA/SRA ved bruk av teip (armsøyle plasseres da av mottaker slik at nedre kant av teip akkurat er synlig over armbasen-/bordet).

Det å sette opp en platespiller 100% optimalt er en utfordrende jobb som krever egnet verktøy. De ulike innstillingsparameterne er:

 1. Pivot til spindel avstand: I noen tilfeller følger det med en mal som brukes til å sette avstanden nøyaktig. Det finnes også protraktorer med integrert avstandsmåler til formålet.
 2. Stifttrykk (VTF; Vertical Tracking Force): Her er det en fordel å bruke en nøyaktig vekt som f.eks. Clearaudios Weight Watcher. Det er dessverre altfor mange unøyaktige vekter på markedet og vi har testet ganske mange og funnet dem uegnet. Den mest brukte vekten gir for eksempel forskjellig stifttrykk omtrent hver gang man senker stiften ned på vekten. Weight Watcher skiller seg ut med konsistente målinger hver gang.
 3. Lateral sporingsvinkel (HTA; Horizontal Tracking Angle også kalt Offset): Denne settes ved bruk av en protraktor. Vi benytter en med lasergravering for høyest mulig punktnøyaktighet.
 4. VTA (Vertical Tracking Angle) og SRA (Stylus Rake Angle): Dette er to sider av samme sak. Vinkelen mellom plate og diamant skal ideelt sett være 92 grader (det er med denne vinkelen platene blir kuttet). Dette betyr i teorien at armen skal være noe høyere bak enn foran da en arm som er i vater normalt tilsvarer 90 grader. Jeg sier normalt fordi dette også vil være avhengig av hvor perfekt nålefanen er montert i pickup og diamant på nålefane. Noen bruker USB-mikroskop til å måle denne vinkelen for så å gjøre justeringer inntil ca. 92 grader oppnås, mens vi bruker vårt AnalogMagik verktøy til å sette vinkelen slik at forvrengningen minimeres (AnalogMagik inneholder en forvrengningsanalysator) da det er dette man forsøker å oppnå ved å bruke 92 grader.
 5. Asimut (vertikal sporingsvinkel): Om man ser på pickup’en rett forfra, så skal nålefanen være snorrett. Asimut påvirker kanalseparasjonen. En korrekt asimut gir maksimal kanalseparasjon. Noen senker pickup’en ned på et speil for å sjekke asimut (om asimut er korrekt, så skal speilbildet sammenfalle med det virkelige bildet). Noen protraktorer kommer med integrert speil nettopp p.g.a. dette. Vi benytter i stedet AnalogMagik til å måle kanalseparasjonen og så justerer vi asimut inntil kanalseparasjonen er høyest mulig.
 6. Rotasjonshastighet: Denne settes pinlig nøyaktig med AnalogMagik. AnalogMagik kan også måle hvor god motorstyringen til en platespiller er ved å kvantifisere avvik i hastighet over tid (kjent som WOW & flutter). Her er TW-acustic i særklasse og dette er også årsaken til at TW-acustic leverer kontrollenheter til en rekke andre platespillermerker.
 7. Anti-skating: Skatingkraften, som skyldes friksjon i rillene og at armens pivotpunkt ikke er tangentiell til rillen, må balanseres for at PU skal spore optimalt. Ved bruk av AnalogMagik, så justeres graden av anti-skating ved hjelp av et testspor mot slutten av vinylplaten.
Siden AnalogMagik gjør oss i stand til å kvantifisere en platespillers egenskaper som forvrengning, kanalseparasjon, hastighetsavvik og vibrasjon/resonanser, så har vi opparbeidet oss en intern database inneholdende alle platespillerne vi hittil har satt opp. Våre kunder vil for øvrig kunne motta resultatene fra optimaliseringsarbeidet av sin platespiller på forespørsel.

Under finner dere noen bilder av aktuelle platespillere som kan leveres av oss. Vi ønsker nye og gamle kunder velkommen! Gjallarhorn Audio

TW-acustic Raven GT2:

IMG_1620.JPGClearaudio Innovation:

innovation-blbl_XL.pngBrinkmann Bardo:

bardo_XL.pngVPI Prime Signature:

primeSign-rw_XL.pngSME Synergy:

synergy_XL.pngAnalogMagik verktøyet:
analogmagik_XL.png
 

Kommentarer

HasseBasse

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.10.2016
Innlegg
1.254
Antall liker
1.176
Sted
Århus, Danmark.
Torget vurderinger
2
Ja....... Det løber ud af mundvigen. Godt lommeboken er forsvarligt lukket :)
Jeg hæftede mig også ved dette:
" Siden AnalogMagik gjør oss i stand til å kvantifisere en platespillers egenskaper"???
Kan man virkelig ikke finjustere en pladespiller uden at ta´ kvantefysikk/mekanikk i brug??
Eller mente man "bare" det helt alm. ord gemme/lagreo_O
 

Gjallarhorn Audio

Bransjeaktør
Ble medlem
26.02.2010
Innlegg
1.435
Antall liker
595
Sted
Heggedal, Asker
Torget vurderinger
89
'Å kvantifisere' er et vanlig uttrykk på norsk for å tallbestemme noe og har intet med kvantefysikk å gjøre. Så her har tydeligvis noe blitt borte i din egen oversettelse fra norsk til dansk :)
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
18.564
Antall liker
5.665
Sted
Kysten av Nordvestlandet. I argaste nynorskdistrik
Torget vurderinger
0
Dansk er vanskeleg. Nynorsk er mykje enklare.
Når noko er kvantifisert, er det målbart. Kvantifisering av dei ulike sidene av platespelarjusteringarbeid er ganske meiningsfylt, og det at Gjallarhorn lagar seg ei database om slikt, er ein god tanke, og det å kunne samanlikne ulike faktorar vil vere nyttig for den som skal sette saman ein fornuftig rigg. Eg tenkjer spesielt på matching.
 

Informasjon om bruker

Gjallarhorn Audio
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
595
Link til alle artikler
148
Gjallarhorn Audio sine annonser
Bransjenyheter
Hjemlånsutvalg hos Gjallarhorn

Hjemlånsutvalg hos Gjallarhorn

 • 10
I disse tider er det spesielt nyttig med hjemlån, og Gjallarhorn har et stort utvalg av hjemlånsprodukter å tilby sine kunder over det ganske land. Vi dekker sågar frakt 1 vei. Under finner dere...
Fortsett
Bransjenyheter
Kampanje på høyttalere fra Gauder Akustik i hele mars

Kampanje på høyttalere fra Gauder Akustik i hele mars

 • 0
Vi vil i hele mars gi gode tilbud på høyttalere fra Gauder Akustik. Ta kontakt på PM, epost eller telefon for å motta et tilbud. Firmaet har i realiteten produsert høyttalere siden 1929(!) og da...
Fortsett
Bransjenyheter
Ny forsyning av Wellfloat plattformer fra Japan

Ny forsyning av Wellfloat plattformer fra Japan

 • 4
Da har vi mottatt en ny forsyning av Wellfloat plattformer fra Japan. Plattformene som vi lagerfører er fra Slim-serien. De to standard modellene i denne serien heter 3545SF og 4548SF. Disse har...
Fortsett
Bransjenyheter
ASC TubeTraps - Siste opprop for forhåndsbestilling

ASC TubeTraps - Siste opprop for forhåndsbestilling

 • 0
ASC vil være ferdig med å produsere vår ordre ved utgangen av neste uke, så dette er siste opprop for de som ønsker å legge inn en forhåndsbestilling av disse suverene produktene. En full 20 fot...
Fortsett
Bransjenyheter
Gato Audio FM-30 & FM-50 igjen tilgjengelig

Gato Audio FM-30 & FM-50 igjen tilgjengelig

 • 0
Da er omsider FM-30 og FM-50 høyttalerne til Gato Audio igjen tilgjengelig fra produsent. Det dreier seg om et begrenset antall av FM-30 i blanklakkert valnøtt finish og FM-50 i svart pianolakk...
Fortsett
Bransjenyheter
Gato DIA-400S mottar Årets Produkt prisen av Stereo+

Gato DIA-400S mottar Årets Produkt prisen av Stereo+

 • 1
DIA-400S er tilgjengelig for demonstrasjon og hjemlån for kunder over hele landet. Du dekker kun frakt til neste kunde eller tilbake til oss. Gjallarhorn Audio
Fortsett
Topp Bunn