Hvor mye vann/lake i forhold til rom/vin (sånn ca.) ?Fidelio skrev:Hmm, lager sjelden gløgg, men jeg lager Bisp hvert år en ukes tid før jul. Nydelig drikk som man ikke må finne på å servere som aperitif, alle gjestene blir behagelig beruset og sovner. Samtalen rundt middagsbordet blir ikkeeksisterende.
Kok lake på sukker, pomerans- (eller appelsin) skall og nellik og vaniljestang, bør koke en god stund. Sil. Bland med 1 flaske brunt rom og 2 flasker rødvin og varm opp. Mmmmm.
Mengden vann er ikke så viktig, men det må være nok til at vannet kan absorbere sukkeret. Et par-tre dl vann, 1-2 dl sukker avhengig av smak (jeg bruker ca. 1 dl), en teskje nellikspiker, 1 vaniljestang (skrap ut frøene og bruk dem på noe annet og mer fornuftig) og skallet av 1 pomerans/1 appelsin (pass på at skallet ikke er vokset). Fyll på med vann etter hvert som det koker inn, og ikke drikk for mye rom mens man lager den, da glemmer man å ha i vann og hele greia blir karamellisert; dette til 1 flaske rom og 2 flasker rødvin.Tor Nado skrev:Hvor mye vann/lake i forhold til rom/vin (sånn ca.) ?