T
Thomas1
Gjest
Jeg har en god oppskrift på stekte kjellerlemmer hvisjeg finner den 
|
Du glemte et par ting til oppskriften din:Fang ei kråke i et tomt bosspann (åte i bunnen, kråka kommer seg ikke ut, ta på arbeidshansker og knekk nakken på den). Plukkes og renses. Brunes i jerngryte 1 times tid. Hjertet og leveren kjøres i blenderen, og brukes i sausen sammen med pepper og hvitløk. Lag en kraftig viltsaus med en god del rømme. Server med erter, kokte poteter og rørte tyttebær.
Hvis du inviterer svigermor, trenger du 2 kråker.
Freia gulrotkake ;DHvis noen trenger noen gode kake-oppskrifter er det bare å spørre, men noe sier meg at dere kanskje ikke baker så mye...?![]()
Man trenger ikke dessert. Det er bare å spise nok kjøtt.
Du glemte et par ting til oppskriften din:
1 ss ryggavskrap fra en frosk, 3 vorter, 2 mus, 1 slangetann, 1 rottehale. Og dette blandes altså i en svart jerngryte som tidligere nevnt...
Er det forresten noen som husker oppskriften på Georg's magiske medisin...?
Den burde gjøre susen både som forrett og vaskemiddel !!
Det minner litt om ravn...Hva smaker kråke? Har spist mye, men kråke har jeg ikke vært borti.
Lurte litt på denne i dag, den så jo god ut, og har laget noe lignende før, men disse eggene på slutten lurer jeg litt på. Skal de blandes inn helt på slutten og vil de ikke klumpe seg, eller bli litt suppete, det virket litt rart... Men du garanterer for at dette blir bra??Pasta Carbonara
Fres bacon i små biter på panna med litt fett. Tilsett en pakke krem-fløte. Skru ned varmen og la koke ned til den blir tykk.
Sett samtidig på noe god pasta etter smak.
Knus 3 egg i en bolle, tilsett store mengder hakket fersk persille, nykvernet pepper og litt salt (ikke for mye, baconet er salt i seg selv). Du kan også ha i litt basilikum eller annen krydder, men ikke så mye at det overdøver persillen.
Sil pastaen, vend den med litt olivenolje, hell over bacon/fløteblandingen, og ha til sist i eggeblandingen. Rør skikkelig rundt slik at alt blir godt blandet. Sett på bordet og høvle litt parmesanost over toppen.
Kjapt og gæli.
knut
Søren og, dette blir vanskelig... ;Degget skal vel egentlig klekkes på toppen av retten når den blir servert?
Hehe, trodde du spøkte jeg (er fremdeles litt usikker..:Du har tydeligvis ikke peiling på mat.
Kråke spises, og smaker godt. Noen foretrekker retten sammen med rør, men selv synes jeg balansert transistor fungerer best.Hehe, trodde du spøkte jeg (er fremdeles litt usikker..:).
Jeg har bare ikke hørt om at noen spiser kråke. Kan ikke engang finne oppskrift på kråke i "Ekte mannfolkmat"...
Men på den annen side er det vel få levende vesener som ikke kan spises![]()
Fres filetane i olje. Har du piripirikrydder, er det flott. Elles krydder etter smak.Nå har jeg testet ut den kyllingretten din to ganger Honkey, og den er god den, men siden jeg nå har tatt noen kyllingfileter ut av frysen i dag, så hadde det vært kjekt med litt andre forslag til tilbereding og...
Noen som har noen flere gode tips til middag basert på kyllingfileter...?
Du skal ikkje ha heile egget - berre eggeplomane. Rør dei inn i pastaen like før servering. Elles har eg ikkje høyrt om at persille skal vere med på dette - berre tull, meiner no eg.Søren og, dette blir vanskelig... ;D
Inndeling og sortering av vasketøy er en vitenskap. Jeg har 5 standardhauger for tøy:
* Farget 40
* Hvitt/lyst 40
* Farget 60
* Hvitt/lyst 60
* Ømfintlig tøy som ull/silke etc.
Til disse har jeg tre ulike vaskemidler:
* Vanlig for farget tøy (uten blekemidler)
* Vanlig for hvitt/lyst tøy (med blekemidler)
* Ull/silkevaskemiddel
Men så kommer det et og annet nytt, farget plagg inn i haugene, spesielt er det "farget 40" som er kritisk. Og ofte er det nettopp rødfarge som farger av. Heldigvis er dette den desidert største haugen. Så når jeg vasker den haugen, så hender det svært ofte at jeg skiller ut tøy som er rosa, rødt og lilla for seg og vasker separat. Spesielt gjelder dette dersom det kommer nye, røde plagg i hus. Og vips, så slipper man å vaske nye, røde plagg alene.
Kona har forresten et triks for å sjekke om et plagg farger. Kjøp billige, hvite gas-kluter og legg en slik sammen med vasken. Da vet man raskt om det farger, uten å ødelegge dyrere plagg.
Fres filetane i olje. Har du piripirikrydder, er det flott. Elles krydder etter smak.
Skjer poteter i skiver og lettkok dei. Legg dei i ei eldfast form, hell over fløyte. Legg filetane på toppen. Salt + pepar, og steik det i omnen ca 35 min. mot slutten dekkjer du alt med riven ost (helst med litt smak) og har det inn att i omnen til osten vert gylden (om du ikkje brukar Jarlsberg, altså - då vert osten ikkje gylden uansett)
Litt salat er sunt attåt. Personleg ville eg gjerne hatt (tynt, kaldt) øl til.
Det kan sjølvsagt diskuterast - nøttesmaken til Jarlsberg er flott, og kona mi (frå Vestfold) har Jarlsberg som sin favorittost. Personleg tykkjer eg vellagra Norvegia er endå betre som påleggsost, og at det er finast med gyllen farge på smelta ost.Jarlsberg er helt klart den beste osten!