Jeg har erfart at det er mange kloke hoder som forlyster seg med gode leskende dråper her inne.
I forbindelse med at jeg og min utkårede skal dele gjeld og gi katta ordnede forhold så vil jeg gjerne ha litt innspill til planlegging av drikkevarer til måltidet. Dette blir et godt nord-norsk bryllup (when in Rome) og folk skal ikke være tørste eller sultne etter arrangementet. Alt av råvarer (med et par unntak) er enten selvfanget, selv-prekevert, selv-plukket, selv-satt - høy DIY-faktor på mat. Tidsklemma satt en stopper for DIY på drikkefronten, dessverre, så her skal det bestilles i store monn fra vinmonopolet.no.
Menyen:
Dag 1 - middag (semi-uformell setting): Tørrfisksuppe (bacon, chorizo, og hjemmelaget tørrfisk)
Rødvin: Ricossa Barbera på kartong. God rødvin som gjør seg fint hos de fleste
Hvitvin: Jeg tenker en riesling eller chablis, men har lite grunnlag for å uttale meg om hva som er rett og ikke.
Øl: Siden dette er fredagen blir det antakeligvis et enkelt utvalg av "lokale" ølsorter (Nordlandspils), men jeg nøster opp i noen muligheter for å få levert noe litt mer eksotisk fra andre siden av Vestfjorden eller Narvik.
Selve dagen: Mottakelse: Her er tanken Prosecco de Valdobbiadene. Den er god, greit priset, og burde skli fint ned i de fleste ganer.
Meny:
Forrett: Klippfiskboller (en anelse pikante, klippfisken er selvfølgelig DIY, fanget utenfor Engeløya som tørrfisken)
Hovedrett: Bakt kveite (tatt i Nordfolda med stang) med glaserte rotgrønnsaker, ristede mandelpoteter (fra hagen)
Dessert: Enten multeorientert eller tyttebærorientert - avklares når vi se hva vi får plukket av multer
Drikke:
Forrett: Pale ale og hvitvin
Hovedrett: Hvitvin og en italiensk rødvin
Dessert: ?? (Hverken madammen eller undertegnede er spesielt begeistret for Tokaier eller Commandaria, men kanskje det finnes andre alternativer?)
Så - kjære livsnytere - det ligger et par vakuumerte kveitehoder til avhenting for det beste forslaget!
I forbindelse med at jeg og min utkårede skal dele gjeld og gi katta ordnede forhold så vil jeg gjerne ha litt innspill til planlegging av drikkevarer til måltidet. Dette blir et godt nord-norsk bryllup (when in Rome) og folk skal ikke være tørste eller sultne etter arrangementet. Alt av råvarer (med et par unntak) er enten selvfanget, selv-prekevert, selv-plukket, selv-satt - høy DIY-faktor på mat. Tidsklemma satt en stopper for DIY på drikkefronten, dessverre, så her skal det bestilles i store monn fra vinmonopolet.no.
Menyen:
Dag 1 - middag (semi-uformell setting): Tørrfisksuppe (bacon, chorizo, og hjemmelaget tørrfisk)
Rødvin: Ricossa Barbera på kartong. God rødvin som gjør seg fint hos de fleste
Hvitvin: Jeg tenker en riesling eller chablis, men har lite grunnlag for å uttale meg om hva som er rett og ikke.
Øl: Siden dette er fredagen blir det antakeligvis et enkelt utvalg av "lokale" ølsorter (Nordlandspils), men jeg nøster opp i noen muligheter for å få levert noe litt mer eksotisk fra andre siden av Vestfjorden eller Narvik.
Selve dagen: Mottakelse: Her er tanken Prosecco de Valdobbiadene. Den er god, greit priset, og burde skli fint ned i de fleste ganer.
Meny:
Forrett: Klippfiskboller (en anelse pikante, klippfisken er selvfølgelig DIY, fanget utenfor Engeløya som tørrfisken)
Hovedrett: Bakt kveite (tatt i Nordfolda med stang) med glaserte rotgrønnsaker, ristede mandelpoteter (fra hagen)
Dessert: Enten multeorientert eller tyttebærorientert - avklares når vi se hva vi får plukket av multer
Drikke:
Forrett: Pale ale og hvitvin
Hovedrett: Hvitvin og en italiensk rødvin
Dessert: ?? (Hverken madammen eller undertegnede er spesielt begeistret for Tokaier eller Commandaria, men kanskje det finnes andre alternativer?)
Så - kjære livsnytere - det ligger et par vakuumerte kveitehoder til avhenting for det beste forslaget!