DIY Røramp råd og veilidening

einarg

Fersking
Ble medlem
17.03.2009
Innlegg
4
Antall liker
0
Har no fått et ønske om å bygge meg Røramp, og vil gjerne ha innspill fra Dere erfarne byggere hva Dere vil anbefale og hva slags komponenter jeg skal bruke, tegninger må jeg jo også få tak i et eller annet sted. Kriterier jeg ønsker er at dem må no se litt bra ut det er det første, og det vikigste av alt, dem må spille bra, tenker da på et par monoblokker. Ønsker også at det skal være robuste greier, og har tenkt å legge bra mange tusen i dette, så her kan Dere være med å hjelpe meg på vei videre folkens. Ønsker selvsagt at dette skal bli et par kvalitetsblokker som holder i noen år!!!! Så robust, stabil, god effekt og skal ikek trenge å gjemme dem bort, da blir jeg fornøyd.

Takker på forhånd for alle innspill i denne tråden da, men ønsker også innspill hvor jeg kan kjøpe de forskjellige komponentene henne til en fornuftig pris. Utlandet ingen hindring.
Da er ordet Deres folkens!!
 

andreas

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.10.2003
Innlegg
2.347
Antall liker
110
Tenk litt på om du vil bygge et kit eller om du vil lage noe bare etter et skjema. Det siste krever mer tid, arbeid og bedre kunnskaper om elektronikk og vaccumrør. Ta en titt på veiset.net og kikk på jane sine prosjekter. Om du tror dette er noe du også kan gjennomføre kan det være litt å hente på å bygge bare etter skjema. Det er dog også viktig å velge riktig type forsterker, og det er i stor grad hvilke høytalere du har som avgjør dèt.
 

einarg

Fersking
Ble medlem
17.03.2009
Innlegg
4
Antall liker
0
Uppgradeaudio var absolutt noe ja, flotte produkter, det er bare å kikke i pengboka å bestille antar jeg, noen som har erfaring med disse kitene da?
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
11.447
Antall liker
2.467
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
18
Har du allerede høyttalere?
Hva slags musikk prioriterer du?
Hvordan ønsker du å få presentert musikken?
Det er veldig mange ting du bør tenke gjennom før du bestemmer deg.
Hvis alt er like viktig da.................
Har du bygd noe før?
Med rør?
Hvis dette er ditt første byggeprosjekt, vil jeg anbefale å starte litt forsiktig.
 

Brillegeit

Medlem
Ble medlem
30.05.2008
Innlegg
32
Antall liker
0
Hei!

Bottlehead.com bør også sjekkes ut. 300B-kitet derfra har blitt meget godt mottatt av de som har hørt det!
Som det blir skrevet tidligere så bør du vurdere hvilke høyttalere du har tenkt å bruke, da ikke alle typer rør-konstruksjoner er like universelle med tanke på høyttaler-valg.. 300B-kitet er foreksempel 8watt i hver kanal, det sier seg selv at det ikke er alle høyttalere som trives med kun 8watt. :)

mvh

- Bjørn

edit: http://www.hificollective.co.uk/index.html har også diverse kits, har ikke bestilt noe derfra, så jeg kan ikke si noe om servicen.
 

Sleiven

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.12.2003
Innlegg
2.294
Antall liker
14
1. Gå for et kit
2. Gå for et kit
3. Gå for et kit

Noe utenom 300B?
Har ikke erfaring med disse selv, men designeren er men erkjent forfatter av rørforsterkerbok.
http://www.amplimo.nl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=38&Itemid=134&lang=en

masse her også, selges ferdigbyggen under navnet Opera/Consonanse så vidt jeg har forstått.
http://www.diyhifisupply.com/


Deretter kan du vurdere å bygge noe etter et skjema
Husk at Kit blir som regel billigst. Gjør du alt selv ender du opp med å bestille deler fra 6 ulike webshopper i USA med + moms og frakt. Og med uheldig ledinsføring og jording ender du opp mes brum støy og ukevis med frustrasjoner og mister lystemn på det hele. Nei begynn med et kit da ar sjansen for å få noe vellykket størst.
Selv er jeg veldig begeistret for www.bottlehead.com og har 3 kit derfra.Du går heller ikke feil med Audionote fra Upgradeaudio. (Norge!!)
Skal du bare ha skjema finer det mye å klikke på her
http://lundahl.se/schematics.html Artiklene og byggene fra Claus Byrinth er meget grundige og bør være pensum for alle som prøver seg på diy..


og her litt franskundervisning (google oversetter ;)), hva med en Conrad_johnson inspirert preamp?
http://www.ptsoundlab.com/lampes/preamplificateurs/6n6pcj/pre6n6pcj.htm
http://www.ptsoundlab.com/Sleiven
 

Sleiven

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.12.2003
Innlegg
2.294
Antall liker
14
einarg skrev:
Disse selges også som Welleman kit. Ellers vet jeg ikke noe om dem bortsett fra at Wellemann har solgt dem hos RS components i England i mange år, billigere å sende enn fra USA, Ikke nevnt på audiofile forum utenat det betyr så mye..
 

VegardW

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
3.424
Antall liker
1.418
Sted
Kolsås
Torget vurderinger
4
Velleman Kit selges gjenom Børnes elektronikk og hos eltek.jeg loddet en k 4040.for noen år siden .Det var ca 700 lodde punkter .og jeg mener å huske at den kostet 10 k Jeg hadde stor glede av å bygge denne .ikke så stor glede av å lytte til den og jeg tror det kan ha noe for seg med færre lodde punkter og jeg tror du kan få mindre bygge hygge til prisen av bedre lyd ved å velge noe annet.
 
Topp Bunn