Bytte høyttalerkabler uten å skru av forsterker?

jarste

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.06.2012
Innlegg
108
Antall liker
34
Torget vurderinger
5
Sorry, men her er et skikkelig nybegynnerspørsmål. Jeg tester to forskjellige høyttalerkabler, og dette medfører jo bytting frem og tilbake. Effektforsterkeren har imidlertid ikke av- og påknapp, men skrur seg av av seg selv etter noe tid uten signal. Må jeg vente til forsterkeren skur seg av, eventuelt trekke ut strømmen, før jeg bytter høyttalerkabler, eller kan jeg bytte mens forsterkeren er på?
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.834
Antall liker
1.983
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Å bytte høyttalerkabler uten å slå av forsterkeren, er vel generelt ikke noe som anbefales. Hvis du likevel insisterer på å koble høyttalerkablene mens forsterkeren er på, bør du ved påkobling koble i høyttalerenden først. Ved frakobling, bør du koble fra i forsterkerenden først. Men du risikerer likevel at ett eller annet kommer borti noe som det ikke burde komme borti - så det sikreste er å gjøre som de fleste - inkl. meg - gjør: Slå av før du kobler på eller av kabler.
 
Sist redigert:

DIY_dude

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.01.2007
Innlegg
1.288
Antall liker
34
Sted
OSLO
Torget vurderinger
8
Dra ut strømmen. De fleste forsterkere tåler at man drar ut høyttalerkabelen mens den står på, men har hatt en ubehagelig opplevelse med en forsterker som nærmest eksploderte foran øynene på meg da jeg ved et uhell dro ut den ene høyttalerkabelen fra terminalen. Gjør ikke det en gang til, for å si det sånn.
 

Retep

Bransjeaktør
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
17.925
Antall liker
8.652
Sted
Mogreina
Torget vurderinger
20
Er bare å lære seg til å slå av ting når du kobler om. Det skal bare gå feil en gang før du skjønner hvorfor....
 
Topp Bunn