Burson Audio-tråden

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • T

  Tittentei

  Gjest
  Dette engasjementet fra mariusaa må jo bare kunne bety en ting? :D

  Burson er episk?
   

  mariusaa

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.01.2012
  Innlegg
  1.354
  Antall liker
  502
  Torget vurderinger
  9
  Kopiert fra "Burson Audio - ... sounds good like solid state should." #221.

  Mitt første - og så langt eneste - burson produkt er "the conductor". Men det er jo ikke en helt gal måte å bli kjent med burson på :) Den ble kjøpt av Home | moiz.no. 100% grei handel og kan bare anbefales. Enheten jeg har er en demo enhet, så den er litt spesiell med sin plexiglass topp og lys innvendig..

  burson1.jpg


  The conductor ble kjøpt for å få en hodetelefonforsterker med en varmere tone enn lake people g103 (som er helt nøytral), og for samtidig å erstatte hegel hd20 (som låter fantastisk, men er så stygg og se på at jeg brekker meg) som dac i stereo oppsettet her hjemme. Første overraskelsen når jeg skrudde på the conductor var lyset innvendig...

  burson2.jpg


  Moiz var så grei at han lot det være en overraskelse. Personlig trodde jeg det eneste som skilte denne demo enheten fra en vanlig en var "en teit gjennomsiktig topp". Tok feil der :) Men skal ikke henge meg opp i lyset og det her for "vanlige" the conductor kommer med metall top (ja, det henger en "ædda bædda" i lufta :))

  Så var det lyden.. Rett ut av esken? Varmt, behagelig, mer punch i bassen enn med hegel hd20, men smalt og flatt lydbilde :( Ble rett ut skuffet. Dag 2 viste seg å ikke være noe bedre: satt fortsatt å tenkte "hvis det ikke blir noe bedre nå så blir hd20 koblet opp igjen". Fortsatte å la den stå på igjennom dagen og over natta..

  17 mai, også kjent som dag 3 med the conductor. Også kjent som dagen ting har falt på plass. Gjorde litt A-B testing mot HD20 og det er nå bare nyanser som skiller de. Det kjipe smale og flate lydbildet the conductor hadde rett ut av esken er nå borte ;)

  burson3.jpg


  Ville jeg kjøpt en the conductor hvis målet bare var en bedre dac enn hd20? Det lille jeg gadd av A-B testing i dag gjorde det klart for meg at hvis jeg skal finne forskjellene så må jeg sitte i timesvis å bytte og notere og kjede meg skakk.. Hakket mer dynamisk lydbilde med the conductor i forhold til HD20, det er det eneste egentlig jeg har notert meg.. Så... Nei, for dac delen alene så ville jeg ikke brydd meg. HD20 er også ett utvilsomt KUPP til det den selges for om dagen.

  "Er the conductor bedre enn kombinasjonen hegel hd20 og auralic taurus" vet jeg om i vert fall 2 som lurer på :) Det er noen uker siden jeg hørte taurus, så det her blir av hva jeg mener jeg kan huske (ergo: ingen fasit) men taurus (og nå snakker vi kun om lyden via hodetelefoner) har en større øyeblikkelig WOW faktor. De øvre frekvenser er mer fremhevet med taurus (uten at den er ubehagelig eller lys), og det gjør at the conductor høres litt "lat" ut i sammenligning. Jeg innbiller meg at the conductor har en generelt litt mørkere tone generelt. Hvem av de er best? Tror ikke du kan gjøre noe feil uansett hvem av de du kjøper, de er veldig bra begge to. Jeg kunne høre på taurus i timesvis, og det samme med the conductor.

  Jeg tror jeg likte hifiman he-500 bedre på taurus (igjen, det er en stund siden jeg hadde taurus her), mens denon d7100 har aldri vært så bra som den er med the conductor (og ble derfor tatt av torget for en stund :))

  Hva ville jeg forandret med the conductor? XLR utganger + en fjernkontroll hadde ikke vært feil. XLR utganger bare fordi jeg føler det er litt mer proffsig, og fjernkontroll fordi jeg er lat.

  *edit*
  Og om det ikke kom frem bra nok: er du ute etter en bra dac OG en bra hodetelefonforsterker så burde du sjekke ut the conductor. Når du får en så bra dac og hodetelefonforsterker i samme boksen så må jeg si at den er veldig hyggelig priset.
   
  Sist redigert av en moderator:
  T

  Tittentei

  Gjest
  Kopiert fra "Burson Audio - ... sounds good like solid state should." #222.

  Tusen takk for anmeldelsen, og godt å høre at lydbildet åpnet seg opp. Min erfaring er at forskjellene mellom DAC'er, spesielt ved lytting til hodetelefoner, ofte er minimale. Har tenkt at når det kreves en aktiv innsats for å høre forskjellene og man ikke blir lydtrett, så er det ikke nødvendig å tenke så mye mer over det. Har tenkt litt på å kanskje kjøpe en god digital EQ med en nøytral innebygget DAC. På den måten regner jeg med at man kan legge inn en rekke presets som man bare kan loade inn med et par klikk, og vips så har man en rekke forskjellige lydsignaturer direkte til ampen. :D

  Bursonen din ser rå ut. Pass på så du ikke blir solbrent :D
   
  Sist redigert av en moderator:

  CDWMcInSpots

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  30.09.2010
  Innlegg
  7.551
  Antall liker
  563
  Sted
  Bergensregionen
  Takk for tråd, begrunnelse for denne tråden vs. vennetråd og trådadministrasjon

  Begrunnelse for denne tråden vs. vennetråd
  Svarte f...... Jaja. Kan moderatoren el grande slette denne?
  Først takk for en tråd jeg lenge har tenkt at vi burde ha.

  Det er fint å ha en tråd om Burson Audios hodetelefonrelaterte produkter i hodetelefonkategorien.

  Jeg og flere andre foretrekker vanlige tråder fremfor vennetråder fordi man i vennetrådene blir uglesett hvis man skriver noe kritisk.
  Jeg gjentar: Jeg liker tråder der det er lov å skrive "Jeg liker ikke produkt X fordi ...". Dét er det dessverre ikke gehør for i vennetråder. De berømmelige noen blir da pottesure.

  Husk dessuten på at vennetråden omfatter alle produkter Burson Audio lager, ikke bare de hodetelefonrelaterte.

  Begrunnelsen ble støttet av JohnnyH, ardilla, Tittentei og trådstarter mariusaa.

  Trådadministrasjon, -rydding og strigling
  Jeg har kopiert to innlegg (#5 og #6) fra vennetråden.

  Noen har ytret ønske om litt rydding i tråden enten i innlegg i tråden, eller via PM. Ønsker dere det, eller skal vi la det stå slik det gjør? Hvis vi skal rydde: Hvilke innlegg bør fjernes helt eller delvis?

  Super jobb CDW. Og jeg må si meg enig med JohnnyH her; hadde vært greit om alt offtopic ble slettet så det er kun relevant burson ting som står igjen i tråden.
  Fint. Da skal jeg etterhvert rydde og strigle etter beste evne slik at det (nesten) bare blir Burson-stoff + ett innlegg som oppsummerer om hvorfor vi har denne tråden vs. de andre.
  21.05.2013 ca. kl. 17.30 fjernet CDWMcInSpots 16 innlegg.
   
  Sist redigert:

  mteinum

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  29.05.2007
  Innlegg
  9.931
  Antall liker
  3.476
  Sted
  Øya
  Torget vurderinger
  1
  Screen Shot 2013-05-23 at 10.14.41 AM.jpg


  3 utgaver!? Hvor lurt dette er fra Bursons side er jeg heller mer usikker på.
   

  Moiz Audio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  06.08.2007
  Innlegg
  3.918
  Antall liker
  561
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  116
  er vel mest bergenet for det store asiatiske markedet
   

  mariusaa

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.01.2012
  Innlegg
  1.354
  Antall liker
  502
  Torget vurderinger
  9
  Det er den beste av de vi får her på berget så da kan de selge wanna-be conductor så mye de vil til resten av verden for min del
   

  mteinum

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  29.05.2007
  Innlegg
  9.931
  Antall liker
  3.476
  Sted
  Øya
  Torget vurderinger
  1
  Da kom det epost fra Burson sales om pris

  Hi Guys,

  Introducing the Burson Conductor SL9018 and Conductor SL1793.

  The Conductor SL9018 is a streamlined version of the Conductor which has been established as a benchmark in the industry.

  The Conductor SL1793 is an enhanced version of the legendary HA-160D.

  Through our collection of Conductors, Burson is offering head-fiers the best at every price level.

  Conductor SL9018 RRP1550USD
  Conductor SL1793. RRP1250USD

  Releasing in June, 2013
   

  Loevhagen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.08.2005
  Innlegg
  5.361
  Antall liker
  1.027
  Sted
  L -> her <- H
  Torget vurderinger
  3
  Synd de tradisjonelle stereoproduktene til Burson er gått ut av produksjon, fordi jeg synes de så ut som $$$ og ga eierglede. Har vurdert kjøp av dem flere ganger, men fjernkontroll på pre-delen er primærårsaken til at jeg ennå ikke eier et komplett Bursonanlegg.

  Når jeg ser på de ulike versjonene av hodetelefonforsterkerne med ulike dac-er som tilbys - så er det lett å tenke "så teit". Jeg velger imidlertid å tenke "bra og flott at forbrukerne får valgmuligheter". En liten djevel sier allikevel "aaargh. enda mer å velge mellom - og spiller de EGENTLIG så forskjellig".
   

  CDWMcInSpots

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  30.09.2010
  Innlegg
  7.551
  Antall liker
  563
  Sted
  Bergensregionen
  To noe divergerende observasjoner

  To noe divergerende observasjoner:

  Burson "the conductor" er ett røverkjøp med tanke på hvor god hodetelefonforsterker OG dac du får i samme boks. Som hodetelefonforsterker er den helt på line med auralic taurus til 13.000kr, og som dac erstattet den for min del hegel hd20. Helt klart ett av disse "du får mer enn du betaler for" produktene.
  Det er jeg litt overrasket over å lese, men vi har vel forskjellig smak. Jeg hadde Conductor hjemme et par uker og likte den egentlig ganske godt, men da jeg sammenliknet med Hegel HD20 via line in mot den innebygde DAC, da valgte jeg å sende Conductor retur og beholde min Soloist, mens HD20 da kom på "radaren". Ikke at DAC'en i Conductor er dårlig, slett ikke, men den har litt mindre naturlig lyd enn HD20. Synes JEG. Her tenker jeg bl.a. på et fokus på øvre mellomtone og nedre diskant, som gjør at stemmer eksempelvis får en litt for lys karakter. Litt som om HD20 skulle ha vært en R-2R DAC, mens Conductor sin DAC høres ut som en typisk single bit DAC (hvilket den visst nokk er, mens HD20 IKKE er en R-2R DAC, men høres altså ut slik).

  Noe annet er, hvordan dette ekstra fokus på øvre mellomtone og nedre diskant vil passe sammen med LCD-2. Kanskje veldig bra, siden LCD-2 har litt lite topp.
   
  Sist redigert:

  CDWMcInSpots

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  30.09.2010
  Innlegg
  7.551
  Antall liker
  563
  Sted
  Bergensregionen
  Burson Conductor: Omtale

  Lyd & Bilde har publisert en tidligere omtalt omtale av Burson Conductor: "Test av Burson Conductor - Kinderegg til hodetelefonene".

  En av (de norske(?)) hifitidsskriftene har for øyeblikket en omtale av Burson Conductor. Der mente man at hodetelefonforsterkerdelen er god, men at DAK-delen hvis pris er lik differansen mot Burson Soloist ikke var like konkurransedyktig ift. andre DAKer til samme pris som prisdifferansen mellom Burson-modellene.
  [...]
  Tillegg:
  Det er Lyd & Bilde som omtaler Burson Conductor. Dessverre har de glemt det i bladets innholdsfortegnelse, men jeg tror den begynner på side 78. Hvis noen har utgaven, kan de med fordel bidra ved å bekrefte eller oppgi det korrekte sidetallet.
   

  CDWMcInSpots

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  30.09.2010
  Innlegg
  7.551
  Antall liker
  563
  Sted
  Bergensregionen
  Burson Conductor: Ny USB-modul

  Lyd & Bilde har 14.10.2013 publisert nyhetsmeldingen "USB-oppgradering til Burson Conductor":

  Eiere av Burson Conductor hodetelefonforsterker med innebygd digitalomvandler kan nå oppgradere USB-modulen.

  Burson Conductor og Conductor SL har opprinnelig USB-mottakeren Tenor 8802. Produsenten ønsker nå at alle oppgraderer til den nye USB-modulen Cmedia CM6631A, som støtter alle samplingfrekvenser som Tenor 8802 i tillegg til 176,4 kHz. Dessuten lover Burson at den lettere parer seg med spesialiserte avspillingsprogram (som for eksempel Jplay).

  Hele den nye USB-modulen er skreddersydd for å fungere med Conductor. Burson lover en lydkvalitet som kan konkurrere med enhver eksterne USB-DAC på markedet.

  Samplingfrekvenser:
  44,1 / 48 / 88,2 / 96 / 176,4K / 192 kHz
  Bitlengde: 16 / 24-bit
   

  ardilla

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  14.12.2009
  Innlegg
  4.310
  Antall liker
  840
  Sted
  OSLO
  Torget vurderinger
  3
  Ja, har fulgt med på Phototristan i flere år. Han virker som en litt sær type (verre enn deg), men liker kanalen hans godt.
  Det kan jeg ikke tenke meg.

  For å klargjøre: Er du fan av Phototristan eller Burson, eller er Phototristan fan av deg eller omvendt eller begge deler? Hva liker du så godt med Burson eller Phototristan eller eventuelt med deg selv?
   

  ardilla

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  14.12.2009
  Innlegg
  4.310
  Antall liker
  840
  Sted
  OSLO
  Torget vurderinger
  3
  Conductor har kommet i ny utgave - Conductor Virtuoso. Det eneste jeg hadde å utsette på den gamle Conductor var volumkontrollen - og den ser ut til å være den viktigste oppgraderingen. Og så med fjernkontroll da gitt!

  De skriver at "The Conductor Virtuoso’s headphone amp section is essentially the Soloist which reviewers have raved about." - og siden Soloist er den samme gamle, er vel den eventuelle lydmessige oppgraderingen i volumkontrollen og DAC-delen.

  Posta en omtale av (den gamle) Conductor og den identiske Soloist (som bare er amp-delen til Conductor) her, hvis noen skulle være interessert:
  THE BURSON CONDUCTOR / SOLOIST REVIEW With or without… | The Headphoneer.
   

  Rizzo

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  29.11.2006
  Innlegg
  248
  Antall liker
  48
  Torget vurderinger
  11
  Da kan jeg melde meg inn her etter å ha plukket opp en Conductor på brukten her. Etter to kvelder foran den nye enheten er jeg sikker på at den i hvertfall er forskjellig fra det jeg har hatt her før. Jeg virker foreløpig å foretrekke PCM1793 DAC-kortet, men dette kan også skyldes at lyden rett og slett er litt uvant. Blir spennende å se fortsettelsen
   

  ardilla

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  14.12.2009
  Innlegg
  4.310
  Antall liker
  840
  Sted
  OSLO
  Torget vurderinger
  3
  Da kan jeg melde meg inn her etter å ha plukket opp en Conductor på brukten her. Etter to kvelder foran den nye enheten er jeg sikker på at den i hvertfall er forskjellig fra det jeg har hatt her før. Jeg virker foreløpig å foretrekke PCM1793 DAC-kortet, men dette kan også skyldes at lyden rett og slett er litt uvant. Blir spennende å se fortsettelsen
  Grattis med flott forsterker og dac =)
   

  Rizzo

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  29.11.2006
  Innlegg
  248
  Antall liker
  48
  Torget vurderinger
  11
  Da har jeg fått prøvd denne herlige ampen vesentlig mer og jeg er meget glad jeg kjøpte denne. Den er lysere enn jeg har vært vant til, selv med PCM 1793 DAC-kortet, men det er en letthet og flytende følelse av musikken som jeg hittil ikke har vært i nærheten av med mine hodetelefoner. jeg virker å stort sett foretrekke Burr-Brown DACen på musikken jeg hører mest på, som befinner seg i den noe tyngere delen av skalan.

  Akkurat nå prøver jeg Conductoren som ren DAC i stereoen hjemme, jeg vil si at den klarer seg ekstremt godt her også(foreløpig kun prøvd med ESS9018 kortet). Et herlig produkt som jeg kommer til å kose meg med lenge tror jeg.
   

  ardilla

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  14.12.2009
  Innlegg
  4.310
  Antall liker
  840
  Sted
  OSLO
  Torget vurderinger
  3
  Den er lysere enn jeg har vært vant til,........, men det er en letthet og flytende følelse av musikken
  Det samme synes jeg, det er spesiell amp, i positiv forstand!
   

  Werder

  Fersking
  Ble medlem
  03.10.2017
  Innlegg
  4
  Antall liker
  0
  Sted
  Hardanger
  Kjekt å se at det finnes andre Burson-entusiaster :)
  Har lyst å høre: hvilke hodetelefoner bruker dere sammen med hvilken Burson? Noen kombinasjoner som er 'match in heaven', andre som er ikke funker?
   

  particle

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  29.07.2014
  Innlegg
  463
  Antall liker
  278
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  2
  Kjekt å se at det finnes andre Burson-entusiaster :)
  Har lyst å høre: hvilke hodetelefoner bruker dere sammen med hvilken Burson? Noen kombinasjoner som er 'match in heaven', andre som er ikke funker?
  Jeg bruker Burson Soloist i kombinasjon med AKG K712PRO og K701. Kan ikke si annet enn at jeg er svært fornøyd - særlig nøytralitet og innsikt er godt ivaretatt. Fidelity trakk spesielt frem K701 som en god match med HA-160 - altså forgjengeren til Soloist.

  På motsatt side av skalaen kan jeg nevne Grado GS1000i, som jeg hadde på hjemlån - de låt bra i butikk med en Sennheiser-forsterker, men ble en svært uheldig kombinasjon med Soloist.

  Burson har også en egen vennetråd.
   

  Werder

  Fersking
  Ble medlem
  03.10.2017
  Innlegg
  4
  Antall liker
  0
  Sted
  Hardanger
  Kjekt å se at det finnes andre Burson-entusiaster :)
  Har lyst å høre: hvilke hodetelefoner bruker dere sammen med hvilken Burson? Noen kombinasjoner som er 'match in heaven', andre som er ikke funker?
  Jeg bruker Burson Soloist i kombinasjon med AKG K712PRO og K701. Kan ikke si annet enn at jeg er svært fornøyd - særlig nøytralitet og innsikt er godt ivaretatt. Fidelity trakk spesielt frem K701 som en god match med HA-160 - altså forgjengeren til Soloist.

  På motsatt side av skalaen kan jeg nevne Grado GS1000i, som jeg hadde på hjemlån - de låt bra i butikk med en Sennheiser-forsterker, men ble en svært uheldig kombinasjon med Soloist.

  Burson har også en egen vennetråd.
  Jeg bruker Burson Soloist også sammen med AKG 712Pro og på det fleste låtene låter de veldig godt ilag. Sony MDR Z7 spiller oft godt ilag med Burson'en, men av og til blir det litt for mye bass.
  Vurderer å skaffe meg Sennheiser HD 800S, HD 600, HD 700 eller en av ZMFene. Falt for sounden i sound demo Zeos på Z review har laga for ZMF Ori. Er klar over at disse sound-demos har sine begrensningner
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn