Jula nærmer seg og da trenger jeg ordentlig brød.
Ellers i året går dagene så fort at bakinga ligger brakk.
Er det noen som har noen gode oppskrifter de vil dele? Ikke oppskrifter til bakemaskin.
Bruker Assistent fra Electrolux når jeg baker, med eltekrok. Fantastisk maskin.
For meg er et godt brød et saftig brød. Både grove og fine brød er velkomne.
Her er mitt lille bidrag
Trønder brød
Dag 1
1 liter vann
1,5 liter sammalt rug, grovt.
Dag 2
1,5 pakka gjær.
1 ss salt
1 dl kefirmelk
3 ss olje
3 ss sirup
10-12 dl hvetemel
Dag 1.
Varm vannet til 75 grader. Hell det over melet og bland godt. Skal stå til dagen etter.
Dag 2.
Ha i salt, gjær (blandes med kefir), kefir, olje, sirup og elt inn hvetemelet.
Elt den passe fast, hev 45 minutter.
Ta deigen ut på bakeord og elt den igjen. Lag to like store emner som de har oppi to 2 liter former.
Heves en gang til i 35-40 minutter. Prikk brødene med en gaffel og pensle med vann.
Nederste rille i bakerovnen på 200 grader. Ca 1 time steking.
Legg brødene på rist for avkjøling og legg et tørkehåndkle over.
PS! Jeg pleier å ha i litt ekstra kefir. Da må jeg også bruke litt mer mel.
Håvard
Ellers i året går dagene så fort at bakinga ligger brakk.
Er det noen som har noen gode oppskrifter de vil dele? Ikke oppskrifter til bakemaskin.
Bruker Assistent fra Electrolux når jeg baker, med eltekrok. Fantastisk maskin.
For meg er et godt brød et saftig brød. Både grove og fine brød er velkomne.
Her er mitt lille bidrag
Trønder brød
Dag 1
1 liter vann
1,5 liter sammalt rug, grovt.
Dag 2
1,5 pakka gjær.
1 ss salt
1 dl kefirmelk
3 ss olje
3 ss sirup
10-12 dl hvetemel
Dag 1.
Varm vannet til 75 grader. Hell det over melet og bland godt. Skal stå til dagen etter.
Dag 2.
Ha i salt, gjær (blandes med kefir), kefir, olje, sirup og elt inn hvetemelet.
Elt den passe fast, hev 45 minutter.
Ta deigen ut på bakeord og elt den igjen. Lag to like store emner som de har oppi to 2 liter former.
Heves en gang til i 35-40 minutter. Prikk brødene med en gaffel og pensle med vann.
Nederste rille i bakerovnen på 200 grader. Ca 1 time steking.
Legg brødene på rist for avkjøling og legg et tørkehåndkle over.
PS! Jeg pleier å ha i litt ekstra kefir. Da må jeg også bruke litt mer mel.
Håvard

