Resultater 1 til 18 av 18
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi Freak BigSwifty's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Innlegg
    2,751

    Hjelp! Det brummer!

    Prøver en eastern electric 520 m for tiden (2x24w i pentode, 2x2 el34 - men jeg kjører kt77)

    Den låter forrykende, men (er jo alltid et føkkings men i denne hobbyen!) Er brum i høyre kanal. Hørbar i lave musikkpartier. Irriterende. Har prøvd å bytte side på alle rørene, men brummet er konstant. Det øker heller ikke med lydstyrke.

    Trodde først det kunne ha noe med kabel å gjøre, f eks nettkabler for nær ht kabel), men nix, det var det ikke.

    Lenge siden jeg prøvde rør, så her trenger jeg hjelp!
    Her skjer det ting!

  2. #2
    Hifi Freak Final's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2013
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    1,595
    Album
    1
    Mens du venter på at rørekspertene skal våkne og komme seg på HFS - fant denne artikkelen. Står litt om brum og løsninger der såvidt jeg kan se. Kanskje til nytte.
    6moons audio reviews: Eastern Electric M520

  3. #3
    Hifi Freak BigSwifty's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Innlegg
    2,751
    Takker! har skummet denne testen, men glemt det om brummet. Som sagt, rørene er ikke årsaken. Har også prøvd både med og uten forforsterkerdelen innkoblet og problemet er konstant.

    Står noe i testen om "lifting the ground". Betyr det å klippe jordingskabelen i støpselet i vegg-enden?
    Her skjer det ting!

  4. #4
    Hifi Freak BigSwifty's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Innlegg
    2,751
    Denne tråden ble av en eller annen grunn lagt inn to ganger. Sikkert min feil. Hvis en moderator gidder, så kan den ene slettes.
    Her skjer det ting!

  5. #5
    Hifi Freak Final's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2013
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    1,595
    Album
    1
    Jordingen kan jo fjernes ved å sette maskeringstape over sidene på støpselet. Det fungerer men er vel neppe i tråd med forskriftene. Ikke en varig løsning, men kan jo prøves for testformål.

  6. #6
    Hifi Freak BigSwifty's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Innlegg
    2,751
    Final, da prøvde jeg maskingtape-trikset. Det brummer fremdeles. Like før jeg begynner å brumme selv
    Her skjer det ting!

  7. #7
    Æresmedlem rama's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2003
    Sted
    oslo
    Innlegg
    11,960
    fjerndiagnostisering er en vanskelig øvelse...
    med mindre det er noe galt med forsterker eller rør, så er det jo bare kabler som gjenstår å fikles på.
    ikke strømkabel/jording, siden det bare brummer på den ene siden.
    bruker du skjermet signalkabler?
    ligger den ene for nær et eller annet apparat og plukker opp støy?
    har du prøvd å løfte kablene litt bort fra all elektronikk og se om det hjelper?
    eventuelt ommøblere komponentene i racket?
    riaa'n min kan f.eks. brumme hvis den står i nærheten av visse andre komponenter, men holder kjeft hvis jeg gir den nye naboer.
    Medlem av Hornalliansen

  8. #8
    Æresmedlem rama's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2003
    Sted
    oslo
    Innlegg
    11,960
    edit:
    se bort ifra signalkabler.
    leste nå at brummen er konstant selv uten preamp påkoblet.

    da er det ikke så mye igjen å mistenke, utover at det er noe feil med forsterkeren.
    et dårlig loddepunkt et eller annet sted på den ene siden, f.eks.
    Medlem av Hornalliansen

  9. #9
    Hifi Freak BigSwifty's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Innlegg
    2,751
    Hei rama. Ja, jeg er redd for at det er her hunden ligger begravet. Men, det er jo fiksbart - forhåpentligvis. Forsterkeren er forøvrig en perle, så det er verdt litt innsats å få den til å spille optimalt.
    Her skjer det ting!

  10. #10
    Hifi Freak Final's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2013
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    1,595
    Album
    1
    Feil ligger nok inne i forsterkeren. Sikkert lurt å få en god servicemann til å ta en kikk. Det går jo an å leve med litt brum, når det bare høres i stille partier.
    Nei faen hva er det jeg sier, nytter ikke å lure seg selv for meg ihvertfall. Utstyret må være 100%.

  11. #11
    Hifi Freak BigSwifty's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Innlegg
    2,751
    Du har så rett, final! HiFi som ikke virker 100% er noe av det verste som finnes! Ordnung muss sein!
    Her skjer det ting!

  12. #12
    Æresmedlem rama's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2003
    Sted
    oslo
    Innlegg
    11,960
    lykke til, swift.
    dette ordner seg nok uten neseblod bare du lar en fagmann stikke hodet nedi boksen.
    sikkert bare en kaldlodding, en ledningsstump som ligger udda til, e.l.
    i verste fall en eller annen svak komponent som må skiftes.
    fordelen med rørforsterkere er at alt kan repareres, og bortsett fra ødelagte utgangstrafoer trenger det heller ikke å være så dyrt.
    Medlem av Hornalliansen

  13. #13
    Hifi Freak BigSwifty's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Innlegg
    2,751
    Takk for dem orda!
    Her skjer det ting!

  14. #14
    Hifi-interessert Hurra_mann's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2006
    Innlegg
    52
    Brum og rør henger vel dessverre ofte sammen. Kan du flytte på forsterkeren og høre om det hjelper? Eller bare dreie forsterkeren 90 grader. Evt. flytte kablene, legge de en annen vei til høyttalerne. Hvis noe av dette hjelper er de noe eksternt som stråler inn i forsterkeren. Hvis ikke er det nok noe galt i den ene kanalen.

  15. #15
    Hifi Freak Aurora's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Innlegg
    4,606
    Mulig det har vært sagt noe, men er brummet elektrisk og hørbart i høyttaler, - eller mekanisk trafobrum??
    Om det er elektrisk - klarer du å skille mellom 50Hz og 100Hz brum??
    Mens Løgnen løp fra Bagdad til Konstantinopel, lette Sannheten fortsatt etter sine sandaler

  16. #16
    Sitat Sitat fra BigSwifty Se Innlegg
    Prøver en eastern electric 520 m for tiden (2x24w i pentode, 2x2 el34 - men jeg kjører kt77)

    Den låter forrykende, men (er jo alltid et føkkings men i denne hobbyen!) Er brum i høyre kanal. Hørbar i lave musikkpartier. Irriterende. Har prøvd å bytte side på alle rørene, men brummet er konstant. Det øker heller ikke med lydstyrke.

    Trodde først det kunne ha noe med kabel å gjøre, f eks nettkabler for nær ht kabel), men nix, det var det ikke.

    Lenge siden jeg prøvde rør, så her trenger jeg hjelp!
    Prøv å fjern signalkabler fra pre og dra pre ut fra strømkontakten pluss alt annet hifi..

    Brum enda?
    Hovedanlegg:
    DAC: Heed Obelisk DA m/oppgraderte kort PRE: Musical Innovation, MI25 EFFEKT: Musical Innovation, MI18 HØYTTALERE: Uscher Dancer Mini 2 DMD KABLER: Ja

  17. #17
    Æresmedlem Audiomix's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2004
    Sted
    Kongsberg
    Innlegg
    10,581
    Album
    6
    Torget
    25
    Ikke så lett å høre forskjell på 50Hz og 100Hz brum.
    50Hz skyldes ofte at en har rotet det til og fått jordsløyfe, manglende jord eller innstrålt nettfrekvens.
    100Hz skyldes ofte en feil i forsterkeren.
    Men fjerndiagnose er ikke enkelt som nevnt.
    Hans - DIY'er

  18. #18
    Hifi Freak Distinctive's Avatar
    Ble medlem
    Dec 2006
    Sted
    Stavanger
    Innlegg
    8,439
    Album
    1
    Sitat Sitat fra BigSwifty Se Innlegg
    Final, da prøvde jeg maskingtape-trikset. Det brummer fremdeles. Like før jeg begynner å brumme selv
    Gammelt og godt sjekketriks dette; Hei søta, være med hjem og leke støvsuger?
    Du suger og jeg brummer....

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •