En lydmanns bekjennelser - i stua til atlerovik

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Fin beskrivelse av Audio Note høyttalerne i anlegget ditt. 👍
    Jeg har hørt AN K og AN E noen få ganger, - med vekslende hell.
    Det er liten tvil om at disse høyttalerne er ganske avhengig av rommet de står i, og de er vel også laget for å spille MED rommet. Typisk plassering (og anbefalt fra produsent), er høyttaler i hvert HJØRNE med mye toe in. Alternativt kloss inntil vegg.
    Altså motsatt av de vanligste anbefalinger.
    Jeg har hørt AN spille bra på relativt små hotelllrom med slik plassering. Livlig og oppløst med god "trampe takta fot".
    Jeg har også hørt AN høyttalere satt opp hos Stereofil, for ca 2 år siden - før pandemien. Den gangen sto de på stativ litt ut fra bakvegg kanskje 50cm og langt fra sidevegger, - mer som vanlig høyttalere.
    Jeg tror høyttalerne kostet rundt 50 tusen.
    Jeg må si at det kanskje er det dårligste jeg har hørt av høyttalere til den prisen.
    Det låt helt ordinært. Det eneste som skilte seg ut var en litt tynn øvre mellomtone og uvant mye energi i toppen.
    Totalsum på anlegget var mellom to og trehundre tusen, og det spilte langt unna forventningene.
    Jeg sier ikke at AN lager dårlige høyttalere, men at de er kilne på rom og plassering er ingen overdrivelse.
    Det bør nevnes at i det nederste rommet til Stereofil har jeg til gode å høre noe som er virkelig bra. F. eks Sonus Faber til rundt trehundretusen har også vært helt mislykket.
    Kanskje sier det mer om et elendig demorom enn AN høyttalere, men poenget er at dette nok skal jobbes en del med før lyden sitter.

    En annen ting som bør nevnes er at man alltid har med seg sin "egen lyd", når man lytter til nye ting. Ulike ting kan låte bra, sjøl om det høres forskjellig ut. For å danne seg et rettferdig inntrykk bør det gå litt tid men førsteinnyrykket gir en god pekepinn om det er en lyd man liker.
    Veldig ryddig og tydelig det du skriver, lydmann.
    Godt poeng i ditt siste avsnitt. Jeg prøver å høre på ting over tid. Man har alltid en eller annen form for bias når man setter seg ned for å høre. Spesielt på nye ting. Opplever at den biasen slepes ned litt over tid. Ofte får jeg den store aha-opplevelsen når jeg går tilbake til den «gamle» komponenten. Jeg synes kanskje at den nye ikke låt like bra som jeg forventet, men lytter over en tid, 1-2 uker. Når jeg så kobler tilbake er det ofte sånn at det gamle låter fryktelig dårlig i forhold og jeg lurer på hvordan jeg ikke kunne synes at det nye låt bedre.

    På den annen side har jeg, etter hvert som jeg har holdt på med denne hobbyen lenger, opplevd at jeg raskere kan avgjøre om en endring er til det bedre eller til det dårligere. Jeg har lært rommet mitt og lyttesmaken min bedre å lære.

    Når det gjelder det nederste rommet i Stereofil har jeg dessverre akkurat samme opplevelsen. Jeg hørte på de minste Audio Note høyttalerne i det øverste rommet for noen år siden, før jeg visste noen ting om Audio Note. Det låt helt strålende. Når jeg etter en stund hadde fått øynene opp for Audio Note gikk jeg tilbake for å høre igjen. Da stod høyttalerne i rommet nedenfor og låt helt uaktuelt, kort oppsummert.
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Kan si meg enig i det. Rommet egner seg best til lager. Vet ikke om det er takhøyden, det store vinduet, eller, eller... som er problemet der, men også jeg har til gode å høre go´lyd i det rommet, uansett hva som har vært koblet opp.

    PS Atle - du husker godt nok ;) mht min preferanse av diskantgjengivelse, som (om jeg husker rett:)) vi har et felles syn på (eller rettere - øre for).
    Vi har et svært felles øre for det med diskanten, ja 😊 Var vel derfor jeg syntes det var så godt sagt ;)
     
    • Liker
    Reaksjoner: ptb

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Artig å se mine gamle AN E kit 03 igjen:)

    Først og fremst,prøv forskjellige plasseringer.Det utgjør enorm forskjel på AN E. Vinkling er viktig. Tror den litt småteite Stereophile klassikeren er måling on axis,og tror de valgte å ignorere hva de er kosntruert for,og målte på de vekk fra frontvegg og hjørner.
    Viss man ser på vannfallsdiagram,total energi ved forskjellig spredning,så ser man at de er ganske så jamne,og slik jeg igrunnen opplever de når man justerer vinklingen i forhold til lytteposisjon,og ikke minst plassering i forhold til front og sidevegger.

    Punkt 1 er å ikke vinkle de rett på lytteposisjon. Jeg foretrekker ofte at aksen krysser såvidt bak ørene når jeg har de plassert uti rommet og vekk fra sidevegger.
    AN anbefaler at aksen krysser ca 1m foran lytteposisjon,men det tror jeg også er basert på at de er klink i hjørner,Da må man vinkle de mer innover viss det ikke skal bli for mye rot fra sideveggen.

    De der har Black Gate i delefilteret,og hver gang jeg har fått tilsendt AN E med BG i delefilteret så har de trengt en innspillingsperiode selv om de har vert innspillt. Aner ikke hvorfor . Tror kanskje det er noe med om de kondisene er følsomme for større vibrasjoner og kanskje temperatursvingninger.
    De har ivertfall brukt å starte med å låte slankt og generelt uoppløst og trasig.
    Så prøv å spill så høyt du har mulighet til innimellom. Da skal de løsne litt.

    Men det viktigste er å skyve de frem og tilbake,og vinkling.
    Slik jeg ser rommet ditt så hadde jeg også prøvt å trykke de så langt mot frontvegg du får de,og vinkle de rett frem. Du får noen negative refleksjoner fra rack,osv,men du vil også høre at de forandrer ganske mye karakter. Og minst like spennende er å dra de enda litt lenger mot deg,og vinkling slik at aksen krysser litt bak lytteposisjon. Du vil oppleve ganske store forskjeler i klangbalanse mellom desse punktene. Og det er ikke automatikk i at de låter fyldigst nermest vegg og hjørner etter min erfaring. Midbass til nedre mellomtone kan ofte bli mer fremtredende med AN E plassert uti i rommet slik jeg har opplevd det.
    Personlig har jeg hørt AN E låte så utrolig forskjellig avhengig av plassering,og resten av utstyr,at jeg sliter med å si de har en karakter.
    Men de er selvsagt ikke perfekte:)
    Akkurat nå har jeg faktisk hele tre Audio Note produkter som har vært dine på et tidspunkt :D Men det er tydeligvis ikke alle som blir. AN-E høyttalerne har nå aldri vært snakk om at skulle bli. De er Veleik sine og han har uttalt at han ALDRI skal selge dem :) Produkt to: AN-Lexus høyttalerkablene ryker ut. Jeg får dem ikke til å funke (like) godt på Doxa-høyttalerne, så de havner på Torget i kveld, tenker jeg. Men det første produktet jeg kjøpte av deg - det blir! CDT-Two er helt nydelig og det skal mye til at den forsvinner.

    Takk for meget nyttige og konkrete innspill på AN-E! Jeg testet ut en del ulike plasseringer i går, og jeg opplever, når jeg leser det igjen nå, at dine erfaringer er fascinerende like mine.

    Dette prøvde jeg.

    Omtrent identisk plassering som Doxa.
    C8FA02B2-32F6-4675-B726-C168CD6863C9.jpeg


    Dette var slik jeg satte dem opp først, og det er plasseringen jeg liker best. De er rettet inn til å treffe skuldrene, sånn ca, man ser bittelitt av innervegger. Dette er posisjonen jeg har endt opp med på så godt som alt som har vært innom av høyttalere. Her opplever jeg at total balanse er optimal, og balanse mellom direkte og indirekte lyd er best slik.


    Helt bak, og pekende rett frem
    C4362338-1ED3-4994-A6D3-AFCE745B78BE.jpeg


    Merkelig opplevelse. Jeg har aldri skjønt meg på hvordan noen kan ha høyttalerne slik. Jeg er sannsynligvis yrkesskadet, men for meg så gir dette et for rotete lydbilde. Den tonale balansen blir rar, mye mellomtone, men mindre bass og diskant. Fascinerende når vokal er dønn i midten og det meste annet er langt ute på kantene et sted. Men det blir for mye indirekte for meg.


    Pekende foran lytteposisjon
    CC1AEC5E-5EBB-4904-95CC-8E1455CA6E2C.jpeg


    Dette mener jeg gav best tonebalanse. Ser litt av yttervegger. Varmere lyd, fyldigere og noe mer dempet i toppen. En finere tonalbalanse. Men stereobildet blir noe rart her, synes jeg. Kanskje ikke så rart nå høyre side er siktet inn på venstre øre, og motsatt.


    Favorittoppsettet
    7E97C52D-9343-4F5B-ADF4-193CCFC500CD.jpeg


    Jeg gav etter for lengselen og koblet dem tilbake igjen. Deilig, rett og slett. Kanskje ikke samme magiske oppøstheten og detaljrikdommen i toppen. Men en helhetlig balanse, varme og bare kooos. Jeg har en mistanke om at Doxane vil ta igjen AN-E noe i toppen ved en fremtidig oppgradering til Signature. Og så skal man ikke kimse av et solid fundament!
     
    Sist redigert:

    GentleGiant

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    16.12.2020
    Innlegg
    287
    Antall liker
    990
    Sted
    Fjellhamar
    Det man ikke må glemme når man snakker om magisk mellomtone, er at man kan oppgradere 8.2 til 8.2 signatur. Og da får man mer oppløsning og dynamikk i hele registeret. Og disse egenskapene blir da forløst på en meget homogen og musikalsk måte.
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Det man ikke må glemme når man snakker om magisk mellomtone, er at man kan oppgradere 8.2 til 8.2 signatur. Og da får man mer oppløsning og dynamikk i hele registeret. Og disse egenskapene blir da forløst på en meget homogen og musikalsk måte.
    Det høres veldig lovende ut, Roy! Jeg har (selvfølgelig) tenkt på dette før og det er ikke mindre aktuelt nå, for å si det sånn. Jokeren som holdt meg tilbake tidligere, var at jeg ikke hadde hørt AN-E. Men det har jeg jo nå :)

    Var forsåvidt dette jeg prøvde å påpeke over også. Men det ble en noe rotete post, både tekst og bilder. Skulle rekke Manchester United kamp 🤩 Har ryddet opp nå.
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.160
    Antall liker
    10.677
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Samme elementer, samme kasser så da gjenstår evt. delefilter og kabling... En liten inspeksjonsrunde og noen bestillinger hit og dit. Transport og mekking med loddebolt etc. så burde en "oppgradering" være rimelig rett fram...
    @GentleGiant "ny" AN preamp er klar. Helt nytt linjetrinn og endel omjobb på PSU samt glød og ny jordingstrategi måtte på plass. Reiser på vinterferie Lørdag så om du vil teste i perioden er det bare å ta turen bort på Fjellhamar og låne med seg.. Kanskje litt mer "heldig" denne gangen ;)
     
    Sist redigert:

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    I dag fikk jeg hentet pakken fra Olof. Den inneholdt blant annet denne.

    62A91E86-171E-46CC-89F5-A3B4C8C54BBB.jpeg


    Det er den minste oppgraderingen anlegget mitt har fått til nå, bokstavelig talt. Det vil si - oppgraderingen vil foregå i løpet av helgen.
    Dette er en NOS digital receiver chip til dacen. Vil den gjøre stor forskjell? Det finnes noen som mener det ;)

    Rapport følger her, selvfølgelig.
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Samme elementer, samme kasser så da gjenstår evt. delefilter og kabling... En liten inspeksjonsrunde og noen bestillinger hit og dit. Transport og mekking med loddebolt etc. så burde en "oppgradering" være rimelig rett fram...
    Det er lett for deg å si, det! 😆 Du, av alle, har jo erfart hvordan det går med meg og loddebolt.
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.160
    Antall liker
    10.677
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Burde ikke gjøre noe særlig forskjell men man vet aldri.. Vær forsiktig når du plukker inn og setter på plass igjen. Er ikke bare å trykke men lirke alle pinnene klar i hullene før du setter noe trykk på.
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Burde ikke gjøre noe særlig forskjell men man vet aldri.. Vær forsiktig når du plukker inn og setter på plass igjen. Er ikke bare å trykke men lirke alle pinnene klar i hullene før du setter noe trykk på.
    Som nevnt, noen mener det skal gi merkbar forbedring ;) Akkurat denne er jeg rimelig trygg på å bytte, har gjort det en gang før. Merket meg at benene må være på plass, ja. Og det er snakk om mer en ett par, også :)
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Litt av poenget er at jeg kjenner en fyr veldig godt som kunne gjort det ;)
    Ai! Det er et fint poeng. Mulig jeg også kjenner vedkommende :D Da gjenstår det å se om jeg klarer å snuse opp hvilke komponenter det er snakk om....
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Samme elementer, samme kasser så da gjenstår evt. delefilter og kabling... En liten inspeksjonsrunde og noen bestillinger hit og dit. Transport og mekking med loddebolt etc. så burde en "oppgradering" være rimelig rett fram...
    @GentleGiant "ny" AN preamp er klar. Helt nytt linjetrinn og endel omjobb på PSU samt glød og ny jordingstrategi måtte på plass. Reiser på vinterferie Lørdag så om du vil teste i perioden er det bare å ta turen bort på Fjellhamar og låne med seg.. Kanskje litt mer "heldig" denne gangen ;)
    @GentleGiant Kan du ikke plukke opp denne før jeg kommer i morgen? 😊
     

    mrg01

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    14.05.2012
    Innlegg
    93
    Antall liker
    139
    Sted
    Gjøvik
    Torget vurderinger
    5
    Akkurat nå har jeg faktisk hele tre Audio Note produkter som har vært dine på et tidspunkt :D Men det er tydeligvis ikke alle som blir. AN-E høyttalerne har nå aldri vært snakk om at skulle bli. De er Veleik sine og han har uttalt at han ALDRI skal selge dem :) Produkt to: AN-Lexus høyttalerkablene ryker ut. Jeg får dem ikke til å funke (like) godt på Doxa-høyttalerne, så de havner på Torget i kveld, tenker jeg. Men det første produktet jeg kjøpte av deg - det blir! CDT-Two er helt nydelig og det skal mye til at den forsvinner.

    Takk for meget nyttige og konkrete innspill på AN-E! Jeg testet ut en del ulike plasseringer i går, og jeg opplever, når jeg leser det igjen nå, at dine erfaringer er fascinerende like mine.

    Dette prøvde jeg.

    Omtrent identisk plassering som Doxa.
    Vis vedlegget 698385

    Dette var slik jeg satte dem opp først, og det er plasseringen jeg liker best. De er rettet inn til å treffe skuldrene, sånn ca, man ser bittelitt av innervegger. Dette er posisjonen jeg har endt opp med på så godt som alt som har vært innom av høyttalere. Her opplever jeg at total balanse er optimal, og balanse mellom direkte og indirekte lyd er best slik.


    Helt bak, og pekende rett frem
    Vis vedlegget 698386

    Merkelig opplevelse. Jeg har aldri skjønt meg på hvordan noen kan ha høyttalerne slik. Jeg er sannsynligvis yrkesskadet, men for meg så gir dette et for rotete lydbilde. Den tonale balansen blir rar, mye mellomtone, men mindre bass og diskant. Fascinerende når vokal er dønn i midten og det meste annet er langt ute på kantene et sted. Men det blir for mye indirekte for meg.


    Pekende foran lytteposisjon
    Vis vedlegget 698387

    Dette mener jeg gav best tonebalanse. Ser litt av yttervegger. Varmere lyd, fyldigere og noe mer dempet i toppen. En finere tonalbalanse. Men stereobildet blir noe rart her, synes jeg. Kanskje ikke så rart nå høyre side er siktet inn på venstre øre, og motsatt.


    Favorittoppsettet Vis vedlegget 698314

    Jeg gav etter for lengselen og koblet dem tilbake igjen. Deilig, rett og slett. Kanskje ikke samme magiske oppøstheten og detaljrikdommen i toppen. Men en helhetlig balanse, varme og bare kooos. Jeg har en mistanke om at Doxane vil ta igjen AN-E noe i toppen ved en fremtidig oppgradering til Signature. Og så skal man ikke kimse av et solid fundament!
    Jeg må vel få høre disse Doxa høyttalere en gang :)
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Jeg må vel få høre disse Doxa høyttalere en gang :)
    Ja, det må du! :D Du har vel nevnt at du har lyst til å høre P2SE Signature, også? Kan du ikke komme en tur en dag? Hadde vært hyggelig.
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    I dag har trådstarter vært på besøk i en annen stue. Og du verden så hyggelig det var! Og så godt å oppleve en annen stue og få bekreftet at det faktisk finnes andre stuer, også.

    Jeg var hos min tvillingsjel, @GentleGiant. Han hadde nemlig fått låne denne noen dager:
    9EF88499-E457-4CD2-9375-4E8324E34AD1.jpeg



    Jeg synes den kledde resten av anlegget hans riktig så godt, utseendemessig.
    011F5B53-0B11-4B82-AD0A-9AEB94BDFF10.jpeg


    Og det gjorde den også lydmessig, for å si det ganske så forsiktig! Vi er gode venner, Roy, men du hadde ikke trengt blomster. Men veldig koselig, da.


    Men vi startet selvfølgelig seansen som seg hør og bør.
    A62397D4-3376-4810-9A85-DD6213A68F6E.jpeg



    Lytteposisjon.
    72835616-6DC3-4366-8707-BFDF3D22E322.jpeg



    Og man kan jo ikke bare spise. Jeg mener lytte.
    54131367-63CE-4AC0-84DD-AFB4130A9450.jpeg



    Jeg hadde for anledningen tatt med meg denne.
    D37A15EA-E6FD-4CAE-850A-0DFA39DACA0A.jpeg


    Og når den kom på plass, da falt liksom alt på plass. Og det er faktisk ingen overdrivelse. Det låt bare helt utrolig deilig hos Roy i dag. For en opplevelse! Jeg har ikke særlig mye mindre lyst på å oppgradere til 8.2 Signature nå, for å si det slik.

    Vi koste oss sånn med denne lyden, at jeg glemte helt å ta flere bilder. Den mer detaljerte beskrivelsen av seansen, overlater jeg til Roy, han tok notater, slik seriøse hifi-folk gjør.
     

    mrg01

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    14.05.2012
    Innlegg
    93
    Antall liker
    139
    Sted
    Gjøvik
    Torget vurderinger
    5
    Ja, det må du! :D Du har vel nevnt at du har lyst til å høre P2SE Signature, også? Kan du ikke komme en tur en dag? Hadde vært hyggelig.
    Takk. Det må jeg gjøre. Vil vel ikke stjele tråden, men håper det er greit å følge opp noe vi diskuterte. Etter innspill fra Rune om plassering har jeg tatt mine E's fram igjen for å høre en gang til, og for å sjekke dine tilbakemeldinger om plassering, men egentlig også til å få bekreftet mine tidligere erfaringer sammenignet med Klipsch RF-3/II som jeg bruker ellers. Så jeg satt opp mine E's 'langt' inn i rommet, som du egentlig gjorde Atle, det må sies at dette ga en helt annen opplevelse og var ikke verst, men må si at det savnes de gode egenskaper fra Klipsch på Audio Note. Jeg forstår ellers dine tilbakemeldinger om oplevd stereobildet, det blir slik. Hvilken høyrendement høyttaler kombinerer de gode egenskaper fra Klipsch RF og Audio Note E, er det da muligens Doxa :unsure:
     
    Sist redigert:

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.457
    Antall liker
    17.184
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    ^^ Og slikt gjør det jo ikke akkurat mindre interessant å (en gang) få lyttet til Doxa´ne i et annet miljø enn på ei messe :)
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Takk. Det må jeg gjøre. Vil vel ikke stjele tråden, men håper det er greit å følge opp noe vi diskuterte. Etter innspill fra Rune om plassering har jeg tatt mine E's fram igjen for å høre en gang til, og for å sjekke dine tilbakemeldinger om plassering, men egentlig også til å få bekreftet mine tidligere erfaringer sammenignet med Klipsch RF-3/II som jeg bruker ellers. Så jeg stilte opp mine E's 'langt' inn i rommet, som du egentlig gjorde Atle, det må sies at dette ga en helt annen opplevelse og var ikke verst, men må si at det savnes det de gode egenskaper fra Klipsch på Audio Note. Jeg forstår ellers dine tilbakemeldinger om oplevd stereobildet, det blir slik. Hvilken høyrendement høyttaler kombinerer de gode egenskaper fra Klipsch RF og Audio Note E, er det da muligens Doxa :unsure:
    Dette er da høyst velkomment i denne tråden! :) Er jo meget relevant å høre. Takk for at du tok deg bryet med å teste, du og. Det er godt mulig at det er Doxa 8.2 du beskriver, ja 😁
     

    GentleGiant

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    16.12.2020
    Innlegg
    287
    Antall liker
    990
    Sted
    Fjellhamar
    Takk. Det må jeg gjøre. Vil vel ikke stjele tråden, men håper det er greit å følge opp noe vi diskuterte. Etter innspill fra Rune om plassering har jeg tatt mine E's fram igjen for å høre en gang til, og for å sjekke dine tilbakemeldinger om plassering, men egentlig også til å få bekreftet mine tidligere erfaringer sammenignet med Klipsch RF-3/II som jeg bruker ellers. Så jeg satt opp mine E's 'langt' inn i rommet, som du egentlig gjorde Atle, det må sies at dette ga en helt annen opplevelse og var ikke verst, men må si at det savnes de gode egenskaper fra Klipsch på Audio Note. Jeg forstår ellers dine tilbakemeldinger om oplevd stereobildet, det blir slik. Hvilken høyrendement høyttaler kombinerer de gode egenskaper fra Klipsch RF og Audio Note E, er det da muligens Doxa :unsure:
    Jeg må også føye inn her at jeg opplever at Doxa 8.2 på mange måter har dynamikken til en Klipsh og åpenheten til en Audio Note AN-E. Det er derfornjeg digger dem.
     

    GentleGiant

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    16.12.2020
    Innlegg
    287
    Antall liker
    990
    Sted
    Fjellhamar
    Flott oppsett og artige å lese. Men hvordan funker det med et bord? Vil ikke det dempe den ene høyttaleren?
    I teorien ja. Men i praksis så opplever man ikke mye til det. Jeg vil gjerne ha stereoen min i en vanlig stue uten en masse tiltak. Og til tross for det så fungerer det overaskende lydmessig bra.
     

    GentleGiant

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    16.12.2020
    Innlegg
    287
    Antall liker
    990
    Sted
    Fjellhamar
    Er kun interessert i lyden. Musikk er bare et redskap for å få god lyd. Neida. Joda. Neida! :)

    Skal spa opp noen eksempler om litt. Regner med at du også fyller i litt, @GentleGiant
    Jeg skal fylle på med en lengre avhandling om ett fantastisk møte mellom Lumin streamer, Audio Note Dac og Doxa forsterker og høytalere. Men akkurat nå er det freddan og tacoen venter. Men i løpet av helgen skal jeg få summet meg og få skrevet en ordentlig oppsummering om ett av de sterkeste Hifi øyeblikkene jeg har hatt! ❤😍
     
    Sist redigert:

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Det ser hyggelig ut. Fine bilder dere deler.
    Hva med å dele noen musikkeksempler også?🙂
    Jeg synes egentlig dette er et litt vanskelig spørsmål. Grunnen til det er at jeg ikke er så strukturert når det kommer til testing og i stor grad følger innfallsmetoden når det gjelder å velge musikk. Det betyr at jeg, også når jeg testet, lytter til musikk som jeg liker å høre på til vanlig, og jeg har ikke en haug med audiofile låter som jeg vil sjekke ut. Dessuten hører jeg på så ulik musikk i ulike perioder av livet. Jeg ender derfor som regel opp med å teste nytt utstyr med den musikken jeg har hørt på i det siste.

    Akkurat nå bærer det preg av at jeg hentet frem CD’ene mine for ikke så lenge siden. De er alle fra min glansperiode på 90-tallet. De CD’ene jeg har lyttet mest på i det siste, både ved test og til kos, er disse. Aller mest de to til høyre:

    5BA401B4-EAAD-4B4E-B7EF-0B22E8337327.jpeg


    Jeg har også en spilleliste i Roon, som oppstod med utgangspunkt i låtene jeg hørte hos @GentleGiant første gang jeg var der. Og så har jeg lagt til, ganske ukritisk, låter jeg like å høre på.

    6D757C58-D03C-4F5C-B6C7-6573A3CB112F.jpeg
    7AFBFF99-CDA2-4F79-BFA4-0BDE040BF3F2.jpeg
    13D7D905-1357-474B-8B2B-08BD97BBAC97.jpeg


    Som den observante leser merker seg - mest pop og rock. Ofte litt up-beat ting med markant rytmisk signatur. Ikke mer bevisst valgt enn at det er sånt jeg liker å høre på.

    Og så er det noen hifi-svisker innimellom. Men det er hovedsaklig Roy sin skyld! 😆
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.729
    Antall liker
    58.858
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Fine greier. Er nok noe der som skal prøves.
    Ser Dua Lipa med Don't start now er på lista.
    Jeg vil gjerne anbefale Darling West sin cover versjon av samme låt. Meget vellydende. Den ligger på Tidal. God helg.
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Fine greier. Er nok noe der som skal prøves.
    Ser Dua Lipa med Don't start now er på lista.
    Jeg vil gjerne anbefale Darling West sin cover versjon av samme låt. Meget vellydende. Den ligger på Tidal. God helg.
    Takk for tipset! Skal sjekkes ut så fort streamer er koblet opp igjen i morgen :)

    God helg til deg også!
     

    GentleGiant

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    16.12.2020
    Innlegg
    287
    Antall liker
    990
    Sted
    Fjellhamar
    Jeg synes egentlig dette er et litt vanskelig spørsmål. Grunnen til det er at jeg ikke er så strukturert når det kommer til testing og i stor grad følger innfallsmetoden når det gjelder å velge musikk. Det betyr at jeg, også når jeg testet, lytter til musikk som jeg liker å høre på til vanlig, og jeg har ikke en haug med audiofile låter som jeg vil sjekke ut. Dessuten hører jeg på så ulik musikk i ulike perioder av livet. Jeg ender derfor som regel opp med å teste nytt utstyr med den musikken jeg har hørt på i det siste.

    Akkurat nå bærer det preg av at jeg hentet frem CD’ene mine for ikke så lenge siden. De er alle fra min glansperiode på 90-tallet. De CD’ene jeg har lyttet mest på i det siste, både ved test og til kos, er disse. Aller mest de to til høyre:

    Vis vedlegget 698696

    Jeg har også en spilleliste i Roon, som oppstod med utgangspunkt i låtene jeg hørte hos @GentleGiant første gang jeg var der. Og så har jeg lagt til, ganske ukritisk, låter jeg like å høre på.

    Vis vedlegget 698704 Vis vedlegget 698705 Vis vedlegget 698706

    Som den observante leser merker seg - mest pop og rock. Ofte litt up-beat ting med markant rytmisk signatur. Ikke mer bevisst valgt enn at det er sånt jeg liker å høre på.

    Og så er det noen hifi-svisker innimellom. Men det er hovedsaklig Roy sin skyld! 😆
    Jeg er jo god på hifi-sviskene. Yum yum! 😂
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.921
    Torget vurderinger
    24
    Jeg synes egentlig dette er et litt vanskelig spørsmål. Grunnen til det er at jeg ikke er så strukturert når det kommer til testing og i stor grad følger innfallsmetoden når det gjelder å velge musikk. Det betyr at jeg, også når jeg testet, lytter til musikk som jeg liker å høre på til vanlig, og jeg har ikke en haug med audiofile låter som jeg vil sjekke ut. Dessuten hører jeg på så ulik musikk i ulike perioder av livet. Jeg ender derfor som regel opp med å teste nytt utstyr med den musikken jeg har hørt på i det siste.
    Akkurat som meg, helt klart den minst effektive og vanskeligste måten å teste på, men definitivt den sunneste og morsomste.

    Gode tester og fin lesing gutter!
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.881
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    17
    Om den er så mye sunnere enn andre metoder, vet jeg ikke. Men definitivt veldig morsom! :D

    Takk, Fosse!
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn