Lyngdorfs Venner!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • haber

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.06.2006
    Innlegg
    790
    Antall liker
    279
    Sted
    Nesoddtangen
    Torget vurderinger
    30
    Jeg spurte om å få med meg mp-50 en gang.
    Bare å forsyne seg sa an:)
    Tydeligvis ulike erfaringer her altså. Jeg for så vidt fått låne produkter med hjem fra Klubben tidligere jeg også, men det er noen år siden. I senere tid har det vært kjøp/retur som jeg har opplevd som praksis derfra. Kanskje forskjell fra butikk til butikk.

    Uansett så var det også et "problem" i dette tilfellet at det ikke var så lett å finne en butikk som faktisk hadde 3400 inne.
     

    Academic_South

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    23.10.2013
    Innlegg
    874
    Antall liker
    401
    Jeg spurte om å få med meg mp-50 en gang.
    Bare å forsyne seg sa an:)
    Tydeligvis ulike erfaringer her altså. Jeg for så vidt fått låne produkter med hjem fra Klubben tidligere jeg også, men det er noen år siden. I senere tid har det vært kjøp/retur som jeg har opplevd som praksis derfra. Kanskje forskjell fra butikk til butikk.

    Uansett så var det også et "problem" i dette tilfellet at det ikke var så lett å finne en butikk som faktisk hadde 3400 inne.
    Takk for svar til alle sammen. De har 3400 i Kr.sand og det er ikke noe problem for meg å deponere på 3400 - så lenge jeg får pengene igjen. Skal sjekke litt - lederen for Hifi-klubben i Kristiansand er utrolig hyggelig, så det går sikkert greit om den ikke blir en suksess hjemme.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    3.814
    Antall liker
    2.805
    Torget vurderinger
    1
    Er klar over at vi er i Lyngdorfs vennetråd, men er det noen som kan si litt om hvordan Lyngdorf er i forhold til Anthem? De har ganske like produkter både designmessige og teknisk. Hver sin versjon av romkorreksjon for to eller flere kanaler. Kunne vært i teressant med en test i Stereo+ der man sammenlignet disse.
     

    Lydolf

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    04.07.2008
    Innlegg
    217
    Antall liker
    141
    Rapport fra helgens plundring

    Da er anlegget utvidet med en SDA2400, slik at det nå består av B&W 802D og 1 stk B&W sub DB1 (2 stk er uforenlig med møbleringen) som drives fra TDAI3400 og SDA2400. Det hele står på en dedikert 16A kurs.

    Oppsett av 3400 for å få dette til er ikke uten utfordringer. Brukerveiledningen til 3400 forteller at det er mulig å sette opp analog- og digitalutgangen uavhengig av hverandre og at de kan brukes samtidig. Det er alt den forteller, resten må du finne ut selv.

    Lyngdorf kaller med rette 3400 for en Audio Processor. Den byr på fantastiske muligheter.

    Har man Lyngdorf’s egne høyttalere så finnes det (nesten) ferdige oppsett som inkluderer en ferdig-programmert equalizer før man går i gang med RoomPerfect. Vi andre må bruke «Custom» oppsett. Vi får også tilgang til den parametriske equalizeren, men man blir fort litt i overkant på egenhånd hvis man ikke har måleutstyr som viser effekten av det man prøver å få til. Jeg har så langt holdt meg unna den.

    «Custom» oppsettsmulighetene er greie nok de, men hvordan sette opp digitalutgangen også? Etter litt plunder finner man «Advanced» nederst i menyen som rommer Lyngdorf-oppsett og «Custom». Her er det nerdene virkelig kan triumfere.

    SDA2400 har en latenstid (latency eller amplifier delay) på 0,6 millsekunder. Høres kanskje latterlig lavt ut, men det representer faktisk omtrent 20cm (antar lydhastighet 340m/s). Hvis man skulle forskyve basselementene 20cm bakover i forhold til mellomtone og diskant så blir høyttaleren noe helt annet enn konstruktøren siktet mot. Ikke noe problem å sette in 0,6 millisekunder i digitaloppsettet. Latenstiden står oppgitt i brukerveiledningen til 2400.

    Verre er det at 2400 har et høyere gain enn 3400 har. Det må reduseres. I en application note om dette for 2170 står det at 2400 har 3dB høyere gain enn 2170. Det er rimelig å anta at dette er anvendbart også for 3400 konfigurasjoner. Jeg har vært i kontakt med Lyngdorf om det og de har ingen innvendinger til min tankegang. Dette med de 3dB forskjell står ikke i noen brukerveiledning, som det jo burde.

    Lyngdorf har en app til å styre forsterkeren med. Den gir også tilgang til oppsettet fra både mobil (litt smått), nettbrett (bedre) eller PC (best). Men den har et problem, i hvertfall ved bruk av Android-brett. Når man skal spesifisere gain til -3dB så må man knotte inn det ved hjelp av Androids standard «numerical keypad» og den inneholder ikke minustegn! Ikke har den «Increment» og «Decrement» knapper heller. Her stopper det brått opp.

    Frem med PC’en! Der får man tilgang til hele PC’ens tastatur og kan selvfølgelig sette inn -3dB. Bakvendt nok tilbyr den også «Increment» og «Decrement», selv om man strengt tatt ikke trenger dem. Jeg har tatt opp dette med Lyngdorf og de lover bot og bedring. Veldig bra!

    Nå er det tid for nøyaktig oppmåling av avstandene fra lytteposisjon (presisering av tidligere oppmålinger). For å være på den sikre siden er en laser/ultralyd avstandsmåler anskaffet. Målinger gjøres fra øreposisjon til baffel på hovedhøyttalere. Skulle vi gå for millimeterpresisjon her må vi nok skaffe oss en brukt tannlegestol for å sørge for at hodet er i absolutt riktig posisjon. Uaktuelt!

    Deretter måles avstand fra øreposisjon til hjørnet bak subwoofer. Den står i hjørnet og vil dermed danne to speilkilder pga veggene. Akustisk senter er derfor hjørnet. Alt knottes pent inn i systemet.

    Et problem gjenstår. Har DB1 en latenstid man bør bry seg om? Antakelig ikke, det ville gå alvorlig utover impulsresponsen om den har det. Men filteret og fasegangen i DB1 kan skape en virtuell latenstid vi nok bør se litt på. Finnes det så en grei måte å optimalisere dette på for hjemmebruk? Svaret er at det gjør det. Løsningen kan anvendes på sub’ber uavhengig av fabrikat, bare man bruker Lyngdorf 2170 eller 3400 eller andre systemer med spesifiserbar latenstidkompensering.

    Man trenger:
    • 1 stk mobil med en sound spectrum analysis app av type FFT (Fast Fourier Transform). Slikt finnes det flere av i app-butikkene, velg en mange liker.
    • 1 stk gammel FM-tuner med FM mute som kan skrus av, eller et passende stykke hvit støy på USB eller NAS eller tilkoplet PC eller liknende.

    Slik gjør man:
    1. Sett fasen på sub til 180° (altså invertert i forhold til slik du vanligvis bruker den)
    2. Åpne app’en og sett frekvensaksen til å være logaritmisk, da får du best visuell oppløsning av frekvensaksen for lave frekvenser. Mikrofonens nøyaktighet og kalibrering av nivå er ikke viktig her.
    3. Dra i gang med støysignalet og justér latenstid (amplifier delay) til du ser den største notch’en (notch = dip) ved overgangen mellom sub og hovedsystem.
    4. Behold den latenstid-settingen, sett sub tilbake til 0°og du har optimal setting.

    Dermed er det tid for RoomPerfect-målingene. Alltid nye målinger hver gang noe er blitt endret.

    Lyngdorf anbefaler at målingene tas med minst 0,5m avstand til vegger, gulv og tak. Så kan man evt. supplere med noen målinger nær tak og vegger tilslutt. Min erfaring er god med å ta en måling i hjørnet oppunder taket nokså tidlig i sekvensen. En slik måling fanger alle rom-modi og bringer oss høyt over 90% etter ikke så mange målinger. Det gir god impulsgjengivelse, men kanskje en smule redusert (mellom)bass, noe som bassnarkomane kanskje misliker. Hos oss funker det veldig bra!

    Husk at RoomPerfect sammenlikner nivået ved 500Hz med nivået ved lavere frekvenser for å måle room-gain. Er dette høyere enn det ville vært i IEC-standard stue (den finnes, jeg har skrevet om den lenger opp i tråden) reduseres bassnivået, Er det lavere, økes bassnivået i stuen din. Dette er nok grunnen til at noen synes RoomPerfect struper bassen.

    Hvis man så tar backup og lagrer den på det medfølgende SD-kortet bør man være sikret en problemfri hverdag...og man kan konsentrere seg om det vesentlige, nemlig musikken selv!
     
    Sist redigert:

    alphamale

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.11.2007
    Innlegg
    5.680
    Antall liker
    4.134
    Sted
    Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
    Ja det er ikke bare bare å få godlyd i heimen om dagen når mulighetene som bla. Lyngdorf tilbyr gjør at man må holde tunga ekstremt rett i munnen pga alle fallgruvene. Men resultatet er verdt jobben, og når det først sitter er man ganske nærme nirvana om utstyret tillater:)
    Flott skrevet Lydolf, og du er en flott bidragsyter i tråden. Skulle gjerne hørt resultatet en dag:)
     

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.858
    Antall liker
    10.695
    Torget vurderinger
    10
    Ang tidsforsinkelse (latency, delay, fase) pga fysisk forskjellig plassering av høyttalere og subwoofer (eller drivere innbyrdes).

    Lyngdorf bruker FIR - Finite Impulse Respons (og ikke IIR - Infinite Impulse Response).

    Det fine med FIR er at alle frekvensene bremses til et felles startpunkt slik at hele frekvensspekteret spiller i takt, på likt.

    Mao, ikke superkritisk om ting ikke er på stell fysisk. Lyngdorf fikser det.

    (Men de lærde strides om mengden korrigeringer proporsjonalt stjeler liv i gjengivelsen av musikk, jeg tror jeg hører det men er ikke sikker, uansett så bør plassering, avstander, romtiltak osv gjøres så optimalt som mulig før RP kjøres)

    Vises veldig fint her:

    https://youtu.be/peQq6BX6jio
     

    EirikV

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.10.2006
    Innlegg
    341
    Antall liker
    158
    Torget vurderinger
    1
    Du drar nå fordel av dine kunnskaper fra arbeidslivet ved bruke din 3400 på en avansert måte, Lydolf.

    Jeg trodde at man måtte ha to stk fulldigitale forsterkere for å styre tidsforsinkelsen som 2 + 2 pluss sub? Bruker du 3400 på mellomtone og diskant og SDA2400 på bassene? Da er jeg med på at du lett kan stille delay i forhold til 2400. Men hva gjør du for å ha kontroll på DB1 i tillegg? Kan digitalutgangen brukes separat i tillegg til analogutgangen, slik at du styrer 2400 med digitalutgangen og DB1 med analogutgangen?

    Det er i alle fall spennende å lese hva du holder på meg. og jeg ser fram til lytteinntrykk etterhvert som du er ferdig.
     

    AlfdB

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.04.2014
    Innlegg
    225
    Antall liker
    92
    Er på vei inn i Lyngdorfland, med en 3400 i bestilling fra Hifiklubben. Bestilte med analogmodul, siden en ASR Mini Basis III riaa skal kobles til. Det eneste analoge som skal tilkobles, pluss pre out fra hjemmekino. Tok for gitt at analogmodulen var "nødvendig" ut fra det som er oppgitt i markedsføringen - at de innebygde analoginngangene ikke er for "seriøs" bruk....

    Analogmodulen er i restordre. Jeg er også blitt i tvil om hvorvidt forskjellen på innebygget og tilleggs analogmodul ikke er så stor - litt markedsføringsjippo dette?? En dansk test går langt i denne konklusjonen.

    Vurderer å avbestille analogmodulen - da får jeg 3400'en med hdmi som lagervare. Men vil gjerne ha brukererfaring og synspunkter på analogmodulen - er den egentlig nødvendig, er forbedring stor i forhold til standard innebygde innganger?
     

    Lydolf

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    04.07.2008
    Innlegg
    217
    Antall liker
    141
    Du drar nå fordel av dine kunnskaper fra arbeidslivet ved bruke din 3400 på en avansert måte, Lydolf.

    Jeg trodde at man måtte ha to stk fulldigitale forsterkere for å styre tidsforsinkelsen som 2 + 2 pluss sub? Bruker du 3400 på mellomtone og diskant og SDA2400 på bassene? Da er jeg med på at du lett kan stille delay i forhold til 2400. Men hva gjør du for å ha kontroll på DB1 i tillegg? Kan digitalutgangen brukes separat i tillegg til analogutgangen, slik at du styrer 2400 med digitalutgangen og DB1 med analogutgangen?

    Det er i alle fall spennende å lese hva du holder på meg. og jeg ser fram til lytteinntrykk etterhvert som du er ferdig.
    3400 har både analogutgang og digitalutgang, de to kan settes opp uavhengig av hverandre og brukes samtidig. Man må gå til "Advanced" oppsett for å få tilgang til dette. Dermed kan man få tre utganger med hvert sitt oppsett. Alle utgangene tilbyr angivelse av avstand fra lytter (cm) pluss amplifier delay (latenstid eller latency). I tillegg kan lipsync-kompensasjon legges inn når greia brukes sammen med TV.

    Slik det ser ut for meg kan latenstid bare stilles i hele millisekunder når 3400 settes til Custom mode som innebærer bruk av annet enn Lyngdorf-høyttalere og "bare" 3400 pluss analog utgang til sub. I Advanced mode tillater den millisekunder med i hvert fall 1 desimal, slik at man kan sette inn 0,6ms som er latenstid i 2400 pr digitalinngang (analoginngang har latenstid 0ms). Dermed er vi igang. Resultatet er blitt veldig fint.

    2200 har ringkjernetrafo. Hvorfor det? Lyngdorf-fabrikken sier selv at det er fordi god Hifi skal veie litt. 2200 veier 22kg, mens 3400 veier bare 8kg. Den bruker switching type power supply. Den viktigste forskjellen mellom 2200 og 3400 skyldes antakelig dette. 3400 oppleves som vanvittig stille, virkelig som klisjeen mot en bakgrunn av sort fløyel. Bare godord om denne løsningen.

    Det viste seg å være nødvendig å ha med 2400 på laget for å kunne spille høyt med trøkk som sitter i sofaen så den virkelig rister. Vi deler på 80Hz for tiden med 4. ordens LR, 3400 og 2400 er da satt opp med høypass på 80Hz begge to. 2400's gain er satt til -3dB, etter Lyngdorfs anbefalinger med 0,6ms latenstid.

    Dette er bra!
     

    torjeh

    Medlem
    Ble medlem
    28.12.2016
    Innlegg
    9
    Antall liker
    1
    Ok. Men etter hva jeg kan se, så kan suben selv kun settes på et utvalg av frekvenser opp til 140Hz og ikke deaktiveres helt.
    Skal jeg sette den på maks Hz, og så sette deling i Lyngdorf på lavere Hz (f.eks 80Hz).
    Er dette en løsning eller er dette feil?
    Hei vegar_m!

    Lenge siden du postet om oppsettet ditt her, men jeg tar sjansen på å svare her i tråden likevel.

    Jeg har også Rubicon 6, TDAI 2170 og P10-DSS, men jeg har ikke SDA-2400 :( Om du har eksperimentert med og uten SDA-2400 i oppsettet ditt, så er jeg veldig nysgjerrig på hva du fant ut :)

    Hvis du bruker LFE-inngangen på Dali P10-DSS, så vil subwooferens delefilter buypasses, så vidt jeg kan skjønne. Her er utdrag fra manualen til subwooferen (https://media-dali.azureedge.net/1641/sub-p-10-dss-user-manual.pdf):

    Use the LFE input connector (black), if you want to adjust the subwoofer output from your
    surround sound (pre-) amplifier/receiver. When the LFE input connector is used, the built-in
    crossovers are bypassed and the crossover control will not be functioning.
    En annen ting som kanskje er opplagt for dere andre, er at jeg var nødt til å justere volumet på analog-utgangen hvor subwooferen er tilkoblet. Som standard var det vel -12db, noe som gjorde at subwooferen spilte noe høyere enn Rubicon 6 som var koblet direkte i TDAI-2170. Kanskje er dette ikke noe sak når du bruker SDA-2400.
     

    AlfdB

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.04.2014
    Innlegg
    225
    Antall liker
    92
    Er på vei inn i Lyngdorfland, med en 3400 i bestilling fra Hifiklubben. Bestilte med analogmodul, siden en ASR Mini Basis III riaa skal kobles til. Det eneste analoge som skal tilkobles, pluss pre out fra hjemmekino. Tok for gitt at analogmodulen var "nødvendig" ut fra det som er oppgitt i markedsføringen - at de innebygde analoginngangene ikke er for "seriøs" bruk....

    Analogmodulen er i restordre. Jeg er også blitt i tvil om hvorvidt forskjellen på innebygget og tilleggs analogmodul ikke er så stor - litt markedsføringsjippo dette?? En dansk test går langt i denne konklusjonen.

    Vurderer å avbestille analogmodulen - da får jeg 3400'en med hdmi som lagervare. Men vil gjerne ha brukererfaring og synspunkter på analogmodulen - er den egentlig nødvendig, er forbedring stor i forhold til standard innebygde innganger?
    Kan svare meg selv på denne, da det kanskje har interesse for andre. Jeg finner ikke ut annet enn at de innebygde RCA inngangene holder god kvalitet. Har kjørt en del vinyl jeg kjenner godt lyden på, samt har kjørt parallell med Tidal. Mht lydkvalitet tror jeg man kan spare kostnaden med ekstra analogmodul, så sant man ikke spesielt ønsker XLR.

    Ellers er 3400'en en fantastisk forsterker + +! Min gamle Hegel H300 er utkonkurrert så det rekker!
     

    Lydolf

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    04.07.2008
    Innlegg
    217
    Antall liker
    141
    Er på vei inn i Lyngdorfland, med en 3400 i bestilling fra Hifiklubben. Bestilte med analogmodul, siden en ASR Mini Basis III riaa skal kobles til. Det eneste analoge som skal tilkobles, pluss pre out fra hjemmekino. Tok for gitt at analogmodulen var "nødvendig" ut fra det som er oppgitt i markedsføringen - at de innebygde analoginngangene ikke er for "seriøs" bruk....

    Analogmodulen er i restordre. Jeg er også blitt i tvil om hvorvidt forskjellen på innebygget og tilleggs analogmodul ikke er så stor - litt markedsføringsjippo dette?? En dansk test går langt i denne konklusjonen.

    Vurderer å avbestille analogmodulen - da får jeg 3400'en med hdmi som lagervare. Men vil gjerne ha brukererfaring og synspunkter på analogmodulen - er den egentlig nødvendig, er forbedring stor i forhold til standard innebygde innganger?
    Finnes det noen slags lenke, eller annen referanse til den danske testen du refererer til? Det kunne være interessant å lese den.
     

    maxmekker

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    03.03.2005
    Innlegg
    675
    Antall liker
    319
    Torget vurderinger
    2
    Tror Lyngdorf er undervurdert av mange. Lyden er veldig bra, samt at roomperfect gjør at en kan få det meste ut av anlegget uten å ha det perfekte lytterom. Er veldig fornøyd med hvordan Tdai 3400 driver mine Olympica 2. Ikke mye som stikker seg ut lydmessig, samtidig som forsterkeren er helt tyst og har en veldig sort bakgrunn. Tror ikke jeg har hørt mange forsterkere som gjør akkurat det like bra som Lyngdorf.
    Tror heller ikke at det hadde vært mulig å få en sub til å koble så bra med høyttalerne som det Lyngdorf klarer. I min stue er roomperfect helt avgjøremde for å få det til.


    Er på vei inn i Lyngdorfland, med en 3400 i bestilling fra Hifiklubben. Bestilte med analogmodul, siden en ASR Mini Basis III riaa skal kobles til. Det eneste analoge som skal tilkobles, pluss pre out fra hjemmekino. Tok for gitt at analogmodulen var "nødvendig" ut fra det som er oppgitt i markedsføringen - at de innebygde analoginngangene ikke er for "seriøs" bruk....

    Analogmodulen er i restordre. Jeg er også blitt i tvil om hvorvidt forskjellen på innebygget og tilleggs analogmodul ikke er så stor - litt markedsføringsjippo dette?? En dansk test går langt i denne konklusjonen.

    Vurderer å avbestille analogmodulen - da får jeg 3400'en med hdmi som lagervare. Men vil gjerne ha brukererfaring og synspunkter på analogmodulen - er den egentlig nødvendig, er forbedring stor i forhold til standard innebygde innganger?
    Kan svare meg selv på denne, da det kanskje har interesse for andre. Jeg finner ikke ut annet enn at de innebygde RCA inngangene holder god kvalitet. Har kjørt en del vinyl jeg kjenner godt lyden på, samt har kjørt parallell med Tidal. Mht lydkvalitet tror jeg man kan spare kostnaden med ekstra analogmodul, så sant man ikke spesielt ønsker XLR.

    Ellers er 3400'en en fantastisk forsterker + +! Min gamle Hegel H300 er utkonkurrert så det rekker!
     

    AlfdB

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.04.2014
    Innlegg
    225
    Antall liker
    92
    Helt enig maxmekker! Jeg var selv blant dem som i utgangspunket overhodet ikke vurderte Lyngdorf. En heldigital forsterker på 8 kg til 50 tusen... Nope! Det var vel testen i Stereo+ som satte meg på sporet - heldigvis. Info som kom frem i denne tråden, samt div utenlandske forum gjort resten.

    Jeg vil ikke nøle med å påstå at TDAI-3400 må være noe av det beste man kan bruke penger på innen seriøs hifi. Boksen fremstår nesten magisk.

    Jeg har tatt ett steg om gangen i prosessen med å gjøre meg kjent med 3400, og en god del gjenstår. Først lytting uten roomperfect, deretter med rp, uten at sub så langt var med. Jeg kunne konkludere med at mine JBL-høyttalere låt bedre enn jeg noensinne har hørt tidligere. Imponert er knappest dekkende.

    I går kjørte jeg ny runde med rp med mine to Velodyne subber koblet på. Jeg greier ikke høre annet enn at integrasjonen er perfekt! Imponerende!

    I en verden der kvaliteten på hifi veies i kg kan veien til Lyngdorf være lang for mange. Her i denne tråden kan det være bra med høy aktivitet tenker jeg, så kan det være et bidrag fra oss som brukere av Lyngdorf å vise veien for andre.

    De er dyktige disse danskene!!
     

    toneset2

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.01.2009
    Innlegg
    200
    Antall liker
    203
    Har nå hatt Lyngdorf TDAI-2170 en ukes tid.

    I kombinasjon med mine PMC Twenty.22 låter det helt fint, med masse detaljer over hele fjøla og solid bass innenfor det 6,5 tommerne klarer.

    Jeg skjønner likevel poenget med en monsterforsterker som McIntosh MC352, som jeg hadde tidligere. Du får rett og slett ikke samme fundamentet og skyvet med ca 2 x 85 watt (2 x 170 i 8 ohm) som med 2 x 350 i alle impedanser (autoformer). Heller ikke med stuevennlige småhøyttalere.

    Lyngdorf låter rent og pent og veldig hifi. Men jeg må leve med at stua nå er forvandlet fra en svett rockeklubb til salong for dresskledde mennesker som lytter til taffelmusikk med fløyte, piano og fiolin. Kan derfor tenkes jeg går for 3400 på sikt. For romkorrigeringen er jeg hekta på...
     

    Drossel

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.05.2012
    Innlegg
    9.900
    Antall liker
    3.227
    Så fint at du er nået så langt i erfaringsgrundlaget. Det kunne tildels også skyldes måden Lyngdorf er lavet på. Tog låget af en Lyngdorf og løb skrigende bort.
     

    toneset2

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.01.2009
    Innlegg
    200
    Antall liker
    203
    Noen chipper og et sett pwm-forstere ser vel ikke så veldig imponerende ut, nei. Men mener du virkelig at visuell betraktning av innmat og lydkvalitet henger sammen?
     

    Drossel

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.05.2012
    Innlegg
    9.900
    Antall liker
    3.227
    Ikke altid men erfaringsmæssigt fortæller kvaliteten og størrelsen på komponenter mye i min optik.
     

    toneset2

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.01.2009
    Innlegg
    200
    Antall liker
    203
    Det kan du nok ha rett i når det gjelder tradisjonelle forsterkere. Men her snakker vi altså om forsterkere som verken krever store trafoer eller andre komponenter som ser imponerende ut. Man kan saktens påstå at rør, klasse A eller klasse AB med hundrevis av watt låter bedre enn PWM, men det bør vel øret avgjøre og ikke øyet?
     

    EirikV

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.10.2006
    Innlegg
    341
    Antall liker
    158
    Torget vurderinger
    1
    Har nå hatt Lyngdorf TDAI-2170 en ukes tid.


    I kombinasjon med mine PMC Twenty.22 låter det helt fint, med masse detaljer over hele fjøla og solid bass innenfor det 6,5 tommerne klarer.

    Jeg skjønner likevel poenget med en monsterforsterker som McIntosh MC352, som jeg hadde tidligere. Du får rett og slett ikke samme fundamentet og skyvet med ca 2 x 85 watt (2 x 170 i 8 ohm) som med 2 x 350 i alle impedanser (autoformer). Heller ikke med stuevennlige småhøyttalere.

    Lyngdorf låter rent og pent og veldig hifi. Men jeg må leve med at stua nå er forvandlet fra en svett rockeklubb til salong for dresskledde mennesker som lytter til taffelmusikk med fløyte, piano og fiolin. Kan derfor tenkes jeg går for 3400 på sikt. For romkorrigeringen er jeg hekta på...


    2170 har jo begrenset med effekt. I ditt tilfelle hadde jeg fätt tak i en god aktiv sub som kan avlaste den dypeste bassen for 2170. Jeg forstär ikke vitsen med ä kjöpe tungdrevne smä höyttalere, og sä kreves det ofte en veldig dyr og kraftig forsterker for ä drive dem. Tydeligvis har du hatt höyttalerne för du kjöpte 2170. F.eks skal den nye Dali Epicon 2 väre laget med jevn impedanse og bra fölsomhet. Der skal 2170 väre tilstrekkelig til ä kunne spille dynamisk og höyt. Man mä jo velge höyttalere og forsterkere som passer til hverandre, og det hadde du nok gjort hvis du hadde kjöpt bäde forsterker og höyttalere samtidig.

    Lyngdorf anbefaler jo ä bruke 2+2 systemer eller i alle fall en god sub i tillegg. Det virker som at de aller fleste som kjöper 2170 bruker kun denne forsterkeren til ä drive höyttalerne. Men med en gang man bruker 2170 sammen med et separat aktivt bassystem og kan bruke det elektroniske delefilteret, stille inn tidsforsinkelse og foreta romkorreksjen, det er da man fär utnyttet 2170en og opplever hvor bra den kan väre.
     

    fry

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    23.10.2012
    Innlegg
    801
    Antall liker
    437
    Torget vurderinger
    10
    Den aller største fordelen med lyngdorf, i mitt tilfelle 2170, er nettopp hvordan roomperfect i samarbeid med det aktive delefilteret klarer å sy sammen et fullfrekvent system med aktive subber og hovedhøyttalere som avlastes. I så fall kan jeg ikke skjønne at det finnes noe der ute som er i nærheten av å matche disse vidunderlige produktene. Vurderer å oppgradere til 3400, men klarer ikke helt å rettferdiggjøre det, ennå..

    Mitt eneste ankepunkt er at jeg så gjerne skulle hatt en riaa-modul som kunne plugges inn, i stedet for analogmodulen f. eks.
     

    Kalle Klovn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.09.2009
    Innlegg
    3.640
    Antall liker
    3.259
    Sted
    Sandnes
    Torget vurderinger
    7
    Den aller største fordelen med lyngdorf, i mitt tilfelle 2170, er nettopp hvordan roomperfect i samarbeid med det aktive delefilteret klarer å sy sammen et fullfrekvent system med aktive subber og hovedhøyttalere som avlastes. I så fall kan jeg ikke skjønne at det finnes noe der ute som er i nærheten av å matche disse vidunderlige produktene. Vurderer å oppgradere til 3400, men klarer ikke helt å rettferdiggjøre det, ennå..

    Mitt eneste ankepunkt er at jeg så gjerne skulle hatt en riaa-modul som kunne plugges inn, i stedet for analogmodulen f. eks.
    Det kan jo være et alternativ å legge til en sda 2400 som du kjører via digitalutgangen. Hos meg kommer kombinasjonen av 2170 og 2400 fryktelig tett på det forrige settet jeg hadde som var McIntosh C48 + Men220 (med Lyngdorf Room Perfect) + Mc 1.2Kw som sammen koster 400.000,- dvs, jeg bruker da 2170 kun som pre-amp i et 2+2 setup.
     
    Sist redigert:

    toneset2

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.01.2009
    Innlegg
    200
    Antall liker
    203
    PMC Twenty.22 skal ikke være spesielt tungdrevne (90db). De spiller mer enn høyt nok med 2170, og bassen er der i fullt monn. Det er brutaliteten i lyden jeg savner, at musikken blir kastet mot meg som i en eksplosjon. Kanskje handler det i virkeligheten om at Lyngdorfen spiller renere og mer uforvrengt, og at måten den presenterer musikken på er annerledes og mer korrekt. Noe jeg kan venne meg til og lære å sette pris på, tror jeg...
     
    Sist redigert:

    Kalle Klovn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.09.2009
    Innlegg
    3.640
    Antall liker
    3.259
    Sted
    Sandnes
    Torget vurderinger
    7
    PMC Twenty.22 skal ikke være spesielt tungdrevne (90db). De spiller mer enn høyt nok med 2170, og bassen er der i fullt monn. Det er brutaliteten i lyden jeg savner, at musikken blir kastet mot meg som i en eksplosjon. Kanskje handler det i virkeligheten om at Lyngdorfen spiller renere og mer uforvrengt, og at måten den presenterer musikken på er annerledes og mer korrekt. Noe jeg kan venne meg til og lære å sette pris på, tror jeg...
    Tja, når jeg spiller på Adyton Imagic med 2170/2400 så mangler det ikke på dynamisk kapasitet. Jeg mener ikke å være frekk eller kverulerende, men jeg har aldri opplevd høyttalere i størrelse som pmc 22 som gir noe realistisk «snap, crackle and pop» for å bruke en frokostblanding analogi. Forskjellen ligger i membranareal (og kassevolum).
     

    toneset2

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.01.2009
    Innlegg
    200
    Antall liker
    203
    Helt i orden! :) Du har rett i at størrelsen teller. Men det var betydelig mer trøkk med McIntoshen, også på småtassene fra PMC. Men selvsagt kke i nærheten av Klipsch RF-7 ii, som jeg hadde før. Likevel oppfatter jeg byttet til Lyngdorf som et løft i lydkvalitet, på tross av et svært hørbart fall i kvantitet. Det låter renere og mer definert, og som sagt gjengis hele frekvensområdet ned til småhøyttalernes fysiske bassgrense korrekt. En vanesak for meg, og sikkert hyggelig for naboene mine.
    Jeg vil for øvrig tro at du vil merke det om du fjerner 2400 og bruker 2170 alene.
     
    Sist redigert:

    Kalle Klovn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.09.2009
    Innlegg
    3.640
    Antall liker
    3.259
    Sted
    Sandnes
    Torget vurderinger
    7
    2400 har både betydelig mer effekt og lavere thd enn 2170, så jeg tror ikke jeg hadde likt 2170 like godt på egenhånd.

    For meg blir 3400 en 2170, men med 2400 effekt-trinn samt balanserte utganger og mulighet for å lage egne voicing kurver.
     
    Sist redigert:

    AlfdB

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.04.2014
    Innlegg
    225
    Antall liker
    92
    Som en slags "samlekommentar" til de siste postene kan jeg si at at 3400 ikke mangler noe mht lydkvalitet (inkl trøkk, punch mv) i forhold til noe jeg har hatt i hus så langt. Det inkluderer også Mcintosh MA8000 som en stund sto på prøve i stua mi. Ellers leverer Lyngdorf absolutt en - hva skal jeg si - "ren" lyd. Jeg har selv konkludert med at her spiller nok forvrengning en rolle - eller mangelen på sådanne artifakter....?
     

    toneset2

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.01.2009
    Innlegg
    200
    Antall liker
    203
    Det er betryggende å høre. Da ligger det nok enten en 2400 eller en 3400 i min hifi-framtid. Heller til det siste, siden min 2170 mangler USB (som jeg trenger for å spille av DSD-filer via min Auralic Aries Femto) og har HDMI uten støtte for 4K (det ligger også en ny TV i min framtid). 3400 har jo også AES/EBU inn, noe jeg gjerne vil bruke med mitt Musical Fidelity CD-drivverk. Endelig synes jeg det er spennende med skreddersøm av voicing.
    Får bare håpe det går an å få en skapelig pris for 2170 på brukten.
     
    Sist redigert:

    Academic_South

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    23.10.2013
    Innlegg
    874
    Antall liker
    401
    Det er betryggende å høre. Da ligger det nok enten en 2400 eller en 3400 i min hifi-framtid. Heller til det siste, siden min 2170 mangler USB (som jeg trenger for å spille av DSD-filer via min Auralic Aries Femto) og har HDMI uten støtte for 4K (det ligger også en ny TV i min framtid). 3400 har jo også AES/EBU inn, noe jeg gjerne vil bruke med mitt Musical Fidelity CD-drivverk. Endelig synes jeg det er spennende med skreddersøm av voicing.
    Får bare håpe det går an å få en skapelig pris for 2170 på brukten.
    Jeg hadde tenkt å kjøpe en 3400 da den var på tilbud etter jul, men de kunne ikke skaffe en, så jeg droppet det. Men bare så det er sagt; under lytteprosessen mot 3400, så prøvde jeg modellen under, og den ble for "tam" og "analytisk". Så skal du ha en Lyngdorf med "trøkk", er jeg redd for at du blir 50 000 fattigere og må velge 3400. Jeg synes også at HDMI og analogmodulen burde ha vært standard og at pakkeprisen burde ha vært 50 000 blank for alt.

    Som det er nevnt ovenfor, så har jeg vært innom både McIntosh MA8000 og Devialet 120/200 (+ maange andre forsterkere de siste årene), men 3400 stod ikke tilbake for disse.
     

    EirikV

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.10.2006
    Innlegg
    341
    Antall liker
    158
    Torget vurderinger
    1
    Jeg har egentlig bare prövd 2200 selv, og har tidligere i träden flere ganger anbefalt bruk av en kraftig og god effektforsterker i tillegg til bassene. Min 2200 syntes jeg mistet noe av roen da den drev noen höyttalere med 10" basser til min bror tilfredstillende. Det ble veldig mye bedre lyd og trökk med K2 koblet til bassene. Nä solgte jeg min Crown K2 i sommer pga overgang til enda en 2200. Jeg tenker at f.eks en 2170 med en tilsvarende kraftig og rimelig forsterker til ä drive bassene kan mäle krefter med store og dyre forsterkere. Det blir et helt annet bunndrag og dynamikk i lyden med hjelp av en kraftig forsterker. 2170 skal jo väre sä bra pä en mengde punkter, men den mangler krefter. Jeg mener at Lyngdorf skulle ha laget dobbelt sä kraftige forsterkere som SDA 2400 og til ä supplere dem som trenger skikkelig med krefter.

    Jeg er enda gammeldags og bruker et godt Classé DVD drivverk som kilde. Sä har ikke behov for USB m.m. Og jeg er veldig tilfreds med lyden av min 2200. Da fär 3400 ble mälet senere. Det ble ikke biltur til Österrike denne gangen heller. Sä har ikke fätt hentet W-210 bassene. Og jeg har nok bestemt meg for ä kjöpe en 2200 til ä drive dem. Jeg har tro pä at det blir bedre signal til den andre 2200en via digitalutgangen enn via analogutgangene. Og satser pä at 2200 er den beste matchen siden delingen kommer til ä väre sä höy som 400 hz. Jeg betaler noen tusinger mer for den forsterkeren i forhold til 2175. W-210 bassene skal väre säpass lettdrevne at 2200 skal väre mer enn nok.

    Det ligger faktisk et Lyngdorf anlegg til salgs pä Finn som har mange likheter med mitt system. De sjeldne W-210 hjörnebassene, 2200 med RP, 2175 og Dynaudio fronthöyttalere. 28.500 kr komplett. Jeg mener at det er et meget godt kjöp.
     

    maxmekker

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    03.03.2005
    Innlegg
    675
    Antall liker
    319
    Torget vurderinger
    2
    Det er betryggende å høre. Da ligger det nok enten en 2400 eller en 3400 i min hifi-framtid. Heller til det siste, siden min 2170 mangler USB (som jeg trenger for å spille av DSD-filer via min Auralic Aries Femto) og har HDMI uten støtte for 4K (det ligger også en ny TV i min framtid). 3400 har jo også AES/EBU inn, noe jeg gjerne vil bruke med mitt Musical Fidelity CD-drivverk. Endelig synes jeg det er spennende med skreddersøm av voicing.
    Får bare håpe det går an å få en skapelig pris for 2170 på brukten.
    Jeg hadde tenkt å kjøpe en 3400 da den var på tilbud etter jul, men de kunne ikke skaffe en, så jeg droppet det. Men bare så det er sagt; under lytteprosessen mot 3400, så prøvde jeg modellen under, og den ble for "tam" og "analytisk". Så skal du ha en Lyngdorf med "trøkk", er jeg redd for at du blir 50 000 fattigere og må velge 3400. Jeg synes også at HDMI og analogmodulen burde ha vært standard og at pakkeprisen burde ha vært 50 000 blank for alt.

    Som det er nevnt ovenfor, så har jeg vært innom både McIntosh MA8000 og Devialet 120/200 (+ maange andre forsterkere de siste årene), men 3400 stod ikke tilbake for disse.
    Må bare si at selv ble jeg meget overrasket over Lyngdorf 3400. Ikke mye kald og steril lyd i den. Mener at alle som er på jakt etter forsterker i det prisleiet burde ta seg tid til å teste Lyngdorf. Liker utrolig godt alle mulighetene som den har med hensyn til deling mellom sub og topp, pluss tilpasninger i forhold til rom. Samtidig som at den kan styres med app fra telefon og PAD, så kan den også settes i skap etc ute av synet. Utrolig at noe som veier så lite kan spille så bra.
     

    toneset2

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.01.2009
    Innlegg
    200
    Antall liker
    203
    2170 kan også styres via app, men da trenger du en Ethernet til RS232-modul.
     

    Academic_South

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    23.10.2013
    Innlegg
    874
    Antall liker
    401
    Jeg har fått spørsmål om hva jeg mente med at Lyngdorf var på tilbud. Tilbudsprisen for 3400 var 44 598,- INKL. HDMI-modul. Det som er merkelig er at denne tilbudsprisen fremdeles står omtalt i Lyd og bilde nr.1 -2019, men på "klubbens" nettside, er tilbudsprisen fjernet. Dette var ikke bra, Hifiklubben!
     

    Academic_South

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    23.10.2013
    Innlegg
    874
    Antall liker
    401
    Det er betryggende å høre. Da ligger det nok enten en 2400 eller en 3400 i min hifi-framtid. Heller til det siste, siden min 2170 mangler USB (som jeg trenger for å spille av DSD-filer via min Auralic Aries Femto) og har HDMI uten støtte for 4K (det ligger også en ny TV i min framtid). 3400 har jo også AES/EBU inn, noe jeg gjerne vil bruke med mitt Musical Fidelity CD-drivverk. Endelig synes jeg det er spennende med skreddersøm av voicing.
    Får bare håpe det går an å få en skapelig pris for 2170 på brukten.
    Jeg hadde tenkt å kjøpe en 3400 da den var på tilbud etter jul, men de kunne ikke skaffe en, så jeg droppet det. Men bare så det er sagt; under lytteprosessen mot 3400, så prøvde jeg modellen under, og den ble for "tam" og "analytisk". Så skal du ha en Lyngdorf med "trøkk", er jeg redd for at du blir 50 000 fattigere og må velge 3400. Jeg synes også at HDMI og analogmodulen burde ha vært standard og at pakkeprisen burde ha vært 50 000 blank for alt.

    Som det er nevnt ovenfor, så har jeg vært innom både McIntosh MA8000 og Devialet 120/200 (+ maange andre forsterkere de siste årene), men 3400 stod ikke tilbake for disse.
    Må bare si at selv ble jeg meget overrasket over Lyngdorf 3400. Ikke mye kald og steril lyd i den. Mener at alle som er på jakt etter forsterker i det prisleiet burde ta seg tid til å teste Lyngdorf. Liker utrolig godt alle mulighetene som den har med hensyn til deling mellom sub og topp, pluss tilpasninger i forhold til rom. Samtidig som at den kan styres med app fra telefon og PAD, så kan den også settes i skap etc ute av synet. Utrolig at noe som veier så lite kan spille så bra.
    +1!
     

    AlfdB

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.04.2014
    Innlegg
    225
    Antall liker
    92
    Installerte oppdatering av TDAI-3400 i dag, til versjon 1.0.2. Den er så fersk at den ikke er listet opp på Lyngdorf sin hjemmeside når dette blir skrevet, så vet ikke hva den fikser. Oppdateringen gikk helt greit, men tok litt tid.
     

    toneset2

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    18.01.2009
    Innlegg
    200
    Antall liker
    203
    Flyttet inn i midlertidig husvære i dag. RoomPerfect måtte jobbe en god del. Kontrasten mellom korrigert og ukorrigert får klisjeen «som natt og dag» til å bli ny igjen.
    AA78EDD7-6A72-4304-846C-41501F2E2061.jpg
    6249431A-0458-4CAF-8296-1B227D1D5B59.jpg
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn