Målbare forskjeller på kabler.

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • X

    X186841

    Gjest
    Du gikk vel litt hardt ut og benektet subsidier fra innovasjon Norge, men det ligger klart og tydelig i registrene på nettet att Audio Insight som står bak Isovolt fikk støtte fra Innovasjon Norge.
    Kaster ikke dritt men formidler tilgjengelig informasjon.
    Ikke var det jeg som dro deg inn i tråden, og ikke er jeg anonym: Lars Øystein Grønsberg er navnet.

    På OHC sine hjemmesider står det Audio Insight Isovolt.
    Firmaet Audio Insight fikk kr. 300.000 den 11.11.2013 i Etablerertilskudd. Og i det firmaet står Geir Fredriksen som daglig leder.


    Organisasjonsnummer:

    912 372 405

    Navn/foretaksnavn:

    AUDIO INSIGHT AS

    Organisasjonsform:

    Aksjeselskap

    Forretningsadresse:

    Letnesvegen 718
    7670 INDERØY

    Kommune:

    INDERØY

    Postadresse:

    Registrert i Enhetsregisteret:

    29.08.2013

    Stiftelsesdato:

    12.07.2013

    Daglig leder/ adm.direktør:

    Geir Fredriksen
    Lgrons58

    Det at jeg etablerte firmaet for 5 år siden og fikk stønad for det, har da ingenting med ny utvikling av produkter i dag å gjøre!
    Ei heller for fremtiden.
    Jeg skjønner heller ikke hvorfor du skal trekke mitt navn inn i denne tråden som omhandler "Målbare forskjeller på kabler".
    Det må da være et ønske om anonymt å kaste drit på navngitte personer.

    Geir F
     
    Sist redigert av en moderator:

    Høvdingen

    The big chief
    Administrator
    Ble medlem
    01.01.2001
    Innlegg
    6.880
    Antall liker
    5.726
    Torget vurderinger
    1
    Hvorfor er det så big deal at mannen fikk stønad for å starte en bedrift, er ikke det nokså normalt?
     
    X

    X186841

    Gjest
    Nei ikke skjønner jeg hvorfor han gikk av skaftet. Bare hyggelig att man får litt støtte for å starte opp.
     

    Høvdingen

    The big chief
    Administrator
    Ble medlem
    01.01.2001
    Innlegg
    6.880
    Antall liker
    5.726
    Torget vurderinger
    1
    Jeg synes vi skal la denne saken ligge, og heller fortsette debatten. Hvordan en bedrift fikk oppstartskapital har vel ingen betydning for noe som helst, og det at produktene er i produksjon, og at firmaet fungerer er vel det som betyr noe.
     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.069
    Antall liker
    7.968
    Torget vurderinger
    12
    Denne tråden skal så absolutt ikke handle om Geir Fredriksen og Audio Insight, men jeg kan ikke la være å kommentere det som tydeligvis ingen har sett eller reagert på bortsett fra Geir F og meg selv. La meg forklare:


    Nei ikke skjønner jeg hvorfor han gikk av skaftet. Bare hyggelig att man får litt støtte for å starte opp.
    Jo, det forstår jeg godt og det skal jeg forklare.

    Dette er innlegget Geir F reagerte på.

    1. Geir Fredriksen og OHC etablerte og selger Isovolt for å få subsidier fra innovasjon Norge og å tjene penger.
    Hva står det der? Det står at selskapet ble etablert for å få subsidier fra Innovasjon Norge for å selge en skilletrafo og tjene penger. Det er en veldig drøy påstand. Selskapet ble etablert med tilskudd fra Innovasjon Norge, det er greit og helt legitimt, men ikke f... om selskap ble etablert fordi halve hensikten var å få midler fra Innovasjon Norge. Og ihvertfall ikke for å selge Isovolt som så vidt meg bekjent er siste tilskudd etter at selskapets hovedprodukter, høyttalersystemer har vært på markedet en stund.

    Dette leste også Geir F som reagerte på det i 2 forskjellige innlegg:

    Balle Klorin!
    Hvor har du disse løgnene fra at jeg får subsidier fra Innovasjon Norge for å lage Isovolt? Dette er blank løgn og hva er hensikten med et slikt ondsinnet innlegg?
    Det at jeg etablerte firmaet for 5 år siden og fikk stønad for det, har da ingenting med ny utvikling av produkter i dag å gjøre!
    Ei heller for fremtiden.
    Hadde innlegget til Balle Clorin vært formulert f.eks. slik:

    1. Geir Fredriksen etablerte Audio Insight med etablerertilskudd fra innovasjon Norge.

    så hadde neppe noen reagert på det. Det opprinnelige innlegget var spekulativt og usannferdig.

    Jeg kjenner ikke Geir F personlig, men opplever han som en solid og innovativ ingeniør som er dyktig til å utvikle produkter, i hovedsak høyttalere. Første gang jeg snakket med han var jeg student i Trondheim og han hadde utviklet en av de første Multicell-høyttalerne som ble demonstrert hos hifisenteret i Innherredsveien (hvis jeg husker rett var den bestykket med 16 stk Philips AD80652, 1 stk Seas H204 og 1 stk Infinity EMIT i 4 Ohms bilstereovariant ;) ). Jeg synes ikke noen fortjener at det blir sådd tvil om hensikten med å starte forretning og forstår godt gründerens reaksjon i dette tilfellet.

    Det er viktig å lese hva som faktisk skrives og kommentere i forhold til det!

    Jepp, vi skal la saken ligge og fortsette debatten om målbare vs hørbare forskjeller for kabler. Det store spørsmålet er jo hvilken vei dorullen henger når taket er lekk ;).
     

    Balle Clorin

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.06.2012
    Innlegg
    10.304
    Antall liker
    9.552
    Torget vurderinger
    2
    Skilnadane er svært små, ja. Det kan også vere skilnad på opplevingane av lyd frå gong til gong, sjølv om du ikkje skiftar komponentar. Det kan vere variasjonar på straumnettet, flytting av høgtalarar, plassering i sweetspot, flytting av leidningar, bruk av elektriske apparat annan stad i huset, eller interferens på andre måtar.
    Du er heller ikkje same lyttaren om morgonen som om kvelden, heller ikkje om du er edru eller har ymse grader av promille.

    Desse faktorane er bagatellar. Men om ein skal vere litt vanskeleg, er dei nok reelle.


    Arve fra Audophile: det både forbauser meg og opprører meg at du (og flere) som er journalister og dermed halv-profesjonelle innen lyd og bilde kommer med slike utsagn. Forskjellene er svært små, sier du. For noe tull og du kan neppe ha testet tilstrekkelig nok kabler til å vite bedre. Kabelkvalitet er helt avgjørende for god lyd og i hvert fall når en snakker High-End. Så du skiller deg fra både Knut Vadseth og Geir Fredriksen og Geir Tømmervik og Halvar Rostad og en masse skribenter i Stereophile og The Absolute Sound og What Hi-Fi?. Og du hevder strøm er bagatell hvis det er tilstrekkelig regulert i elektronikken. Hvor mye av elektronikken folk bruker hjemme er i så fall det? Nesten ingenting og det løser heller ikke alt med strøm bare med konstruksjon av forsterker. Hvorfor har da Geir Fredriksen i Audio Insight utviklet IsoVolt som de selger masse av på OHC og Dieter Burmester laget 948 strømrenser med DC-filter og IsoTek strømfiltre blir brukt i Universal Music profesjonelle lydstudioer? Du kommer nærmest med vranglære her og du har ikke så god kunnskap om lyd som du selv tror. Opprører meg å lese slikt.

    1. Geir Fredriksen og OHC etablerte og selger Isovolt for å få subsidier fra innovasjon Norge og å tjene penger. Dessuten er det påstått fra OHC at det gir en viss beskyttelse mot uforutsette
    hendelser på nettet som kan skade dyrt utstyr som medfører garantikostnader. Det er ikke det samme som å forbedre lyden til stakkars hifi nerder
    Ja jeg har fått hørt ig tester Isovolt selv i anlegg til 500k hjemme. Og der ble ingen ingen handel av åpenbare grunner.
    2. Hadde vært interessant å høre det( kabler og strømgreier) i ditt anlegg hvor forskjellene er så store og åpenbare. Kommer gjerne på besøk om vi bor i samme område
    .3 du har jo hatt massevis av ulike kabler inkludert Paradox. Er det en stabil oppgradering eller bare prøving og feiling?
    4. Å bruke selgere , forretninger og subjektive magasiner som kilde for hifisannheter er rimelig naivt syns nå jeg.. så jeg sper på med egne åpne ører og objektive målinger
    5. Å ja jeg tror jeg hører en liten forskjell på noen høyttalerkabler,- og måler også forskjellene- bare ikke at de må være så dyre..
    Balle Klorin!
    Hvor har du disse løgnene fra at jeg får subsidier fra Innovasjon Norge for å lage Isovolt? Dette er blank løgn og hva er hensikten med et slikt ondsinnet innlegg?
    Prøv å fakta sjekk når du rakker ned på navngitte personer!
    Fy Fan!!!
    Innlegget ditt er rapportert til adm!

    Geir F
    Har vært i kontakt med moderator, sender PM til deg, i stedet for å legge kommentarer ut her.
    Var nok litt sleivete formulert, det kan jeg beklage og si unnskyld for.
    mvh
    Balle
     
    Sist redigert:

    vrøvl

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    22.05.2009
    Innlegg
    943
    Antall liker
    308
    Torget vurderinger
    1
    Oisann. Det opprører deg, faktisk? Vel, som en motvekt så synes jeg det er helt fantastisk å se en hifi-skribent skrive noe såpass edruelig om kabler, med rot i virkeligheten i stedet for panegyrisk ønsketenkning og opphausing som dessverre er ganske vanlig, og hele grunnen til at folk (vel mange i hifi-miljøet) går rundt og tror at å bytte noen ledninger radikalt kan forandre totalopplevelsen de får foran stereoanlegget sitt.
    Jepp! Kudos til Arve. En flaske vin er en mye mer effektiv tweak i ethvert anlegg, enn en hvilken som helst kabeloppgradering.
     

    The Shy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.04.2017
    Innlegg
    10.639
    Antall liker
    14.624
    Sted
    Langesund
    Må det tweakes med alkohol, tyder det på at noe ikke er helt optimalt i utgangspunktet. Går jeg på klassisk konsert er det best med alle sansene intakt. Skal jeg på mindre bra PA konserter, sånn lydmessig, er det greit å bedøve sansene litt.

    Skjønner ikke den greia at så mange må ty til en liten knert når det skal nytes musikk.
     

    lyntoft!

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.05.2008
    Innlegg
    1.427
    Antall liker
    803
    Sted
    Kløfta
    Torget vurderinger
    1
    ^
    Syns vel det er godt med en knert da.
    Men spennende vinkling.
     
    M

    MarkusH

    Gjest
    Noen her som har målt/hørt/sett målinger av forbedringer når forskjellige strømkabler er blitt benyttet? Fikk høre for noen år siden at min forforsterker trengte en god kabel på minst 1,5 meter. Dette kom fra en kar på godt over 60 og som hadde hatt forforsterkeren det er snakk om siden 1996 frem til 2014, da jeg kjøpte den. Noen som har formeninger/målinger av strømkabler med forskjellig tverrsnitt etc.?
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.166
    Antall liker
    10.692
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Nordost sier minimum 2m
    https://nordost.com/faqs-length.php
    What minimum cable lengths do Nordost recommend?
    The minimum recommended lengths of Nordost cables are as follows:
    Power cables – 2 meters
    Analog interconnects – 1 meter
    Digital interconnects – 1.5 meters
    Tonearm cables – 1.25 meters
    Loudspeaker cables – 2 meters
     
    M

    MarkusH

    Gjest
    Usikker på hvor «saklig» noe av det er, stod jo ikke akkurat grunnen til at 2 meter var optimalt (eller bedre enn noe annet) på den sida du linka til bambadoo. Noen tekster/artikler om dette temaet?
     

    Handsoer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.03.2007
    Innlegg
    3.921
    Antall liker
    1.926
    Sted
    Sortland
    Nordost sier minimum 2m
    https://nordost.com/faqs-length.php
    What minimum cable lengths do Nordost recommend?
    The minimum recommended lengths of Nordost cables are as follows:
    Power cables – 2 meters
    Analog interconnects – 1 meter
    Digital interconnects – 1.5 meters
    Tonearm cables – 1.25 meters
    Loudspeaker cables – 2 meters
    Får jeg bedre lyd av å bytte ut 1,2 meter høyttalerkabel med akkurat 2 meter?

    Hvorfor akkurat disse lengdene og hvordan kommer de fram til de?

    hilsen en svær forvirret Hans
     

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.589
    Sted
    Stavanger
    Jeg mener det har noe med hvordan ‘signalet’ propagerer i kabelen.
    Det er nok mest relevant for Toslink kabler som bør ha en minimumslengde grunnet refleksjoner. Asbjørn kan nok svare på dette.
     

    DagT

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.05.2013
    Innlegg
    2.572
    Antall liker
    3.139
    Sted
    Oslo
    Jeg mener det har noe med hvordan ‘signalet’ propagerer i kabelen.
    Det er nok mest relevant for Toslink kabler som bør ha en minimumslengde grunnet refleksjoner. Asbjørn kan nok svare på dette.
    Toslink håndterer refleksjoner ved å bruke multimodus fiber og lysdiode i stedet for laser. Da slipper man interferensfenomener. Reflektiviteten ved fiberendene er nok såpass liten at allerede første refleksjon kommer under terskelverdien for sensoren.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.606
    Antall liker
    35.536
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Du bør ta hensyn til resonanser og refleksjoner i en transmisjonslinje (kabel) når lengden nærmer seg en kvart bølgelengde ved de aktuelle frekvensene. Signalhastigheten i aktuelle kabler er 50-90 % av lysets hastighet, som er 300000 kilometer pr sekund. Bølgelengden er gitt som signalhastighet delt på frekvens. For strømkabler og analoge audiokabler (signal og høyttaler) er ikke det noe problem før vi snakker kilometer på kilometer med kabel.

    At kabelselgere tar betalt pr meter og finner på eventyrhistorier for å selge mer vet vi fra før.
     

    DagT

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.05.2013
    Innlegg
    2.572
    Antall liker
    3.139
    Sted
    Oslo
    Sånn sett er forskjellen mellom elektriske og optiske signaler at bærebølgen, lyset, har en kort bølgelengde (7-800nm) så du kommer i motsatt ende av skalaen. Problemet blir større jo kortere fiberen er, jo mer monokromatisk lyskilden er og jo nærmere singelmodus fiberen er.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.606
    Antall liker
    35.536
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Ja. En impedansemismatch i enden av en optisk fiber er ikke en god ting. Det skjer hvis det er ulik brytningsindeks, et luftgap, urenheter, etc.

    For analoge kabler er frekvensene så lave at refleksjoner, stående bølger, impedansmatching etc ikke er noe å bry seg om. Det er derfor vi kan ha en signalkilde med utgangsimpedans 100 ohm og en forsterker med inngangsimpedans 40 kiloohm, eller en effektforsterker med utgangsimpedans 0,01 ohm og en høyttaler med impedans som varierer vilt mellom 5 og 50 ohm alt etter frekvens. Det ville bare ikke fungert hvis refleksjoner og impedansmatching var noe å bry seg om ved de aktuelle frekvensene. Uansett hvilke historier kabelselgere forsøker å fortelle.

    Impedansmatch og refleksjoner begynner såvidt å bli interessant for S/PDIF digitalkabling. Det grensesnittet har en spesifisert impedanse, men det gjør ikke så mye om man bommer med ganske mye. Det fungerer likevel. Hvis du skal overføre data med båndbredder på noen gigabit per sekund er det på tide å se litt nøyere på dette.
     

    DagT

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.05.2013
    Innlegg
    2.572
    Antall liker
    3.139
    Sted
    Oslo
    Jepp, men den mismatchen du har med diskontinuerlig brytningsindeks ved enden av en optisk fiber er egentlig ikke spesielt stor. Ubehandlet glass reflekterer vanligvis bare 4% av energien (avhengig av brytningsindeksen), så selv om du skulle ha noen bølger som løper frem og tilbake utgjør de en veldig liten del av det signalet man overfører. Dessuten er selve pulslengden akkurat som i elektriske kabler, mye lenger enn kabelen.

    Problemene oppstår helst når man får stående bølger, men det er ikke kritisk når man bruker "bredbåndet" kilde og tykke, multimodus plastfiber med rikelig dispersjon, slik man gjør med Toslink. Resonnansene vil oppstå i en svært liten del av energien som overføres. På den annen side setter dette begrensninger i fiberlengde og overføringskapasitet. Jeg ville nok ikke brukt LED og plastfiber over atlanteren :)
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.606
    Antall liker
    35.536
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Excuse us while we geek out. ;)

    Enig. Jeg tror litt av «teorien» bak å forlange en viss minstelengde også involverte seriemotstanden i kabelen. En lang kabel (formodentlig med lite tverrsnitt) skulle tilføre såpass mye resistans at det skulle fungere som en demper på refleksjoner, stående bølger, etc. For en optisk kabel er det vel nettopp dispersjonen som tar den rollen.

    Som så ofte ellers, en klønete løsning på et ikke-eksisterende problem, men en «løsning» som kan brukes for å «råde» kunden til å velge et produkt med høyere prislapp. Det er fristende å kalle det en avgift på kunnskapsmangel.
     

    KJ

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.10.2004
    Innlegg
    11.175
    Antall liker
    4.364
    Torget vurderinger
    1
    ^ Det er «bare» å lukke ørene for BS fra selger. Dersom du ikke klarer og skille ekte bullshitt fra selger-jattet så er det best å ikke høre på selger i det hele tatt.

    mvh
    KJ
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.606
    Antall liker
    35.536
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Det er fristende å kalle det en avgift på kunnskapsmangel.
    Håper ikke dette betyr at man må ha en verge med doktoravhandling bare for å kjøpe en fiberkabel.
    Det hender jeg lurer, som du sikkert forstår.
    Det kan virke som om enkelte burde hatt nettopp det, så mye penger som de er villige til å hive etter sjarlataner som forteller pseudo-tekniske eventyr. De hadde ihvertfall spart mye penger og fått bedre resultat, med mindre det er nettopp det å gi fra seg penger som utgjør selve hobbyen.
     

    coolio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2015
    Innlegg
    5.487
    Antall liker
    5.456
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Jeg for min del er overbevist om at Hallgeir fra Luksusfellen er en skjult anarkist. Hvis alle skulle fulgt rådene om å spare alle pengene sine ville samfunnet kollapset fullstendig, alle hadde mistet jobbene sine og kjære Norge ville blitt et anarki. Er Jokeren egentlig Hallgeir i forkledning?
     

    DagT

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.05.2013
    Innlegg
    2.572
    Antall liker
    3.139
    Sted
    Oslo
    Det er fristende å kalle det en avgift på kunnskapsmangel.
    Håper ikke dette betyr at man må ha en verge med doktoravhandling bare for å kjøpe en fiberkabel.
    Det hender jeg lurer, som du sikkert forstår.
    Det hender jeg lurer, jeg også, og noen ganger ender jeg på konklusjonen om at man faktisk trenger det. Jeg var ute for å kjøpe optiske kabler i helgen, og måtte avfeie et par ivrige salgsfremstøt. Dog bare med et enkelt og billig "NEI", fremfor fornøyelig geeking :)
     

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.589
    Sted
    Stavanger
    Kan vi si det så enkelt at audiofile er det samme som humler? Man må sørge for at kabelpushere får mat på bordet elles faller hele økosystemet i sammen? Det hviler altså en stor bør på våre skuldre.....

    Det er ellers ganske geek å gå rundt å forvente at butikkselgere holder et doktorgrad nivå.
    En annen måte å tenke på er at hvis så faktisk var tilfelle så er doktorer så nidkjære at det hele hadde endt i en hanekamp uansett.
     

    DagT

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.05.2013
    Innlegg
    2.572
    Antall liker
    3.139
    Sted
    Oslo
    Jada, jeg forventer ikke at selgerne kan dette, men legger først og fremst skylden på produsentene som både feilinformerer både selgere og kunder med store ord. En eneste gang har jeg satt en selger på plass, og det var da jeg stod som nyutdannet innen optikk og ble overfalt av en overivrig selger med grønn tusj. Ellers holder jeg geekingen innenfor relativt trygge rammer. :cool:
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    15.000
    Antall liker
    11.400
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Det er nokså ulogisk at HiFi-selgere skal ha en doktorgrad, men det hadde nok vært svært så formålstjenlig om de sluttet å oppføre seg som om de faktisk har en slik....
     

    coolio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2015
    Innlegg
    5.487
    Antall liker
    5.456
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Jeg har forsåvidt ikke noe problem med at butikkselgere ikke har veldig inngående teknisk kunnskap om produktene. Har ikke noe problem med at de selger dyre kabler eller esoteriske produkter heller.

    Men jeg har store problemer med at man tilbyr kabler og esoteriske produkter som løsning på høyst reelle og krevende utfordringer i lydgjengivelsen i normale rom. Det er der mange prater rett ut av rasshølet og bevisst eller ubevisst lurer kundene til å bruke penger på noe som man ikke har noen peiling om vil hjelpe på et spesifikt problem. Enda verre er det om man faktisk vet at det ikke vil hjelpe, da er det svindel.

    Noen produsenter svindler over en lav sko med bevisst misledende info og udokumenterbare påstander, og alle som driver sånn fortjener å bli skamhøvlet av rettsvesenet, tingenes iboende faenskap og kong Karmas kolossale kødd- helst samtidig!

    På tide med frokost, kjenner jeg.
     

    coolio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2015
    Innlegg
    5.487
    Antall liker
    5.456
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Hehe, oppe kl 06.00 som vanlig, men var sen frokost i dag. Det sies at jeg blir amper når jeg er sulten, men skjønner ikke hvor sett ryktet kommer fra...
     

    Balle Clorin

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.06.2012
    Innlegg
    10.304
    Antall liker
    9.552
    Torget vurderinger
    2
    Så noen målinger med RCA kabler vha REW. Signal er 0.816Volt. Utgangsimpedanse 200 ohm,inngangsimpedanse 15kohm.
    Jobbet en del for å sette dette opp og dobbelstsjekket, finner allikevel knapt noen forskjell på kablene.
    De to som skiller seg ute er en RCA-XLR kabel kjøpt i musikkbitikk, og 10meter RCA lakriskabel fra Clas Olhson, prøvesettet inkluderer TDK til 800kr, Audioquest . Thorshov bil, men ikke Odin fra Nordost denne gangen..
    Picture1.jpg

    phase...
    Picture2.jpg
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.142
    Antall liker
    5.145
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Hvordan måle forskjeller på kabler og finne resultatet uavhengig av om vitenskapen har fortstått audio kabler fullt ut eller ikke:

    [video]https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/ethan-winer-builds-a-wire-null-tester.5197/[/video]
     

    Final

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2013
    Innlegg
    3.142
    Antall liker
    5.145
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    4
    Mangler man finslepen teknisk kompetanse, så er logikk en grei erstatter. Videoen om NULL måling setter måling inn i en logisk sammenheng det er greit å forholde seg til.
     

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.589
    Sted
    Stavanger
    Hadde vært interessant å sett en Transparant Audio sammen med en DIY trippel cat.5 kabel i sammen. Da burde det jo være forskjell, da TA jo lager en EQ effekt.....(?)
    Cat.5 kabelen gir nok ikke noe forskjell denne heller, selv om ampen din skulle brenne opp.
    Hadde det ikke vært bedre å bruke pink noise enn musikk i testen?
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn