Bowers & Wilkins

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    272
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Liotheles skrev:
    Kanskje noen som har de nye 805s og har funnet en god forsterker til disse juvelene? Rør, transistor eller klasse D kanskje? Gjerne etter direkte sammenligning hjemme i stua?

    Kom med innspill!

    For å si litt om mitt eget oppsett så er jeg rimelig godt fornøyd med jobben den lille Naim Nait5 gjør, men jeg må vri volumknappen opp på 12-13 før det blir noenlunde lydtrykk (ca.90db vil jeg tro) så de trenger kanskje litt mer juice etterhvert. Nait5 er jo på kun 2x30 watt. På ønskelisten står Naim NAP 250.2, men da bør jeg nok ha en dedikert pre også og da begynner vel ballen å rulle litt vel fort ;)
    Synes det er litt feil ende å tenke i dette; riktignok er det litt av en forskjell i kraft fra Nait5 til NAP250.2, men da må du ha en preamp som passer for å utnytte dens klangmessige/musikalske evner. Den beste er vel NAC282/HiCap for å drive NAP250. Jeg har hatt begge disse selv, og må vel si at det er et forsterkersett som er helt enormt. Jeg har ikke hatt Nait5, men har brukt Nait 5i endel, og det er bare en ting å si; den store NAC282/HiCap/NAP250.2 er en helt annen verden av toner, klanger, rytmer, kraft, energi og ren og skjær gnistrende musikkglede.

    Men, og det er et stort men; 282/250 går ikke bra sammen med CD5i imo. Da hører du bare innholdsfortegnelsen til hva dette forsterkersettet kan. Følgelig må man ha en CDX2 og aller helst med XPS2 ekstern psu (de som aldri har hørt effekten av en slik ekstern psu er inne for et realt sjokk og en aha-opplevelse!).

    Med andre ord; å begynne i effektenden med Naim er som å halte seg baklengs inn i fremtida. Spør du meg, så har effekttrinnet kanskje minst betydning for lydkvaliteten av de tre delene kilde, preamp og effekt. Så lenge effekttrinnet driver høyttalerne greit riktignok.

    805S er supre, og jeg er vel blant de som vil underskrive på at de ideellt sett burde ha elektronikk i pris-/kvalitetsklasser langt over hva den beskjedne utsalgsprisen deres tilsier, som e-h er inne på. Men masse effekt....? Nei, det synes jeg ikke er noen fornuftig initial innfallsport til å oppnå best mulig lydkvalitet med disse.

    Sånn apropos 805S, de er veldig vanlig å bruke sammen med Naim kilde/pre/power elektronikk i UK.

    Mvh Vidar P
     

    e-h

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    30.04.2006
    Innlegg
    372
    Antall liker
    4
    Torget vurderinger
    2
    Jeg hadde under den lille seansen med Nait5i/CD5i litt følelsen av at 805S ikke helt var sjelefrender. Om det var pga effekt eller rett og slett at høyttaleren er en smule mer detaljert enn det Naim-komboen klarer å frembringe vet jeg ikke. Derfor ser jeg med glede frem til å prøve hakket opp på stigen sammen med disse høyttalerne. I hvert fall i Naim øyemed tror jeg derfor at du, Vidar, har veldig rett ang pris i forhold til lydmessige forbedringer dette gir på elektronikk-siden.
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    272
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    e-h skrev:
    Jeg hadde under den lille seansen med Nait5i/CD5i litt følelsen av at 805S ikke helt var sjelefrender. Om det var pga effekt eller rett og slett at høyttaleren er en smule mer detaljert enn det Naim-komboen klarer å frembringe vet jeg ikke.
    Det er nok min oppfatning også; Nait 5i/CD5i er veldig bra, og sjokkerende bra til prisen synes jeg; men det er og blir absolutt entrylevel Naim, et budsjett-sett, og har ikke på langt nær den enorme musikalske kraften, energien og ta-kontroll-evnen som de større (mer ordinære) Naim-produktene.

    De er laget for bruk med høyttalere i sin egen klasse, ikke highend høyttalere til flere ganger prisen... til det har Naim helt andre alternativer. Men nå drar jeg dette litt vel mye bort fra B&W, beklager; det jeg burde ha presisert over var at 805S typisk brukes mye med de enkleste produktene i Reference-serien til Naim, dvs f.eks CDX2, NAC202/NAP200; som en kuriositet ble 805S profilert med akkurat et slikt elektronikksystem i en utgave av HFC, under føljetongen "Beautiful Systems", hvor HFC (ved hjelp av produsenter og de mest erfarne forhandlere) setter sammen og presenterer systemer som på en eller annen måte er representative for det aller beste som er oppnåelig i prisklassene.

    Mvh Vidar P
     
    O

    omholt

    Gjest
    J.Haugen skrev:
    Lydsignaturen til 805S er på den mørke siden av nøytral fordi høyttaleren er nedtunet i presensområdet (det gir ofte en mørk signatur - delefrekvensen er på ca. 3 KHz og ikke 4KHz som B&W oppgir). "Problemet" er imidlertid at høytaleren likevel kan låte skarpt fordi bass/mellomtoneelementet har en lydsignatur som er usedvanlig "rett på" med sin krispe gjengivelse, i motsetning til elementer som gir en mykere klang. På denne gjelder riktig matching mer enn på mange andre høyttalere jeg har eid/prøvd. Den er likevel enklere å få til enn den gamle 805N som lett "stakk av" i diskanten, og som var som barberblad i mine ører.
    Har også hørt det at 805S egentlig har en mørk signatur, men man merker det ikke alltid. I tillegg til det Haugen nevner om "rett på" gjengivelse, så tror jeg det også har med spredningmønsteret. Det gjelder vel generelt B&W høyttalere. De sprer lyden mye noe som gjør at man kan få hard og skarp refleksjonslyd fra vegger, tak og gulv. Det vil selvfølgelig variere mye fra rom til rom. Dersom man sliter med skarp og hard lyd, tror jeg det første man bør gjøre før man hiver seg på skifte av elektronikk er å dempe førsterefleksjonene med akustikk plater.
     

    Liotheles

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.02.2002
    Innlegg
    2.825
    Antall liker
    719
    Torget vurderinger
    4
    Jeg synes også 805s er litt mørke, selv om andre tråder her på sentralen beskriver de som litt lyse. Sikkert mye riktig i det omholt skriver ang refleksjoner, samt at matching selvfølgelig er veldig viktig. For meg ble matchen med rør litt for varmt og mørkt i mellomtonen. Liker bedre Naim sin litt mer frempå spillestil. Og selv om det er mer frempå blir det aldri slitsomt å høre på fordi 805s er utrolig homogene og låter liksom "riktig" uansett hva slags musikk og opptak jeg kaster på dem.

    Når det gjelder hvor jeg bør starte oppgraderingskarusellen (ref VidarP sitt innlegg) så vet jeg ikke om jeg er helt enig. Har ikke tidligere hatt sansen for "source first" tankegangen, og tenker at jeg må oppgradere "motoren" først, så får jeg se hvor lenge det går før jeg ender opp med dedikert pre og ny cd spiller. Spiller dessuten endel vinyl og opplever der en mer naturlig klang på stemmer og instrumenter.
    Hadde vært utrolig morro og prøvd en CDX2-NAC202/NAP200-805s kombinasjon (ref HFC's Beatiful Systems) så kanskje jeg får en aha-opplevelse og har et mål og spare opp til :)
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    272
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Liotheles skrev:
    \Når det gjelder hvor jeg bør starte oppgraderingskarusellen (ref VidarP sitt innlegg) så vet jeg ikke om jeg er helt enig. Har ikke tidligere hatt sansen for "source first" tankegangen, og tenker at jeg må oppgradere "motoren" først, så får jeg se hvor lenge det går før jeg ender opp med dedikert pre og ny cd spiller.
    Det er bare en ting å gjøre; høre først. Gjettinger teller lite :)
    De som, etter å ha hørt alternative ruter, fortsatt vil gå for en stor Naim effektforsterker før kilde og pre... vel, de har jeg til gode å høre om ennå :)

    Dette er egentlig veldig enkelt; selv jeg, som har brukt en CD5i og 282/250.2 (begge i mitt eierskap), kan med hånda på hjertet si; dette er en kjip kombo. Begge er kjempegode, men tilhører hver sin verden av ytelse; og 282/250 lar deg høre alle svakhetene ved CD5i.... sistnevnte har ikke kapasitet til å la deg høre styrkene ved 282/250.
    Så kan du selvsagt spørre deg rundt på n-forum... og få det samme svar, men til syvende og sist ligger løsningen i din egen stue; når du får høre en CD5i/Nait drive 250.2... du vil lure på hvor du har sølt pengene hen. Riktig ende for 805S er CDX2, HiCap til Nait, og deretter en dedikert forsterker; ala 202/HC/Napsc/200 eller CDX2/XPS2/282/HC/250. IMO.... etter hjemmedemo, vel og merke :)

    Mvh Vidar P
     

    net2

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    20.05.2005
    Innlegg
    156
    Antall liker
    1
    805S har jeg aldri fått til å låte annet enn pent....

    Den nye 600-serien høres ut som en sterk utfordrer i entry-level serien. Sikkert mye bang-for-the-buck. Startet min hifi karriere med noen tidlige modeller av 600-serien. Good times....

    700-serien. Tjaa....jeg vet mange liker de, men designet er OK, lyden er bra, men man begynner (IMO) å nærme seg en prisklasse der det er mye spennende.

    XT-serien låter meget bra til å være design-høyttalere. Kanskje mitt valg om jeg hadde vært på jakt etter den typen høyttalere.

    Nautilus er vel designhøyttalere, og flere hevder toppmodellene i 800-serien låter bedre. Vet ikke, har kun hørt på de en gang i Asia, men det var ingen skikkelig demo. Flotte er de, i allefall om de står i rett rom... (les:stort+design).

    804S er kjedlige til prisen, og 803D er for dyre....ligger for tett opptil 802D (alt er relativt, men man begynner å komme høyt i pris). De er også litt for laidback, og er sære på forsterker om man skal få noe godt ut av de....

    Om jeg skulle hatt B&W igjen, hadde det nok blitt 802D eller dersom jeg hadde hatt plass, 801D. Sannsynligvis parret med Chapter Audio.... Noe stort og sprekt fra Krell eller Bryston kunne ha gått. Men generelt har disse en relativt laidback spillestil som er typisk for B&W, og trenger noe solid for få litt fart på sakene... i allefall om de skal nærme seg mine preferanser.

    Mon tro om ikke 800-serien er moden for noe nytt snart... Hvor ofte pleier B&W å komme med noe nytt i den øvre klassen?
     
    U

    utgatt60135

    Gjest
    Jeg har hørt 802D med Classé én gang og det imponerte med meget homogent, nøytralt, stort og presist lydbilde. Jeg liker B&W selv om de kanskje ikke er de som engasjerer mest. 703 syntes jeg låt litt tørt dog. 805s hørte jeg med NAD M5 sett og Lyngdort sett med TDA2200. Sistnevnte låt veldig bra. Presist og med ro og luft (stillhet) rundt instrumenene. Men det låt bare pent og korrekt, manglet litt driv og svung. NAD er klart rimeligere med det var mye morsomere å lytte og smilet var på plass. Da låt det veldig engasjerende (men de ikke hadde samme roen som Lyngdorf). En veldig god match tror jeg. I butikklokalet uten sidevegger syntes jeg de låt hverken lyst eller mørkt. Når det gjelder 803/4 synes jeg det finnes mange gode alternativer i den prisklassen.
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Melder meg inn i klubben... :). 604 series 1 var mitt første med dette merket...Heldigvis har disse høytalerne fått etterfølgere som er langt bedre... Har også eid 805 som er en meget habil høytaler , med et forholdsvis pent utseende... :)
     

    MaKi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2005
    Innlegg
    3.989
    Antall liker
    229
    Torget vurderinger
    4
    Tenker fortsatt tilbake med stor glede på en av mine første, virkelig gode høytttalere, gamle Matrix 3 fra 80-tallet. En trykkammerkonstruksjon som bare var helt fantastisk, og som virkelig vokste med den rette elektronikken.
     

    Signature

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    28.07.2006
    Innlegg
    374
    Antall liker
    29
    Sted
    Trøndelag
    my goe innlægg hær :)
    til NET2 så kan æ si at til 800 serien så spiller Mcintosh iværtfall gått i mine øra! ;D

    mvh.kjell
     
    O

    omholt

    Gjest
    kizen skrev:
    my goe innlægg hær :)
    til NET2 så kan æ si at til 800 serien så spiller Mcintosh iværtfall gått i mine øra! ;D

    mvh.kjell
    Har du noen bilder av anlegget ditt kizen?
     

    DAChild

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.01.2004
    Innlegg
    1.217
    Antall liker
    118
    Torget vurderinger
    2
    omholt skrev:
    B&W må også få sin tråd. Her kan vi utveksle erfaringer, opplevelser, hjelpe hverandre med forslag til elektronikk og plassering og annet.
    B&W trenger ingen egen tråd: Les Fidelity, så holder du deg oppdatert :)
     

    thomand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.03.2006
    Innlegg
    4.634
    Antall liker
    1.148
    Torget vurderinger
    7
    DAChild skrev:
    omholt skrev:
    B&W må også få sin tråd. Her kan vi utveksle erfaringer, opplevelser, hjelpe hverandre med forslag til elektronikk og plassering og annet.
    B&W trenger ingen egen tråd: Les Fidelity, så holder du deg oppdatert :)
    ;D
     

    Mor10

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    02.10.2005
    Innlegg
    60
    Antall liker
    0
    Må kaste meg på denne tråden også.

    Har 2 sett med B&W Matrix 802s3(front og senter front/back) og et sett med Matrix 804 som surround.
    Låter helt praktfullt i mine ører.

    Har gått litt lenger med frontene og røsket ut delefiltrene. Satt inn et LAB-gruppen aktivt delefilter og tri-ampet.
    En stk. Earthquake Cinenova Grande(5x300w) trekker diskantene og mellomtonene og en stk. Dynamic Precision DPA-600 trekker bassene.

    Dette gir en veldig god dynamikk og holografi i 802ene sammen med en Doge 8(Acoustic Tuning, Trondheim) rørpre og et Micromega DAC/Drivverk.
    Hvis jeg skal anbefale noen forsterkere til Matrixene(sikkert også andre store 800er) så vil det være enten en eller 2 DP'er, gjerne DPA 6.12. Eventuelt da en Earthquake Cinenova Grande 5- eller 7-kanals for bi-amping eller tri-amping. Dette gir en litt lys lyd, men sammen med Doge 8, så gav dette meg litt den fete lyden av rør, samt skikkelig med detaljer som i en standard pre.
    Cinenovaen har omtrent samme lydsignatur som en DP 6.12 og er et utrolig godt kjøp til prisen.

    For de som savner en skikkelig senter til Matrix-serien, ta en kikk på bildene under:
     

    Vedlegg

    Mor10

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    02.10.2005
    Innlegg
    60
    Antall liker
    0
    Må legge til at jeg har testet veldig mye forsterkere på disse høyttalerne:

    1. NAD C320 - ikke aktuelt ;D
    2. Parasound NC2125 - OK lyd, mister litt detaljer, men sparker godt fra seg
    3. Sunfire Grand Cinema 5x200watt - litt sløy i lyden, mangler litt detaljer, men fyldig behagelig lyd
    4. Sunfire Grand Cinema Signature 5x425watt - mye mer trøkk, litt bedre detaljer
    5. Dynamic Precision DPA-600 2x250w - Deilig lyd med masse detaljer, litt slakk i bassen, skikkelig kraftplugg
    6. Dynamic Precision 6.12 2x140w første hundre i Klasse A- Deilig lyd med masse detaljer, skikkelig stram i bassen, favoritten
    7. Earthquake Cinenova Grande 5x300w - klarer ikke å skille den fra DP 6.12, ypperlig til bi-amping. Klarte ikke å tømme den for krefter med 3 stk. 802 og 2 stk. 804 i surround :)
     

    flinkjente

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.09.2005
    Innlegg
    238
    Antall liker
    1
    Har hatt to par B&W før i tiden, og er langt på vei enig at de leverer varene!

    Har siklet lenge på 801, men de er så jæ... dyre :'(
     

    Mor10

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    02.10.2005
    Innlegg
    60
    Antall liker
    0
    kai.b skrev:
    skal prøve HURRICANE 200 DT Mk II MONO BLOCK til helga, på mine 805s.
    Whoaaaa....
    Disse så rimelig rå ut. Bør låte rimelig greit på 805 de :)
     

    Liotheles

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.02.2002
    Innlegg
    2.825
    Antall liker
    719
    Torget vurderinger
    4
    Spennende Kai.B.... kom med tilbakemeldinger når du har hørt dette :)
    De burde iallefall ha guffe nok til å drive dine 805s uten problemer.

    Hva slags forsterker har du brukt tidligere?
     

    kai.b

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    10.02.2006
    Innlegg
    332
    Antall liker
    721
    Sted
    Arendal
    Da har e fått testa monoblokkende på 805s, de spiller helt utrolig bra for en dynamikk, super kontroll i hele frikvensområdet,
    trodde med en gang at bassen ble dårligere, men fant fort ut at den ble mye mer kontrolert nyansert.
    Har hatt besøk av 4 cd spillere marantz sa17s1 23 000
    Hegel CDP4A 20 000
    CLASSÉ Delta 37 000
    ElectroCompaniet ECC-1 17 000

    Har spilt på litt forskelig i det siste, begynte med xts class a100, så til nad m3, videre til antik sound labb på 2x22w
     
    O

    omholt

    Gjest
    kai.b skrev:
    Har hatt besøk av 4 cd spillere marantz sa17s1 23 000
    Hegel CDP4A 20 000
    CLASSÉ Delta 37 000
    ElectroCompaniet ECC-1 17 000
    Her må dele hva du opplever. Marantz SA17s1 har jeg aldri hørt om og den ligger ikke på Marantz sin hjemmeside. En helt ny sak?
     

    thomand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.03.2006
    Innlegg
    4.634
    Antall liker
    1.148
    Torget vurderinger
    7
    omholt skrev:
    Her må dele hva du opplever. Marantz SA17s1 har jeg aldri hørt om og den ligger ikke på Marantz sin hjemmeside. En helt ny sak?
    Utgått modell.
     

    kai.b

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    10.02.2006
    Innlegg
    332
    Antall liker
    721
    Sted
    Arendal
    marantz sa17s1 er fjor årets model. den passet best inn i mitt oppsett. mest analog lyd av de e testet.
     

    Vedlegg

    John_Harald

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.08.2002
    Innlegg
    4.043
    Antall liker
    1.836
    Sted
    Sørumsand
    Torget vurderinger
    5
    DAChild skrev:
    omholt skrev:
    B&W må også få sin tråd. Her kan vi utveksle erfaringer, opplevelser, hjelpe hverandre med forslag til elektronikk og plassering og annet.
    B&W har jo et eget blad. Fidelity heter det, kommer ut en gang i måneden........................
    Fidelity kommer ikke ut en gang i måneden..................
     

    xerxes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    9.806
    Antall liker
    5.453
    Sted
    Holmestrand
    Audiomix skrev:
    Jeg skal komme med bilder av et par klassikere: DM-6.
    Kanskje ikke noen her er gamle nok til å huske disse? HiEnd på slutten av 1970 tallet.
    Mine var i bruk i 30 år. Jeg kjøpte de litt brukt. Nå er de solgt tilbake til den opprinnelige eieren med et lite tap ;).
    Han bor i Mexico. De spiller fortsatt supert i følge den "nye" eieren.
    Bilder kommer.
    Her er DM-6 Big foot med og uten front deksel:

    Noen detaljer:



    Detalj av mellomtonen. Membranen var laget i et komposit materiale. Noen sa det var Kevlar...?

    Det var kontroller for tilpassning av mellomtone og diskant. Jeg hadde aldri behov for disse. De to "knottene" til venstre var sikringsholdere for mellomtone og diskant på de tidlige utgavene. De ble senere plassert på baksiden ved tilkoblingsterminalene. Tilkoblinger var både banan og DIN høyttalerkontakt som var mye brukt den gang.


    Med hvert høyttalersett fulgte det med frekvens respons test utført med Bruel & Kjær måleutstyr.
    ..sukk!
    Dette var svaret på mine våte drømmer da jeg gikk på gymnaset. En kamerat mistet sin mor og ble plutselig foreldreløs. Han søkte trøst i et par DM6 med Phase Linear 400. Vi andre ønsket bare å bli foreldreløse...
    Det hadde vært moro å hørt disse igjen for å se om de har tålt tidens tann.
     

    Mor10

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    02.10.2005
    Innlegg
    60
    Antall liker
    0
    Var disse ute for salg på finn.no eller noe sånt for ikke lenge siden?

    Hadde veldig lyst til å kjøpe de, men har for mye utstyr nå...
     

    Liotheles

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.02.2002
    Innlegg
    2.825
    Antall liker
    719
    Torget vurderinger
    4
    Det var Audiomix her inne på sentralen som hadde de for salg, men jeg tror de ble solgt til en gammel B&W fan ;)
    Hadde selv DM7 (med fugleburdiskant på toppen) som var lillebror til DM6. De var meget gode HT men jeg hadde aldri forsterker til å drive de skikkelig. Tror de hadde en følsomhet helt nede i 82db/w
    :eek:
     

    kai.b

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    10.02.2006
    Innlegg
    332
    Antall liker
    721
    Sted
    Arendal
    Noen som har prøvd aw 180 med 805s.

    Skal handle forsterker til 805s,
    e prøvde med antik sound lab HURRICANE 200 DT Mk II MONO BLOCK POWER, men e har ikke så stort lytte rom, det ble for varmt med 200 rør watt.
    Noen som har anbefalinger?
     

    Vedlegg

    e-h

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    30.04.2006
    Innlegg
    372
    Antall liker
    4
    Torget vurderinger
    2
    Jeg hadde EC 4.7 og AW100 på mine 805S. Jeg prøvde begge både før og etter oppgradering, med og uten EC DAC. Dessverre ble jeg bitt av spøkelset enda en gang da jeg hørte Naim-utstyret en kompis eide. Etter det syntes jeg EC var litt kjedelig, om enn utrolig behagelig.
    Enden på visa er at jeg enda venter på levering av en Naim Supernait som er hva jeg kjøpte. Om det er en god match må jeg bare vente å høre :)
     

    Liotheles

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.02.2002
    Innlegg
    2.825
    Antall liker
    719
    Torget vurderinger
    4
    kai.b skrev:
    Noen som har prøvd aw 180 med 805s.

    Skal handle forsterker til 805s,
    e prøvde med antik sound lab HURRICANE 200 DT Mk II MONO BLOCK POWER, men e har ikke så stort lytte rom, det ble for varmt med 200 rør watt.
    Noen som har anbefalinger?
    Har ikke forsøkt EC på mine 805s, men har forsøkt både Parasound, Marantz og rørforsterker. Og nå da en liten Naim (se sign).
    Av disse liker jeg best Naim pga den friske, rytmiske spillestilen. Homogent og detaljert, men aldri slitsomt.

    Rørforsterkeren ble litt for mørk i klangen, Parasounden litt for hard og pågående mens Marantzen forsåvidt fungerte greit men var en dyr modell som ikke spilte vesentlig bedre enn Naim'n selv med en langt høyere prislapp.
    Leste i et tidligere Fidelity at kontruktøren av den nye 805s, Krestian Pedersen fra Danmark, mente at noe av det beste han hadde hørt på disse høyttalerne var hybridforsterkeren Pathos Logos samt et sett fra danske LC Audio (Absolute kl.A).

    Lykke til i jakten ;-)
     

    FZ

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.04.2002
    Innlegg
    3.798
    Antall liker
    352
    Torget vurderinger
    3
    Audiomix skrev:
    Jeg skal komme med bilder av et par klassikere: DM-6.
    Kanskje ikke noen her er gamle nok til å huske disse? HiEnd på slutten av 1970 tallet.
    Mine var i bruk i 30 år. Jeg kjøpte de litt brukt. Nå er de solgt tilbake til den opprinnelige eieren med et lite tap ;).
    Han bor i Mexico. De spiller fortsatt supert i følge den "nye" eieren.
    Bilder kommer.
    Her er DM-6 Big foot med og uten front deksel:

    Noen detaljer:



    Detalj av mellomtonen. Membranen var laget i et komposit materiale. Noen sa det var Kevlar...?

    Det var kontroller for tilpassning av mellomtone og diskant. Jeg hadde aldri behov for disse. De to "knottene" til venstre var sikringsholdere for mellomtone og diskant på de tidlige utgavene. De ble senere plassert på baksiden ved tilkoblingsterminalene. Tilkoblinger var både banan og DIN høyttalerkontakt som var mye brukt den gang.


    Med hvert høyttalersett fulgte det med frekvens respons test utført med Bruel & Kjær måleutstyr.
    Artig å se igjen disse "pingvinene". Hadde ett par på slutten av 70-tallet sammen med Threshold NS10+400A. Signalkilde var Kenwood KD-500 med SME 3009 series 2 improved og AKG P8ES pu. + Revox A77 mk.IV.
     

    Elektron

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.07.2007
    Innlegg
    1.886
    Antall liker
    120
    Sted
    Bergen
    Har hatt et par B&W 803 Matrix serie II nå i 12 år sammen med en ECI 1 som jeg har hatt like lenge. Passer som hånd i hanske. Nå har jeg oppgradert meg en god del men beholder høytalerne inntil videre. De er faktisk en meget god match til rørene også. Har noen 802 Nautilus i kikkerten så det blir spennende.

    Elektron
     

    saturnia

    Medlem
    Ble medlem
    26.09.2007
    Innlegg
    6
    Antall liker
    0
    Hei alle sammen...

    Er en veldig stor fan av B&W, spesielt 800D serien.
    Men hadde tenkt å starte i den litt rimeligere enden. Har i dag kun 5.1 anlegg ifra pioneer og denon, men er på utkikk etter ett 2 kanals anlegg..
    Har kikket litt på 804s, men har ikke funnet noen forsterker/cdspiller-kombo som får frem smilet.. (untatt Classe Delta oppsett til over 120k)..

    Har hørt de med Nad Master-sett, men d ble for rotete syntes jeg..
    Lyngdort tda2200 bli litt kjedelig..
    Denon pma-2000AE låt heilt greit, men litt lite morrofaktor..

    Ser at d selges endel Krell 400xi, noen som har prøvd den på 804s?
    Sikler også litt etter den integrerte Chapteren, men da begynner d å bli litt dyrt...
    Kikker fortrinnsvis på en integrert..
    Andre forslag taes imot med takk..

    mvh Stefan
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn