Hvilken film så du sist?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • T

    tce-teams

    Gjest
    Så men in black 3 beste filmen jeg har sett på lenge , god latter heile veien utrolig gode effekter terning kast 6 :D Den skal jeg se fleire ganger.
     
    Ble medlem
    30.04.2008
    Innlegg
    11.870
    Antall liker
    1.398
    Jim Sheridans - My Left foot, Irland, 1989

    Dette er den "sanne" historien om Christy Brown, mannen med cerebral parese etter fødselskomplikasjoner og uten språk, men som på tross av enorme utfordringer klarer å tilegne seg språk og blir en anerkjent kunstner.
    I denne filmen er manus bortimot fullkomment, hvis vi ser bort fra noen få glipp; vi kunne få sett mer av hans usympatiske trekk, hva hans kjærlighetslengseler gjør med hans realsjonsevne, og de store problemene han tross alt hadde.
    Regien er gjennomført, ikke det minste eksperimentell, men holdt i en avdempet og konservativ stil, slik vi kjenner det fra britisk film. Dette er er sosialrealisme med en regnbue.
    Daniel Day-Lewis er en fantastisk skuespiller, det har han vist gang på gang. Den som likevel overrasker mest er Brenda Fricker som i filmen spiller hans mor. Hun gjør en fantastisk rolle, drevet av dyp kjærlighet og konstruktiv skyld som nærmest underspilles. Urolig bra.
    Filmen som er dypt gripende, og jeg gråt og gråt for dette går rett inn i margen på en. Altså ikke noe for staute mannfolk. ;-)

    My Left Foot (1989) Trailer (Fan-Made) - YouTube
     

    Vedlegg

    Ble medlem
    30.04.2008
    Innlegg
    11.870
    Antall liker
    1.398
    Sam Mendes' - James Bond -Skyfall. England, 2012, 143 minutter.

    Dette er en revitalisering av James Bond-filmen. Plottet er bedre og tematikken er dypere enn på lenge. Filmatisk blir jo denne sjangeren aldri nyskapende, det ligger i dens natur, dette er the good guy mot the bad guys slik vi er vant til. Men her er den noen scener som er utrolig vakre og velkomponerte, kanskje ikke den største regibragd, men mer som filmet stillbilder, og da er de gripende. Og dystert-nydelig i all sin intense fortettethet av ulevd savn og fortrengt sorg og fortvilelse.

    Daniel Craig har tilført denne filmen en melankolsk sårbarhet som James Bond trengte. Noen stor skuespiller er Craig ikke, men han får et spillerom med dette manuset som bringer frem assosiasjoner som treffer alle over 50 og som ser ungdommen puste oss i nakken. Sånn er det å ikke henge med i rotteracet, selv om de gamle fortsatt er eldst.

    Javier Bardem gjør en flott figur som superskurken Raoul Silva, han er bare en fantastisk skuespiller som fyller rollen med avdempet råskap, men også sårbarhet og et kompleks sinn, uten at det bikker over til å bli sympati med the bad guy. Der har James Bond hatt suksess med castingen i de siste filmene sine, ofte er skurken spilt av en rasende dyktig skuespiller.

    Mot slutten er det nærmest som om både Bardem og Bond sloss for det samme prosjekt, å gjenopprette/hevne en tapt mor, M, som svek sin omsorgsrolle og ikke klarte å vise kjærlighet og beskytte sine barn. Med denne filmen er Judy Dench ute av James Bond, noe som ikke blir særlig tap. Rollen har på ingen måte ytt henne muligheter til å vise hva slags talent hun har som skuespiller. Det har vært overkill å ha henne i denne tilkneppede rollen, og en hvilken som helst vaskehjelp kunne klart det like bra.

    Filmen har tempo og humor som vi er vant med, og den er ikke overlesset med effekter. Og James Bond drikker Heineken og ber ikke om en shaken not stirred. Adele synger sterkt og varmt. Fin låt fra en flott kvinne. Det er flere allusjoner til tidligere filmer, slik som da Silva plutselig blir lik Jaws.

    Klesmessig har James Bond derimot forfalt. I denne filmen er det amerikaneren Tom Ford som står for garderoben, holdt i fashionstyle og konservativ i stoff og farger, men langt fra britisk i snittet. Ganske utypisk for Tom Fords stil egentlig. Det er nesten helt mislykket på Daniel Craig, med unntak av dressen han har på seg på undergrunnsbanen - den er bra. Skjortene er jevnt over grusomme og jeg gleder meg at den nye M, spilt av Ralph Fiennes, viser det beste av engelsk kleskunst.
     

    Vedlegg

    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    er det ikke stort sett Brioni som har levert garderoben til james bond de siste årene. Italiensk og ikke engelsk konfeksjon
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.169
    Antall liker
    9.495
    Skyfall ga meg forhåpninger om at 007 er tilbake i neste film. Montro om det blir en ny versjon av Dr. No? Filmen var god, men jeg savner det som gjorde Bond filmene til nettopp det de var. De tre siste filmene kunne like gjerne ha vært Jason Bourne som James Bond, uten å dermed si at de har vært dårlige.
    Skyfall ga også visse assosiasjoner til Batman.
     
    Ble medlem
    30.04.2008
    Innlegg
    11.870
    Antall liker
    1.398
    Okei Jeg så den ikke slik. Men så har jeg ikke noe forhold til James Bond på mange år. Fra Brosnan og utover har sjangeren vært uttværet og kjedelig. Det er en type film der det er vanskelig å komme med nye vrier, som regel blir det å lesse på med effekter. Men jeg synes denne hadde en friskhet ved seg, og viste at det går an å riste enda noe mer ut av James Bond-ermet. Men stor filmkunst blir det selvsagt aldri, det er underholdning, stil og lite mer.
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.168
    Antall liker
    10.693
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Sky captain and the world of tomorrow..
    Begynner nå på nrk3.. Jeg syntes den var ganske kul da jeg så den for noen år siden :)
     

    OAlex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2006
    Innlegg
    3.050
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Trondheim
    Så to filmer på TV igår:


    • Den niende porten. Roman Polanski får det til. Persongalleriet er usympatiske, men vi hooder selvfølgelig med Johnny Depp. Dette er deilig å se på.
    • The Punisher. Basert på tegneserien med samme navn. Frank Castle får hele familien sin drept av mafiaen, og det er duket for hevn. Men som Punisher sier i en scene: Det er en reaksjon -ikke hevn. Overraskende god film, egentlig.
     

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.835
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Steinkjer
    I går:
    Black x-mas
    Harold and Kumar goes to white castle
    I dag:
    Boogeyman 2
    The devils rejects
     

    jokris

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2006
    Innlegg
    6.412
    Antall liker
    2.603
    Torget vurderinger
    7
    Kikket på red dawn igår, artig gjensyn for oss som husker den kalde krig, hell gate så jeg også
     
    Ble medlem
    30.04.2008
    Innlegg
    11.870
    Antall liker
    1.398

    John Hillcoat - The Proposition
    , Australia, 2005, 104 minutter.

    Denne gikk i kveld på NRK3, manus av den kjære Nick Cave. En film om skyld, lojalitetens dilemmma og endringes umulighet. Egentlig et gammelt tema i europeisk kunst; hvordan kan man sloss for sine idealer uten å bli farget av det en vil ta avstand fra; at vold avler vold.
    Spillestil er litt stilisert og distansert; du kommer aldri helt under huden på disse personene. Selv ikke evig elskelige Emily Watson, som sikret seg en plass i himmelen i Breaking the waves, får foldet seg ut. Det er synd for hun er egentlig en fantastisk skuespillerinne.
    Filmingen er vekselvis halvnære portretter og stillestående bilder av Australias fantastiske økener. Billedflaten oftest delt i 2/3 så du skjønner at disse kara kommer rett fra skolebenken. Sakte panoreringer, men lite filmisk egentlig. Ofte satt jeg følelsen av at dette er filmet foto.
    Hillcoat regisserte også den postapokalyptiske The Road, og paletten og stemingen er ganske lik, dystert og det mangler tilstrekkelig grønt og blått i bildet.
    Men var denne verd å se den, ja. Kjekk film.
     

    Vedlegg

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.835
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Steinkjer
    House of a 1000 corpses (Rob Zombies debut som regissør, veldig 70-talls i stilen)
    Seed of Chucky (Oi oi oi som Childs play serien har havarert)
    Er desverre en sucker for dårlige (og gode) skrekkfilmer, men det er desverre langt mellom godbitene.
     

    hvalross

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    26.10.2008
    Innlegg
    1.075
    Antall liker
    146
    Torget vurderinger
    3
    Vintage pornofilm med John -big John- Holmes fra 1980 . Skal si det pirret litt ja. Ho Ho .
     

    mega1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.10.2008
    Innlegg
    453
    Antall liker
    188
    Sted
    haugesund område
    Torget vurderinger
    1
    The expendables 2. Denne var virkelig en skuff for meg, ettersom jeg syntes at den første var helt okei. Dritt lyd og bilde film var den også ..
     
    Ble medlem
    30.04.2008
    Innlegg
    11.870
    Antall liker
    1.398
    Michael Haneke - Funny games. USA. 2007. 112 minutter. Dette er remaken av den østerrikiske originalen fra 1997. Manus av regissøren. Denne ble anbefalt av en viss stril jeg har lært meg til å lytte til.

    Filmen er et kammerspill og den groteske historien om de to halvstore ungdommene som i løpet av et døgn terroriserer en familie på det mest sadistiske. Filmen er en thriller/voldsfilm, men tema strekker seg langt ut over det. Den er en anti-voldsfilm, og mange ganger under tittingen tenkte jeg på Stanley Kubrick sin A clockwork orange. Denne filmen går lengre eller vil et et annet sted, for der Kubrik problematiserer hvordan strukturell vold avler motvold, vil denne vise oss det betenkelige ved vold som underholdning. Den drøfter også forholdet mellom film og virkelighet, men det får den ikke så godt til, og jeg synes Haneke gaper over for mye der.

    Filmen er uvanlig i den den benytter klasissiske berchtske verfremdungseffekter, som at skuespillerne noen ganger henvender seg direkte til oss, eller at fimen stoppes for å bli spolt tilbake og vi får se scenen på nytt med et annet utfall. Effektiv, for dette hjelper tilskueren til reflektere rundt handlingen. Det blir en paralellitet, der det som skjer mellom skuespilerne på skjermen, og det som skjer mellom dem og oss som tilskuerne. Men i hovedsak er fortellerstilen holdt i tradisjonell amerikansk realisme, dog med visse europeiske innslag som de lange tagningene med stillestående kamera. Det overlater selvsagt mye til skuespillerne, men gir også en opplevelse av at Haneke vil si at vi helt skal se situasjonen med hans øyne. Vi holdes fast, slik rolleinnehaverne er holdt fast i sin situasjon.

    Det er grei prestasjon fra Tim Roth, noe mer kan en ikke forvente med det manuset han har fått til rådighet. Naomi Watts får langt mer å utfolde seg på, og gjør en flott innsats. Hun er utrolig lik Nicole Kidman i noen av scenene, noe som også bringer tankene til Kubrick, og Kidmans innsats i Phillip Noyce sin Terror ombord fra 1989, stemingen likner mange ganger. Skurkene i Funny games har en lett oppgave, og gis lite å spille på.

    Kjekk film, spennende og med et viktig tema. Alle burde se den.

    220px-Mpafunnygamesposterb.jpg
     

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.835
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Steinkjer
    Horsemen, Horsemen (2009) - IMDb , anbefales, sjelden det blir laget kvalitetsfilmer i se7en stil lenger, nå når ikke Horsemen opp til se7en, men den gjør et hederlig forsøk. Bommer litt på noen klisjeer og et plot som er gjennomskubart før avsløringen, men alt i alt en god film.

    Gjensyn med World invasion: Battle Los Angeles, vet ikke hvorfor, men jeg liker denne popcorn filmen, klisjefylt så det holder men det går greit når det er så underholdende. Kanon popcornmoro i hjemmekinoen.
     

    jokris

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2006
    Innlegg
    6.412
    Antall liker
    2.603
    Torget vurderinger
    7
    House of a 1000 corpses (Rob Zombies debut som regissør, veldig 70-talls i stilen)
    Seed of Chucky (Oi oi oi som Childs play serien har havarert)
    Er desverre en sucker for dårlige (og gode) skrekkfilmer, men det er desverre langt mellom godbitene.
    er en sucker for grøssere jeg også, 1000 corpes er uberkul :) sett den grøsseren med dee snider forresten ?
     

    jokris

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2006
    Innlegg
    6.412
    Antall liker
    2.603
    Torget vurderinger
    7
    så denne igjen igår, sterk film med musikk av eric clapton, filmen har holdt seg godt synes jeg

    MV5BMjE4NzQ5NzIxM15BMl5BanBnXkFtZTcwMjI0NzI5NA@@._V1._SY317_.jpg
     

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.835
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Steinkjer
    Strangeland? Kikket på imdb, har vist skrevet den også, får se om den er å oppdrive. Liker Rob Zombies filmer, syntes hans mer psykologiske vri på Halloween var bra jeg, selv om fansen av den orginale ikke likte remaken.
    Red dawn har vist fått en remake, men er vel nord-korea som er fienden denne gangen, Den orginale er jo litt brutal, nyinnspillingen er sikker tonet ned for å oppnå pg-13 grensen.
     
    T

    tce-teams

    Gjest
    Så istid 4 i går på 3d bluray og twilight breaking dawn part 2 , sist uke på kino begge var ganske bra :D
     

    jokris

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2006
    Innlegg
    6.412
    Antall liker
    2.603
    Torget vurderinger
    7
    Strangeland? Kikket på imdb, har vist skrevet den også, får se om den er å oppdrive. Liker Rob Zombies filmer, syntes hans mer psykologiske vri på Halloween var bra jeg, selv om fansen av den orginale ikke likte remaken.
    Red dawn har vist fått en remake, men er vel nord-korea som er fienden denne gangen, Den orginale er jo litt brutal, nyinnspillingen er sikker tonet ned for å oppnå pg-13 grensen.
    strangeland ja, den er imo meget bra :) ja remaken av halloween var artig den, klarer dog ikke å se den som en forsettelse av filmserien, står mer på egne bein da hele feelingen i den orginale serien er borte, de nye er mer brutale og har en annen vinkling synes jeg
    får se om jeg ikke ser den nye red dawn etterhvert også
     

    soundscape

    Æresmedlem
    Ble medlem
    21.09.2005
    Innlegg
    11.121
    Antall liker
    34.063
    Sted
    Nordre Follo
    Torget vurderinger
    19
    MARLEY - grei dokumentar om Bob Marley på BluRay i går kveld...........................
     

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.835
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Steinkjer
    Strangeland? Kikket på imdb, har vist skrevet den også, får se om den er å oppdrive. Liker Rob Zombies filmer, syntes hans mer psykologiske vri på Halloween var bra jeg, selv om fansen av den orginale ikke likte remaken.
    Red dawn har vist fått en remake, men er vel nord-korea som er fienden denne gangen, Den orginale er jo litt brutal, nyinnspillingen er sikker tonet ned for å oppnå pg-13 grensen.
    strangeland ja, den er imo meget bra :) ja remaken av halloween var artig den, klarer dog ikke å se den som en forsettelse av filmserien, står mer på egne bein da hele feelingen i den orginale serien er borte, de nye er mer brutale og har en annen vinkling synes jeg
    får se om jeg ikke ser den nye red dawn etterhvert også
    Enig, har lite til felles med de orginale filmene. Mye mørkere og dystrere samtidig som den går dypere inn på hvordan Michael Myers ble den han er. Remaken av Halloween ll var mer skuffende synes jeg, kanskje Zombies dårligste til nå...
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn