Valentinos drodleDipol(tm) & greier

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • wilbur-x

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    03.07.2006
    Innlegg
    844
    Antall liker
    1
    Meyers og Keele konvekse array er PA bergenet på en større forsamling.
    Dvs konsertsal og stadion.
    I lytterom ønskes motsatt fokus med kontrollert spredning som horn/WG eller horisontal MTM.
    Vil tro at Keeles diskant oppfører seg ganske bustete på litt avstand.
    Electro Voice gikk motsatt vei med sin model LR4A, den var beregnet på hjemmebruk.
    Samme fokusering benyttes av Wilson, Focal og Gryphon Poseidon for å nevne noen.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    En lydbrutalist på besøk i Stange

    Det var på høy tid at jeg kom meg opp til det baffelløse landet. Valentino har vært på besøk hos meg ved noen anledninger, og etterhvert fått hedersbetegnelsen "Rainman" for sin evne til å begå musikkdisseksjon kun vha ørene. Jeg har hatt stående invitasjon til å komme og oppleve hans strikkhengte og baffelløse kreasjoner, og er glad anledningen bød seg i går.

    Det er vist bilder her før og man kjenner prinsippet. Det som må oppleves er lydgjengivelsen, som er på Feinschmecker-nivå, der alle tilløp til overdreven krydring er slått ned på. Formgivningen av høyttalerne går et godt steg i retning av det Edgar Allan Poe påstod var den beste måten å skjule ting på - la det stå midt i dagen. Det skaper en deilig illusjon av at man ikke er bevisst hvor musikken kommer fra, den oppstår i rommet. Og det er en positiv ting, i mine ører/mitt hode.
    Vi ble enige om at det er et demokratisk anlegg, som gir gode lytteopplevelser rundt omkring i Valentinos store stue, og ikke bare i sweetspot. Pga stuens utforming kan man vandre omkring og oppleve hva som skjer når lydbølger forplanter seg, noe som er en god bevissthetsøvelse for hva plassering og rominteraksjon har å si. Vi kunne sette oss i en bassbølges nedslag, oppleve variasjoner i mellomtone og topp, og så sette oss rett inn i musikken foran høyttalerne. Så rett inn i kilden at det til å begynne med er fremmedartet.

    Vi stod og lyttet til å begynne med, og nikket fornøyd slik man gjør når man vurderer hva man skal si - men da hodet kom ned i sittehøyde smatt musikken på plass med en smekk, siden Mundorf-diskanten da fikk lov å bidra som den skulle, dit den var rettet. Og det som skjer fra 6kHz og opp har mye å si for renheten i gjengivelsen hos Valentino.

    Anlegget er rentunet, og deretter smaksvridd med kurvenøding, så det skal fungere optimalt etter Valentinos hode der han befinner seg når han lytter. Og siden det er veldig langt til sidevegger, og ingen av disse reflekterer nevneverdig til lytteplass, så har Valentino helt klart gjennomført sitt ideale om monitorlytting. Er man uforberedt på dette, så reagerer man i første omgang med å trekke seg tilbake. Kommentar falt om "hodetelefonopplevelse", og selv kjente jeg at dette ble for brått, for "direkte inne i opptaket". Jeg lot falle en kommentar til en med-HFSer om at jeg syns noe ikke var som det skulle være.

    Så jeg fant frem en stol som jeg satte nesten 1,5m bak Valentinos lytteposisjon, og som jeg ble mer fornøyd med, til å begynne med. Valentino er en hyggelig vert og lot oss holde på, selv om han etterhvert som de tre besøkende mer og mer kivet om nystolen til slutt bemerket "Jeg tar innover meg at gjestene har andre preferanser."

    Hos Valentino er det minimalt som smører ut kilden. Det som når øret har tatt benveien dit, og forstyrres ikke av primær- og sekundærrefleksjoner. Det gjør også at anlegget blir ekstremt avslørende når utgangspunktet er slurvet i. Det var ting det var vanskelig å lytte til i nærstolen, som falt mer på plass i nystolen - til å begynne med.
    For dette handlet jo ikke om at noe var galt med anlegget, men om at ens preferanser var noen andre enn dem anlegget var kalibrert mot. Så da ble det et spørsmål om hvor lang tid det ville ta før man begynte å bli tilpasset anlegget.
    Og det skjedde utover kvelden. Til slutt var det bare å fjerne nystolen, siden vi uten å tenke over det begynte å sette oss i Valentinos sweetspot når vi skulle lytte. (Verdt å huske når man løper omkring fra rom til rom på messer og dømmer anlegg på grunnlag av en kort lytt i uegnet lyttested. Det krever bevissthet å lytte til anlegget slik det er, og ikke til egne preferanser om gjengivelse).

    Vi målte ikke støygulv. Kanskje Valentino har et tall - men det er så lavt at det bidrar ytterligere til opplevelsen av ekstrem renhet i gjengivelsen. Mye lavere enn hos meg, for eksempel, det har sin pris å bo midt i en storby.

    Kombinasjonen av demping i tak, å sitte nær høyttalerne, å ikke ha følelsen av å sitte foran at anlegg, å ikke ha utsmøring fra uønsket rombidrag, dipoler i oppheng uten kassebidrag, bånddiskant med tuning for å avsløre detaljer, og det laveste støygulvet jeg har opplevd i noens stue - gjør at selv musikk man mente man kjente godt blir en ny opplevelse. Og er man ikke innstilt på monitoravkledning skal man ta litt tid på å tilvenne seg det man hører - men så er man hjemme, og forstår hvorfor dette er en meget god tilnærming til musikkgjengivelse.

    Lyttet til mye ulik musikk - flotte perspektiver, pin-pointing på sniper-nivå, viktig å sitte på rett sted om man ville ha optimal opplevelse og likevel gode lytteopplevelser rundt omkring i stuen. Og noe interessant - vi hadde samtaler gående hele kvelden, også mens én lyttet. Og min opplevelse var at det ikke gjorde noe at folk snakket bak meg mens jeg satt i stolen, jeg var likevel så veldig inne i musikken. Og de som snakket ropte ikke, vi førte samtaler i vanlig stemmeleie.
    Den som vil ha basstrøkk vil ikke få det hos Valentino, men vil man ha bassrealisme så kommer den rett i fanget. Eieren av anlegget er spesielt glad i strykere, og jeg hadde den beste strykergjengivelsen jeg har hørt fra et anlegg da det ble spilt en Beethoven-kvartett, som ble så levende gjengitt at jeg kunne se buene over individuelle strenger, fra fire strykere - og kunne kjenne på hvor hver enkelt hadde instrumentet, i forhold til hverandre og meg, mens musikken sitret inn i meg.

    Herlig opplevelse. Jeg hadde med noen japanske fanatikeropptak med jazz-trio pluss trompet, der det er lagt usannsynlig mye energi i å ta opp instrumenter rett og få det best mulig ned på vinyl. Å høre trompettoner som bare oppstår fra et anlegg, uten antydning til utsmøring, er sjeldent. Men de satt som sporlyskuler i hodet i går.

    Jeg forstår at verten har planer om å videreutvikle prinsippet, men kunne uten problemer levd lenge med den musikkgjengivelsen jeg fikk hos Valentino i går.

    Så jeg underskriver på denne.
     

    Vedlegg

    coolbiz

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    31.03.2006
    Innlegg
    9.236
    Antall liker
    4.861
    Sted
    Sydvestlandet
    Torget vurderinger
    2
    Herlig rapport. Takk til vredensgnag og gratulasjoner til Valentino og Mister T.
     
    M

    Mr-T

    Gjest
    Fin rapport! :)



    (Godt dere ikke var på besøk hos meg, for da ville en ukes tilvenningstid vært nødvendig tror jeg.... minst. ;D)
     

    Roberten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2008
    Innlegg
    5.627
    Antall liker
    1.320
    Etter å ha lest vredens rapport om tilstanden i det baffelløse kornkammeret er det om mulig enda mer bittert at utenomsportslige årsaker forhindret meg fra å være med i går. Samtidig er det godt å se at det var seier på alle fronter. Gode ting.
     

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.782
    Antall liker
    21.681
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    Man takker, bukker og skraper ydmykest for de gode ord. Det er hyggelige menn å ha på besøk. Neste gang skal jeg huske å putte tomater i salaten, gutter. Da blir den som den skal være.

    Støygulvet kan senkes et par dB til om man slår av sentralfyren. Luftbåren varme hveser og rumler litt, men dette, sammen med fyr på peisen ga de besøkende den gode vinylfølelsen de er så glade i.
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.914
    Torget vurderinger
    24
    Mange takk for en særdeles hyggelig kveld Valentino. Flott og spennende oppsett, hyggelige selskap og topp servering.

    Anleggets måte å presentere musikken på er ganske forskjellig fra hva jeg er vant til hjemme. Den korte lytteavstanden gir tidvis en fenomenal bredde, med en opplevelse av å sitte på selve scenen med musikerne tett rundt seg. Selv foretrakk jeg nok å sitte noe lenger bak for å få en mer ”i salen” -prenstenasjon. Men, jeg ser klart fordelen den korte lytteavstanden gir med hensyn til rommets påvirkning. Et spennende oppsett og noe utenom det vanlige. Jeg er ukjent med musikken som ble spilt og synes derfor det er litt vanskelig å være veldig konkret i beskrivelse av lyden. Oppsettet skiller usedvanlig godt på ulike mastringer/pressinger, noe duppletten til Vredensgnag viste med tydelighet.

    Mange takk for en aldeles strålende dag.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Det var merkbart da kjøkkenviften ble slått på under kokkeleringen. Den er jo et stykke unna, men i stillheten fikk man inntrykk av det ble tresket inne på kjøkkenet! Hadde sentralfyren vært av ville du vel nådd ned på tv-studio standard.

    Som Fosse skriver er dette et anlegg for nærstudium, og ikke tilbakelent presentasjon. Her sitter man sammen med strykerkvartetten, rett foran dem - og ikke nede i salen. Det luktet harpiks fra Supraphon-vinyl.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Får slutte meg til Vredensgnag og Fosse sine beskrivelser.

    Det var jo én av tingene du ville oppnå, dette med god lyd utenfor sweetspot, når du satte i gang dette prosjektet. Der har du lyktes bemerkelsesverdig bra. Jeg kan ikke huske å ha hørt slik god lyd spre seg så godt i hele rommet.

    Den såkalte sweetspot; jeg likte nærheten. Det gjorde at jeg flyttet min egen stol nærmere høyttalerne (og flyttet bort bordet) for dagens musikkos.

    En annen ting som slo meg var i forbindelse med en nesten kirurgisk plassering av instrumentering av og til (sniper, var vel uttrykket Vredensgnag brukte over), men uten at musikken ble oppdelt av den grunn. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal uttrykke det, men det hender at jeg føler musikkbildet faller noe fra hverandre i noen slike anlegg; som om deres forskjellige og klare plassering tiltrekker seg en oppmerksomhet en ellers gjerne bare etterstreber når en sitter og analyserer. Men her hang alt sammen i et hele.

    Her sitter forresten en av deltagerne og ser ut over mjøsmørket og seg selv. Lyden ble sagt å komme fra det hvite tårnet på høyre side, men den hang egentlig så vakkert i luften at det ikke var godt å si. Jeg stakk hodet mellom vindu og høyttaler, og jeg fikk inntrykk av at lyden fremdeles kom fra rett side - mjøssiden. Snålt.



    Kveldens katastrofe; hvor var tomatene!



    Takker for et overmåte godt lag, Valentino (og Vredensgnag og Fosse)!
     

    Vedlegg

    V

    vredensgnag

    Gjest
    Dr Dong skrev:
    Det gjorde at jeg flyttet min egen stol nærmere høyttalerne (og flyttet bort bordet) for dagens musikkos.
    Jeg har selv måttet ta en gjennomgang av oppsettet i heimen, etter gårskveldens lytteinntrykk. Japansk fanatikerjazz tegnet veldig godt hos Valentino, og jeg har lett etter de rene trompetørefikene fra i går kveld.
    Det førte til ny høyttalerplassering og individuell justering av SPL til høyre og venstre kanal.

    Målet var ikke monitortilnærming, men økt musikalsk realisme. Det er inspirerende med hifi-besøk. (Jeg har f.eks. prøvd å argumentere med meg selv mot behov for bassupplement etter å ha besøkt Dr. Dong, men den diskusjonen ser det ut til jeg taper/vinner ved at det blir kommende bunnstønad for mine Helsinki 1.5).
     

    pedal

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.02.2007
    Innlegg
    5.477
    Antall liker
    3.309
    Torget vurderinger
    1
    Artig med treff!
    Bød verten bare på kattetarmer, eller kom det noe rock'n roll ut av Squeezeboxen? Keith Richards, for eksempel?
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    pedal skrev:
    Artig med treff!
    Bød verten bare på kattetarmer, eller kom det noe rock'n roll ut av Squeezeboxen? Keith Richards, for eksempel?
    Keith ble selvsagt avlevert, med klar tegning. En innspilling Valentino gjorde meg kjent med for flere år siden. Tiden går!
     
    M

    Mr-T

    Gjest
    Godt å høre. Dette anlegget kan langt mer enn bare sart kammermusikk.
     

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.782
    Antall liker
    21.681
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    Vi spilte AC/DC også. Åpningsinlegget fra Sentralens flotteste tråd.

    Forsøk på (mangelfull) spilleliste, hulter til bulter:

    Nuller og enere:
    Wagner: Valküre; Forspill til 1. akt. Karajan
    Tom Waits: Shore Leave
    Neil Finn: Sinner
    Kraftwerk: Tour de France Etape 1
    Leontyne Price: Noe Verdi (?) fra en RCA LS som heter Leontyne Price
    Ellington: Blues to be there (?) fra Newport 56 complete
    Keefern selvfølgelig: Running too deep
    Pink Floyd (!): Noe fra Prismeplata Dark side of the moon. Førsteutgivelse på CD.
    Dylan i mono
    Beatles i mono
    Nevnte australske skitne handlinger
    Beethoven op. 95 1. sats med Veronika og Gutta, som spiller den ca. dobbelt så fort som:

    Sort Gull:
    Beethoven op. 95 1. sats med Smetanakvartetten. Supraphongull fra '61.
    Ellington: Lady of the lavender mist, fra Carnegie Hall i 1948
    Stones: Hele El mocambo side fra Love you live (taffelmusikk. Det var derfor det gikk bra uten tomater)
    Japansk fabeljazz med herrer i hagestoler på coveret
    Stravinsky: Ildfuglen med ?
    Springsteen: Streets of fire (80-talls nice price lefseutgave av Darkness)
    Tsjaikovski: Manfred (Melodiaplate. Rosdetvenskij)

    Hey! Spilte vi ikke Bach?!
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Ooops. Vi blir nødt til å betale en stiv pris for ikke å ha spilt Bach.

    Jeg snek også på Making Music, med Hussain, McLaughlin og Garbarek, bl.a.
    Fosse og jeg tok lydsjekk på Classic Records vs. Everest utgaver av "Hatt med tre hjørner".
    Trompet med ørefiker kom fra denne.



    Og herrene i hagestoler med et særs godt opptak av jazztrio med klarinett/altsax er denne.



    Var det Bach du spilte fra Stange kirke? Minnet whiskysvikter.
     

    Vedlegg

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Ja, jaggu spilte vi AC/DC. En gruppe jeg aldri har hatt noe forhold til, men som jeg likevel mente at jeg hadde hørt før - låten altså - (uten at jeg tok gruppa).

    Gitt denne totalt manglende kunnskap om disse hardrockerne, så var det alt annet enn musikk gjengitt med hodet inne i magen - boom boom - uten at det ble kammermusikk av det hele av den grunn. God musikk ble det faktisk; så god at jeg innser at jeg har gått glipp av noe.

    (Nok en god grunn til å dra på besøk rundt omkring!)
     
    M

    Mr-T

    Gjest
    vredensgnag skrev:
    Ooops. Vi blir nødt til å betale en stiv pris for ikke å ha spilt Bach.
    Uhørt!

    Jeg foreslår inndragelse av rettighet til å lytte i stereo samt 4 uker på danseband og tørt brød.

    ;D
     

    Roberten

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2008
    Innlegg
    5.627
    Antall liker
    1.320
    Har nå rapportert de siste dagers poster til moderator med håp om at denne tråden stenges slik at jeg slipper å lese alt dette gnålet om hva jeg gikk glipp av.

    Bill.mrk. Bitter.
     

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.782
    Antall liker
    21.681
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    vredensgnag skrev:
    Var det Bach du spilte fra Stange kirke? Minnet whiskysvikter.
    Mozart. KV618; Jeg tror vi klarer oss. Jeg sier som Redford:

    Holy Mary full of Grace
    Holy Mary full of Grace
    Holy Mary full of Grace
    Holy Mary full of Grace
    Holy Mary full of Grace

    mens jeg padler det jeg er kar om.
     

    pedal

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.02.2007
    Innlegg
    5.477
    Antall liker
    3.309
    Torget vurderinger
    1
    vredensgnag skrev:
    Keith ble selvsagt avlevert, med klar tegning. En innspilling Valentino gjorde meg kjent med for flere år siden. Tiden går!
    Se der ja. Sparker bra i trommesettet på Main Offender. Hadde bare Talk Is Cheap fra før Valentino tok den med her også.

    Nærfelt er uvant for mange, men hvis man først vender seg til å sitte så nært høyttalerne, så får man mye gratis mht fravær av romforvrengning og uvanlig detaljert og oppløst lyd.
     
    M

    Mr-T

    Gjest
    Nuvel, fravær av rombidrag får man ikke før man kler på seg et par hodetelefoner, men nærfelt kort lytteavstand reduserer selvsagt rombidraget, men kun over et par hundre Hz. I bassen er rom og høyttaler en enhet åkke som.
     

    ansepe74

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    13.01.2007
    Innlegg
    1.005
    Antall liker
    31
    Sted
    Bodø
    Morsomt prosjekt du har der!
    kult å se at noen tørr å tenke ukonvensjonelt, og lander på beina!
    Aktiv deling hele veien?
     

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.782
    Antall liker
    21.681
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    Takk for assisiasjonen, Audiomix. Spiste dere godt?

    Det er 4-veis aktiv deling i digitaldomenet, ansepe. Det er forsåvidt forklart i tråden, men jeg medgir at den er lang...

    Ellers intet nytt å melde på utstyrsfronten. Her spilles musikk.
     

    Audiomix

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    05.07.2004
    Innlegg
    13.109
    Antall liker
    4.973
    Sted
    Kongsberg
    Torget vurderinger
    28
    Valentino skrev:
    Takk for assisiasjonen, Audiomix. Spiste dere godt?
    Maten var utmerket.
    Det som spesielt fristet på menyen var denne:
    "............sausen er tynnet med cognac".
    Trolig en mindre heldig oversettelse. Men smaken var det altså ikke noe å utsette på.
    Fra HiFi'en hørte vi (heldigvis) lite.
     
    M

    Morpheus

    Gjest
    Tiden går fort... Er det oppgraderinger på gang, eller er du så fornøyd nå at du har funnet totalt ro?
     

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.782
    Antall liker
    21.681
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    Ingen oppgraderingsplaner. Har tenkt tanken om å "forenkle", med den nyeste Linkwitzkreasjonen, men fruen ville vel få vomhopp om jeg viste henne bilder av dem. Det jeg har funker jo bra.
    Var uten anlegg et par uker etter at internstrømforsynlingen i lydkortet konket for et par måneder siden, men Prolyd og RME var raske i vendingen.
     

    Drossel

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.05.2012
    Innlegg
    9.901
    Antall liker
    3.228
    Hva med noe i retning av en stradivari med ”åpen rygg”? Da blir det materialvalg og øvrige finishgrep som gjør designet, mer enn selve formen. Kanskje ikke helt enkelt å få til de avrundede og eventuelt feminint buede sidene, men sikkert ikke umulig.



    Dette er Gravesens Poor mans strad, bygd av en flink finne. Ikke stygt.
    Men lyder ad h...... til.
     

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.782
    Antall liker
    21.681
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    drodleDipolene har vært ute av drift et godt halvår. Harddisken knelte. Den ville iallefall ikke starte noe OS, og på toppen av det tok jaggu den ene bassforsterkeren, en B&O ICEpower 250ASX2, kvelden.
    Syncrolux to the rescue. Ny flashdisk, og alle data (bortimot 1 TB FLAC) reddet fra den gamle disken. Syncrolux hadde en forsterkermodul liggende også gitt. Jaggu er drodleDipolene trange, men med en gummihammer (basselementet skraper mot sidene i H-baffelet) og lirk, lesebriller og godt lys gikk det an å få den gamle ut og den nye inn.

    Gode ting, og i februar skal jeg få høreapparat. Jeg har fått min mors hørsel i arv.
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.894
    Antall liker
    13.943
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Fint med dDene i drift igjen.
    Ikke så fint med høreapparat, håper de kan levere ekstra lydkvalitet til en ekte audiofil.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    hvor ble det av mbare, forresten?

    godt med anlegg i stand; ikke så artig med hørsel som skranter. la oss be om å unngå smaksapparater.

    vi trenger et treff før vi mister synet!
     

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.782
    Antall liker
    21.681
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    Good times in apekisteland, ja. Hadde helt glemt hvor gode bilder du tar _RoDa_. For ordens skyld er det jeg som har knipset dette av en dD og dens sub:



    Jeg har en variant av Ragnarok 212, bygget lav og lang slik at dipolene naturlig må lenger fram på gulvet enn med de kubiske 212 (det er slik man lurer fruen!), og ellers med de samme designelementene som dipolene. De drives av en brokoplet B&O ICEpower 250ASX2 hver seg. De må ha EQ, mye av det. Prinsippet heter ELF, et knøttlite trykkammer som opererer under grensefrekvensen, så for å måle flatt må de ha et andreordens lavpassfilter i hele passbåndet. Vi kalte dem Ragnarok dD.

    De høreapparatgreiene kan bare gjøre ting til det bedre. Nå har jeg 20 dB hørselstap opp til 500 hz (hvilket er normalt for alderen) og så faller kurven jevnt til 50 dB tap ved 5 kHz, og det er like under der at tinnitusen min begynner å jævle seg til på ordentlig. Kan være greit med litt aktiv EQ da.
    Mister vi synet går vi rett forbi hverandre på gaten. Det må ikke skje.
     
    Sist redigert:

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.782
    Antall liker
    21.681
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    Jøje meg hvor det har gått skeis i vinter.

    1) ^Ny systemdisk
    2) ^Ny bassforsterker
    3) Så trynet strømforsyningen i PCen. Ny PC. Heldigvis blir slike stadig billigere.
    4) Så gikk ombordforsyningen på lydkortet føyken. Gitt alderen, og at ombordstrømforsyningen har gått føyken en gang før kjøpte jeg nytt. RME Fireface UC har ikke blitt billigere på 10 år...

    Anlegget spiller nå. What next?
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    3.484
    Antall liker
    3.606
    Sted
    Sunnmøre
    ^ Ny PC må vel ha vore ei oppgradering, anten du ville eller ikkje? Opnar ikkje det for å oppgradera filterløysingane til høgare frekvensar og bitdjupn?

    (Jau, sorry at eg berre hoppar inn i anleggstråden din og kastar fram friske innspel. Men eg forsvarar meg med at eg har lurka her sidan du byrja på dD-prosjektet).
     

    ePi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.04.2003
    Innlegg
    1.475
    Antall liker
    996
    Synes det var påfallende mye som hadde tatt kvelden? Statistisk sett er det kanskje ikke så usannsynlig, men ville vurdert å holde et øye med nettspenningen.
     

    Valentino

    JB rünnhilde
    Ble medlem
    23.04.2008
    Innlegg
    28.782
    Antall liker
    21.681
    Sted
    Ottestad
    Torget vurderinger
    1
    Nettspenningen i veien her er so-so. Jeg har ikke vært på Stange Energi siden de gjorde noen forbedringer etter at jeg målte 187 V med en Logitech Transporter i forrige årtusen. En god idé å be dem ta en kikk igjen, ePi. Takk. Hadde forresten anleggsinspeksjon for et par måneder siden. Fryd og gammen, skapet var nytt i 2007.

    Takk for lurking, Tweedjakke. Den nye PCen er noe svakere den gamle i regnekraft faktisk. Den ligger på 40% CPU-bruk (Console står for halvparten) og 30% RAM-bruk. Den gang anlegget sto ferdig så vi ikke noe behov for høyere filterfrekvens enn 44,1 kHz (hørte ikke forskjeller på testene vi gjorde, riktignok i andre anlegg). Ørene har ikke blitt bedre siden den gang. Om vi hadde noen lydlige kjepphester med dette anlegget var det spredningskarakteristikk, mellomtonegjengivelse og 10 oktaver. Det siste gikk nesten. Rommet svelger alt under 25 Hz.

    Er forresten litt artig hvor "foreldet" RMEen har blitt teknisk, med sin THD+N på "kun" -96 dB. Vi kompenserer med at 0 dBFS ligger rett under hva anlegget er i stand til å peake, ca. 109 dB(A) i lytteposisjonen.
     
    S

    Syncrolux

    Gjest
    ^ Ny PC må vel ha vore ei oppgradering, anten du ville eller ikkje? Opnar ikkje det for å oppgradera filterløysingane til høgare frekvensar og bitdjupn?

    (Jau, sorry at eg berre hoppar inn i anleggstråden din og kastar fram friske innspel. Men eg forsvarar meg med at eg har lurka her sidan du byrja på dD-prosjektet).
    Det er litt overkill siden filtersoftwaren jobber internt i 56 bits, og dessuten intern 2x oversampling...
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn