Den store hodetelefontråden

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.992
    Antall liker
    1.935
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Bare for å ha det sjekka, noen som har noen innvendinger i mot AKG 601 og Matrix Mini-i Dac/headphone amp? Eventuelt andre hodetelefoner i samme prisklasse 2-2800,- som gjør jobben bedre?
     

    Proffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.01.2005
    Innlegg
    9.575
    Antall liker
    2.770
    Sted
    Bæææærgen
    Torget vurderinger
    5
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Vil tro at K601 er en meget habil hodetlf, selv om gjerne 701/702 er hakket hvassere.
    Eneste ankepunktet jeg kan komme på mht AKG sine, er at de gjerne lekker vel mye lyd til omgivelsene, pga konstruksjonen. Om det blir et problem eller ei, avhenger jo av de som evt befinner seg i omgivelsene... ;D
    Matrix skal og kan jeg ikke uttale meg om, men en trenger ikke alltid betale fra 4-5000 og oppover for meget habile headamps/dac`er til bruk sammen med hodetlf...
    At f x Burson og flere til gjerne lager glimrende headamps kan godt være tilfelle, men en betaler vel helst det en føler en kan forsvare... ? Eller?

    Har ikke hørt 601, men 701 og 400, og er spent på forskjellen mellom disse og mine bestilte Audio Technica ATH-50M, samt også forskjellen på disse og Beyerdynamica DT770/Denon D2000.
    Inntrykk kjem så fort råd er...

    mvh
    Proffen
     

    gwikse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    10.02.2006
    Innlegg
    1.091
    Antall liker
    253
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Kjenner ikke AKG så godt men kan si noe om Matrix Mini-i som etter min mening er ett meget godt kjøp. Det er dog primært en DAC med en enkel HPA. Klangen heller litt mot det varme. Det er mange muligheter for forbedringer også dersom en er stødig med en loddebolt. Ellers selger coolfungadget også en blodtrimmet variant fra sin side, men prisen er over det dobbelte.
     

    pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.992
    Antall liker
    1.935
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    701 er nok hakket vassere, men da min bedre halvdel snakket med Soundgarden hadde de fortalt at 601 var det beste de hadde inne og derfor valgte hun de :)

    Er skikkelig fysen på Matrix Minien så jeg tror jeg hopper i det og kjøper den når jeg får svar fra selger!
     

    Mr.Message

    Medlem
    Ble medlem
    10.10.2009
    Innlegg
    5
    Antall liker
    0
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Noen her som har erfaring med Meier Audio Corda Swing hodetelefonforsterker? Evt. med Arietta, som denne skal være oppfølgeren til?

    Mvh
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Mitt førsteinntrykk av SPL Phonitor

    Jeg kryssposter denne her som mitt førsteinntrykk av SPL Phonitor. Det endte forøvrig med at jeg bestilte den.

    CDWMcInSpots skrev:
    Begrepet alterdimensjon er fremmed for meg. Jeg kjenner at jeg blir gredd mothårs (og det lugger).

    Derimot finnes det ulike grader av musikklytting fra heismusikk, via mens man lager mat eller spiser, til god konsert med god plass/godt sete i Grieghallen el.l.

    En del hører på musikk hjemme på samme måte som, eller enda mer konsentrert/intens måte enn, man gjør på f.eks. symfoniorkesterkonsert i Grieghallen. Dette forbinder jeg med begrepet "seriøs musikklytting" og gjerne -nytelse.

    11.-12.12.2010 hørte jeg på McIntosh MCD500 -> SPL Phonitor -> beyerdynamic T 1/Sennheiser HD 800. McIntosh MCD500 ble dels benyttet som CD-spiller og dels som DAC for Logitech Squeezebox Touch med Apple Lossless fra USB-minne. Formålet var å vurdere SPL Phonitor generelt og mot NuForce Icon HDP.

    Det meste av tiden gikk imidlertid med til spilling dvs. musikklytting (og -nytelse) fordi den var så bra. Når Mahalia Jackson sang "In the upper room", tok hun meg nettopp dit, og Willie Nelson sang så øynene langt fra var tørre. Vivaldi var heller ikke dum.

    Når man kan hengi seg slik til musikken og tidvis bli satt ut av den, er det både en meget god opplevelse, og noe helt annet enn lytting mens man spiser, enn si i matbutikken eller heisen.

    Jeg snakker altså om musikklytting, ikke (teknisk test)lytting på anlegg/komponenter, opptaks- og studiofeil el.l. Det første gjør jeg bare når jeg vurderer om jeg er interessert i/skal kjøpe en komponent. Det siste er jeg egentlig ikke særlig interessert i. Jeg kan ikke gjøre noe med opptakene, og ønsker derfor et anlegg som gjør det beste ut av ethvert opptak. Jeg ønsker som Vidar P, å kunne spille og ha glede av ethvert opptak (inkl. opptak fra 1920-tallet) og ikke ha et anlegg som er avhengig av (audiofile) superopptak.
    Jeg er litt i tvil om jeg burde klippe vekk deler av sitatet slik at kun det som står om SPL Phonitor er med, eller om resten beriker med kontekst.
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.747
    Antall liker
    3.916
    Sted
    Oslo
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    dette er jeg spent på CDWMcInSpots
     

    knuty

    Fersking
    Ble medlem
    06.01.2011
    Innlegg
    3
    Antall liker
    0
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Flott tråd dette!

    Jeg planlegger selv kjøp av hodetelefoner, som skal brukes sammen med en bærbar pc. Regner med valget faller på et Grado-headset, trolig RS2i eller noe sånt..

    Disse fortjener (selvsagt) god behandling, så en amp/dac skal anskaffes.

    Kriterier:

    - Produktene vil stå i hylle i boligen min (bærbart/batteridrift er ikke noe krav).
    - Dac og amp i samme boks er ønskelig, men ikke noe absolutt krav.
    - USB-tilkobling fra laptop vil være nødvendig.
    - Rør er absolutt et alternativ (på head fi.org synes mange å foretrekke rør med Grado)
    - Bestilling fra (seriøs) forhandler i utlandet er et alternativ.

    -Prisklasse.. Tja. Vet egentlig ikke hvor mye jeg bør legge i dette? Har dog begrenset budsjett, så helst maks 5.000 for amp og dac. (Inkludert frakt, moms etc).

    Noen forslag?
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Mitt førsteinntrykk av SPL Phonitor, del 2

    ErosLoveking skrev:
    dette er jeg spent på CDWMcInSpots
    Takk.

    Litt mere (etter hukommelsen):
    Den er meget god med rom, romfølelse og atmosfære. NB: Dette har ikke med crossfeed og speaker angle å gjøre. Det er selve hodetelefonforsterkeren det gjelder. Jeg har så langt brukt den mest med crossfeed og speaker angle avslått, formodentlig fordi jeg er vant til å lytte til hodetelefoner uten.

    Evne til tilstedeværelse/å ta en (tilbake) til begivenheten
    Eks: I en svart amerikansk kirke på 1950-/1960-tallet: Spor 15 med The Abyssinian Baptist Choir: The Essential Gospel Sampler, spesielt ca. 60 % ut når all musikk stopper for en liten stund og man (med lukkede øyne) virkelig føler at man befinner seg tilstede (midt) i forsamlingen/menigheten (http://www.platekompaniet.no/Musikk...l/The_Essential_Gospel_Sampler/?id=SNY57163.2 http://www.amazon.com/Essential-Gospel-Sampler-Various-Artists/dp/B00000297X)

    Den er meget dynamisk. Jeg stilte inn volumet med en testtone slik at det (etter mine ører) ble likt på SPL Phonitor og NuForce Icon HDP. Etterhvert dempet jeg SPL Phonitor noe fordi jeg merket at det opplevde nivået allikevel ikke var likt med musikk. Allikevel merket jeg etter endt lytting første dag at volumet burde være enda lavere på SPL Phonitor.

    Gripende, gåsehud, tårer i øyekroken Den har en egen evne til bergta. Man blir til tider nærmest utslått.
    Eks: Willie Nelson: All The Songs I've Loved Before, flere på CD 1 inkl. spor 5-8 (http://www.amazon.com/All-Songs-Ive...6SNR/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1292580929&sr=1-1)

    Jeg er som allerede skrevet, vant til å lytte til hodetelefoner uten crossfeed og speaker angle, og jeg tror jeg er relativt immun når det gjelder hodetelefoners egenart og dermed behovet for crossfeed. Jeg har også merket meg at noen hodetelefoner (f.eks. Sennheiser HD 800 og beyerdynamic T 1) er langt bedre til å gi et godt rom og mindre vare for romartefakter enn andre (f.eks. Denon AH-D5000).

    Jeg skrev for en stund siden noen betraktninger om "(Behovet for) crossfeed":
    CDWMcInSpots skrev:
    Jeg tror jeg er relativt immun når det gjelder hodetelefoners egenart og dermed behovet for crossfeed. Jeg fikk dog ved en anledning (med et opptak jeg ikke husker hva var) et akutt behov for å slå på mono. Hvis jeg husker rett, "blafret" lyden (hurtig) mellom kanalene. Det var rett og slett ubehagelig/slitsomt. Mono gjorde susen. Det er mulig at crossfeed ville vært bra i dette tilfellet. Det kan også være litt rart når det i et parti (av en viss varighet) kun foregår "ting" i en kanal (og evt. (fantom)senter).

    Jeg er blitt fortalt at crossfeed har størst misjon på eldre stereoinnspillinger der mye/mange instrumenter er plassert i kun høyre, kun venstre og evt. kun (fantom)senter. Jeg hørte nylig på noe 60-tallssoul og la da merke til at en del av opptakene var ganske separert, mens andre var mere balansert. Jeg tror crossfeed kan ha en misjon for de separerte, men det må jeg forsøke først. Det er dog neppe et "must" for min del. Elvis "Fever" er tredelt (høyre, senter, venstre) og fungerer egentlig helt greit for meg, men det er godt mulig at crossfeed vil gjøre det bedre. Det er "verst" når det er høy separasjon, samtidig som lyd(en) flytter seg mellom kanalene, eller mellom (fantom)senter og (en av) sidene.
    Jeg har akkurat startet eksperimenteringen med dette, og antar at mitt syn på dette vil utvikles og kanskje endres med egen erfaring. Crossfeed og speaker angle kan være fint/nyttig på innspillinger med rom- og/eller stereoartefakter og/eller høy stereoseparasjon og -ubalanse.

    Jeg startet eksperimenteringen med innstillingene som SPL Phonitor-manualen foreslo. Etterhvert innså jeg at jeg er vant til og setter pris på den brede presentasjonen (stereo)hodetelefoner gir. Den er f.eks. med på å gi meg en følelse av å være til stede i salen under liveinnspillinger (jfr. f.eks. The Essential Gospel Sampler ovenfor). Med høyttalere presenteres band-/orkesterlyd som om man sitter i salen og applaus som om man står på scenen. Dette oppleves alltid rart.

    Jeg stilte derfor crossfeed og speaker angle slik at jeg fikk en mye bredere presentasjon en manualens forslag og med relativt lite crossfeed. Denne innstillingen demper (de slitsomme) artefaktene uten å stjele resten av bredde- og hodetelefonopplevelsen. Det var en god start. Jeg skal eksperimentere mere med crossfeednivået (juryen er altså fremdeles ute).

    Jeg har også lest at man kan benytte senternivåinnstillingen til å påvirke avstanden til/flytte senter (typisk vokalist/solist). Det skal jeg også eksperimentere med.

    Noen skriver at SPL Phonitors crossfeed, speaker angle og senternivå nærmest gir deg samme opplevelse som lytting med høyttalere. Andre anser det som en langt mere forsiktig effekt. Jeg heller mere til det siste. Det avhenger dog helt klart av hodetelefoner og innspilling (og sikkert kilde og ikke minst lytter), og kan berike opplevelsen. På en (god) del opptak tror jeg det (for min del) er hipp som happ med Sennheiser HD 800 og beyerdynamic T 1. Noe forskjellig, men ikke nødvendigvis hverken bedre eller dårligere. Med f.eks. Denon AH-D5000 tror jeg at man oftere vil slå det på.
     

    KJ

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.10.2004
    Innlegg
    11.154
    Antall liker
    4.316
    Torget vurderinger
    1
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    knuty skrev:
    ...
    Disse fortjener (selvsagt) god behandling, så en amp/dac skal anskaffes.

    Kriterier:

    - Produktene vil stå i hylle i boligen min (bærbart/batteridrift er ikke noe krav).
    - Dac og amp i samme boks er ønskelig, men ikke noe absolutt krav.
    - USB-tilkobling fra laptop vil være nødvendig.
    - Rør er absolutt et alternativ (på head fi.org synes mange å foretrekke rør med Grado)
    - Bestilling fra (seriøs) forhandler i utlandet er et alternativ.

    -Prisklasse.. Tja. Vet egentlig ikke hvor mye jeg bør legge i dette? Har dog begrenset budsjett, så helst maks 5.000 for amp og dac. (Inkludert frakt, moms etc).

    Noen forslag?
    HeadRoom er et aktuelt sted å lete, dersom du kan strekke budsjettet litt så er kanskje HeadRoom Desktop Amp/DAC til USD 700 (ca NOK 4800 + transport, mva, etc.) innen rekkevidde. Et annet alternativ kan være Meier Audio : http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/ med budsjettalternativet er CORDA SWING til ca EUR 215 +++ NUFORCE ICON HDP får også gode skussmål til veil USD 450 +++.

    mvh
    KJ
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    NuForce Icon HDP

    knuty skrev:
    Flott tråd dette!

    Jeg planlegger selv kjøp av hodetelefoner, som skal brukes sammen med en bærbar pc. Regner med valget faller på et Grado-headset, trolig RS2i eller noe sånt..

    Disse fortjener (selvsagt) god behandling, så en amp/dac skal anskaffes.

    Kriterier:

    - Produktene vil stå i hylle i boligen min (bærbart/batteridrift er ikke noe krav).
    - Dac og amp i samme boks er ønskelig, men ikke noe absolutt krav.
    - USB-tilkobling fra laptop vil være nødvendig.
    - Rør er absolutt et alternativ (på head fi.org synes mange å foretrekke rør med Grado)
    - Bestilling fra (seriøs) forhandler i utlandet er et alternativ.

    -Prisklasse.. Tja. Vet egentlig ikke hvor mye jeg bør legge i dette? Har dog begrenset budsjett, så helst maks 5.000 for amp og dac. (Inkludert frakt, moms etc).

    Noen forslag?
    Her passer det bra å sitere meg selv:
    CDWMcInSpots skrev:
    NuForce Icon HDP er en meget god hodetelefonforsterker, men (etter det jeg har lest) også en riktig god DAC og forforsterker. Jeg har i andre innlegg referert og lenket til noen tester. Noen andre her på Hifisentralen har benyttet og skrevet pent om NuForce Icon HDP som DAC og forforsterker.

    Etter min (og 6moons') mening er den uten videre verdt prisen selv om du kjøper den kun som analog hodetelefonforsterker. Du får altså (med denne tankemodellen) DAC og forforsterker på kjøpet. Andre har vel skrevet omtrent det samme om DAC-delen.

    Den kan kjøpes i Norge for 3795,-, f.eks. hos Stilimento Audio http://www.stilimento.no/products/nuforce-icon-hdp. Den selges også av Renaissance Audio.

    I innlegget "beyerdynamic T 1 vs. Sennheiser HD 800: Korte inntrykk": http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,18530.msg986234.html#msg986234 har jeg også skrevet noe om mine observasjoner ang. AKG K 701, Sennheiser HD 800, beyerdynamic T 1 og Grado RS1i. Det kan gi deg bedre grunnlag for å forstå og tolke det jeg har skrevet. Jeg har ikke hørt Grado RS2i og vet dermed ikke hvordan den er i forhold til Grado RS1i.

    Tillegg:
    Jeg har ikke hørt Grado-hodetelefoner¨sammen med NuForce Icon HDP, kun med andre hodetelefonforsterkere. Jeg tror det var McIntosh MA7000, SPL Phonitor og kanskje McIntosh MCD301, og kun i butikk (som ikke er like støyfri som min stue).

    Denon AH-D5000 med NuForce Icon HDP:
    http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1010594/topicseen.html#msg1010594
    http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1010685/topicseen.html#msg1010685
    http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1010736/topicseen.html#msg1010736
     

    gwikse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    10.02.2006
    Innlegg
    1.091
    Antall liker
    253
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    knuty skrev:
    Flott tråd dette!

    Jeg planlegger selv kjøp av hodetelefoner, som skal brukes sammen med en bærbar pc. Regner med valget faller på et Grado-headset, trolig RS2i eller noe sånt..

    Disse fortjener (selvsagt) god behandling, så en amp/dac skal anskaffes.

    Kriterier:

    - Produktene vil stå i hylle i boligen min (bærbart/batteridrift er ikke noe krav).
    - Dac og amp i samme boks er ønskelig, men ikke noe absolutt krav.
    - USB-tilkobling fra laptop vil være nødvendig.
    - Rør er absolutt et alternativ (på head fi.org synes mange å foretrekke rør med Grado)
    - Bestilling fra (seriøs) forhandler i utlandet er et alternativ.

    -Prisklasse.. Tja. Vet egentlig ikke hvor mye jeg bør legge i dette? Har dog begrenset budsjett, så helst maks 5.000 for amp og dac. (Inkludert frakt, moms etc).

    Noen forslag?
    Matrix Mini-i DAC og Matrix M-Stage eller DIY Lovely cube (Lehmann Black Cube clone). Matrix produktene kan kjøpes her: http://stores.ebay.com/TAMS-AUDIO?_rdc=1

    Står mye om disse på head-fi.org
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Grace m903 (og m902): Hodetelefonuttakseffektspesifikasjoner

    Jeg har lett etter, men ikke funnet, hodetelefonuttakseffektspesifikasjoner ("headphone power spec") for Grace m903 (og m902). Kan noen hjelpe?

    Jeg tenker altså på data á la det jeg f.eks. fant for:
    NuForce Icon HDP på http://nuforce.com/hp/products/iconhdp/index.php:

    Headphone power spec:
    288mW rms @ 30 Ohm
    210mW rms @ 120 Ohm
    152mW rms @ 300 Ohm
    123mW rms @ 500 Ohm
    96mW rms @ 600 Ohm
    59mW rms @ 1200 Ohm
    43mW rms @ 1700 Ohm
    35mW rms @ 2000 Ohm

    SPL Phonitor på http://www.spl.info/index.php?id=358&L=1 og http://www.spl.info/fileadmin/user_upload/anleitungen/english/Phonitor_2730_BA_E.pdf:
    Max. Output Performance:
    1,7 W (+32,2 dBm) @ 1 kHz and 600 ? connection
    360 mW (+25,6 dBm) @ 1 kHz and 30 ? connection

    Jeg har funnet tilsvarende tabeller/oversikter for andre hodetelefonforsterkere, men altså ikke for Grace m903 (og m902).
     

    sundkoien

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.01.2007
    Innlegg
    2.625
    Antall liker
    4.271
    Sted
    Kirkenær
    Torget vurderinger
    2
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Hei!
    Er ganske fersk på head-fi..

    Kan noen si noe om hvordan Sennheiser HD 650 låter???
    Leser mange fagre ord, men er den for "tam"?

    m
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Varm, detaljert, fyldig. Hvis man skal klage på noe må det være (at enkelte hevder den har) en bittelitt tilsløret diskant. Mange modder den ved å fjerne stofftrekket foran membranene, og fikser dette.

    De er tungdrevne, dog, og krever en skikkelig forsterker. Har du tenkt å bruke dem uten forsterker, må du bare glemme 650. Da kan du se på f.eks. HD-595 i stedet.

    Jeg elsker i alle fall mine.
     

    sundkoien

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.01.2007
    Innlegg
    2.625
    Antall liker
    4.271
    Sted
    Kirkenær
    Torget vurderinger
    2
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Takk for svar!

    Nå har jeg lest om HD595 og HD598, og må si at jeg er veldig fristet av HD598 :)
    Utrolig flott å se på! På nettet leser jeg at 598 skal være en mellomting mellom 650 litt laid-back'e soung og 595 litt mer up-front'e lyd. Holder dette vann?

    hvilken bør jeg velge? Jeg hører mest på rock, viserock og jazz, ofte akustisk og vokal.
    Ser at de har en hyggeligere impedans enn 650. Jeg skal bruke hodetelefonutgangen på min Rogue Audio Chronus, den skal i følge flere være brukbart god....

    M
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    sundkoien skrev:
    Takk for svar!

    Nå har jeg lest om HD595 og HD598, og må si at jeg er veldig fristet av HD598 :)
    Utrolig flott å se på! På nettet leser jeg at 598 skal være en mellomting mellom 650 litt laid-back'e soung og 595 litt mer up-front'e lyd. Holder dette vann?

    hvilken bør jeg velge? Jeg hører mest på rock, viserock og jazz, ofte akustisk og vokal.
    Ser at de har en hyggeligere impedans enn 650. Jeg skal bruke hodetelefonutgangen på min Rogue Audio Chronus, den skal i følge flere være brukbart god....

    M
    Nå er det ikke bare den nominelle impedansen som bestemmer hvor tung- eller lettdrevne et sett hodetelefoner er, men med 300 Ohm blir volumet veldig begrenset på billige utganger som er dimensjonert for at opampene (sannsynligvis) skal kunne drive lavimpedante telefoner også uten problemer. Jeg vet ikke noe om Rogue Audio Chronus, men hvis du ikke har mulighet for å teste hodetelefonene på forsterkeren din, ville jeg safet med HD-595/598. Sannsynligvis klarer du å grave frem et par HD-650/500/580 og teste dem på forsterkeren (?) din.

    ...Men faren er altså at med en for dem underdimensjonert hodetelefonutgang, vil i hvert fall ikke 650 yte noe bedre enn 595, så det kan være penger ut av vinduet.

    ...Noe som selvsagt kan være til å leve med en stund hvis du har tenkt å legge til en hodetelefonforsterker ved en senere anledning.
     

    sundkoien

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.01.2007
    Innlegg
    2.625
    Antall liker
    4.271
    Sted
    Kirkenær
    Torget vurderinger
    2
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Takk!
    Du bekrefter noe jeg trodde...

    Tror jeg går for 595/598. Skal teste ut på husfruen hvor sjenerende slike åpne hodetelefoner er.. En kamerat har en BeyerDynamic.
    Ellers kan det rett og slett hende jeg må gå for en Audio-Technica ATH-50M... :p

    m
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.281
    Antall liker
    11.053
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Nuforce Icon HDP er en imponerende boks.
    Liten og lett DAC med USB og optisk, begge med high-res, forforsterker med analoginngang, og veldig bra hodetelefonforsterker.

    Jeg sitter og koser meg nå med ny HDP, Sennheiser HD800 og Macbook for første gang. Denne kommer til å følge meg rundt i huset, og bli fast reisefølge både på ferie og jobb. Jeg har flere DACer og flere gode hodetelefonforsterkere, og lyden fra HDP står ikke tilbake for noen av dem. Førsteinntrykket er imponerende. Her er det mye godlyd og funksjonalitet for pengene.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Nuforce Icon HDP

    ottone skrev:
    Nuforce Icon HDP er en imponerende boks.
    Liten og lett DAC med USB og optisk, begge med high-res, forforsterker med analoginngang, og veldig bra hodetelefonforsterker.
    http://nuforce.com/hp/products/iconhdp/index.php

    Innganger:
    Analog: Stereo RCA
    Analog: Stereo 3,5 mm (samme hull som digital Mini-TOSLINK)
    Digital: S/PDIF RCA
    Digital: Mini-TOSLINK (samme hull som analog 3,5 mm)
    Digital: USB

    Inngangsvelger:
    U = USB
    D = S/PDIF RCA eller Mini-TOSLINK som overstyrer når den er tilkoblet
    A = Analog stereo RCA eller 3,5 mm som overstyrer når den er tilkoblet

    Utganger:
    Analog: 1/4" stereohodetelefonutgang
    Analog: Variabel stereo RCA

    ottone skrev:
    Jeg sitter og koser meg nå med ny HDP, Sennheiser HD800 og Macbook for første gang. Denne kommer til å følge meg rundt i huset, og bli fast reisefølge både på ferie og jobb. Jeg har flere DACer og flere gode hodetelefonforsterkere, og lyden fra HDP står ikke tilbake for noen av dem. Førsteinntrykket er imponerende. Her er det mye godlyd og funksjonalitet for pengene.
    Jeg er enig, men har hittil vesentlig brukt den som analog hodetelefonforsterker. Jeg har altså ikke sammenlignet DAC-delen med andre DACer.

    Nuforce Icon HDP blir bedre med innspilling. Jeg har sammenlignet den med en innspilt (>= 500 timer) KingRex Headquarters HQ1. Etter ca. 70 timer innspilling av Nuforce Icon HDP, oppfattet jeg KingRex som litt/noe bedre, men etter >= 300 timer var Nuforce Icon HDP generelt bedre. NB: Jeg lyttet ikke underveis i innspillingsperioden og hadde en del ukers pause mellom 70 og >= 300 timer. Det er dermed neppe snakk om innspilling av lytteren.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Stax C32 prototype

    CDWMcInSpots skrev:
    quad_lars skrev:
    Stax kommer med en ny toppmodell:

    Produktet quad_lars gav oss bilde av er etter alt å dømme en protoype for Stax nye toppmodell jfr. "Tokyo - Fall 2010 headphone festival", "Next, Stax's new flagship prototype" http://www.head-fi.org/forum/thread/520391/tokyo-fall-2010-headphone-festival. Denne skal jfr. artikkelen være en ny modell over nåværende toppmodell Stax SR-007 Mk2 som fremdeles skal selges.
    Head-Fi.org har en ny artikkel/tråd om og med bilder av Stax C32, firmaets nye flaggskipsprototype: "New listening impressions of Stax C32 prototype!" http://www.head-fi.org/forum/thread/531743/new-listening-impressions-of-stax-c32-prototype

    Pris: "Stax said in 300-500kJPY range. Personal guess again: 400-450kJPY." (http://www.head-fi.org/forum/thread...essions-of-stax-c32-prototype/30#post_7172003)

    Tid: "expecting it in the spring. That means as early as March! But could also be toward April May..."
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Mitt førsteinntrykk av SPL Phonitor, del 3

    Litt mere (etter hukommelsen):

    Etterhvert tenkte jeg "SPL Phonitor er pip åpen. Dette må være meget nær (det teoretiske/utopiske) begrepet wire with gain."

    CDWMcInSpots skrev:
    [...]
    CDWMcInSpots skrev:
    [...]
    11.-12.12.2010 hørte jeg på McIntosh MCD500 -> SPL Phonitor -> beyerdynamic T 1/Sennheiser HD 800. McIntosh MCD500 ble dels benyttet som CD-spiller og dels som DAC for Logitech Squeezebox Touch med Apple Lossless fra USB-minne. Formålet var å vurdere SPL Phonitor generelt og mot NuForce Icon HDP.

    Det meste av tiden gikk imidlertid med til spilling dvs. musikklytting (og -nytelse) fordi den var så bra.
    [...]
    [...]
    Dette forteller etter min oppfatning mye. Jeg hadde på forhånd trodd at jeg (som ofte ellers) skulle sammenligne SPL Phonitor med NuForce Icon HDP for å finne ut (om og) hvor mye bedre den er, forsøke å "måle" forskjellen, for deretter å forsøke å finne ut/telle på knappene om forskjellen var stor nok til at den var verdt prisforskjellen (spesielt når jeg allerede har NuForce Icon HDP). Det ble altså ikke slik. Den tok meg (vel) med storm. Jeg fant isteden stadig ny (dvs. annen) musikk for å høre hva SPL Phonitor kunne gjøre for den, og hvilke flere opplevelser den kunne gi meg: Rom, atmosfære, tilstedeværelse, "tidsmaskin", moro, trist, sår, melankolsk, stort, lite, damer, menn, hurtig, sakte, både country og western ;), ...

    Etter at jeg utpå søndag ettermiddag hadde blitt enig med meg selv om å bestille SPL Phonitor, tenkte jeg: "Hvis man skal høre forskjell på kabler, må dette være et utmerket verktøy. Hvis man ikke hører forskjell med denne, er de evt. forskjellene neppe mye å bry seg om." Jeg byttet deretter mellom 3 ulike kabelsett jeg har (Kimber Timbre RCA med Neutrik RCA <-> XLR-overganger, Kimber Hero RCA med Neutrik RCA <-> XLR-overganger og Nordost Heimdall XLR) og lyttet litt. Jeg tror jeg hørte forskjeller, men et kabelbytte tar tid, jeg noterte ikke og med begrenset tid blir det ikke tid til mange musikkstykker og flere gangers bytting frem og tilbake. Jeg oppfatter dette kun som en indikator for meg selv, og at jeg før eller senere bør finne ut mere om hva jeg hører forskjell på av kabler, i hvilke sammenhenger og hva det betyr for meg.
     

    Vedlegg

    pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.992
    Antall liker
    1.935
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Da starter min erfaring med hodetelefoner, nettop koblet opp mine AKG 601 på beresforden for litt innspilling. Så får vi håpe de er temmelig innspilt til den nye forsterkeren kommer!
     

    Class

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.03.2009
    Innlegg
    2.763
    Antall liker
    496
    Sted
    Vestfold
    Torget vurderinger
    7
    Mitt førsteinntrykk av SPL Phonitor, del 3

    CDWMcInSpots skrev:
    Etter at jeg utpå søndag ettermiddag hadde blitt enig med meg selv om å bestille SPL Phonitor [...]
    Betyr det at du har en HDP til salgs snart? :)
     

    totte

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.04.2007
    Innlegg
    7.296
    Antall liker
    2.499
    Torget vurderinger
    0
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Jeg har såvidt fått prøvd de nye HD800ene og hvorenn godt de låter så lekker de lyd mer enn jeg trodde var mulig. Hva finnes av virkelig gode lukkede konstruksjoner som holder betydelig mer tett? Komfort er også viktig. Egentlig er jeg vel ute etter en lydtett HD800, for å si det slik. Den må gjerne dessuten være billig. ::)

    Hjelp.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    NuForce Icon HDP skal beholdes

    Class skrev:
    CDWMcInSpots skrev:
    Etter at jeg utpå søndag ettermiddag hadde blitt enig med meg selv om å bestille SPL Phonitor [...]
    Betyr det at du har en HDP til salgs snart? :)
    Søndag 12.12.2010.

    ... og nei, NuForce Icon HDP skal beholdes for andre oppgaver enn primær hodetelefonforsterker i stuen.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Lukkede hodetelefoner i den øverste klassen

    totte skrev:
    Egentlig er jeg vel ute etter en lydtett HD800, for å si det slik. Den må gjerne dessuten være billig. ::)
    ;D

    totte skrev:
    Jeg har såvidt fått prøvd de nye HD800ene og hvorenn godt de låter så lekker de lyd mer enn jeg trodde var mulig. Hva finnes av virkelig gode lukkede konstruksjoner som holder betydelig mer tett? Komfort er også viktig. Egentlig er jeg vel ute etter en lydtett HD800, for å si det slik. [...]

    Hjelp.
    Antagelig er beyerdynamic T 5 p (lukket) for øyeblikket kandidat nr. 1. Den er ganske ny. Jeg har ikke hørt den og ikke lest så mye om den at jeg nogenlunde vet hvordan den er i forhold til beyerdynamic T 1 (halvåpen). Liker man Sennheiser HD 800 (åpen) er det også godt mulig at man liker beyerdynamic T 1, så det springende punkt er hvor forskjellige T 1 og T 5 p er. Det finnes noen omtaler som jeg foreløbig ikke har lest ordentlig.

    Viktige forskjeller mellom beyerdynamic T 1 og beyerdynamic T 5 p (ikke nødvendigvis komplett):
    • Halvåpen vs. lukket
    • 600 ohm vs. 32 ohm
    • Velour- vs. skinnputer

    Andre lukkede hodetelefoner i den øverste klassen:
    Denon AH-D7000
    Lett tilgjengelig i Norge, men overpriset i forhold til Sennheiser HD 800, beyerdynamic T 1 og beyerdynamic T 5 p. Håper Hi-Fi klubben snart justerer prisen ned igjen (prisen ble satt opp i august 2010 litt etter at Sennheiser justerte ned). (Helt) annen karakter enn forannevnte. Demper relativt lite utenfra og inn vs. andre lukkede hodetelefoner. Ikke fullt så god som ovennevnte, men mange liker den og de er vel i samme divisjon. Jeg har kun hørt modellen under: Denon AH-D5000 (se flere innlegg tidligere i denne tråden). Komfortabel.

    Audio-Technica ATH-W5000
    Bra, men visstnok dårligere enn ovennevnte. Jeg har sett flere rosende tester. Unikt selvjusterende(?) hodebøyleopplegg som mange liker. Komfortabel. Norsk importør, men jeg tror ikke firmaet prioriterer dyre hjemmehodetelefoner. Jeg har ikke hørt Audio-Technica.

    Audio-Technica har flere forseggjorte lukkede hodetelefoner som har fått ros.

    Ultrasone Edition
    Ultrasone har en serie hodetelefoner som heter Edition 8, Edition 9, Edition 10 osv. Disse regnes som meget bra. Jeg har sett noen kommentarer ang. Ultrasone som tyder på at de muligens har visse egenskaper som medfører at noen liker dem, mens andre betakker seg. Jeg har ikke fulgt med så mye at jeg helt vet hva dette innebærer.

    Edition 10 er den første åpne modellen i Edition-serien, hvilket (formodentlig) betyr at de andre er lukkede. Edition 8 er så langt jeg vet lukket. Jeg har sett flere gode tester av den. Jeg har muligens lest noe om at man ikke bør ha for store ører.

    Norsk importør, men er usikker på om firmaet fører Edition-serien.

    JVC HP-DX1000
    Denne skal ligne en god del på Denon AH-D7000 uten å være lik. Demper mye bedre enn Denon AH-D7000 utenfra og inn. Komfortabel. Den har noen egenskaper som gjør den til en del menneskers favoritt. Spacelab på Head-Fi liker f.eks. denne meget godt. Høyst variabel distribusjon. Finnes (bl.a.?) i Japan, USA og Tyskland, men ikke Østerrike og neppe i Norge. Jeg har ikke hørt denne.

    JVC lager en rimeligere modell i samme serie.

    STAX 4070 Professional
    Lukket STAX elektrostathodetelefon. Norsk importør. Jeg har ikke hørt denne.

    http://hifi-freaks.dk/webshop//product_info.php?cPath=132&products_id=358


    Har jeg glemt noen?
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    217
    Sted
    Alltid lofotværing
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Noen som eier eller har prøvd den siste headfi-forsterkeren til Musical Fidelity, M1 HPA?

    mvh. VilhelmW
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Mitt førsteinntrykk av SPL Phonitor, del 4

    Dette er mer et slags appendiks.

    Jeg hadde egentlig planer om også å høre på Lehmannaudio Black Cube Linear og kanskje Musical Fidelity M1 HPA og SPL Auditor.

    Etter å ha lånt SPL Phonitor og opplevd dens kvaliteter, kontrolleste jeg litt på internett og tenkte:
    • Jeg liker (lyden av) SPL Phonitor meget godt, både uten og med crossfeed, speaker angle og senternivåinnstilling påslått
    • SPL Phonitor ligger neppe noe (lydmessig) tilbake for andre gode hodetelefonforsterkere på samme prisnivå
    • Jeg fikk låne en innspilt SPL Phonitor i butikk i Bergen (uten ventetid og organisering) og kan kjøpe den samme sted. Konkurrentene må mest sannsynlig bestilles for lån eller med 14 dagers angrefrist, med ukjent innspillingsstatus etc.
    • SPL Phonitor er (antagelig) hodetelefonforsterkeren med den beste, mest fleksible og mest avanserte mekanismen for crossfeed, speaker angle og senternivåinnstilling på markedet
    • SPL Phonitor er laget for det profesjonelle markedet og er dermed formodentlig solid og driftssikker med god produktstøtte (dessverre ikke en selvfølgelighet innen hifi)

    Jeg bestilte deretter/derfor SPL Phonitor uten å ha lyttet til naturlige konkurrenter.
     

    sundkoien

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.01.2007
    Innlegg
    2.625
    Antall liker
    4.271
    Sted
    Kirkenær
    Torget vurderinger
    2
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Gjorde et impulskjøp på en AKG K242 HD..

    Fikk pakka i dag. Førsteinntrykket er klar, dynamisk mellomtone, luftig og krisp topp og en brukbart stram bunn. Savner litt tyngde helt nederst, men dette er vel noe som kan rette seg litt etterhvert.
    De låter uansett åpnere og friskere enn jeg kan huske AKG sine midprice-modeller gjorde før :)

    Pen finish og farge.

    m
     

    totte

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.04.2007
    Innlegg
    7.296
    Antall liker
    2.499
    Torget vurderinger
    0
    Lukkede hodetelefoner i den øverste klassen

    CDWMcInSpots skrev:
    totte skrev:
    Jeg har såvidt fått prøvd de nye HD800ene og hvorenn godt de låter så lekker de lyd mer enn jeg trodde var mulig. Hva finnes av virkelig gode lukkede konstruksjoner som holder betydelig mer tett? Komfort er også viktig. Egentlig er jeg vel ute etter en lydtett HD800, for å si det slik. [...]

    Hjelp.
    STAX 4070 Professional
    Lukket STAX elektrostathodetelefon. Norsk importør. Jeg har ikke hørt denne.

    Takker for tips. Denne visste jeg ikke fantes. Totte har vist handlekraft og kjøpt 4070 med SRM272II og har akkurat begynt å spille litt.
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.155
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Lukkede hodetelefoner i den øverste klassen

    totte skrev:
    CDWMcInSpots skrev:
    totte skrev:
    Jeg har såvidt fått prøvd de nye HD800ene og hvorenn godt de låter så lekker de lyd mer enn jeg trodde var mulig. Hva finnes av virkelig gode lukkede konstruksjoner som holder betydelig mer tett? Komfort er også viktig. Egentlig er jeg vel ute etter en lydtett HD800, for å si det slik. [...]

    Hjelp.
    STAX 4070 Professional
    Lukket STAX elektrostathodetelefon. Norsk importør. Jeg har ikke hørt denne.

    Takker for tips. Denne visste jeg ikke fantes. Totte har vist handlekraft og kjøpt 4070 med SRM272II og har akkurat begynt å spille litt.
    Stilig. Det var skikkelig handlekraftig, tre dager og bam! Låter sikkert som en kule i ballistisk gele det der. ;)
    Gratulerer med et velvalgt produkt. Kunne meget godt tenkt meg et par slike.
     

    totte

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.04.2007
    Innlegg
    7.296
    Antall liker
    2.499
    Torget vurderinger
    0
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Takk for det.

    Jeg hadde med fruen til Lyric i ettermiddag som måtte sitte ved siden av mens jeg spilte for å vurdere lydnivået, og joda, tommelen opp. Dessuten holder man jo mye støy ute med disse på, i forhold til en åpen sak.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    STAX 4070 Professional

    totte skrev:
    CDWMcInSpots skrev:
    totte skrev:
    Jeg har såvidt fått prøvd de nye HD800ene og hvorenn godt de låter så lekker de lyd mer enn jeg trodde var mulig. Hva finnes av virkelig gode lukkede konstruksjoner som holder betydelig mer tett? Komfort er også viktig. Egentlig er jeg vel ute etter en lydtett HD800, for å si det slik. [...]

    Hjelp.
    STAX 4070 Professional
    Lukket STAX elektrostathodetelefon. Norsk importør. Jeg har ikke hørt denne.

    Takker for tips. Denne visste jeg ikke fantes. Totte har vist handlekraft og kjøpt 4070 med SRM272II og har akkurat begynt å spille litt.
    Værsågod. Forøvrig enig i at det var handlekraftig og meget raskt utført. Hva var prisen for hodetelefonen (uten forsterker)?

    totte skrev:
    Jeg hadde med fruen til Lyric i ettermiddag som måtte sitte ved siden av mens jeg spilte for å vurdere lydnivået, og joda, tommelen opp. Dessuten holder man jo mye støy ute med disse på, i forhold til en åpen sak.
    Kan du når den er spilt inn, komme tilbake med fyldigere (inntrykks)beskrivelse og gjerne sammenlignet med Sennheiser HD 800 (eller noe annet relevant)?
     

    totte

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.04.2007
    Innlegg
    7.296
    Antall liker
    2.499
    Torget vurderinger
    0
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Jeg kjøpte den siste 4070en som var demomodellen sammen med ny 272II, så jeg har ingen egen pris på kun 4070. Imidlertid så matcher Tor hvertfall prisen til HiFi-freaks, så deres liste (som man finner i linken du la inn) kan vel brukes som en veiledning i det minste. Det kan se ut til at det ikke skal produseres flere 4070, så det kan være grunn til å kaste seg rundt for å bestille nå, om man har planer. Jeg synes det er litt rart at disse ikke er mer kjent. Jeg synes forløpig at de låter veldig bra (riktignok ikke så lufige i toppen som Omega som jeg hart hørt litt på) og dempingen begge veier er så effektiv at fruen og jeg kan sitte i samme sofa mens jeg bruker Staxen og hun ser på TV (og når det gjelder uønsket lyd så er hun "prinsessen på erten). Finnes det egentlig konkurrenter?

    Foreløpig har jeg ikke fått Grace'en til HD800, men den skal komme i løpet av måneden, så da blir det nødvendigvis sammenligning, og fortrinnsvis med DAC og pre-delen i Grace rett inn i driverdelen i 272II. Man får se.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    STAX 4070 Professional

    totte skrev:
    Jeg kjøpte den siste 4070en som var demomodellen sammen med ny 272II, så jeg har ingen egen pris på kun 4070. Imidlertid så matcher Tor hvertfall prisen til HiFi-freaks, så deres liste (som man finner i linken du la inn) kan vel brukes som en veiledning i det minste. Det kan se ut til at det ikke skal produseres flere 4070, så det kan være grunn til å kaste seg rundt for å bestille nå, om man har planer. Jeg synes det er litt rart at disse ikke er mer kjent. Jeg synes forløpig at de låter veldig bra (riktignok ikke så lufige i toppen som Omega som jeg hart hørt litt på) og dempingen begge veier er så effektiv at fruen og jeg kan sitte i samme sofa mens jeg bruker Staxen og hun ser på TV (og når det gjelder uønsket lyd så er hun "prinsessen på erten). Finnes det egentlig konkurrenter?

    Foreløpig har jeg ikke fått Grace'en til HD800, men den skal komme i løpet av måneden, så da blir det nødvendigvis sammenligning, og fortrinnsvis med DAC og pre-delen i Grace rett inn i driverdelen i 272II. Man får se.
    Takk for foreløbig svar. Jeg likte spesielt analogien med "prinsessen på erten". Godt bilde ... og takk til fruen. ;)

    Lydkvalitet:
    Du skrev om toppen. Har du noen inntrykk ang. bunnen? Den kan jo være mer forsiktig på elektrostater.

    Demping:
    Hvor god er dempingen av lyd utenfra og inn hvis man lytter på høyst moderate lydnivåer? Det vil altså si at lytteren er "prinsessen på erten" hvis du forstår hva jeg prøver å spørre om.
     

    totte

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.04.2007
    Innlegg
    7.296
    Antall liker
    2.499
    Torget vurderinger
    0
    STAX 4070 Professional

    CDWMcInSpots skrev:
    Du skrev om toppen. Har du noen inntrykk ang. bunnen? Den kan jo være mer forsiktig på elektrostater.
    4070 går vel for å være ganske basstung til elektrostat å være, men jeg opplever den nok heller som forsiktig. Veldig stram og riktig, men ikke massiv.

    CDWMcInSpots skrev:
    Demping:
    Hvor god er dempingen av lyd utenfra og inn hvis man lytter på høyst moderate lydnivåer? Det vil altså si at lytteren er "prinsessen på erten" hvis du forstår hva jeg prøver å spørre om.
    God. Jeg spilte på helt moderat volum i går også mens TVen stod på, og det var lite (men selvsagt litt) generende. Med klokkene rundt ørene men uten uten lyd i høres samtaler i rommet som dypere mumling. Det oppleves som effektivt.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    STAX 4070 Professional

    totte skrev:
    CDWMcInSpots skrev:
    Du skrev om toppen. Har du noen inntrykk ang. bunnen? Den kan jo være mer forsiktig på elektrostater.
    4070 går vel for å være ganske basstung til elektrostat å være, men jeg opplever den nok heller som forsiktig. Veldig stram og riktig, men ikke massiv.

    CDWMcInSpots skrev:
    Demping:
    Hvor god er dempingen av lyd utenfra og inn hvis man lytter på høyst moderate lydnivåer? Det vil altså si at lytteren er "prinsessen på erten" hvis du forstår hva jeg prøver å spørre om.
    God. Jeg spilte på helt moderat volum i går også mens TVen stod på, og det var lite (men selvsagt litt) generende. Med klokkene rundt ørene men uten uten lyd i høres samtaler i rommet som dypere mumling. Det oppleves som effektivt.
    Takk.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    NuForce Icon HDP

    Loevhagens nyskrevne inntrykk av NuForce Icon HDP:

    Loevhagen skrev:
    Mine inntrykk av NuForce HDP dersom andre vurderer denne lille saken. :)

    NuForce Icon HDP
    Kjøttpudding eller Kinderegg?

    Produsert i California, USA. Feit lyd? Tja, det spørs hva man legger i begrepet. Her er mine inntrykk etter å ha benyttet den i eget anlegg ganske lenge på ulike måter.

    Etter å ha eid hodetelefonene AKG K701 og spilt på de via Naim Headline forsynt med norsk vannkraft via Naim PSU (aka Naim NAPSC), så var jeg litt frelst på lyden, nærheten og særegenhetene med såkalt head-fi. Men, med fokus på stereo så ble all head-fi solgt. Etter et drøyt år så fant jeg ut at det var en tabbe. Tabbe fordi jeg ønsker fordelene head-fi gir, men denne gangen skulle jeg være mer spesifikk i valg av komponenter. Jakten på en kompetent hodetelefonforsterker var initiert. Smertefull prosess. Mye å lese. Mange teoretiske inntrykk å fordøye. Forvirringen kan lett ta overhånd. Og etter den kommer resignasjonen. Stamina, for svarte!. Jeg brukte lang tid og hadde denne gangen stamina nok til å gjøre ordentlig research. Og det er sjelden en dårlig ting. Og, utfallet ble overraskende. Svært overraskende.

    Kravene til ny hodetelefonforsterker var at den måtte ha USB-inngang. Jeg ville selvsagt at den inngangen skulle takle 24bit/192kHz. Asynkron. The latest and greatest. Og. dersom den hadde optisk inngang så var det flott da man i så fall fikk et elektrisk skille mellom PC og forsterker for hodetelefonene. Statisk elektrisitet er ikke bra. Hvem har ikke vært ikledd f. eks, en fleecegenser og tatt på en stereokomponent? Ikke du. Prøv da vel, men på eget ansvar selvsagt. Coaxinngang? Tja, hvorfor ikke. Pris? Akseptabel. Så bar det ut på den store verdensveven, igjen. Var det lett å finne en kandidat? Ja. Var det lett å finne en kandidat der andre brukere rapporterte en lydsignatur jeg presumptivt likte. Nei. Det var med andre ord tid for å inngå kompromiser, som man ofte må. Lydsignaturen var viktigere enn alle andre krav. Hva fant jeg? Jo, jeg fant NuForce Icon HDP. Srajan Ebaens omtale på www.6moons.com var dråpen som vippet produktet fra hylla og ned i handlekurven. Ei snau uke etterpå så var den mottatt.

    HDP har tre digitale innganger; USB og S/PDIF (en elektrisk; coax og en optisk; TOS-link). Inngangen til den optiske delen kan enten gjøres via en optisk kabel med 3.5mm plugg eller en overgang som medfølger. NuForce tilbyr en såkalt oppgradert strømforsyning. Jeg kom i kontakt med NuForce sin support / sales avdeling om den strømforsyningen da den originale veggvorta tok kvelden noen uker etter at den var ny. Jeg spurte NuForce om det var noen gevinst i å gå for det større adapteret de tilbyr som såkalt ekstrautstyr. De svarte kjapt (svært kjapt) at det egentlig var svært liten gevinst å benytte en annen strømadapter enn den originale. De sa eksakt dette "The 42W power supply when used with HDP doesn't offer any improvement, in fact, a few reviewers thought the 42W make the HDP sounded 'un-balanced'." Wow. Det er hva jeg kaller ærlighet. Om det er sant vet jeg ikke. Men at jeg tolker det som ærlighet; ja.


    Hodetelefonforsterker
    Jøss, så liten og nusselig den er. Og så vanvittig stor esken er i forhold. Hallo! Skal dette være en hodetelefonforsterker, DAC og forforsterker av god kvalitet? Hm.

    Da jeg etter min forrige head-fi periode bestemte meg for å gi opp åpne øreklokker (utelukkende fordi jeg vil spille i samme rom som andre i familien benytter), så falt valget mer eller mindre kvalifisert på et sett AKG K271 mkII fra ei lokal 4Soundsjappe etter arbeidstid en ordinær ukedag for en stund siden. Disse er anerkjente studioklokker. Nøytral lyd, har pads av både skinn og velour, så brukeren kan velge hva man foretrekker. Jeg tok av skinnpadene og satte på de av velour. Langt mer behagelig og ikke like "svett opplevelse" etter mange timer på ørene.. Kabelen kan byttes ut til noe annet da det er en mini-XLR kontakt ved den venstre "øremuffen". Størrelsemessig er mkII av K271 like store som K701.

    Den medfølgende USB-kabelen ble koblet til mellom HDP og en MacBook, som er arbeidshesten min. I OSX (Macs operativsystem) så omtales ikke HDP ikke som generisk "USB Audio Device", men titteleres med fult navn "NuForce Icon HDP DAC" kapabel til å gjengi opptil 96kHz/24-bit fra USB. Benytter man coax eller TOS-link så strekker dette seg til 192kHz/24-bit. Hirezfiler av den siste typen har jeg ikke testet. Det gikk mest i 96/24 og 44.1/16. Helt i starten var lyden fra HDP litt edgy, så jeg benyttet Abrahamsens A-DAC som USB DAC, og HDP som forforsterker til hodetelefonene. Men etter noen uker, så kunne jeg kutte ut A-DACen, som maler lydscenen med litt bred pensel. HDP hadde blitt innspilt og den kantete presentasjonen var en saga blott. Deilig bass med nyanser, samt flott diskantforbedring, var egentlig de største forskjellene på HDP fra den var helt ny til den hadde fått 300-350 timer innspilling.

    Via AyreWave, Audirvana eller Pure Music så velger man selvsagt "Exclusive Access" (hog mode) og ved å velge å la programmet justere samplingsfrekvensen automatisk så switches lydinnspillingene i OSX tilsvarende. Dvs. når man spiller en sang med 44.1/16 til 96/24 så slipper man å justere dette manuelt i lydoppsettet. Ingen av programmene justerer imidlertid 16-bit til 24-bit når det kreves.


    Forforsterker
    Inngangsvelger settes til "A" (analog inngang). Koblet opp HDP til en originalt oppgradert Abrahamsen effektforsterker (V4.0UP) via RCA/XLR-adaptere, som medfølger ved kjøp av V4.0UP. Utgangsimpedansen fra HDP er 100ohm, mens inngangimpedensaen fra V4.0UP er tilpasset det. Med andre ord; ingen teoretisk mismatch. Tvertimot. Let´s play some music. Ble jeg tatt på sengen? Oh, yes. Dette var ikke bare morro. Det låt for tusan svært bra. Driv i musikken. Pinpointing. Stort lydbilde. Kunne dette skyldes at en hodetelefonforsterker MÅ gi et fantastisk lydbilde for å være akseptebel? Er det slik at de egenskapene som gjør en hodetelefonforsterker god, automatisk gjør den god som forforsterker? Aner ikke. Jeg har ikke nok teoretisk kompetanse til å vurdere akkurat det der om jeg så hadde hatt designprint på stuebordet. Årsaken er interesant, men underordnet. Nøkternt sagt ville jeg sagt at dette låt flott, og da holder jeg virkelig igjen inntrykkene. Det var (selvsagt) en ulempe. Er det ikke alltid en eller annen ulempe? Jo, og det er at HDP ikke har fjernkontroll for volumjustering. Nå er jo volumjustering via datamaskin en uting. I alle fall i teorien. Gjerne i praksis også. Bursons 160D har heller ikke fjernkontroll. Burson mener selv på sin hjemmeside at det å implementere en slik funksjon bare ville degradert lydkvaliteten til det nyeste produktet deres. Nå skal jeg ikke sammenligne NuForce HDP med Burson. Det har jeg ingen forutsetninger for å gjøre. Andre har imildertid gjort den sammenligningen. Blant annet 6moons.


    Digital-til-analog-konverter (DAC)
    Inngangsvelgeren settes enten til "U" (USB) eller "D" (digital fra coax / TOS-link). Jeg var nysgjerrig på hvordan HDP ville fungere som standalone DAC, og hvordan den ville presentere musikken til de samme forsterkerne som Abrahamsens V6.0 DAC, som har en god mellomtone. Bassen er litt lite stram, men det merker man ikke før man hører en annen DAC med bedre egenskaper. I diskanten så er V6.0 insmigrende åpen. Med NuForce HDP koblet inn som DAC ble inntrykkene av V6.0 litt anderledes. Amerikaneren er bedre på enkelte parametre enn nordmannen, og minst like god på andre. V6.0 presenterer et lydbilde det er lett å like. V6.0 er bygd som en stridsvogn, som enkelte andre omtaleforfattere fremhever som et viktig moment. Skjønner ikke hvorfor det skal være signifikant. De om det. V6.0 har tilsynelatende god bass. Den er likeså oppløst i de øvre registrene. Det er inntrykk man gjerne kan ha til man hører NuForce HDP, som strammer opp bassen og bassen går minst like dypt. Mellomtonen er like flott på en litt annen måte. I det øverste frekvensregisteret blir HDP nesten aldri pågående selv om den presenterer de samme detaljene i musikken som V6.0. Alt dette fra en puslete boks som må drives fra ei veggvorte. V6.0 kobles rett til strømnettet via en standard strømkabel. Det vil si den har innebygd strømomformer. Det er alltid et pluss i mine øyne. Men, nå var det imidlertid ørene som var i førersetet. NuForce wins. Hands down. Og prisforskjellen? Den er 200 kroner i NuForce sin favør. Med andre ord så konkurrerer disse to i samme prissegment.

    Jeg har prøvd HDP som standalone DAC på følgende forsterkere; Abrahamsens integrerte forsterker V2.0, Electrocompaniets nyeste integrerte ECI-5 mkII, Coplands rørforsterker CTA-405, Abrahamsens separate komponenter (V3.0UP og V4.0UP) og nylig Primares helt nye I32. Med NuForce sine 100ohm i utgangsimpedans så passer den teoretisk til alle. Copland har f. eks. 50kOhm i inngangsimpedans. Det gir et forhold mellom inngangs- og utgangsimpedans på 5000:1. Det er mye og skal teoretisk sikre god dynamikk. Hvorvidt man føler man må ha balanserte utganger blir en personlig smaksak. For noen er dette uhyre viktig og for resten av oss så spiller det de facto liten rolle. Lyden er like god med RCA i begge ender, i et normalt oppsatt system.


    Separat DAC fra NuForce?
    I og med at HDP gjør en såpass eksepsjonell jobb i anlegget så er jeg selvsagt nysgjerrig på hva en "ekte" standalone DAC fra samme selskap kan tilby av lydkvalitet. Man blir klok av skade, sies det. Man blir like klok av spørsmål, så jeg spurte NuForce om deres planer for en standalone DAC. De svarte "Thanks for your mail. We're still working on DAC-9 and it is still under R&D, so we are not sure the release date for now." Den mailen var datert 18. november i fjor. Jeg har ikke fulgt opp siste status når det gjelder DAC-9, men you bet, det skal jeg etterhvert.


    Konklusjon
    Feit amerikansk lyd? Nei, men NuForce spiller fett! Srajan Ebaens på 6moons var like overrasket. Som hodetelefonforsterker er den fantastisk. Ikke rett ut av esken. Heller ikke etter ei uke eller to med sporadisk bruk. Men, gir man den tid. Oh yes. Igjen kan man egentlig si at hastverk er lastverk. Beholdt jeg denne? Gjett. Nei, jeg bare tuller. Selvsagt beholdt jeg den. For 3795 blanke kroner; who wouldn´t. De som er ute etter godlyd og fleksibilitet; ikke mye mer å tenke på. Kom deg bare forbi modningsprosessen. Som en god rødvin. Kantete, skarp og endimensjonal på enkelte områder i starten, men moden, distinkt og som fløyel etter en stund. Den fungerer glimerende som standalone DAC. Og, jaggu fungerer den ikke også svært godt som forforsterker. Hadde HDP hatt mulighet for fjernkontroll til preamp-delen ville den vært et ekte Kinderegg. Nå er den bare "two out of three", og det "ain´t bad" (Meatloaf "Bat out of Hell", 1977).
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn