Resultater 1 til 10 av 10

Tråd: Ungkars Hi-Fi

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2004
  Sted
  Skien
  Innlegg
  422
  Tagget i
  0 Innlegg

  Ungkars Hi-Fi

  Velkommen til min ringe lille avkrok på Hifisentralen!

  Mine første opplevelser med lyd var vel egentlig at jeg var grådig missunnelig på broren min som hadde mye bedre ghettoblaster enn det jeg hadde og etterhvert fikk han seg jaggu separate komponenter. Selv satt jeg med det som vel kan kalles liten ghettoblaster med dobbel kassettspiller hvor den ene kunne tas ut og fungere som walkman! Sånn sett var det en kul løsning, men låt egentlig ikke særlig bra.

  Årene gikk og en dag fikk jeg 10k kr i forskudd på arv, men det var en klausul, jeg MÅTTE bruke de på noe jeg hadde lyst til å kjøpe. Pengene skulle ikke spares. Veien gikk til Hifi Klubben og der fikk jeg kjøpt meg en Denon surroundreceiver og Dali Concept 6. Fikk også kjøpt senterhøyttaler og satt det opp sammen med en i bokollektivet som hadde noen bakhøytalere til overs. Merka at Denon receiveren var svak og knapt klarte å drive Daliene. Det var igrunn merkelig at jeg handlet noe der i det hele og store for jeg var slettes ikke fornøyd med servicen fra butikken jeg handlet i. Arrogante og gadd knapt hjelpe meg da jeg sa jeg hadde ca 10k kr å kose meg med.

  Jobbet litt ekstra den sommeren og denne gangen begynte jeg å lete litt nærmere etter hifi sjapper i byen. Fant jo ut at Hi-Fi Center kjeden lå bare noen hundre meter på bortsiden! Etter flere besøk der endte jeg opp med å kjøpe Marantz for sommerens oppsparte midler. SR7500 var flott og leverte BRA med krefter og veldig god lyd for pengene syntes jeg. Var stadig innom butikken og sa vel etterhvert på fleip at jeg burde jo nesten ha jobbet der. Joda de skulle faktisk ansette en fyr. Det ble meg og dermed startet kjøret for ordentlig Deltidsstilling ble etterhvert butikksjefsstilling i annen by etter utdannignen var fullført.

  Surrounden ble solgt til fordel for skikkelig stereo. Primare I30, CD31 og SA Explorer ga et formidabelt løft naturligvis. Vurderte Audiovector, men det var akuratt på den tiden Hi-fi centerkjeden sluttet med det merket, så valget ble enkelt. Explorer ble etterhvert solgt til fordel for Explorer Master, noe som ga både stua og lydbildet et flott løft. I30 ble så byttet ut med SPA22, surroundforsterker! Tanken var at det var så praktisk med HDMI switching og at jeg kunne tenke meg å bygge surround igjen. Sjokket ble stort da jeg så testet CD31 via den interne dacen i SPA22! Samboeren og jeg foretreakk lyden av surroundforsterkerdacen! Var heldig og fikk solgt cdspilleren til samme fyren som kjøpte forsterkeren. Omsider var det nye saker som frista. Hegel H20, P4amk2s og HD20 tok over for Primare sakene, da jeg innså at det ville ikke bli noe surround denne gangen heller.

  Så etter ca fem år ble det flytting, men fortsatt samme jobb, bare annen by og annen butikk. Explorer Master ble byttet ut med Dynaudio Confidence C1 Signature. P4amk2s ble solgt da jeg foretrakk HD20 som forforsterker og brukte kun digitale kilder. På sikt viste denne kombinasjonen seg å være veldig klinisk og nesten litt kald. HD25 og H300 kom inn og alt satt skikkelig igjen. Dynaudioene var fantastiske musikkformidlere og spilte ekstremt flott, selv bassen var enormt detaljert ned til ca 40hz eller så. Tanken på gulvhøyttalere fristet likevel og lå i bakhodet en god stund.

  En dag var det på tide å si farvel til Dynaudioene siden det hadde dukket opp en gylden anledning til å få seg skikkelige gulvstående høyttalere igjen. Sonus Faber Olympica II tok over. Disse var jeg fornøyd med fra første stund, selvom jeg var klar over lang innspilling/tilvennings tid. Nå har jeg hatt de i snart et år og jeg blir bare mer og mer glad i lyden disse gir meg.

  Kanskje ikke så rart heller, for H300 ble solgt til fordel for Hegel H30 og P30 kombinasjon med HD25. Dette systemet spiller med ro og autoritet som jeg sjelden har hørt. Tredimensjonelt og rett og slett dønn musikalsk.

  Det har vært diverse annet utstyr som kabler, bluray, vinyl og stasj som jeg ikke klarer å erindre gangen i, men jeg kjører i dag komplett Nordost kabelsett og har nettopp satt bestilling på min aller første skikkelige vinylspiller som står i stil til resten av systemet. Clearaudio Performance DC tar vel ca 4-8 uker vil jeg tro, men jøje meg som jeg gleder meg

  Dette ble svært mye tekst, men har fått inntrykk at det er sånt folk setter pris på her inne. Alle kommentarer og innspill settes pris på, kabeldiskusjon kan dere ta andre steder!

  Bilder kommer litt etterhvert!
  Dynaudio Contour 30 - Hegel HD30/P30/H30 - Clearaudio Performance DC- Marantz BD - Apple Macbook Pro
  Backup : Dynaudio Special Twenty Five


 2. #2
  Æresmedlem Karmana's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  13,118
  Tagget i
  2 Innlegg
  Kjekt å lese om hifireisen din! Skal følge med, og det blir ekstra gøy når du legger ut bildene
  Auralic Aries/ Micro Seiki DQX 1000/ Jelco SA-750LB/ Dynavector DV-505/ Denon DL-103R/ Ortofon Rohmann/ Aura MK2/ Cambridge CXC/ Bricasti M1/ Karan KA-L Reference MKII/ Karan KA S 400/ Vienna The Kiss/ REL G2/ Sense Ekvator

 3. #3
  Moderator X-Cell's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  6,802
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Støtter TOMZ her Morro lesing og venter spent på bilder
  "Blood makes you related. Loyalty makes you family"

  Musical Innovation - Sonus Faber - Jamo - Bluesound - Reloop - DhLabs - Audioquest - Sony
  Tandberg Troll - Klipsch - Chromecast - Bluejeans

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2006
  Sted
  Horten
  Innlegg
  338
  Tagget i
  0 Innlegg
  blir spennende å se bilder
  Musikk/Kinokjeller: Revel Ultima Salon, Krell Krc3, Krell Ksa250, Yamaha A2050, L.K.S Dac Mh-da004, Auralic mini streamer, HTPC, Svs pc13 x2,Revel s12 side, Revel s30bak, Revel c30 center.
  Stue/kone anlegg: Tonart Etera, Sunfire true sub mk2, Harman/Kardon avr370, Apple tv.

 5. #5
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  498
  Tagget i
  0 Innlegg
  Kommer det bilder ? :-)
  Rega Apollo CD, Hegel H160, Klipsch Heresy iii og Stereofils Rega rp1 Anniversary

 6. #6
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,006
  Tagget i
  8 Innlegg
  Torget
  5
  ^ Ja, vi venter i spenning
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, DIY Thorens TD150 MkII, Meridian 508.20, Beogram CD X,
  Stax SR-007 MkI/SRM 007tII, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Inertia BDT/1, Muffsy

 7. #7
  Æresmedlem emotikon's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  11,853
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ikke sikkert han er ungkar lengre....
  mvh emotikon

  Without music, life would be an error. - Nietzsche
  Too many pieces of music finish too long after the end. - Igor Stravinsky
  Leidenschaften gehören nicht zum Menschen als etwas Natürliches. Sie sind immer Ausnahme oder Auswüchse. - Brahms

 8. #8
  Æresmedlem gismo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2007
  Sted
  Væssia i Grue.
  Innlegg
  19,537
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Artig og spennende syns jeg, blir stas med noen bilder, flott anlegg du har

  gismo
  Bluesound Node 2 / Weiss DAC 202 / Einstein The Absolute Tune / Sonus faber Guarneri Memento graphite / REL Habitat 1 / REL Longbow Transmitter
  Tidal HiFi / Grado / Chord / Whistler Audio Coanda / Vertere

  Tidal HiFi / Nuforce DDA 100 / Tannoy Revolution XT Mini / AKG


 9. #9
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2004
  Sted
  Skien
  Innlegg
  422
  Tagget i
  0 Innlegg
  Tja det tok vel sånn ca et år før jeg kom på at jeg hadde en tråd å ta vare på hehe.

  Navn:   IMG_0509.jpg
Visninger: 359
Størrelse: 58.8 KbNavn:   IMG_0494.jpg
Visninger: 363
Størrelse: 59.1 Kb
  Dynaudio Contour 30 - Hegel HD30/P30/H30 - Clearaudio Performance DC- Marantz BD - Apple Macbook Pro
  Backup : Dynaudio Special Twenty Five


 10. #10
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2004
  Sted
  Skien
  Innlegg
  422
  Tagget i
  0 Innlegg
  Da var det på tide med en liten oppdatering igjen her. Sonus Faber Olympica II er solgt og levert. Nå står Dynaudio Special Twenty Five og får sjansen de aldri har fått før. Forrige eier hadde de i eskene noen år, så kom de hit og har for det meste stått i eskene sine. Nå står de til innspilling og det er imponerende hva man får ut av disse med Hegel pakka! De er nok ikke like friske og åpne som Olympica II , men de står slettes ikke tilbake når det kommer til formidling av de dypere frekvensene. Mellomtonen er noe mer tilbaketrukket, men har ikke bestemt meg om jeg liker det mer eller mindre.

  Jakten på nye fronter er forsåvidt i gang og har noen tanker. Dynaudio Contour 30 eller 60 er blant kandidatene. Har du noen sammenligningsgrunnlag for disse, så legg gjerne igjen noen linjer her.

  Vinylspilleren lever farlig også, da den er svært lite brukt siste året...Kanskje den blir solgt og man kan se enda litt høyrere på kvalitetstigen for høyttalere?
  Dynaudio Contour 30 - Hegel HD30/P30/H30 - Clearaudio Performance DC- Marantz BD - Apple Macbook Pro
  Backup : Dynaudio Special Twenty Five


Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed