Frank sin lyttekrok

FV

Hi-Fi interessert
Ble medlem
22.07.2010
Innlegg
62
Antall liker
11
Torget vurderinger
5
Hei alle sammen.

Har ikke vært aktiv på forumet men tenkte å legge ut en liten tråd om min HiFi og det lille jeg har hatt den korte stunden jeg har holdt på med lyd.

Min interesse for HiFi er egentlig rimelig kort. Jeg holdt på å bygge hus og bestemte meg for at jeg skulle ha meg et bra stereoanlegg og et skikkelig bra TV som en liten "betaling" for all innsatsen som var lagt ned i huset. Gikk mye tid til saumfaring på nettet etter hva jeg ville ha. Tidligere hadde jeg bare vært på Soundgarden å hørt på et par SA 1750 (imponerende nok i den tiden), men jeg hadde virkelig ikke anig på hva jeg var på let etter.

En dag kom jeg over en Hegel H200 på brukten som jeg kjøpte i fjor vår. Denne ankom et par måneder før jeg var ferdig med huset og i tillegg så hadde jeg ikke høyttalere å spille med.
Et var en Hegel HD10 på vei i posten, så nå var det kun høyttalere som gjensto.
I utgangspunktet var jeg veldig giret på et par B&W CM9, men ingenting fornuftig dukket opp på bruktmarkedet. Etter et par uker lå det et par Monitor Audio GS20 ute, og da både pris, utseende og diverse tester på nett appellerte til meg valgte jeg å slå til. Endelig et komplett anlegg!







Sammen med en Panasonic VT20 3D-tv og Squeezebox har dette gitt meg mange gode lytteropplevelser. Jeg brukte en Panasonic BDP-300 som drivverk til CDer og har kjørt alt via DACen, meget fornøyd med det.
Monitor Audio GS20 har en imponerende dypbass med tanke på størrelse og var faktisk en meget bra match med Hegel da MA er litt mørke i klangen. "Ulempen" med dette oppsettet er at jeg måtte opp i ganske høyt volum for å få glede av musikk slik jeg liker det, noe som gikk greit i begynnelsen men ikke passet like godt da det etterhvert ble barn i hus.

Jeg har en stund hatt en våt drøm om Vienna sine Beethoven Concert Grand. Jeg har kun hørt Mozart, men design, byggekvalitet og signaturen til Vienna var nok til at jeg var villig til å prøve disse høyttalerene uten å ha hørt dem. Da det dukket opp et par strøkne VA Beethoven CG på brukten i sommer bestemte jeg meg for at disse skulle jeg ha. Men for å løse kapital til å oppgradere måtte jeg kvitte meg med MA. Det gikk fem dager fra jeg la ut MA til disse var solgt, men da var selvsagt VA solgt til noen andre og jeg hadde plutselig et problem: jeg hadde ikke høyttalere lengre!

Og hva ville jeg ha?
Jeg brukte lang tid på å saumfare lokale butikker og nett, hadde meg en tur til Soundgarden å prøvelyttet et par JBL LS80 som var en kjempeskuffelse bl.a. Jeg var faktisk i ferd med å gi litt opp da jeg fikk nyss i at en lokal butikk hadde kampanje på Canton Vento Reference-serien da dette var utgående modell.
Jeg hadde aldri hørt om Canton og det var minimalt med info å finne om Canton på norske nettsider, men jeg gamblet og kastet meg i det og gikk for et par Reference 5 til halv pris.

Og for et par høyttalere!
Det oser tysk kvalitet av disse høyttalerene, og lyden like imponerende. En dypbass som er en sub verdig og rå dynamikk.





Jeg var kjempefornøyd! trodde jeg...
Den gamle Canton-serien skal visstnok være litt lystklingende, og sammen med Hegel kunne det låte litt skarpt på høyt volum. Jeg hadde derimot fått meg en høyttaler hvor jeg kunne lytte til min musikk på noenlunde moderat volum, men det var først når man gir dem litt juice de virkelig løsner. Jeg hadde på en måte inngått et komprimiss med meg selv om at Hegel var godt nok, men etterhvert som tiden gikk fant jeg ut at Hegel rett og slett ikke hadde krefter nok til å matche de nye høyttalerene mine.

Hegel H200 og HD10, solgt...

Jeg var tilbake til der jeg var for litt over en måned siden - jeg manglet et hjerte i anlegget mitt og jeg visste ikke hva jeg ville ha.
Eller?
For å gjøre en lang historie kort så har jeg alltid likt designet til McIntosh. Jeg har heller aldri hørt McIntosh, men gambleren som jeg er så tenkte jeg at en såpass musikalsk forsterker som McIntosh klaffer med det meste, og da jeg kom over en MC402 på brukten var det gjort. Da denne endelig var i hus etter en del logistikkutfordringer var jeg nesten i mål, og det er hvor jeg er i dag.









Da MC402 er en ren effektforsterker mangler jeg fortsatt en forforsterker. Planen er å kjøpe en DAC med volumkontroll frem til jeg har økonomi til noe bedre, men jeg har fått lånt meg en Parasound Halo P3 som gjør en brukende jobb. Kommer til å oppdatere tråden etterhvert hvor jeg fjerner tekst og legger til bilder, blir for mye skriving :)
Beklager dårlig kvalitet på bildene!
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.718
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Lekkert oppsett! Hvordan er lyden Canton kontra Monitor Audio ? Og Mac forsterkere er aldri feil :). Artig at du konsekevent har fått med den blå tenneren på de fleste bildene dine ;D
 

KentOve

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
07.09.2008
Innlegg
360
Antall liker
8
Sted
Karmøy
Ser bra ut dette, Frank! Spennende og se hvilken dac du går for :)
 

FV

Hi-Fi interessert
Ble medlem
22.07.2010
Innlegg
62
Antall liker
11
Torget vurderinger
5
HCS skrev:
Lekkert oppsett! Hvordan er lyden Canton kontra Monitor Audio ? Og Mac forsterkere er aldri feil :). Artig at du konsekevent har fått med den blå tenneren på de fleste bildene dine ;D
Den blå tenneren er en viktig del i mitt oppsett...! ;D
Canton er litt mer direkte i signaturen, så spiller de dyyyypt. Litt lysere i klangen som gjorde at matchen med Hegel ikke var så bra som jeg håpte. Men hva gjør vel det når man ender opp med en såpass grei forsterker som MC402 :)

Takk KentOve, hadde en Bel Canto 1.5 for hånd som var klar til å sendes, men så trakk selgeren seg da han fikk et bedre tilbud :(
 

Leifi

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
23.01.2006
Innlegg
145
Antall liker
23
Sted
Karmøy
Flott oppsett du har opparbeida deg de siste måndene Frank .

Får ta enn lytte kveld både hos deg og her hjemme i løpet av vinteren .
 

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
9.577
Antall liker
2.771
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
5
Grattis med lekkert oppsett!
Og ja, de Canton-høytalerne burde flere låne øre til. De ER morsomme!

mvh
Proffen
 

ou812rh

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.03.2006
Innlegg
5.500
Antall liker
15.323
Sted
Oslo
Torget vurderinger
10
Flott anlegg og god start på tråden. Med denne utbyttingsraten så blir det mye å følge med her fremover :)

OU812
 

ve

Medlem
Ble medlem
18.03.2011
Innlegg
22
Antall liker
3
Torget vurderinger
3
Savner en update her da jeg mistenker det har skjedd saker og ting.. ;)
 
Topp Bunn