Resultater 1 til 3 av 3

Tråd: xlr kabler

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2016
  Innlegg
  21
  Tagget i
  0 Innlegg

  xlr kabler

  hej . Står over for en flytning . Hvorledes står det med xlr kabel eks , til effektforstærker . 2 gange 5 m . Er der en fordel . Tak . mvh Space

 2. #2
  Hifi Freak Terje-A's Avatar
  Ble medlem
  May 2013
  Sted
  Værlesanden
  Innlegg
  7,702
  Tagget i
  0 Innlegg
  Absolutt en fordel, minimerer risikoen for støy. Og koblingene i hver ende er jo betydelig mer robuste enn RCA. Bruk XLR der du har mulighet for å gjøre det.
  McIntosh C49, MC275 Mk.VI, ProAc Studio SM100, Lindemann Limetree Bridge, Sony K970ES, KA3ES, JA30ES, JA20ES, Audioquest, Klotz, Van Damme, Wireworld. Headset: Grado SR60e. På tur; Sony WM-20, MZ-R410, SRS-XB10, WI-C300.
  - Good audio engineering is timeless -

 3. #3
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,441
  Tagget i
  28 Innlegg
  Ja. Den store svakheten med RCA er at skjermen er både signalretur og jordforbindelse, så all jordstøy mellom apparatene og all innstrålt støy mikses rett inn i signalveien. Det problemet blir større med lengre kabler, siden seriemotstanden i skjermen øker med lengde, og da øker også nivået på støyspenningene sammenlignet med signalet. Husk at RCA opprinnelig var ment for å koble til grammofonen i RCA's radiokabinetter på 1940-tallet med kabelstrekk på 20-30 cm. Det var kanskje bra nok til det formålet den gangen, men personlig mener jeg det nå burde vært et EU-direktiv mot det.

  Balansert signaloverføring (XLR) har en separat jordleder adskilt fra signalparet, så jordstøy mikses ikke inn i signalveien. Dessuten er hele poenget med balansert signal at innstrålt støy underveis kanselleres i mottakeren og ikke gjør noen skade, den heller. Svakheten med balansert overføring er at kretsen for balansert signalmottak ofte gir mer støy enn den enklere ubalanserte kretsen, så ved veldig korte strekk og billige implementeringer av XLR kan man oppleve at RCA likevel gir lavest støynivå.

  Med 2x5 meter strekk, formodentlig trukket langs strømkabler og diverse annet på veien, ville jeg ikke vært i tvil et sekund: Bruk balansert signaloverføring hvis du kan.
  Siste redigert av Asbjørn; 18.10.2019 kl. 21:51.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed