xlr kabler

spaceman_2

Medlem
Ble medlem
27.07.2016
Innlegg
33
Antall liker
21
hej . Står over for en flytning . Hvorledes står det med xlr kabel eks , til effektforstærker . 2 gange 5 m . Er der en fordel . Tak . mvh Space
 

Terje-A

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.05.2013
Innlegg
9.893
Antall liker
4.552
Sted
Værlesanden
Torget vurderinger
15
Absolutt en fordel, minimerer risikoen for støy. Og koblingene i hver ende er jo betydelig mer robuste enn RCA. Bruk XLR der du har mulighet for å gjøre det.
 

Asbjørn

Æresmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
23.198
Antall liker
12.550
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Ja. Den store svakheten med RCA er at skjermen er både signalretur og jordforbindelse, så all jordstøy mellom apparatene og all innstrålt støy mikses rett inn i signalveien. Det problemet blir større med lengre kabler, siden seriemotstanden i skjermen øker med lengde, og da øker også nivået på støyspenningene sammenlignet med signalet. Husk at RCA opprinnelig var ment for å koble til grammofonen i RCA's radiokabinetter på 1940-tallet med kabelstrekk på 20-30 cm. Det var kanskje bra nok til det formålet den gangen, men personlig mener jeg det nå burde vært et EU-direktiv mot det. ;)

Balansert signaloverføring (XLR) har en separat jordleder adskilt fra signalparet, så jordstøy mikses ikke inn i signalveien. Dessuten er hele poenget med balansert signal at innstrålt støy underveis kanselleres i mottakeren og ikke gjør noen skade, den heller. Svakheten med balansert overføring er at kretsen for balansert signalmottak ofte gir mer støy enn den enklere ubalanserte kretsen, så ved veldig korte strekk og billige implementeringer av XLR kan man oppleve at RCA likevel gir lavest støynivå.

Med 2x5 meter strekk, formodentlig trukket langs strømkabler og diverse annet på veien, ville jeg ikke vært i tvil et sekund: Bruk balansert signaloverføring hvis du kan.
 
Sist redigert:
Topp Bunn