Resultater 1 til 11 av 11
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-interessert Hovland's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Innlegg
  66
  Tagget i
  0 Innlegg

  Er Monstercable bare sorgen ?

  Vyrde vener:
  I trygg forvissing om at ingenting skaper mer engasjement og usaklighet enn en god orme-krangel, kaster jeg herved en ny giftslange på bålet:
  Monster speaker cable mcx2s. Direkte fra papptrommelen hos Elkjøp til en gjesteopptreden i heimen. Kabelnestor Monster sine kreasjoner vekker lite oppmerksomhet og begeistring rundt omkring. Entusiaster på et elevert nivå kjøper heller exotica med sølv, karbon, NASA-teknologi og mystiske bokser og filtre. En grå ledning fra Monster trigger liksom ikke begjæret og metafysikken lenger. Ufortjent ?
  Mine nettopp tilkoblede mcx2s avløste sørlandskablene fra Black Magic med sexy strømper og gedigen forarbeiding.
  Førsteinntrykket var litt som å få fløte i kaffen, eller riste ut kullsyra i colaen. Litt av rommet og livet forsvant, men det ble homogent, behagelig og sikkert lett å leve med. For en høyttaler eller forsterker med lys eller aggressiv klang, kan det være en god match.
  Undertegnede har hatt mange nedturer med dyre kabler, og Monstrene var slett ikke det verste jeg har stukket i rompa på Elcomp ECI5.
  Hva mener ormetemmerne i by og grend?

 2. #2
  Banned
  Ble medlem
  Oct 2006
  Innlegg
  3,361
  Tagget i
  0 Innlegg
  placebo

 3. #3
  Hifi Freak Auditor's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  8,410
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  1
  Det jeg liker med Monster, er at de har et vanvittig stort UTVALG av kabler til ABSOLUTT ALT av audiovisuelle situasjoner og scenarier.. Svært få andre er så brede der. Det gir en mulighet for Hvermansen til å få satt sammen løsninger med Monsterkabler uansett hva han vil oppnå..og få ei genuin heving av opplevelseskvaliteten. Men en slik bredde medfører oftest et lite "hull" i kontinuiteten kontra andre produsenter med smalere utvalg (QED er en) Du skal være rimelig oppsatt på "amerikansk" , litt feit lyd, for å ikke finne europeiske konkurrenter som i et gitt sett oppleves som meer Value For Money...Bruk øra..Monster er ØREVENNLIGE, de..og liker du det de gjør, kan du komme langt med dem...

 4. #4
  Æresmedlem rolfozzy's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  15,130
  Tagget i
  0 Innlegg
  De var i sin tid en bra oppgradering fra lampettledningene.

 5. #5
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jul 2003
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  140
  Tagget i
  0 Innlegg
  Monster har jo ikke noe særlig høy status i visse kretser, men bruker selv en Monster M1 høyttalerkabel fra begynnelsen av 90-tallet, som i mine ører er den beste kabelen de har laget. Har tidligere eid og prøvd kabler av forskjellige merker i nesten alle prisklasser, men foretrekker M1 fremfor alt som har vært innom.

  Når det er sagt, må jeg bare si at jeg etter hvert har fått et ganske så avslappet forhold til dette kabelstyret - det er nok mye mer å hente de fleste andre steder i hifi-kjeden.

  Mvh
  Sigmund

 6. #6
  Overivrig entusiast Palace's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2003
  Sted
  Hagan
  Innlegg
  761
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg tror Monsters problem er at de er fryktelig lite sexy. Grå kjedelige ledninger i døll innpakning setter ikke akkurat blodpumpa i gang hos desperate audiofile som gjerne vil smykke seg med eksotiske løsninger og materialer.

  Tror ikke de er noe bedre eller dårligere enn så mye annet der ute.

 7. #7
  Hifi-interessert Hovland's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Innlegg
  66
  Tagget i
  0 Innlegg
  Etter å ha lyttet noen timer på Monster speaker cable mcx2s fra en av de største produsentene, har i alle fall min respekt for Paul og Marion i lille PM Audio steget ytterligere. Mine "Black Magic" kabler slipper i gjennom den holografien og detaljrikdommen som monstrene legger et lite slør over. Er det noen som har erfart et merkbart løft når man går opp til "The Giant" ?

 8. #8
  Lars.N
  Guest
  Skulle gjerne hatt et par feite Monster svin fra gammle dager i mitt gammle dager oppsett .

  Mvh

  Fra den gangen rca hadde splitter i pluggen da virvelstrømmer skulle elimineres

 9. #9
  Hifi Freak Powerpoint's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2003
  Innlegg
  4,599
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra Hovland Se Innlegg
  Etter å ha lyttet noen timer på Monster speaker cable mcx2s fra en av de største produsentene, har i alle fall min respekt for Paul og Marion i lille PM Audio steget ytterligere. Mine "Black Magic" kabler slipper i gjennom den holografien og detaljrikdommen som monstrene legger et lite slør over. Er det noen som har erfart et merkbart løft når man går opp til "The Giant" ?
  Historien med høyttalerkabler har for min del gått via lampettledninger, Monster Powerline 2, Monster M1, Silspeak, EC Final Link, BM the Giant og nå BM Emotion.
  Hele veien har det vært markante løft i for meg riktig retning. Som Sigmund B gir uttrykk for synes jeg lenge Monster M1 var en svært god "allround" kabel til mitt Nakamichi CA og PA 5 mk.II E forsterkersett, Sony CDP XA5ES og platespiller.
  Men til slutt ble den avkledd med sin mørke sonore lydsignatur, og sløring av detaljer i noe elevert oppsett.
  Dog synes den kan fungere fint i et anlegg til 50K den dag i dag. Jeg har også hatt gleden av å ha et sett EC Final Link tilsluttet anlegget i lengre tid. Eier trengte noen til å ta jobben med å "brenne" dem inn. Signaturen var et "vanvittig" skyv i suboktavene. Da var`e moro med elektrostater gitt, så dypt de fikk.
  Silspeak gav mer korrekt oppløsning uten noen imponator effekter, men ble noe grå i målet i lengden for min del. Inn kom BM the Giant med større renhet og oppløsning, noe jeg synes ble et kjempeløft i riktig retning. I fjor byttet jeg inne mine BM the Giant, og Revelation IC mk.I XLR signalkabler i Paul og Marions nye kabelpakke EMOTION.
  Løftet i forhold til the Giant + Revelation er så tydelig, og samtidig subtilt at det må høres.
  Billig er det ikke, men du så givende og moro
  Jeg synes det snabla moro med slanger så får andre drive med lampettledningene sine.

  Der fikk jeg vel hevet den tiltrengte bensin på bålet Hovland?
  Dr.Feickert Firebird, Kuzma 4Point, Miyajima Shilabe, DPR 2.2, Audionet ART G2 + EPS, DP DAC 8.01, DP C1b, DPA 6.4, Quad ESL-2905, Black Magic R IC mk.II SE XLR, DP Blå Digital, Black Magic Emotion, LMC FAT, Shunyata Phyton Cryo, Shunyata Taipan Helix Cryo, DP 20A, Fisch Audio nettfilter, Audionet M10-8, Base 4.0, Solid Tech Radius Solo 5

 10. #10
  Hifi Freak VilhelmW's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2009
  Sted
  Alltid lofotværing
  Innlegg
  3,959
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra rolfozzy Se Innlegg
  De var i sin tid en bra oppgradering fra lampettledningene.
  Men det er leeeenge siden, det. Jeg tror heller ikke noe på utsagnene ang. at Monster-kablene skal være dårlige, fordi de er så lite sexy'e. Mulig at jeg er avviker, men jeg synes ikke kabler er spesielt sexy'e. Ingen andre hifi-komponenter heller, for den saks skyld. Ting er ikke sexy'e. Kona mi er det. Og en god del andre damer..sånn er jeg nå en gang skrudd sammen.

  Jeg har ikke prøvd Monster-kabler på noen år, men de som verserte på markedet til "normale" priser på det tidspunktet, var grå, slørete og kjedelige. De liknet på Supra-kabler, imo. Da jeg fikk NordOst Super flatline- kablene, var det et skikkelig løft. Black Magic Revelation var ytterligere mange hakk opp. Hvis man sammenlikner Monster i samme prisklasse som f. eks. BM Rev, er sistnevnte klar vinner hos meg. Jeg har ikke prøvt Giant, men den kabelen skal visstnok være vesentlig mer "transparent".
  Mvh. VilhelmW
  "Life is too short for boring hifi..."

  Densen B-150+ / DNRG, Densen B420XS, Vpi Scout m. Ortofon 70 Anniversary og Dynavector Karat 17d3 pu'er, Dynavector RIAA, Mini sub GII, Audiovector Mi3 Signature høytt, NordOst Frey kabler gjennomgående. Head-Fi: Lehmannaudio BCL, Beyerdynamic T1, AKG K-701

 11. #11
  Hifi Freak Rudi's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Sted
  Syd for det nordre, øst for det vestre, så m.a.o midt ute i skauen der hvor ulvene vanker.
  Innlegg
  5,084
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg har ikke så veldig mye erfaring med Monster fordi jeg kjøpte engang noen Monster høytalerkabler som het 2.2 og 2.4 singel/bi-wire, de kostet litt den gangen og så ordentlig flotte og gedigne ut... men du verden.... det var de største filterne jeg noen gang har hatt........ selv en lampettledning låt veloppløst i forhold.
  God erfaring med Monster signalkabler har jeg med noen som heter 850 og 950, de passer veldig godt inn i vintage anleggene mine, skjermet er de og. Husker RGB og scartene til Monster var kjent for og ha god kvalitet også.
  Analog-testskribbler og hvistnok vinyl Guru for bla www.Audiophile.no Har drevet med platespiller hobbyen i over 40 år, så litt erfaring har jeg. Har testet 50 armer, 67 Riaa'er og 359 pickuper August 2018. 150 av pickupene har jeg publisert tester på. Når jeg er på HFS er det fordi analog lyd er min store interesse. Mine tester og pickuplista kan du lese under Rudi's vinylhjørne på Audiophile.no. Til info: Jeg får IKKE betalt for mine skriblerier/tester av noen.....desverre .

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed