Resultater 1 til 10 av 10
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2016
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg

  hjelp med dagdrømming

  Hei! ganske ny her så ikke bli for hard om jeg har postet feil e.l.

  Har kjøpt meg hus og har tilatelse (men ikke penger) til å bygge eget lydrom på ca 3.1x6 + en liten lomme på noen kvadrat. Dagdrømmer om høytaleren jeg skal bygge. Står i mellom jenzen next og Discovery 4. Den ene med 3 dyre ellementer den andre med 4 litt rimeligere ellementer. Hva ville du valgt?
  hører på alt fra piano til dimmu borgir.
  Har pr.i dag seas Idun høyttaler, xtz sub, ec4.7, arcam dac med usb til tidal.
  Savner magien (oppløsning) i piano og kvinnelig vokal. Ønsker også at ny høytaler skal holde mer følge i musikk som dimmu borgir og dream theater når volumet går opp. Håper dette ga noe mening.

 2. #2
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  15,653
  Tagget i
  4 Innlegg
  Gratulerer med hus og eit fantastisk potensiale. No må du ikkje forhaste deg med prosjektet. Tenk svært langsiktig, ogkonsentrer deg om å få til rommet. Les kva dei mest erfarne skriv her på Sentralen om temaet. Bruk litt tid, og slapp av med gamleanlegget, medan du prøver å få audiens hos råskinna du kjem i kontakt med. Her er hundrevis av års erfaring på ymse feiltrinn, så lær av kva sjølvbyggjarane har gjort av tabber (og andre ting også)
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 3. #3
  Hifi Freak coolio's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2015
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  2,523
  Tagget i
  0 Innlegg
  Enig med Arve, fokuser på det som er viktig først- rommet.
  Jeg ville først tenkt på hvordan du skal lydisolere billigst og best mulig slik at du kan bruke rommet uten sjenanse for andre. Dessverre krever slike løsninger en del arbeid, planlegging og kostnader da man må ha tilstrekkelig med utskifting av luft og kjøling i rommet.

  Oppbygging av kinorom/lytterom finner du mange tips om på avforum.no dersom du ikke finner alt du trenger her på hfs. Inspirasjon finner du på galleri-avdelingen ☺

 4. #4
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,285
  Tagget i
  1 Innlegg
  Kloke innspill fra Coolio og Audiophile-Arve!

  Når du har muligheten til å bygge et helt dedikert rom, ville jeg nettopp forsøkt å la være å forhaste meg. Anlegget vil du alltids kunne forandre, men rommet står som oftest bom fast når det først er ferdig. Så både akustikken og lydisoleringen er ting å tenke på før du går i gang.

  Jeg kjenner ikke til høyttalerne du nevner. Men er du sikker på at du skal begrense deg til bare de to mulighetene? Den beste måten å få en følelse av hva som finnes der ute av muligheter, er å høre på diverse anlegg, i ulike rom og med ulike høyttalerprinsipp og filosofier bak. Det har i hvert fall vært til stor hjelp for meg (og jeg har fortsatt mye igjen å lytte til). Hvis du ikke stresser, kan det også være at det plutselig dukker opp et strålende tilbud på brukten, som kan være perfekt for deg. En mulighet er å ha et rimelig vente-anlegg i mellomtiden - du kommer for eksempel langt på et par rimelige aktive monitorer, sånn som JBL 305 eller 308.

  Lykke til!
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

 5. #5
  Hifi-entusiast t-roten's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2015
  Sted
  London
  Innlegg
  434
  Tagget i
  0 Innlegg
  Naar det kommer til hoytalerne du ser paa og rommet du har, ville jeg ha gaatt for Jenzen Next - eller kanskje Ellam Flex som ett alternativ.
  Jeg har Troels' eldre Ellam 2.5 i ett rom av samme storrelse og de har ikke noe problem aa fylle rommet med lyd....
  Stue: Yamaha NP-S303 / Rega RP3 (TTPSU) + Musical Fidelity M1LPS -> Cyrus 8 Qx + 8 Power -> "Trond" Ellam 2.5
  Kjøkken: Yamaha CRX-N470D -> "Trond" Peerless HDS-PPB
  Kontor: Yamaha CD-NT670 -> Yamaha A-670 -> "Trond" Eekels' Mini

 6. #6
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2016
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg
  Rommet er førstepri. Er heldigvis tømrer, så mangler bare penger og liten slant arbeidslyst.
  I forhold til rommet kan jeg litt om lydisolering men ingenting om akustikk. Tenkte og få litt ekstern hjelp på den siden. Rommet er på enden av huset så blir bare en vegg inn mot hus som må lydisoleres mest pluss himling. Men om noen kan si noe om utlufting tuning av rommet ville det vært innteresant. Gammelt hus så har ikke ventliasjonsanlegg. Største utfordingen ellers er lydtett nok dør uten at det koster skjorta.
  Tenker å plasere begge høytalere langs den enw langvegg. på den måten får jeg høytaleren bort fra hjørner.
  Når kommer akutstikk inn i bildet. er det bare gjøre romet ferdig lydtett og så "reparere" skaden med akustikk plater osv. eller har selve konstruksjonen mye innvirkning på akustikken.
  Er åpen for det meste av høytalere og kjøper mer en gjerne en brukt euforia eller lignende, men har lyst på en prosjekt høytaler. Om det lønner seg eller ikke er en annen sak.

 7. #7
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  15,653
  Tagget i
  4 Innlegg
  Vent no med høgtalarane. Det er tusenvis av glimrande val som kan gjerast her. Rommet fyrst. Gå litt på besøk til slike som har laga eige rom, og fått kontroll på dette.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 8. #8
  Hifi Freak JoHoo's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2013
  Innlegg
  3,660
  Tagget i
  3 Innlegg
  Enig med Arve. Rommet först. Akustikktiltak er viktigere dess mindre rommet er. Hvis du disponerer rommet helt og holdent, og skal bygge det fra grunnen av, er det slettes ikke dumt å tenke akustikk i byggeprosessen og integrere tiltak i konstruksjonen.
  Til tross for at det finnes fryktelig mange flinke folk her inne, er det sikkert veldig godt å finne én kontaktperson til å rådföre seg med i stedet for mange sprikende meninger her på forumet.

 9. #9
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2016
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg
  gammel garasje som skal bygges om, så reisverket er på plass men eller står jeg fritt. Er enig med Arve og JoHoo besøke noen som har gjort det før og få sin egen mening om hva man liker og så skaffe en kontaktperson med faktisk fagkunnskap.
  Ellers kan jeg nevne da det ikke kommer tydlig frem. Begge høytalere jeg viser til er diy.

 10. #10
  Hifi Freak JoHoo's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2013
  Innlegg
  3,660
  Tagget i
  3 Innlegg
  Ellers kan jeg nevne da det ikke kommer tydlig frem. Begge høytalere jeg viser til er diy.
  Godt å höre

  Har et rom ca som ditt med et fjell av noen höyttalere. Ble bra til slutt, men det trenges en meget gunstig avtale med den lokale steinullprodusenten. Vel og merke er alle vegger i betong, og det er nok litt enklere å hanskes med en trekonstruksjon.

  Flott hvis du deler videre med oss. Slike prosjekter er spennende og inspirerende.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed