Side 1 av 4 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 64
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  110
  Tagget i
  0 Innlegg

  Dali Zensor 5 AX mangler trøkk...

  Først må jeg bare si at jeg ikke er noen hi-fi ekspert, langt derifra. Derimot er jeg svært glad i musikk og film/TV-serier. Derfor bestemte jeg meg for å endelig kjøpe ordentlige hi-fi høytalere til musikken og for å forbedre TV lyden. Jeg er ikke rik og kan derfor naturlig nok ikke velge fra øverste hylle.

  Etter en relativt langvarig demo på Hi-fi klubben bestemte jeg meg for Dali zensor 5 AX. Grunnen til at valget landet på dem var den klare, åpne lyden, samt at de ga en troverdig og detaljert gjengivelse av vokal og instrumenter som jeg ikke har hørt maken til før. Jeg valgte disse fremfor de passive Zensor 5 fordi de hadde disse på lager i butikken, samt at sluttprisen ble billigere enn om jeg hadde kjøpt Dali zensor 5 pluss en god, egnet forsterker. Ettersom jeg først og fremst streamer musikken jeg hører på så jeg det heller ikke som en nødvendighet med et helt anlegg.

  Etter at jeg fikk satt dem opp hjemme og hørt litt mer på dem ble jeg derimot usikker. Her var det lite bass. Jeg hadde hørt allerede på demoen at dette ikke akkurat var de mest basstunge høytalerne som finnes, men på grunn av at lydkvaliteten ellers var bedre enn det andre høytalerparet jeg hørte på landet jeg på disse alikevel. Men nå var det da fryktelig lite bass som kom frem. Jeg hører mest på metal og med så lite bass ble det liksom litt tamt. Jeg tenkte dette sikkert ville bedre seg når innspillingsperioden var over og det har forsåvidt blitt litt bedre, men jeg kjenner at jeg ønsker meg mer trøkk! Høytalerne gir meg liksom ikke lyst til å reise meg opp fra sofaen og rocke løs og jeg kjenner det ikke i magen.. Ellers føler jeg at de ikke evner å spille spesielt høyt heller. Jeg hadde forventet meg mer lydtrykk av høytalere i denne størrelsen. Ikke at jeg har mulighet til å spille sånn veldig høyt særlig ofte, mtp. at jeg har naboer som bor tett på, men er da greit å ha muligheten når anledningen byr seg... Den innebygde forsterkeren er på 50 watt, så kan jo være derfor...

  De er virkelig gode på mange måter. Gitarer høres råbra ut, trommer er slagkraftige og sangstemmer blir helt nydelige... For folk som hører på rolig, naken og akkustisk musikk vil jeg ikke nøle med å anbefale dem. Blir helt klart imponert over hva de klarer å prestere når jeg setter på slik musikk. Problemet er jo bare at det ikke er denne musikken jeg hører mest på...

  Nå driver jeg og vurderer mine muligheter. En mulighet er å legge en subwoofer til disse og på den måten gjøre lydbildet mer fyldig. En annen er å rett og slett bytte ut høytalerne. Prisen vil bli sånn noenlunde den samme enten jeg legger en subwoofer til disse eller kjøper høytalere pluss en rimelig forsterker. Må visst et godt stykke over opprinnelig budsjett uansett... :-P Har sett på Monitor Audio bronze 5, Klipsch Reference premiere RP 250F og System audio saxo 50. Alle disse har scoret høyt i diverse tester. En annen mulighet kunne være å bytte dem ut i Zensor 7, men det avhenger egentlig av hvor mye forsterkerkerkraft de krever, samt at de ikke blir for store for stua mi...

  Ettersom hi fi klubben har 30 dagers åpent kjøp og jeg er innenfor går jeg utifra at jeg kan returnere dem, selv om jeg har hørt på dem i løpet av perioden.

  Er det noen her som har noen gode råd og tips i forhold til hva som er best å gjøre i denne situasjonen? Noen metalheads som har Dali zensor 5 AX (eller vanlig zensor 5) med sub? I så fall, hvordan opplever dere lydbildet?

  Kan en sub plasseres tett mot bakvegg og sidevegg uten at lyden blir betydelig forringet?

  Noen som har erfaring med de andre høytalerne jeg nevnte? Hvordan takler de metalmusikk og hvor godt egnet er de til film og TV? Hvordan vil du beskrive det helhetlige lydbildet?

  Dette ble alt for langt, men tusen takk for at du tok deg tid til å lese!

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2012
  Innlegg
  880
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg har kun hørt vanlig Zensor 5 og 7, og de har ikke all verden av dypbass, så jeg ville anbefalt deg sub til de. Grei plassering hvis du kan er mellom front-høyttalerene til musikk bruk.

 3. #3
  Hifi Freak xerxes's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Holmestrand
  Innlegg
  4,937
  Tagget i
  1 Innlegg
  Dette er jo trådløse, aktive høytalere så jeg antar at strømming er et tema?
  I så fall trenger man utgang til sub fra høytalere. Finnes det?
  Proac Studio 148S | Music Angel/SAT Amplifix | Vincent CD-S1.1 | Cambridge DACmagic | Pro-Ject Debut
  Rogers LS3/5a | Xindak 6950 | miniDSP 2x4 HD | iMac
  Ledninger: Ja... og stolt av det...

 4. #4
  Hifi-entusiast LilleFetirLutemann's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Innlegg
  362
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har du jobbet med plassering? Med både høyttalerne og sitteplass?
  "Go big or go home. Unless you already are home... Then you have to go big".

 5. #5
  Hifi Freak POB's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2003
  Sted
  Kulturhovedstaden
  Innlegg
  2,213
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Personlig hadde jeg byttet.
  Du vil oppnå mye mer leken lyd dersom du velger feks Klipsch. Ikke nødvendigvis bedre lyd, men noe som kan gi deg rockefot og følelsen av mellombass som slår litt i magen.
  Sub'er i denne prisklassen er ikke spesielt gode og passer bare til utfyllingsbass, og vil ikke gi det rocke-trøkket du savner.

  Det hender det ligger noen gode lettdrevne høyttalere på Torget også.
  Med et begrenset budsjett, kan det være lurt å kjøpe brukt.
  “There's a big difference between kneeling down and bending over.”
  Medlem av EBLE

 6. #6
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2012
  Innlegg
  880
  Tagget i
  1 Innlegg
  Det ligger flere bra subere brukt på finn som vil gjøre jobben godt for eksempel B&W ASW700 OG B&W PV1, ellers kan du som nevnt over, teste om du liker lyden av Klipsch, gjerne da en større utg for å få litt dypbass for eksempel RP260F/280.

 7. #7
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,892
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Klipsch (eller andre merker) vil ikke nødvendigvis gi noe mer trøkk i seg selv når man snakker om kontruksjoner i den størrelsen vi diskuterer.
  Zensor 5 er en liten gulvstående høyttaler med små basselementer. Det er begrenset hvor mye det vil trøkke.

  Nå er det selvsagt mange andre variabler (rommet og plassering av høyttalere) som slår inn i tillegg, men i utgangspunktet vil ikke disse høyttalerne få tenna dine til å skrangle uansett hva du gjør.
  Det er to muligheter dersom du ønsker mere trøkk:

  1: Bytt til større høyttalere. Zensor 7 og en ekstern forsterker for eksempel dersom du liker lyden du har nå. Klipsch vil også funke, men du må ha minimum modellen med doble 6,5" (RP-260F). Den lille som heter 250 vil ha akkurat de samme begrensningene som du opplever med Zensor 5. Enkelt sagt vil du få mer trøkk desto større høyttaler du velger. RP-280F anses som en sikker vinner av mange, men koster også en god del mer.
  Personlig synes jeg Zensor 7 er et veldig godt alternativ dersom man vil ha noe som spiller pent, har mulighet til å trøkke litt (uten å kreve alt for mye) men at man fremdeles holder seg på et brukbart nøkternt prisnivå. Jeg har hatt disse før (i et anlegg nr 2) og likte de veldig godt.

  2: Legg til en subwoofer. Du har utgang til subwoofer i den innebygde forsterkeren i høyttaleren din, så dette er veldig enkelt. Med en ekstern subwoofer som har sin egen innebygde forsterker vil du vil alltid få den største forbedringen når det er snakk om fylde og trøkk sammenlignet med alternativ 1, og du har også flest tilpasningsmuligheter for å justere den til rom og personlig smak.


  Du trenger ikke kjøpe sub av samme merke eller serie for å få det til å funke bra, så lenge du kjøper noe som er skikkelig.
  Allikevel har jeg ingen problemer med å anbefale Dali sin tolvtommer.
  https://www.hifiklubben.no/hoyttaler...2-f-subwoofer/

  Om du ønsker å se på andre muligheter har XTZ som selges av surround.no (og som ofte er på brukten) mange gode modeller , for eksempel denne:
  XTZ SUB 12.17 subwoofer 12" - Hvit matt

  Husk at subwoofere må ha en viss størrelse for å kunne være i stand til å gi ønsket resultat. Unngå små suber. Absolutt minimum 10" om du skal føle at du får noe utbytte av dette er mitt råd.
  Siste redigert av AndersR; 03.01.2017 kl. 10:32.
  B&W-basert stuekino er FERDIG! Byggetråd HER
  Gøyal gitarforsterker selges! Annonse HER

 8. #8
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  110
  Tagget i
  0 Innlegg
  Tusen takk til alle som har svart!

  For å svare på noen spørsmål:

  Høytalerne har utgang til subwoofer, så det i seg selv er ikke noe problem.

  Jeg har desverre begrensede plasseringsmuligheter og leiligheten er nok ikke blant de mest høytalervennlige, men har eksperimentert med det jeg har å gå på. Høyre høytaler står foran pipa (Det er ikke lagt opp for peis), mens venstre høytaler får større avstand til bakvegg, ettersom de står på linje. Høyre høytaler står ikke helt inntil pipa. Har gitt den litt luft. Dette er muligens ikke optimalt, men får ikke gjort så mye med akkurat dette desverre. En eventuell subwoofer måtte plasseres ved siden av høyre høytaler foran pipa. Da måtte enten subwooferen eller høyre høytaler plasseres nokså tett opp mot sideveggen. Er enten dette eller nytt TV bord..For om subwooferen skulle stått midt mellom høytalerne, måtte den stått der TV bordet står nå... 😛

 9. #9
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,892
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Det er ikke noe absolutt krav at en subwoofer må stå midt mellom høyttalerne. Normalt sett settes delefrekvensen på en sub så lavt at det er bortimot umulig å høre hvor den står.
  Dette er med andre ord ikke noe du trenger å se på som noe problem.
  B&W-basert stuekino er FERDIG! Byggetråd HER
  Gøyal gitarforsterker selges! Annonse HER

 10. #10
  Hifi Freak Skipnes's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2013
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,096
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Prøvd å flytte dem 1 meter fra bak vegg?
  Luxman Lx 380. Bryston 4bsst2/diskan/mellomtone.Bryston 28b/Basser Heed obelisk Dac. Atc Scm 40 . Grace 707. Technics sl 110. Grace ruby f9 . Wireworld Oasis 7 RCA . Wireworld Stratus 7 Power Conditioning Cord . Diy høyttaler kabler.

 11. #11
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  110
  Tagget i
  0 Innlegg
  AndersR: Det er greit å vite i hvert fall 😊 Lurer på om hi-fi klubben eller Soundgarden tillater hjemlån av produkter? Kunne vært greit å prøve subwooferen, eventuelt andre høytalere her hjemme før kjøp...

  Trikkern89: Har prøvd å plassere høytalerne slik at venstre høytaler kom ca en meter fra bakveggen. Høyre høytaler står som sagt foran en pipe og det er ikke muligheter for å gi den like mye luft... Føler ikke at det hjalp noe særlig og det så ikke spesielt bra ut heller...

 12. #12
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,892
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Hjemlån som i at du betaler for produktet og leverer det tilbake og får tilbake pengene.
  Det beste er selvsagt å si i fra til dem om planene dine slik at du kan få "kjøpe" en de har i utstilling slik at du slipper å styre så mye med å pakke ting pent ned igjen når du skal levere tilbake.
  B&W-basert stuekino er FERDIG! Byggetråd HER
  Gøyal gitarforsterker selges! Annonse HER

 13. #13
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,285
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hvis du ønsker kraftig bass - OG dersom utseende ikke betyr så mye - ville jeg gått for et par JBL 308. Spiller fabelaktig, og bassen går dypt. Men de er svære og klumpete da.
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

 14. #14
  Hifi Freak oyvindl85's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2013
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  2,736
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei

  Her er like mange ulike svar som det er innsatte på Sentralen.

  Du bør gi oss mer info.
  1. Rommets størrelse og form. Helst bilde fra lytteposisjon eller rommet totalt.
  2. Budsjett? Etter du har fått penger igjen for Daliene evt
  3. Brukt eller nytt?

  Uten dette blir det bare gjetning og du står gjerne like langt etterpå
  og minst like forvirret

  Mvh Øyvind
  Siste redigert av oyvindl85; 03.01.2017 kl. 22:33.
  System Audio — Primare

  Sennheiser Momentum — Denon AH-D5000 — Hegel Super

 15. #15
  Overivrig entusiast Quisten's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2012
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  920
  Tagget i
  0 Innlegg
  Mine tanker :

  Plassering kan endre litt fylden på en høyttaler, men aldri karakteren. En tilbakelent høyttaler vil ikke låte så mye annet enn nettop det uansett hvordan den plasseres.

  Det sies oppi her at en annen konstruksjon i samme størrelse ikke vil gi så mye mer trøkk ? Jeg har både Focal og Klipsch i hus, begge med 6,5" bass. Klipsch er vesentlig hissigere enn Focalene hva trøkk angår, så det kan være store forskjeller på nesten samme størrelse konstruksjon.

  Mitt tips hadde vært å bytte til et par Klipsch RP250F med tilhørende forsterker. De spiller med trøkk og frisk dynamikk. 250 spiller heller ikke spesielt mye dårligere enn storebror 260, ikke la deg lure av størrelsen. (selv eid mk1 52 og mk2 52 + 7-8 andre klipschmodeller) Husker jeg var kjempefornøyd med mk1 52 til musikklytting og film. Følte aldri noe behov for sub med disse.

  Du bør prøve med en sub i oppsettet ditt. Men jeg vil tro det kanskje tilegger mer bass litt for lavt, å kanskje ikke gir helt brystkassebassen og punchet du søker ? Men vel verdt å prøve hverttfall.

  Har vært borti den passive modellen Zensor 5, en bekjent hadde disse. Mitt inntrykk var en litt slap presentasjon, for pengene hadde jeg nok valgt noe annet. Men hver sin smak.
  Siste redigert av Quisten; 03.01.2017 kl. 22:28.
  Devialet Phantom Gold i Mono

 16. #16
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,285
  Tagget i
  1 Innlegg
  Bare en oppklaring ang den passive og aktive Zensor 5: jeg har ikke hørt noen av dem. Men ut fra hva jeg har lest, dreier det seg om nøyaktig samme høyttaler. Zensor 5 AX har ikke aktivt delefilter, og har ikke separat forsterker for bass og diskant. De har bare tatt den passive versjonen, og så dyttet en enkelt forsterker inni hvert kabinett. Men jeg aner som sagt ikke hvordan de låter.
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

 17. #17
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2007
  Sted
  Fredrikstad
  Innlegg
  378
  Tagget i
  1 Innlegg
  Bare for eksperimentets skyld ville jeg ha prøvd alle mulige plasseringer av høyttalerne. Dette for å sjekke om det faktisk er et sted i stua (eller annet rom!) hvor de "trøkker". Det er enklere å flytte rundt på noen aktive HT og streamer enn andre og større senere Enten så finner du da ut at disse høyttalerne aldri vil gi ønsket basstrykk hjemme eller så får du en a-ha-opplevelse.

  Deretter vurderer du retur og bytte til noe annet. Jeg henger meg også med på oppfordringen om noen bilder eller tegninger av rom, HT-plassering og lytteposisjon. Jeg synes det er vanskelig å anbefale deg å kjøpe en sub nå uten å vite om du har mulighet til å plassere den på et egnet sted.

  Ps. Hvis du streamer Spotify så er det en EQ-løsning der som kan brukes for å teste litt. Prøv denne hvis du har lyst på mer trøkk, uten at jeg anbefaler det som noen permanent løsning. Jo mer du undersøker nå jo mer kvalifiserte vurderinger kan du gjøre med andre HT senere.
  Clearaudio Concept MC, NAD M51, DSpeaker DC 2.0, Burmester 011, 2 * Burmester 036, Adyton Imagic 2.0 Signature, 2 * Audio Physic Rhea II

 18. #18
  Overivrig entusiast Quisten's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2012
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  920
  Tagget i
  0 Innlegg
  Er vist bare forsterker i den ene, og kablet til den andre. Snodig måte å lage en "aktiv" høyttaler på. Det kan gjerne forklare litt mangel av trøkk ?

  Det jeg selv har eid av monitorer med aktiv drift og deling har ofte gitt inntrykk av å ha litt ekstra "overskudd" kontra passiv hi-fi.
  Devialet Phantom Gold i Mono

 19. #19
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,285
  Tagget i
  1 Innlegg
  Quisten: ja, du har visst rett. Det er vel en måte for dali å henvende seg til kunder som ikke ønsker separate bokser. Men som du sier, de får jo ikke noen av fordelene man i prinsippet kan få med aktiv drift og deling - blant annet dynamikk og punch uten at det koster skjorta.
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

 20. #20
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  110
  Tagget i
  0 Innlegg
  Quisten: Tror muligens det kan være noe i det du sier om at bassen som er der mangler punch. For jeg merker at det er bass tilstede, men den føles ikke så energisk som jeg skulle ønske at den var... Kan til tider føle at lyden er litt for "snill" for musikken jeg vanligvis spiller. Nå spiller jeg ikke så mye skitten black metal fra nittitallet med lydkvalitet på linje med en demokasett, men mer melodisk metal som death-doom, folk/viking metal og gothic metal. Og i denne musikken finnes partier som lyder veldig flott på Dali zensor 5 AX. Men det er også massiv, tung
  og hardtslående musikk dette, og det blir utfordrende for disse høytalerne (i hvert fall på egenhånd)

  Hvilke forsterkere under 6000 kr ville kunne passe sammen Klipsch RP 250F?

  Brummund: Ikke så dum ide å prøve å sette dem opp et annet sted i stua. Jeg har steder som nok ville vært bedre egnet om jeg kun skulle bruke dem til musikk og ikke til TV. Kunne jo vært interessant å se om det utgjorde noe videre forskjell.

Side 1 av 4 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed