Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak Torsen's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2005
  Innlegg
  1,793
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sub og signalkilde....

  Hei, vil en sub påvirkes av signalskildens basskarakter?
  Forsterkeren jeg har er vel ikke den som har mest kontroll i bassregisteret, vil da dette bli overført til subben?

  mvh
  Sonos
  Jolida FX Tube DAC
  Audio Note L1 / Audio Note P1se
  Abrahamsen V2 UP
  Klipsch RP-250f

 2. #2
  Hifi-entusiast afoelges's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  316
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Sub og signalkilde....

  Kommer an på om 'slappheten' i bassen oppstår i pre eller power. Er den utflytende i pre så ja, mangler kontrollen i power så nei.

  Mitt tips er at dette ikke blir et problem, men det er vel bare å prøve...
  1) HTPC - Foobar - M-Audio 2496 - Behringer DEQ2496 - Behringer DCX2496 - Sony STR-DB940 - Jungson JA-99C Lux - Clonac 2.5 / JVC JR-S600 MkII - 2 x XLS12<br />2) Laptop - Jasmine T-200 - AKG K701

 3. #3
  Medlem Atman's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2006
  Innlegg
  18
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Sub og signalkilde....

  Signalkildens evne til og formidling av l bass ble klart avdekket i mitt rom/oppsett med god integrert forsterker.

  4-5 cd spillere har helt nylig vært til testing for å finne noe jeg liker og som kunne matche oppsettet. I bunnen med sub var det store forskjeller. Kanskje mer enn jeg har erfart tidligere uten sub. I disse nyeste forsøkene har sub vært tilkoblet htkablene.

  Tidligere forsøk i annet oppsett med sub tilkoblet gjennom signalkabler, viste store forskjeller fra kabel til kabel. Lederens bassegenskaper blir veldig avslørt. Plassering og nivå på subben kan selvsagt kompenssere noe. Sub tilkoblet strømrenser ble i det oppsettet totalt misslykket. Det endret lydkarakteren veldig og fylde og dynamikk forsvant i vesentlig grad.

  Med rett matchende kilde opplever jeg nå at en rekke saker faller på plass. Oppklaring 0g opprydding over hele spekteret, mye mer musikk. Utover en vesentlig forbedring på en rekke parametre i diskant og mellomtone, har det også skjedd at subben sammen med å levere bedre mer spennende bass enn tidligere, samtidig integrerer mye, mye bedre i det totale lydbildet.

  Disse nyeste lydforbedringene hos meg skyldes utelukkende kildens egenskaper og matching med resten av komponentene. Helt klart også kildens evne til formidling av de laveste frekvensene. Alle andre komponenter har vært det de samme over en lengre tid. Kilden har stor betydning på resultatet med subben i alle fall om vi snakker om kvalitetskomponenter! Spesielt tydleig blir det om rommet også er vanskelig med tanke på å få til god bass!


 4. #4
  Overivrig entusiast akto's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  595
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Re: Sub og signalkilde....

  Jeg har samme erfaring som Blueboy. Ca 10 CD-spillere har jeg testet, og det var nettopp tørrheten og stramheten i bunn som var den store forskjellen. Jeg havnet til slutt opp med en Meridian G08 - denne spilleren kledde av samtlige av de jeg har testet med god margin.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed