Audio Physic hjemmekino

R

Roysen

Gjest
Siden jeg ikke får solgt noe av Audio Physic utstyret til fornuftig pris, har jeg tenkt å beholde det og i stedet for å la de stå og støve ned har jeg begynt å tenke på om jeg kan benytte det i en hjemmekino. Prosjektorer, leretter, BD-spillere og video/surround prosessorer koster ikke lenger en formue for OK kvalitet og forsterkerne i en hjemmekino trenger ikke å være av det dyreste slaget.

Høytaleroppsett i en hjemmekino hvor det ikke benyttes 5.1 kanaler har jeg lite kunnskap om. Mine Audio Physic høytalere består jo av et par Cerubin (gulvstående fullfrekvens), et par Kronos (gulvstående fullfrekvens), et par Medea (gulvstående fullfrekvens), et par Minos (aktive subwoofere) og et par Terra (aktive subwoofere).

Hvordan kan dette settes opp for å utnytte alle høytalerne, vil jeg trenge en eksta senterhøytaler og hvilke surroundprosessorer tilbyr muligheter som kan utnytte alle disse høytalerne?
 

Stoffe

Hi-Fi interessert
Ble medlem
28.03.2006
Innlegg
98
Antall liker
1
Dette blir et solid oppsett, for å si det pent:)

Du trenger ikke noen ekstra senterhøyttaler, du kan fint bruke én av de gulvstående som senter. Konfigurasjonen blir da 6.1 (6.4), med like høyttalere som senter front og "senter bak". Denne fores da med signaler fra surround back-utgangene - de fleste receivere og prosessorer har innstilling for et slikt oppsett.

Ikke bekymre deg for mye over at front og senter ikke er av samme type, jeg tror det blir knallbra uansett, og ikke minst siden alle høyttalerne er fra samme leverandør.

Jeg ville ha sett etter en prosessor eller receiver med to utganger for sub. Du kan så splitte hvert uttak med enkle Y-ledd og plassere sub'ene i hvert sitt hjørne, foran og bak. Dette er etter hvert standard på de fleste nyere modellene, selv ned i budsjettklasse.

Lykke til!
 
R

Roysen

Gjest
Takk for tips. Jeg har kun et spørsmål. Dersom ikke lerretet skal henge høyt opp på veggen vil vel en gulvstående høytaler på mellom 120-130 cm som senterhøytaler bli stående i veien for bildet eller vil man kunne stille opp høytaleren bak lerretet? Med oppstilling bak lerretet ser jeg for meg at lerretet vil være i veien for lyden dersom det ikke finnes lerretmaterialer som er laget spesifikt for at høytaler skal plasseres bak.
 

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.230
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Roysen skrev:
dersom det ikke finnes lerretmaterialer som er laget spesifikt for at høytaler skal plasseres bak.
Men det gjør det, såvidt jeg vet.

Søk på "lydtransparent lerret".
 

ganilsen

Bransjeaktør
Ble medlem
14.02.2008
Innlegg
2.171
Antall liker
670
Sted
Porsgunn
Torget vurderinger
4
Stoffe er inne på noe. Et slikt oppsett ville jeg også anbefalt.

Den beste høyttaleren ville jeg brukt som center og "single back"(hvis plassering tillater dette), nest beste par som front og det "dårligste" paret som surround. Suber kan testes litt rundt omkring, men parvis foran og bak er en mulighet, evt en på hver sidevegg om du får en prosessor som støtter 4 suber (Theta gjør bl.a. dette).

Av prosessorer finnes det masse. I de øvre normale klasser kan jeg nevne Denon, Classé(som jeg holder en knapp på), Anthem, Theta(som nevnt), Bryston, Lexicon som ligger mellom 50k og 100k(mulig Theta går noe over 100k med alle tilvalg). I enda høyere klasse vet jeg kun om Krell 707(?) til godt over 350k!

Når det kommer til lerret problemet ifht center plassering kan man vurdere to ting. Ingen lerret er 100% lydtransparente, og man vil oppleve noe "farging" av lyden. Flere av prosessorene kan korrigere dette via romkorreksjon og minimere effekten. Plan B er å droppe senter og heller bruke 2 høyttalere som surround back. Det siste vil ikke være noe problem så lenge du sitter i sweetspot når du ser film/multikanal musikk, men om flere skal se vil dialogen dra seg noe til side for bildet.

Plassering av høyttalerne anbefales å gjøre i henhold til denne tegningen:


Hvis rommet ikke er veldig langt kan du droppe surround back.

Forsterkere regner jeg med du har. ;)


Geir Arne
 
R

Roysen

Gjest
Takker!

Forsterkerne jeg har skal benyttes andre steder. Det må andre koster til her.
 

ganilsen

Bransjeaktør
Ble medlem
14.02.2008
Innlegg
2.171
Antall liker
670
Sted
Porsgunn
Torget vurderinger
4
Roysen skrev:
Takker!

Forsterkerne jeg har skal benyttes andre steder. Det må nye koster til her.
Da er det jo bare å slå seg løs. :)

De fleste prosessorene har matchende forsterkere om du ønsker å gjøre det enkelt og stilrent.

Har en anelse om at denne kinoen blir noe råere enn min AP-kino. ;)


Geir Arne
 
R

Roysen

Gjest
Mark Levinson har vel også en OK surround processor i No.40 som det kan være mulig å få tak i på bruktmarkedet. Jeg vet imidlertid ikke om den har to sub utganger og støtte for senter bak også. Dersom jeg dropper modifiseringen av No.33, ligger det faktisk to andre par av disse monoblokkene (dog bare HC versjon) tilgjengelig på bruktmarkedet. Seks stk. No.33 og en No.40 fra Mark Levinson sammen med disse Audio Physic høytalerne kunne vært noe. I tillegg til Oppo BD-95, en god videoprosessor, JVCs nye projektortoppmodell eller toppmodellen fra Sony og lerett med noe rimelig kabling for å holde budsjettet nede. Dette ville gitt mye for pengene. Forsterkeriet ville kostet under 200K.

Realismen i dette er dog ikke helt klar i øyeblikket, men en spennende tanke.
 

larkrla

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.11.2005
Innlegg
3.099
Antall liker
2.290
Sted
Sørlandet
Torget vurderinger
2
Hei Roysen.
En prosessor jeg har fått anbefalt, og som er veldig ettertraktet i USA for tiden, er ADA Cinema Rhapsody IV Balanced. Denne er veldig fleksibel, har plenty inn/utganger, og ikke avsindig kostbar, veil norsk utpris er 69900,- Distributør er NCMS. Det samme kan nok sies om Anthem Statement D2v.

Ellers har du den nylig oppdaterte Krell S-1200u 3D og Cary Cinema 12. De to siste er nok noe mer Audio-fokusert enn de to førstnevnte og ikke like fleksible etter det jeg forstår. Du har vel uansett kontroll på 2-kanals lyden...

Meridian 861 skal være helt rå, men også kostbar, nesteni samme prisklasse som Krell 707 og ML 502.
 
R

Roysen

Gjest
Hva finnes det av video prosessorer på markedet og hva bør man tenke på her.
 
R

Roysen

Gjest
Er Crystallio II fortsatt den beste videoprosessoren og har den 3D funksjonalitet? Hvilke alternativer finnes.
 
N

nb

Gjest
Trenger man egentlig videoprossessor om kilden stort sett er Blu-Ray-filmer? Dersom kilden er 1080p skal vel både spiller og prosessor ikke gjøre noesomhelst (korriger meg gjerne om jeg tar feil...)
 
R

Roysen

Gjest
Et interessant spørsmål nb. Sparte penger i så fall som kan gå i en bedre projektor. Den minste projektoren fra Wolf frister.
 

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.230
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Roysen skrev:
Et interessant spørsmål nb. Sparte penger i så fall som kan gå i en bedre projektor. Den minste projektoren fra Wolf frister.
Hvordan stille projektorer fra Projectiondesign seg i konkurransen, hvis man får lov å være litt lokalpatriotisk. ;)
 
C

Cappuccino

Gjest
Hei Roysen,
Det bør bli meget bra!

Crystalio II støtter ikke 3D. Du trenger egentlig kun videoprosessor for oppskalering til HD om du går for en god projektor. Selv benytter jeg min egen Crystalio nå kun for oppskalering av TV bilde samt for DVD avspilling. Noen benytter også prosessor til 3D for å strekke bildet vertikalt når man spiller av 2.35 film i kombinasjon med anamorfisk linse. Det er svært få prosjektorer som har denne funksjonaliteten innebygget, men kan nevne at våre 3D projektorer fra Sim2 har dette.

Det finnes også gode lerret som er akustisk transparente. Ulempen med å plassere en gulvstående høyttaler bak et lerret er naturligvis at lerretet da må et godt stykke ut i rommet. Fordelene er naturligvis formidabel lyd fra senterkanalen, noe som er et stort pluss i hjemmekino-sammenheng!
 

JackX

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.03.2002
Innlegg
2.428
Antall liker
1.377
Roysen skrev:
Et interessant spørsmål nb. Sparte penger i så fall som kan gå i en bedre projektor. Den minste projektoren fra Wolf frister.
Skal du ha 3D i kinoen, RO? I så tilfelle hadde jeg gått for denne lekre bisken her:



Min EVO 707 er nå oppgradert til 707 3D - og min EVO 555 vil bli 3D-ready når den kommer ... snart ::)
 

Vedlegg

R

Roysen

Gjest
Dette frister veldig. Jeg har altså et par ML No.33 på veg inn. I tillegg ligger det to andre par ML No.33 og en ML No.40 (med alle options) tilgjengelig på bruktmarkedet for ca NOK 230K.

Noen med kjennskap til ML No.40?
 

JackX

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.03.2002
Innlegg
2.428
Antall liker
1.377
Roysen skrev:
Dette frister veldig.
Skjønner jeg jo godt: tenk på alle de utrolig flotte DVD/BD-konsertene du kan få tilgang til! For ikke å snakke om all film du kan se.
Men - hvor i huset har du plass hvis du går for hjemmekino også? I 2.etg tenker du på Rockport'ene, ikke sant? Og i stuen nede har du vel ikke plass. I nybygget?

Cheers!
 
R

Roysen

Gjest
Hei Jackx,

Jeg har dessverre ikke vært på chat på en stund da harddisken på laptopen min har kræsjet.

Krell Evolution 707 3D og Krell Evolution 555 3D er nok bedre enn det meste annet på markedet. Det er imidlertid utenfor budsjettet mitt. Det var tilgangen til alle disse topp produktene til Mark Levinson til rimelige priser på bruktmarkedet som fikk tennene til å løpe i vann.

Det er plassen som kan sette en stopper for dette. I annen etage skal jeg ha Rockport. I første etage/stuen er det for det første for liten plass og for det andre er plassen reservert for et Magico Q7 & Dynaudio Arbiter oppsett.

Det innebærer at en slik hjemmekino eventuelt måtte plasseres i det nye lyttehuset i hagen. Her er det for det første planene forskjøvet for oppstart av bygging til våren 2013. Det innebærer at jeg evt. må lagre unna AP og ML utstyret til bygget er ferdig. For det andre var dette bygget i utgangspunktet tenkt bygget uten kjeller og den ene etagen er reservert til det påtenkte Tidal Audio anlegget. En evt hjemmekino krever da en kjeller på dette bygget.
 
R

Roysen

Gjest
Fornuften tok overhånd. Jeg solgte mine ML No.33 før de i det hele tatt ankom. Noen andre innkjøp blir prioritert i stedet. Ikke mye rasjonelt å kjøpe noe bare for å stå i reserve. Hjemmekinoplanene blir også for plasskrevende.
 

JackX

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.03.2002
Innlegg
2.428
Antall liker
1.377
Roysen skrev:
Fornuften tok overhånd. Jeg solgte mine ML No.33 før de i det hele tatt ankom. Noen andre innkjøp blir prioritert i stedet. Ikke mye rasjonelt å kjøpe noe bare for å stå i reserve.
Tror det var smart, ja. Selv om det var samleren i deg som ville ha de ville de ikke ha endt opp hos deg som et fullverdig samleobjekt dersom de hadde blitt "manipulert" med.


Roysen skrev:
Hjemmekinoplanene blir også for plasskrevende.
Okay, men følgende spørsmål melder da seg:

- Hva med tankene om Rockport og Tidal stående vis-a-vis hverandre i Hagerommet?
Da ville du vel kunne frigjøre plass i 2.etg, en utmerket plassering?
- Hva med Audio Physics-høyttalerne du ikke får solgt til fornuftig pris. Vil du selge de uansett?

Cheers!
 
R

Roysen

Gjest
JackX skrev:
Roysen skrev:
Fornuften tok overhånd. Jeg solgte mine ML No.33 før de i det hele tatt ankom. Noen andre innkjøp blir prioritert i stedet. Ikke mye rasjonelt å kjøpe noe bare for å stå i reserve.
Tror det var smart, ja. Selv om det var samleren i deg som ville ha de ville de ikke ha endt opp hos deg som et fullverdig samleobjekt dersom de hadde blitt "manipulert" med.


Roysen skrev:
Hjemmekinoplanene blir også for plasskrevende.
Okay, men følgende spørsmål melder da seg:

- Hva med tankene om Rockport og Tidal stående vis-a-vis hverandre i Hagerommet?
Da ville du vel kunne frigjøre plass i 2.etg, en utmerket plassering?
- Hva med Audio Physics-høyttalerne du ikke får solgt til fornuftig pris. Vil du selge de uansett?

Cheers!
Uansett om Rockport og Tidal står vis-a-vis hverandre i hagerommet vil det ikke bli plass til et så voksent hjemmekino oppsett i annen etage. Audio Physic høytalerne vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med.
 

tore_v1

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2007
Innlegg
2.181
Antall liker
102
Torget vurderinger
2
Mellomlager hos meg er greit.

Utover det må da det da være noen som vil ta over slike perler?
 

ganilsen

Bransjeaktør
Ble medlem
14.02.2008
Innlegg
2.171
Antall liker
670
Sted
Porsgunn
Torget vurderinger
4
Roysen skrev:
tore_v1 skrev:
Mellomlager hos meg er greit.

Utover det må da det da være noen som vil ta over slike perler?
Alle vil ha "gi bort" pris.
Ikke jeg. Jeg vil gjerne ha Kronos gratis. :)

Det er synd AP ikke har fått det ryktet de fortjener her i nord. De lager knallgode høyttalere innen sine respektive prisklasser.


Geir Arne
 
R

Roysen

Gjest
ganilsen skrev:
Roysen skrev:
tore_v1 skrev:
Mellomlager hos meg er greit.

Utover det må da det da være noen som vil ta over slike perler?
Alle vil ha "gi bort" pris.
Ikke jeg. Jeg vil gjerne ha Kronos gratis. :)

Det er synd AP ikke har fått det ryktet de fortjener her i nord. De lager knallgode høyttalere innen sine respektive prisklasser.


Geir Arne
De hadde knallgodt rykte også her i nord inntil dagens mannskap tok over selskapet. Om kritikken er berettiget eller ikke skal jeg la være usagt.
 

Barbaresco

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.03.2006
Innlegg
2.934
Antall liker
587
Medea kunne godt stått hos meg, men jeg er usikker på hva som er grensen for skambud. Ønsker du å oppgi tallet? Evt på PM? Deretter må evt WAF-godkjenning på plass. Disse er i gråaktig ørkentre, ikke sant?
 
R

Roysen

Gjest
Barbaresco skrev:
Medea kunne godt stått hos meg, men jeg er usikker på hva som er grensen for skambud. Ønsker du å oppgi tallet? Evt på PM? Deretter må evt WAF-godkjenning på plass. Disse er i gråaktig ørkentre, ikke sant?
Jeg vil helst selge med det tilhørende paret Audio Physic Terra subwoofere og det aktive delefilteret fra Mace Audio som er spesiallaget for denne kombinasjonen med de samme romkorreksjonsmulighetene som de orginale Medea og Terra bassforsterkerne har.

Dette Medea paret og Terra paret har blitt modifisert en smule. De har nettopp fått ny finèr. Det er valnøttrot som først er kjemikaliebehandlet for sollysbeskyttelse for deretter å blitt påført ekte høyglans transparent pianlakk i 24 lag. De er altså speilblanke. Selve kabinettene er beholdt som orginale. Medeas kabinetter er laget i noe som kalles Panserholtz. Dette er et kunstig laget treverk med en massetetthet som gjør at de ikke flyter i vann. Treverket er så hardt at det ble brukt i deler på amerkanske militære kjøretøyer under Golf-krigen. Det sies at dette treverket er så hardt at det tåler pistolskudd. Terras kabinetter er laget av MDF. Selve Manger elementene i Medea er byttet med helt nye. Det front-monterte elementene er den helt siste versjonen og de sidemonterte er tilsvarende versjon som fulgte med Medea orginalt. Alle Manger elementene er så modifisert ved å sette membranene inn med en spesiell lakk. Dette var en planlagt oppgradering Audio Physic hadde til en eventuell Medea Mk.III (en høytaler som aldri ble en realitet). Bass-elementene i Medea og Terra subwooferne er de orginale som stod i høytalerne når de var nye. Det interne passive delefilteret i topp-modulene til Medea er fjernet. Det er nå ingen passive komponenter i signalveien mellom de front-monterte Manger elementene og høytalerterminalene. De side-monterte Manger elementene er koblet i serie etter det front-monterte Manger-elementet men i parallel med hverandre. Mellom det front-monterte og de side-monterte er det installert en coil. Dette gjør at de to sidemonterte elementene til sammen spiller med halvt nivå av det front-monterte elementet. Videre er internkablingen i topp-modulen erstattet med høykvalitets kobberkabel. Det er også laget en metallplate med høytalerterminaler på som kan erstatte den innbygde bassforsterkeren bare ved å skru ut forsterkeren, lodde av kablene og lodde på kablene på høytalerterminalene på innsiden av metallplaten for deretter å skru inn metallplaten i hullet som bassforsterkeren etterlater seg. På denne måten er høytaleren fullstendig klarlagt for aktiv deling og drift av kun eksterne forsterkere. Det gamle interne delefilteret til toppmodulen er også bygget inn i et kabinett med høytalerterminaler inn og ut slik at man kan drive høytaleren slik den var tenkt orginalt med passivt delt toppmodul og aktiv bassforsterker (dersom bassforsterkeren ikke erstattes med metallplate). Lignende metallplater for å erstatte bassforsterker er også laget for de tilhørende Terra subwooferne, slik at man kan drive dette som et treveis system med separat aktivt tre-veis delefileter. Alle de 4 bassforsterkerne har forøvrig fått full overhaling og er som nye. De orginale sorte topp-platene i MDF på Terra subwooferne er erstattet med glattpolerte sorte granittplater med samme form og mål som de orginale MDF topp-platene. De orginale MDF topp-platene var fastlimt til subwooferen. De nye granitt topp-platene ligger løst på toppen av subwooferen med en matte av sorbothane mellom granittplaten og subwooferen. Sorbothane-matten både klistrer granittplaten til subwooferen og demper vibrasjoner fra granittplaten. Tilsvarende sorbothane matter finnes også mellom toppmodul og bassmodul på Medea høytalerne. På Medea er dette orginalt. De orginale steinplatene og frontspiken som fungerte som føtter for Medea er erstattet med Townsend Audio Stella Seismic Platforms, men skruehullene til orginalføttene er fremdeles til stede og både spikene og steinplatene er tatt vare på slik at de kan benyttes som orginalt. Spikene på Terra subwooferne er erstattet med spesialformede trekantede Symposium Acoustics Ultra Platformer som skal plasseres under subwooferne uten at den benytter spikes. Spikene er tatt vare på og skruehullene for å montere spikene under Terra er fortsatt inntakt slik at de også kan benyttes som orginalt. Et spesiallaget aktivt delefilter er bestilt fra Mace Audio i Østerrike. De lager et aktivt tre-veies delefilter som foretar all prosessering på signalet digitalt. Det vil si at delefileret har en A/D converer etter inngangen og en D/A converter før utgangen. Det er valgfri lowpass og highpass delefrekvens for alle tre kanaler i tillegg til filtre som tilsvarer filterne som finnes i de orginale bassforsterkerne som sitter i Medea og Terra. Disse kan korrigere bassresponsen for romstørrelse, for rommet beskaffenhet og for materialet i rommets vegger i tillegg til fase og nivå for bassen. I tillegg er det implementert et filter som korrigerer for forvrengningen basselementene har i forhold til økende slaglengde. Alle disse filterne kan kobles helt ut eller justeres individudelt for hver kanal. ADC og DAC foretas av de innebygde 32bits Sabre A/D og D/A converterne fra ESS Tech.

Det totale modifikasjonsprosjektet er designet av Joachim Gerhard (grunnlegger, tidligere sjefskonstruktør for Audio Physic og orignaldesigner av Medea høytalerne).

Min tanke var å drive dette systemet helt aktivt med 6 forsterkerkanaler ved å erstatte de fire bassforsterkerne med metallplater og bruke det aktive delefilteret for å benytte Terra subwooferne fra 5Hz til 20Hz, Medea bass fra 5Hz til 150Hz og Manger elementene fra 150Hz til 36Khz. All deling med 6db/Oktav.

Som du skjønner er det lagt ned mye tid og penger i denne kombinasjonen. Av den grunn nærmer prisen jeg ønsker meg bare for høytalerne hva de kostet nye. Det gjelder også prisen på subwooferne. Delefilteret koster omlag EUR €15K og er helt ubrukt.

Når det gjelder Kronos så er de også modifisert med nytt passivt delefilter i mellomtone/diskant modulen. Det orginale delefilteret har en fasefeil ved frekvensen der de sidemonterte mellomtone-elementene tar over for det front-monterte koaksial-elementet. Dette medførte en suckouot og en dip på 11db midt i mellomtoneområdet. Av den grunn lød de tynt i orginalform. Det nye delefilteret har kun 4 passive komponenter i signalveien sammenlignet med over 50 i det gamle. Nå er de sidemonterte mellomtone-elementene ikke direkte i signalveien, men koblet som slaver i stedet. Ellers er Kronosene som orginalt i Makkasar Ebony finish. De selges helst sammen med de to Minos subwooferne som i sort finish er helt originale. Også modifikasjonen på Kronos ble designet av Joachim Gerhard.

Cerubin er helt orginale uten modifikasjoner. Finèren har dog blitt noe misfarget av sollys. Av den grunn har jeg flørtet med ideen om å legge ny finèr på disse også i tillegg til muligens ny internkabaling i sølv og ny ekstern kabling mellom den eksterne basskontrolleren og høytalerne. Den nye finèren vil i så fall bli Alpis "Grey Tigers Eye" som ble benyttet på Bowers & Wilkins Signature 800. Som denne B&W høytaleren ville mine Cerubin da også blitt lakkert med et antall lag transparent høyglans pianolakk for speilblank overflate.
 

Barbaresco

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.03.2006
Innlegg
2.934
Antall liker
587
Imponerende!

Da forstår jeg at det ikke blir lett å skille seg fra disse. Og jeg avstår fra å mase om tallet. Tall er ikke alltid meningsfylte, her er det følelser involvert. :)
 
R

Roysen

Gjest
Så mye følelser er det nok ikke inne i bildet. Faktisk er en del av dette mest forbundet med frustrasjon. Det ligger dog en del penger bak. I nypris ligger alle komponentene på godt over 2M. Kronos (600K villedende nypris) og Cerubin (villedende nypris) ble også kjøpt nye. I tillegg kommer alt som er betalt for modifikasjonene. Så totalt ønsker jeg i hvert fall å få tilbake mellom 800K og 1M.
 

tore_v1

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2007
Innlegg
2.181
Antall liker
102
Torget vurderinger
2
Jeg tror det vil være vanskelig å komme unna uten tap med modifikasjoner og tilsvarende. Jeg tviler ikke på at det var verdt det, ift oppgraderinger. Skulle gjerne hørt noen av de - har tilgode å høre noen av de større modellene fra AP.

Finishen Tiger Eye må være noe av det flotteste jeg har sett. Jeg ville dog ikke gjort noe mer med høyttalerne før et salg. Det vil antakeligvis bare føre til mertap.
 
R

Roysen

Gjest
tore_v1 skrev:
Finishen Tiger Eye må være noe av det flotteste jeg har sett. Jeg ville dog ikke gjort noe mer med høyttalerne før et salg. Det vil antakeligvis bare føre til mertap.
Det vil ikke bli gjort noe mer med de med mindre jeg må beholde de selv.
 

tore_v1

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2007
Innlegg
2.181
Antall liker
102
Torget vurderinger
2
Fornuftig. Kjenner følelsen av å brenne inne med go'saker som ryker ut til spottpris på tross av bruksverdi og reell verdi på grunn av et eksepsjonelt tregt marked.
 
Topp Bunn