Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  2,181
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  2

  Valg av forsterker til den mellomtone+diskant på B&W 803D

  Jeg innser at jeg forskutterer en revidering av anleggstråden min, men jeg er på jakt etter litt hjelp hva gjelder forsterkerkraft på toppen i anlegget mitt..

  De relevante delene av anlegget er som følger:

  1. Kilde - digital inn på DEQX
  2. DEQX skal kjøre som et delvis aktivt delefilter, da jeg i første omgang vil dele 803D i to - bass uten delefilter, og diskant og mellomtone med det innebygde delefilteret.
  3. Forsterker blir sannsynligvis en Crown XTi 1000, eller tilsvarende kraftig PA-type forsterker, eller en annen løsning hvor jeg enten beholder et høvelig heftig sett monoblokker, og det store spørsmålet blir det hva jeg bruke for å drive diskant og mellomtone.

  Forslag som har kommet inn fra timc blant annet er en 15w rørforsterker, Audio Note eller tilsvarende, en tanke jeg ikke er fremmed for, men jeg vil gjerne ha litt innspill fra andre også. Målet mitt er selvfølgelig at dette skal spille så bra som mulig, og jeg tror ikke at jeg vil trenge det kraftigste av forsterker.

  Andre alternativer kan være Classe CA2100 - 100w stereoforsterker fra Classe, eventuelt andre godt oppløste effekttrinn som gjør en god jobb i registeret over 300-350hz. Om jeg kommer over et alternativ som gjør det attraktivt å dele treveis, som det ligger muligheter til i DEQX, så kan dette virkelig være aktuelt, men jeg vil se hva som gir meg mest for pengene i første omgang.

  Budsjett - inntil 20.000 - gjerne brukt eller demo-produkter, gjerne under budsjett, og det gjør ingenting om utseende kan matche børstet alu, selv om dette absolutt er sekundært.

  Finnes det noe jeg har oversett?

 2. #2
  villov
  Guest

  Valg av forsterker til den mellomtone+diskant på B&W 803D

  For at det skal spille mest mulig homogent ville jeg brukt 2 forsterkere av samme type.

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2006
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  2,174
  Tagget i
  0 Innlegg

  Valg av forsterker til den mellomtone+diskant på B&W 803D

  Hva med Rotel's elegante og rimelige klasse-D variant for toppen? RB-1510 f.eks. Disse går på brukbørsen for 2500-3000 har jeg sett. Du får sikkert solgt den temmelig fort om du ikke blir fornøyd. En XTi-1000 til bassene tror jeg er bankers forøvrig. Sitter som et skudd hos meg.

  Mvh
  “When you hit a wrong note, it's the next note that makes it good or bad.” - M. Davis
  [Anleggsbloggen: Squeezeboxer, Audio Aero, Thorens, DEQX, Krell, ProAc, Crown, AE DIY bass, etc.]

 4. #4
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,035
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1

  Valg av forsterker til den mellomtone+diskant på B&W 803D

  Lasten i det området er veldig lett så praktisk talt hva som helst kan drive dem. Følsomheten derimot er ikke skyhøy, så det vil være direkte dumt å ha for lite effekt. Jeg vil si 100W er minimum. Om du har behov for å EQ-e opp mot 6dB bør du ha 400W. Jeg tror nok du klarer deg med å EQ-e opp mot 3dB, og da er det sikkert nok med rundt 200W. Effekten er viktig for å unngå klipping.

  Dermed er det i stor grad et spørsmål om forvrengningsmønster.
  Jeg driver Midgard Audio

  If you do not se the problem, you will not look for a solution.

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  2,181
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  2

  Valg av forsterker til mellomtone+diskant på B&W 803D

  Da er effekt til bassene klar, og det ble en Crown K2, en forsterker som boer vaere godt kjent.

  Denne skal altsaa brukes opp til rundt 350hz, jeg teste ut litt forskjellige delingsfrekvenser for aa se hvor hoeyt bassene kan spille for a trekke de saa hoeyt opp som mulig da fst-mellomtonen sikkert kommer til aa like avlastingen fra 300 med hoeyere membranutslag enn ved 350.

  Jeg har faatt tilbud om aa bytte muse-blokkene med en godt kjent 75-watter fra mcintosh, men jeg er usikker paa om effekten er tilstrekkelig i forhold til hva du skriver snickers.

  Jeg er ogsaa litt usikker paa hva du mener med forvrengingsmoenster, vil du utdype dette litt?

  Jeg har setter litt paa rotel, og de er jo helt klart en rimelig loesning, men det gjoer jo selvfoelgelig at jeg blir litt skeptisk paa kvaliteten. Jeg vet ogsaa at emotikon har en modifisert lyngdorf sda2175 som ogsaa kan vaere en losning med ca 200 watt.

  Boer jeg slutte aa tenke roer, eller bor jeg heller vaere mer opptatt av effekten?

 6. #6
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11,035
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1

  Valg av forsterker til den mellomtone+diskant på B&W 803D

  En forsterker handler jo om tre ting: Last, forvrengning og effekt. Spesielt med DEQX i kjeden vil du ha mye igjen for å velge en forsterker som er så "hardcore" som mulig. Med det mener jeg en forsterker med mye kontroll. Om man setter to forsterkere med ulik grad av kontroll head to head i mellomtone/diskant vil man se at den med minst kontroll lar seg påvirke av resonanser. I nær sagt en hver høyttaler vil dette være tilfellet ved delefrekvensene. Denne mangelen på kontroll er hørbar som en hardhet. Det minner om en romresonans.

  Det ser ut som om du har planer om å beholde den passive delingen mellom FST og basser?

  Det du bør se etter når det gjelder forvrengningsmønster er forsterkere som har lite forvrengning over 3. harmonisk, og forsterkere som har lav intermodulasjonsforvrengning (hvis du ikke er på jakt etter å få smurt på ekstra detaljer).

  Rør er vel og bra, men jeg er litt usikker på om rør gir deg noen egentlige fordeler. Mange hevder det er hevet over en hver tvil, men det kan være verdt å tenke over at det eneste det ser ut til å være enighet om blant de faglige tunvekterne er at det beste av rørforsterkere og det beste av transistorforsterkere (og klasse D) er så gode at man ikke kan separere dem kvalitativt lydmessig. For deg som har et budsjett (du er jo unik i så måte ) kan det lønne seg å tenke over hvilken teknologi som gir deg mest for pengene.
  Jeg driver Midgard Audio

  If you do not se the problem, you will not look for a solution.

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  2,181
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  2

  Valg av forsterker til den mellomtone+diskant på B&W 803D

  Jeg skal beholde den passive delingen mellom diskant og fst, og koble meg forbi delefilteret til bassene. Jeg har skjønt at det er her det er mest å hente, og jeg tror ikke jeg vil ta meg råd til enda en effektforsterker ennå. Må la det være igjen litt å hente..

  Men - da skal jeg jakte på et kraftig effekttrinn som spiller med minimal forvrenging.

  (Jeg tåler konkrete forslag, også per pm, om dere kommer over noe på brukten eller tilsvarende da jeg sjelden får vært innom her for tiden. Mail - tore {alfa}pamp.no.

  Takk for innspill Snickers!
  (Tar kontakt med deg når jeg har flyttet og funnet meg noe som er permanent nok til at jeg trenger skikkelig innjustering.)

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed