Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast eldo472's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Tranby
  Innlegg
  834
  Tagget i
  0 Innlegg

  EMI og lydkvalitet

  EMI med Abbey Road Studios og B&W gjør et nummer av at de er så gode på lydkvalitet.
  B&W bruker dem til referansebruker for deres 800 serie. De har også mikset lyden til endel kjente filmer og utallige pop ikoner.

  Hvilke plater med ekstremt god lyd har de gitt ut ?

  Søker man på SA-CD og DVD-Audio fra EMI, har de lansert mindre enn en håndfull utgivelser. Noe jeg synes er dårlig for et firma som står for høy kvalitet kunstnerisk og teknisk.
  Merkelig nok var samme studio lokaler for en stor lansering av SA-CD/SACD i 1998 som jeg har reportasje fra i Lyd og Bilde.
  Siden har det vært stille fra EMI om SACD.
  Nå lanseres Nora Jones med ny plate. Hadde vært fint å kjøpe den på SA-CD (eller DVD-A eller BD).

 2. #2
  Æresmedlem impulse's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Sted
  Hølen
  Innlegg
  13,199
  Tagget i
  1 Innlegg

  EMI og lydkvalitet

  Kommer jo litt an på hva du legger i "ekstremt god lyd", da. SACD er jo nærmest gravlagt av de store selskapene, så der ville jeg ikke holdt pusten. DVD-A er gravlagt forlengst. Hva god lyd angår, kan jeg jo sånn i forbifarten nevne at de gir ut klassisk musikk i en ganske jevn strøm med kjempekvalitet,(noe de har gjort i alle år )
  På popsiden? Tja.. Pink Floyds "Dark side of the moon" og Talk Talks "Colour of spring" ..samt Beatleskatalogen, som har bedre lyd enn noen gang, selv om den vel ikke kan kalles ekstrem....For å nevne noe.
  En annen ting er at lydkvaliteten på helt vanlige utgivelser er langt bedre enn vi gir både plateselskap og produsenter kred for. Ofte er det avspilingsutstyret som ikke henger helt på greip. Hvordan skulle vi ellers kunne oppleve så mange forbedringer etterhvert som vi drar bedre utstyr med bedre oppløsning i hus, om ikke detaljene, perspektivet, klangen og alt det andre vi fabler om er der i utgangspunktet?
  Bergmann Magne m. S-booster PSU/ Koetsu Urushi Signature / Echole Obsession /Grandinote Celio/CEC TL3N / APL DSD-S XE / Ripstreamer Music Player XL/Conrad-Johnson Premier 16LS /300B S.E.T. m. WE og Hørning OPT / Audio Note Meishu SE/Impulse H2 Oblivion / 2 x Velodyne Ultra 1000 / Oblivion Energetic kabling / Nordost Quasar points / Oblivion referanse- nettfilter
  Skribent i Fidelity og medlem av Hornalliansen.
  Det er makt i de foldede horn.

 3. #3
  Hifi-entusiast staker's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  446
  Tagget i
  0 Innlegg

  EMI og lydkvalitet

  Vet ikke helt om jeg er enig i at de store selskapene tenker så mye på lydkvalitet. Synes det er ymse kvalitet på det som blir gitt ut, og at det ofte er de små selskapene som setter forkus på lydkvalietet.
  Totaldac D1-server, Lamm 1.2 Reference mono, Theta Gen VIII S3, Magico S1, Oblivion Energetic all the way, Trafomatic Modell 3000

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed