Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2003
  Innlegg
  2,436
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvor nå? DAC/DVD-spiller - SACD?

  Situasjonen min er for tiden som følger: jeg skal få bygget en kombinert RAKK DAC (http://www.kandkaudio.com/digitalaudio.html)og en Silk TVC (http://www.sacthailand.com/Transformer_Attenuator.html) i ett og samme chassis som da blir en kombinert DAC/pre. Ut fra denne tar jeg et fullbalansert signal og mater til Hegelen og ut igjen til Magnepanene. Foreløpig har jeg en Cayin CD-spiller som kan tjene som transport.

  Men, mine nye husverter (jeg skal flytte til Fredrikstad), har vært så snill å låne meg en TV (type CRT). Noe som er fint, for da slipper jeg å kjøpe en ny TV og jeg kan få sett film igjen. Så jeg trenger en DVD-spiller. Og i den prosessen dukker det opp en rekke spørsmål jeg håper noen har kloke svar på.

  Fordi: jeg ønsker i utgangspunktet å bruke den DVD-spilleren jeg skal kjøpe som transport og bruke Cayin-spilleren i ett rent hodetelefonanlegg. Så da trenger jeg en DVD-spiller med digital ut, noe som ikke er et problem. Det jeg lurer på, sånn konkret og tydelig er:

  Er det mulig å kjøpe en multi-format spiller som også tar SACD og som kan konvertere SACD-signalet fra DSD til PCM og så mate det ut til DAC'en? Vil jeg da potensielt få 24bit/192khz PCM inn til DAC'en?

  Eller vil det være like greit å kjøpe en litt eldre DVD-spiller, f.eks. fra ES-serien til Sony (som vel er kjent for gode drivverk?) og gi beng i SACD? (Eventuelt å kjøre SACD rett fra spilleren og ikke via DAC'en). Grunnen til at jeg lurer på det er fordi musikksmaken min er rimelig ekspansiv og i det siste har jeg begynt å høre mye på klassisk. Og det finnes jo en god del spennende klassisk-musikk på SACD... Men om forskjellen er verdt det, vet jeg rett og slett ikke, fordi jeg knapt har hørt SACD.

  Uansett vil jeg ikke ha bruk for disse nye, fancy DVD-spillerne med upsampling og what-not, siden TV'en uansett ikke kan gjøre noe vettig med det signalet. Men jeg vil ha en rimelig god DVD-spiller lell, fordi jeg ser mye film og er glad i film.

  Ser jo at det ligger en Sony DVP-S9000ES ute for salg nå - den konverterer ikke DSD til PCM ut på digitale utganger, så da må jeg kjøre SACD fra selve maskinen. Men den ser bra ut og det er jo en transport som går for å være bra?
  ____________________________________
  Server / Audiolense / HTPC - DIY DAC-TVC - Heretical - Hegel H2A - Magnepan MG12 (moddet delefilter) - GIK Acoustics

 2. #2
  Overivrig entusiast eldo472's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Tranby
  Innlegg
  831
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvor nå? DAC/DVD-spiller - SACD?

  Hei

  Sjekk ut en Oppo DVD spiller. Enkelte modeller har digitalt ut på alt.

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  4,372
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvor nå? DAC/DVD-spiller - SACD?

  Det går ikke å an å få SACD ut digtalt, det er en del av kopibeskyttelsen i formatet. Unntaket er lukkede løsninger om i-link og Denon-link som aldri vil gi deg direkte tilgang på det digitale signalet.

 4. #4
  Hifi Freak LydMekk's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  2,307
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvor nå? DAC/DVD-spiller - SACD?

  Joda, min Oppo 983H leverer SACD digital ut på HDMI utgangen.

  http://www.oppodigital.com

  Billig er'n også!
  Shit Happenz...

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed