Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 28
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Sep 2011
  Sted
  Bodø
  Innlegg
  235
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sonus Faber Liuto på Hegel-elektronikk?

  Hei

  På noe sikt kan det være aktuelt å investere i nye høyttalere. Er veldig godt fornøyd med Dynaudio Focus 220, men hadde vært interessant å prøve noe annet. Sikler litt på Sonus Faber Liuto (gulvstående) og i denne forbindelse hadde det vært fint med innspill fra dere som har erfaringer med denne høyttaleren-i kombinasjon med elektronikken fra Hegel. Vil ikke være aktuelt å bytte ut Hegel!!

  Flott hvis dere kommer med tilbakemeldinger

  Svein A

 2. #2
  Helt fersk
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Kolvereid
  Innlegg
  7
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har selv Sonus Faber Liuto, og anbefaler den høyttaleren på det varmeste, og med ditt HEGEL oppsett vil du få kongelyd.
  HEGEL er jo nøytral og full av kraft, mens Sonus Faber har varmen, så det blir nok en kjempe match.

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Sep 2011
  Sted
  Bodø
  Innlegg
  235
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Clipper17 Se Innlegg
  Jeg har selv Sonus Faber Liuto, og anbefaler den høyttaleren på det varmeste, og med ditt HEGEL oppsett vil du få kongelyd.
  HEGEL er jo nøytral og full av kraft, mens Sonus Faber har varmen, så det blir nok en kjempe match.
  Takk for innspill! Har aldri hørt Sonus Faber Liuto, men forstår det slik at de har en "varm" lyd. Tror også at dette er viktig, slik du beskriver, om det skal bli en god match med elektronikken fra Hegel. For øvrig så synes jeg de visuelt tar seg meget godt ut, og vil i høyeste grad være en aktuell kandidat- når tiden for bytte er inne

  Svein A

 4. #4
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  7,941
  Tagget i
  8 Innlegg
  Torget
  6
  Har selv Liuto - og er storfornøyd med det valget. Bruker annen elektronikk enn Hegel, men min forsterker er tonalt litt på den lysere siden av min definisjon av "nøytral" selvom det er en røramp. Liuto har akkurat "den" karakteristikken jeg letet lenge etter men ikke fant i noen andre høyttalere (i den prisklassen).
  Jeg limer inn her mitt noe entusiastiske inntrykk etter å ha hatt de noen dager (ps > kjøpte innspilt demopar):

  SF Liuto. Jeg er vel noe i retning av lettere, ehh… ” begeistret”.

  Den umiddelbare go´følelsen jeg fikk ved de første lyttesesjoner er fortsatt tilstede. Mitt oppsett (Meridian 508.24/Leben CS600/SF Liuto) spiller nå musikk slik jeg vil at musikk skal formidles. Tonalt balanserer det tett opp mot mitt prefererte ideale – rommet, og dets unoter, tatt i betraktning. Ingen ting stikker ut eller tar fokus – det ”henger sammen” hele veien.

  Nå var det gode høyttalere Liuto skulle erstatte – en grunn til at de ble beholdt såpass lenge, og at det tok tid å finne en arvtager som ikke bare tangerte de på ett og annet ”parameter”.

  Liuto presenterer lyden og lydbildet noe annerledes, så det er litt ”uvant”. De går ikke like dypt som de gamle ht, men det er helt ok ”offer”. Det er ”nok” dypbass. Mid-bassen jeg savnet med de gamle ht, er nå mer eller mindre akkurat som ønsket. Det trykker bra fra 9-tommeren, med tørr, fin bass. Tross kun 32 rørwatt, så synes jeg det er bra definisjon og kontroll i bassen – selv på forholdsvis høyt volum.

  Øvre mellomtone er en tanke slankere og mellomtonen generelt, litt mer tilbaketrukket enn på forgjengeren, men med god fokus og akkurat passe kropp og varme til å harmonere med det totale lydbildet. Diskanten er luftig og transparent, krystallklar og detaljert uten tendenser til skarp. Mikrodetaljer kommer noe tydeligere frem nå og lyden ligger litt mer ”lag-på-lag”, mer avstand mellom instrumenter, vokal osv. Det er også noe mer definert stereoseparasjon enn jeg er vant med. Lydbildet er bredt, dypt og ”stort” - godt ut på siden og bak.

  Flygel-intro´n på Let Them Talk (Hugh Laurie) spor 1 gir litt gåsehud. Jeg fornemmer at slik må vel et ekte flygel høres ut i stua, selv om det neppe stemmer . JMJ Oxygen 7 får rommet til å totalt ”drukne” (i positiv forstand) i enda mer lyd enn før og Jon Lord´s masterpiece – CD´n Pictured Within, tar meg laaaangt inn i lydrommet. Ute Lemper´s Punishing Kiss spor 1 og 2 vitner om at det er greie dynamikk-egenskaper. Deep Purple´s In rock, jo da, det fungerer det og.

  Jeg lytter mye på ”lavt” volum – og jeg må fremheve Liuto´s evne til å levere et ”komplett” lydbilde på dempet volum. Ikke alle høyttalere gjør det. De evner også å låte bra godt til side for ”sweet-spot”.

  Med stor bredde i musikksmak må ikke mitt oppsett utpreget favorisere en bestemt type musikk. I en slik sammenheng synes jeg Liuto står seg bra som en all-rounder, også forholdsvis tilgivende mot dårlige innspillinger. Det finnes sikkert gode alternativer til Liuto, men jeg sitter med en klar formening om at denne høyttaleren egentlig har noen egenskaper mange faktisk ”leter” etter. Omtrent som med meg – SF sto jo ikke akkurat på vurderingslista.

  I forholdt til rommets begrensninger er ”optimal” plassering 32/33 cm fra bakvegg, og vinklet ca 4 grader mot lytteposisjon. Det er litt lengre ut på gulvet enn slik de kan/bør stå til daglig, så jeg får lage meg en ny papptolk til disse også, for å enkelt kunne sette de i riktig lytteposisjon.

  Har også med Liuto konkludert med dempegummi fremfor spikes. Bruker tilskjærte biter av Regupol (vibrasjons- og friksjonsdempematter som brukes i industrien). 3 stk under hver, hvilket tilsier at jeg ikke har montert spikes-braketten. Mulig f.eks vekttilpasset Vibrapod el.likn er et bedre alternativ, men Reguol gir et høyst akseptabelt resultat – og er (for meg) gratis.

  De gamle høyttalerne hadde jeg i over 12 år. Tiden vil vise om Liuto blir boende like lenge, men de er i hvertfall innvilget ”langtidskontrakt” .
  Siste redigert av ptb; 21.09.2012 kl. 14:19.
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, DIY Thorens TD150 MkII, Meridian 508.20, Beogram CD X,
  Stax SR-007 MkI/SRM 007tII, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Inertia BDT/1, Muffsy

 5. #5
  Helt fersk
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Kolvereid
  Innlegg
  7
  Tagget i
  0 Innlegg
  Visuellt får Liuto 10 av 10. Det er ett møbel, samme om du velger Wood eller piano black.

 6. #6
  Æresmedlem gismo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2007
  Sted
  Væssia i Grue.
  Innlegg
  19,494
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra Clipper17 Se Innlegg
  Visuellt får Liuto 10 av 10. Det er ett møbel, samme om du velger Wood eller piano black.
  En flott ht ja

  gismo
  Bluesound Node 2 / Weiss DAC 202 / Einstein The Absolute Tune / Sonus faber Guarneri Memento graphite / REL Habitat 1 / REL Longbow Transmitter
  Tidal HiFi / Grado / Chord / Whistler Audio Coanda / Vertere

  Tidal HiFi / Nuforce DDA 100 / Tannoy Revolution XT Mini / AKG


 7. #7
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2012
  Innlegg
  10
  Tagget i
  0 Innlegg
  Igår bestilte jeg Sonus Faber Liuto, 2 x Bel Canto ref 1000m samt Bel Canto DAC 1.5

  Jeg har aldrig hørt eller set noen av delene før! Og kjøper utelukkende ut fra hva jeg har lest av andres erfaringer og anmeldelser på nettet. Bestillingen blir enden på en lang prosess med mye lesning og grubling. Familie, jobb og bosted har gjort det vanskelig at bruke tid på at reise til Oslo for at teste diverse oppset. Så beslutningene er gjort ved hjelp av Ipaden, i selskap med mine trofaste 20 år gamle Dali 800, og de nesten like så gamle kompanjonger NAD C 160 for og 2400 effektforsterker.
  Har tenkt på at opgradere i 6 mdr tid nå - valget faldt relativt tidlig på Sonus Faber Liuto. Jeg tror jeg har lest det meste som er skevet om Liuto - og den beskrives stort set bare med superlativer av alle. For min del var det utslagsgivende at den beskrives som en relativt varm høyttaler, jeg er vant med den noe varme lyden til NAD, er glad i dette, og turde ikke satse på en for analytisk og muligens, i lengden trettende høyttaler. For meg er det viktig med varmen når klokken passerer midnat... Og et par tuborg!! Liuto var ikke noe vanskelig valg... Har en god fornemmelse her!
  Valget av forsterker var anderledes vanskelig. Her ønsket jeg det beste fra alle hylderne, sådan som jeg tror Liutoen er for høyttalere, til prisen, men forsterkerjunglen er jamen stor og tett. Jeg tenkte at "varmen" sikkert var sikret med Liutoene og så en god stund etter opløsning, kontrol og watt. Var lenge fokusert på Hegel H300, ventet med spænding gjennom sommeren på at den skulle komme i butikken, annmeldelser og brukererfaringer. Den er jo kommet godt fra start, men følte meg aldrig helt overbevist om at dette var det rette kjøp - uten at ha hørt den vel at merke. For en måned siden begynte jeg at drømme mer og mer i retningen Mcintosh MA6300 eller Burmester 051, jeg følte meg mer trygg på et godt, uhørt, kjøp med disse. - jeg tenkte og tenkte, leste og leste, inntil torsdag kveld hvor jeg for første gang hører navnet Bel Canto. Jeg leser det meste av natten og Fredag er jeg i kontakt med en forhandler i Danmark, får hva jeg tenker er et meget godt tilbud på to stk monoblokke ref 1000, har vel egentlig altid drømt om monoblokke jeg, jeg slog til. Bestiller Dac og Sonus Faber umiddelbart etter!

  Nå sitter jeg bare og venter.... Har en god følelse ... Men aner jo strengt tatt ikke. Får se om et par uker!!?

 8. #8
  Æresmedlem gismo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2007
  Sted
  Væssia i Grue.
  Innlegg
  19,494
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra Ras Se Innlegg
  Igår bestilte jeg , 2 x Bel Canto ref 1000m samt Bel Canto DAC 1.5

  Jeg har aldrig hørt eller set noen av delene før! Og kjøper utelukkende ut fra hva jeg har lest av andres erfaringer og anmeldelser på nettet. Bestillingen blir enden på en lang prosess med mye lesning og grubling. Familie, jobb og bosted har gjort det vanskelig at bruke tid på at reise til Oslo for at teste diverse oppset. Så beslutningene er gjort ved hjelp av Ipaden, i selskap med mine trofaste 20 år gamle Dali 800, og de nesten like så gamle kompanjonger NAD C 160 for og 2400 effektforsterker.
  Har tenkt på at opgradere i 6 mdr tid nå - valget faldt relativt tidlig på Sonus Faber Liuto. Jeg tror jeg har lest det meste som er skevet om Liuto - og den beskrives stort set bare med superlativer av alle. For min del var det utslagsgivende at den beskrives som en relativt varm høyttaler, jeg er vant med den noe varme lyden til NAD, er glad i dette, og turde ikke satse på en for analytisk og muligens, i lengden trettende høyttaler. For meg er det viktig med varmen når klokken passerer midnat... Og et par tuborg!! Liuto var ikke noe vanskelig valg... Har en god fornemmelse her!
  Valget av forsterker var anderledes vanskelig. Her ønsket jeg det beste fra alle hylderne, sådan som jeg tror Liutoen er for høyttalere, til prisen, men forsterkerjunglen er jamen stor og tett. Jeg tenkte at "varmen" sikkert var sikret med Liutoene og så en god stund etter opløsning, kontrol og watt. Var lenge fokusert på Hegel H300, ventet med spænding gjennom sommeren på at den skulle komme i butikken, annmeldelser og brukererfaringer. Den er jo kommet godt fra start, men følte meg aldrig helt overbevist om at dette var det rette kjøp - uten at ha hørt den vel at merke. For en måned siden begynte jeg at drømme mer og mer i retningen Mcintosh MA6300 eller Burmester 051, jeg følte meg mer trygg på et godt, uhørt, kjøp med disse. - jeg tenkte og tenkte, leste og leste, inntil torsdag kveld hvor jeg for første gang hører navnet Bel Canto. Jeg leser det meste av natten og Fredag er jeg i kontakt med en forhandler i Danmark, får hva jeg tenker er et meget godt tilbud på to stk monoblokke ref 1000, har vel egentlig altid drømt om monoblokke jeg, jeg slog til. Bestiller Dac og Sonus Faber umiddelbart etter!

  Nå sitter jeg bare og venter.... Har en god følelse ... Men aner jo strengt tatt ikkeSonus Faber Liuto. Får se om et par uker!!?
  Gratulerer med helt nytt komplett oppsett
  Kjenner ikke Bel Canto i noe særlig grad, men vil tro at dine
  Sonus Faber Liuto vil yte dem all rettferdighet.
  Flotte ht du får deg!

  gismo
  Bluesound Node 2 / Weiss DAC 202 / Einstein The Absolute Tune / Sonus faber Guarneri Memento graphite / REL Habitat 1 / REL Longbow Transmitter
  Tidal HiFi / Grado / Chord / Whistler Audio Coanda / Vertere

  Tidal HiFi / Nuforce DDA 100 / Tannoy Revolution XT Mini / AKG


 9. #9
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  7,941
  Tagget i
  8 Innlegg
  Torget
  6
  Sitat Sitat fra Ras Se Innlegg
  Igår bestilte jeg Sonus Faber Liuto.....
  Jeg kjenner heller ikke til forsterkerne du har valgt, men uansett: Gratulerer med valg av en flott og vellydende høyttaler.
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, DIY Thorens TD150 MkII, Meridian 508.20, Beogram CD X,
  Stax SR-007 MkI/SRM 007tII, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Inertia BDT/1, Muffsy

 10. #10
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2012
  Innlegg
  10
  Tagget i
  0 Innlegg
  Så kom pakkerne fra KT Radio i københavn, Stereofil og Oslohificenter. Alt er sat opp og jeg sitter nå og lytter på tredje kveld.

  Fantastisk lyd!!! - dette er en helt ny liga i forhold til hva jeg var vant med. Sikke rikdom av detaljer, dynamik, kontroll og kraft - føler meg altså utrolig priviligert her.

  Jeg har ennå ikke fått testet de enkelte dele av det nye oppsettet sammen med det gamle. Det er derfor vanskelig at vurdere de enkelte nye dele hver for seg da jeg ikke har noe kjent at relatere til. - men uanset, dette oppsettet, summen av enkeltdelene, er fantastisk. Mildt sakt.
  Må si at jeg kjenner meg godt igjen i beskrivelsen av lydbildet til Liuto som ptb beskriver det. Super høyttaler.
  I forhold til trådstarter, så føler jeg meg overbevist om at Liuto vil gå meget godt sammen med dit Hegel oppset, tror ret og slet at denne høyttaler går sammen med det meste, men tror kontrollen, kraften og detaljerikdommen som Hegel er kjent for passer som fot i hose til den meget behagelige Liutolyden. Jeg tror kanskje at jeg er i nogenlunde samme gate med mine Bel Cantoer.

 11. #11
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  7,941
  Tagget i
  8 Innlegg
  Torget
  6
  ^ Jeg antar at dine Liuto er "new-in-box"? I såfall har du enda mer go-lyd i vente etterhvert som de blir mer og mer innspilt.
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, DIY Thorens TD150 MkII, Meridian 508.20, Beogram CD X,
  Stax SR-007 MkI/SRM 007tII, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Inertia BDT/1, Muffsy

 12. #12
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2,664
  Tagget i
  0 Innlegg
  Til dere med Liuto: Hvor store er lytterommene deres og hvor godt er de dempet? Leste vel en test der anmelderen poengterte at de helst skulle stå i et forholdsvis stort rom for å komme til sin rett. Var det pga bassen tro? Selv har jeg et rom på et par og tjue kvm, godt dempet med teppegulv og bokhyller, som jeg gjerne så et par Liuto i etterhvert.

  Kjekt om dere legger ut noen bilder hvis dere får til det, disse høyttalerne er meget flotte.

 13. #13
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2012
  Innlegg
  10
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra ptb Se Innlegg
  ^ Jeg antar at dine Liuto er "new-in-box"? I såfall har du enda mer go-lyd i vente etterhvert som de blir mer og mer innspilt.
  Ja, tenk at de blir bedre

 14. #14
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  7,941
  Tagget i
  8 Innlegg
  Torget
  6
  Mitt anlegg står i ei "normalt" møblert stue (ca. 3,7x7,0 m) det "lyttedelen" er ca. 3,7x 5,0 m. Det er ikke foretatt noen akustikktiltak.
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, DIY Thorens TD150 MkII, Meridian 508.20, Beogram CD X,
  Stax SR-007 MkI/SRM 007tII, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Inertia BDT/1, Muffsy

 15. #15
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2012
  Innlegg
  10
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Odd J Se Innlegg
  Til dere med Liuto: Hvor store er lytterommene deres og hvor godt er de dempet? Leste vel en test der anmelderen poengterte at de helst skulle stå i et forholdsvis stort rom for å komme til sin rett. Var det pga bassen tro? Selv har jeg et rom på et par og tjue kvm, godt dempet med teppegulv og bokhyller, som jeg gjerne så et par Liuto i etterhvert.

  Kjekt om dere legger ut noen bilder hvis dere får til det, disse høyttalerne er meget flotte.
  Rommet mitt er 4,5 x 4,5 - så i m2 er det vel nogenlunde likt dit. Jeg har 2,70 til taket så her har jeg vel noe mere rom enn vanlig. 2 vinduer, hjørnesofa og større langhåret teppe på gulvet. Vil vel tro at rommet mitt er moderat dempet.

  Lyden er super, og jeg har på ingen måte følelsen av at den er hemmet - heller ikke bassen, den er tydelig og kontrolert.

  Spørsmålet er selvfølgelig - hva er potensialet!?

  Jeg har hat mine Dali 800er stående i 11-12 forskellige rom gjennom tidene og har god erfaring med hvor stor inflydelse rom og plasering har på lyden - det betyr jo enormt mye. Det er selvsakt mer optimale rom enn andre og jeg kunne nok godt forestille meg at det kunne være fint med 10 - 20 m2 mere - for at Liutoene virkelig kunne komme til sin rett, men jeg sitter ikke med en følelse av at jeg har fått en spesielt krævende høyttaler i forhold til rom og plassering, de spiller så det suser. Mangler eller begrænsninger, nei - uopfyldt potensiale, sikkert!.
  Siste redigert av Ras; 11.10.2012 kl. 21:10.

 16. #16
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2,664
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Ras Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Odd J Se Innlegg
  Til dere med Liuto: Hvor store er lytterommene deres og hvor godt er de dempet? Leste vel en test der anmelderen poengterte at de helst skulle stå i et forholdsvis stort rom for å komme til sin rett. Var det pga bassen tro? Selv har jeg et rom på et par og tjue kvm, godt dempet med teppegulv og bokhyller, som jeg gjerne så et par Liuto i etterhvert.

  Kjekt om dere legger ut noen bilder hvis dere får til det, disse høyttalerne er meget flotte.
  Rommet mitt er 4,5 x 4,5 - så i m2 er det vel nogenlunde likt dit. Jeg har 2,70 til taket så her har jeg vel noe mere rom enn vanlig. 2 vinduer, hjørnesofa og større langhåret teppe på gulvet. Vil vel tro at rommet mitt er moderat dempet.

  Lyden er super, og jeg har på ingen måte følelsen av at den er hemmet - heller ikke bassen, den er tydelig og kontrolert.

  Spørsmålet er selvfølgelig - hva er potensialet!?

  Jeg har hat mine Dali 800er stående i 11-12 forskellige rom gjennom tidene og har god erfaring med hvor stor inflydelse rom og plasering har på lyden - det betyr jo enormt mye. Det er selvsakt mer optimale rom enn andre og jeg kunne nok godt forestille meg at det kunne være fint med 10 - 20 m2 mere - for at Liutoene virkelig kunne komme til sin rett, men jeg sitter ikke med en følelse av at jeg har fått en spesielt krævende høyttaler i forhold til rom og plassering, de spiller så det suser. Mangler eller begrænsninger, nei - uopfyldt potensiale, sikkert!.
  Takk for fin beskrivelse av dine Liuto Hva slags utstyr har du spent foran og hva slags musikk hører du på? Selv er jeg altetende, men klassisk og jazz utgjør en stadig større del av musikksamlingen, så høyttalerne må nødvendigvis være gode på mellomtone/vokal og da også lenger der oppe hvor fiolinene råder grunnen!

 17. #17
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  7,941
  Tagget i
  8 Innlegg
  Torget
  6
  Sitat Sitat fra Odd J Se Innlegg
  hva slags musikk hører du på? Selv er jeg altetende, men klassisk og jazz utgjør en stadig større del av musikksamlingen, så høyttalerne må nødvendigvis være gode på mellomtone/vokal og da også lenger der oppe hvor fiolinene råder grunnen!
  Min musikksmak spenner over alt m/unntak av "listepop", hip-hop/rap/trance/house og dænseband. Liuto gjør ingen "skam" på verken klassisk eller jazz
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, DIY Thorens TD150 MkII, Meridian 508.20, Beogram CD X,
  Stax SR-007 MkI/SRM 007tII, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Inertia BDT/1, Muffsy

 18. #18
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2012
  Innlegg
  10
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg hører også på det meste med unntak av de samme sjangre som ptb nevner - jeg har p.t. en periode hvor det går mye i jazz, er spesielt glad i Josefine Cronholm i disse dage. Jeg syns Liutoene er gode på alle sjangre jeg har lyttet til, men syns at de virkelig kommer til sin rett når jeg spiller jazz. Lyden er dejlig behagelig harmonisk og samtidig detaljert og kontrolert. Så hvis du er glad i jazz kan jeg altså varmt anbefale Liuto. Det fins sikkert mange andre gode høyttalere i prisklassen - og selvom jeg ikke har hørt noen av de er min konklusjon:
  Hvor er jeg dog glad for at valget faldt på Liuto!!

  Som jeg har beskrevet lengre oppe i tråden, så er mit oppset bare 1,5 uke gammelt. Alt er nyt bortset fra Ipaden hvorfra jeg via Airplay sender musikken fra Spotify til Appletv, som via et optisk kabel sender den videre til en Bel Canto 1.5 DAC, herfra går den via et Nordost Blue Heaven signalkabel til to stk Bel Canto ref 1000m monoblokke på hver 500 W i 8 ohm, som sender den videre til hver sin Liuto via LFD Spiroflex 1 høyttalerkabler.

  Spotify er min eneste lydkilde, men her er det meste musik tilgjengelig. Jeg er blitt spesielt glad i radiofunksjonen - som jo ikke er radio men en funksjon som spiller musik som passer i sjangre med hva man enn taster inn, enten navn på et band eller et spesielt nummer.

 19. #19
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2005
  Sted
  Tomter
  Innlegg
  1,420
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  2
  Ett spørsmål: Er det Bel Canto MK II eller MK I du har kjøpt? Er selv på utkikk etter MKI versjonen. Ellers grattis med nytt annlegg.

 20. #20
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2012
  Innlegg
  10
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det er MK I - når jeg skriver at oppsettet er nyt, så tenkte jeg nyt for meg, i hjemmet mitt, høyttalerne er nye, Bel Canto DACen og forsterkerne er demomodeller. Som jeg forstår det så er MKII nyere, det kan tenkes at butikkene selger sine MKI demomodeller for at erstatte de med MKII - og at det derfor er mulig at få et godt tilbud på MKI. Jeg fik to stk MKI for 20K listepris var 50k, jeg ser at de står til 60K i Oslohifisenter - så jeg syns selv at jeg har gjort en god deal. Jeg har ennå ikke hørt de med mine gamle dali 800 så jeg er ikke helt sikker på hva som skaber hva i mitt lydbilde - men jeg merker selvfølgelig at de spiller med masse kraft, kontrol og overskud. Kunne godt tenke meg at vite hvilke andre forsterkere de ligner på i lydbildet - og meget gjerne hvordan de står i forhold til Hegel. Har du hørt MKI tidligere og evt med hvilke høyttalere?

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed