|
Tror ikke det, fant dette..Er det ikke bare at ølsalget stenger tidligere i dag? Sjekket akkurat åpningstidene til Kiwi på nettet, og der stod det at de var åpne til kl. 23.
Jeg svarte på dette, og misforstod vel og trodde du mente at det var butikkene som bare hadde halv åpningstid. Skjønner at du mente at folk jobber en halv dag nå.Tror ikke det, fant dette..
Dagligvarebutikker kan selge øl og rusbrus som vanlig, dagen før 1. mai og dagen før 17. mai, men de kan ikke selge alkohol 1. og 17.
Lokale polet stenger også som vanlig i dag..
Var forresten en tur uti samfunnet for å handle litt, en haug med folk og kaos på parkering etc., så kom jeg på at det alltid er halv dag dagen før en rød dag her i landet...
Ingen kom - Storm i et ølglassDette burde vært unøvendig!
Vis vedlegget 1118141
Det er også MGP-finale i kveld sikkert mange skal på festeligheter for å se på. Selv i mine glansdager ville jeg slitt med å holde det gående fra kl 8 til 0100 eller så. Min kanskje største prestasjon innen feltet er på Oktoberfestivalen i München da vi hadde både formiddags- og kveldsbooking i teltene der. Hvordan det i det hele gikk har jeg fortsatt ikke skjønt, men de dagene er for lengst forbi.Kanskje et lite hint om at folkeaksjoner og opprop på FB ikke alltid bør være retningsgivende?
Handelsstanden har heller ikke et voldsomt sug på søndagsåpne butikker.Det er også MGP-finale i kveld sikkert mange skal på festeligheter for å se på. Selv i mine glansdager ville jeg slitt med å holde det gående fra kl 8 til 0100 eller så. Min kanskje største prestasjon innen feltet er på Oktoberfestivalen i München da vi hadde både formiddags- og kveldsbooking i teltene der. Hvordan det i det hele gikk har jeg fortsatt ikke skjønt, men de dagene er for lengst forbi.
Var en sak om dette i Aftenposten og det ble påpekt at det er temmelig dyrt å ha åpent de ekstra timene pga arbeidstider osv. Da det i tillegg kom ganske kort tid før så er det ikke så mange som kan eller vil svinge seg rundt. En av de lokale sjappene her var åpne og jeg så noen veldig få med en utepils i solen, ellers gikk det pent og pyntelig for seg, men dette er riktig nok ute i bydelene og det er mye skolebarn.
Du har hørt om tribune effekten?Men da er det vel fornuftig at reglene ligger til rette. Dersom bedrifter og kunder ønsker så har man åpent (på søndag).
Skjønner ikke helt hvorfor det skal være forbudt. Spesielt når bygdesamfunn kan kalles turistdestinasjoner og ha åpent året rundt hvis de vil
Så du tror byfolk kjøper mere melk og kneip og prim om butikkene er søndagsåpne?Dersom det ikke er kundegrunnlag hadde de nok sluttet med det fort. Jeg har enda til gode å se et argument for hvorfor det funker fint med søndagsåpent på bygda, mens der det bor folk er det fyfy. Burde være større kundegrunnlag der..
Hvis jeg skal måle interesse etter hvor mange som er på de få søndagsåpne butikkene som er rundt her så vil jeg si at det er mye lettere å få det til å gå rundt der enn på bygdaSå du tror byfolk kjøper mere melk og kneip og prim om butikkene er søndagsåpne?
Og det er jo ikke slik at på bygda er butikkene søndagsåpne, på turist steder ja, de har et litt annerledes kundegrunnlag.
Men tviler på at butikkene i Indre Enfold eller ytre Rælingen har søndagsåpent
Eg er heilt sikker på at eksistensen av ein lett tilgjengeleg pub der og då ofte har fått meg til å drikka meir øl, så eg veit ikkje om det er heilt samanliknbart?Så du tror byfolk kjøper mere melk og kneip og prim om butikkene er søndagsåpne?
Det er åpent det det er et reelt behov, typisk på helgeferiesteder som Trysil, Hafjell, Beitostølen osv. Jeg bor i Oslo og er nesten aldri på søndagsåpne butikker her i byen, det er i såfall om jeg har glemt noe eller kommmer hjem en søndag. Det burde være skrikende åpenbart at det ikke er i noens interesse at alle dagligvarebutikker hadde åpent på søndager. Mye høyere kostnader, fint lite høyere totalomsetning. Da med mindre man tror folk synes det er gøy å kjøpe dagligvarer på en søndag for å kaste det man har kjøpt i søpla.Handelsstanden har heller ikke et voldsomt sug på søndagsåpne butikker.
De innser, fornuftig nok, at det fører til høyere utgifter uten noe særlig mer salg.
På sporadiske ekskursjonar i Oslo har det forbausa meg at mange ikkje-matbutikkar i shopping-delen av Grünerløkka (Markeveien) har vore opne på sundagar.Det burde være skrikende åpenbart at det ikke er i noens interesse at alle dagligvarebutikker hadde åpent på søndager.
Hadde det vært opp til meg, men det er det kanskje heldigvis ikke, så hadde det ikke vært lovlig med alle disse bonusprogrammene, bonger og generelt oligarkisk tant og fjas i dagligvarehandelen, som de av oss som er i mot også må bidra til å dekke kostnadene for over kassalappen.Mat kjedenes helt for j..... app systemer.
REMA burde forbys å bruke slagord som: "Bare lave priser", eller "Det er sluttsummen på kassalappen som teller"
De burde tvinges til å reklamere med " Bare uoversiktlige bonus programmer "
Da Rema hadde "10 på topp" eller hva de nå kallte det så funket det såpass bra at de måtte slutte med det. Gikk i ovekant tungt utover bunnlinja deres.Hadde det vært opp til meg, men det er det kanskje heldigvis ikke, så hadde det ikke vært lovlig med alle disse bonusprogrammene, bonger og generelt oligarkisk tant og fjas i dagligvarehandelen, som de av oss som er i mot også må bidra til å dekke kostnadene for over kassalappen.
Eller bedre driftsmargin.Det koster å administrere dette, penger som heller kunne gitt billigere varer.
Nå vet jeg rimelig nok ikke hva som tenkes i styre og stell i dagligvarekjedene, men for meg fremstår disse først og fremst som et tiltak for å få folk til å komme til ens egen kjede / butikk og kanskje selge et svært begrenset antall varer med tap for å tjene noe på resten av handlekurven. Det henger innimellom lapp om at det er maks X pr kunde og det tyder jo på at ting selges med tap isolert sett.Fordels / bonusprogrammer har eksistert i mange tiår.... De aller fleste matbutikker hadde bonus på 60-tallet og sikkert før det også... da var det vel kun Samvirkelaget /Coop som kunne kalles en slags kjede....
Vi har vel vore innom det før (opptil fleire gonger), den grunnleggjande motsetnaden mellom representasjon og upartiskheit i vår politiske kultur.Hvor mange sider er det ved et bord? Storingspolitikere som styremedlemmer i selskaper de vedtar regler og reguleringer for???
![]()
Flyr privatfly på Reitans regning
Linda Hofstad Helleland har reist til både Sverige og Danmark med privatfly på Reitan-familiens regning mens hun har vært stortingsrepresentant for Høyre.www.nettavisen.no
Hans appell er «kan du ikkje bare la være, Helleland». Eg tenkjer vi kan leva med det, men då må det også vera heilt legitimt å påpeika at ei røyst til Helleland er ei røyst til Reitan og Norlandia.Det er utvilsomt lov. Det er nesten ingenting stortingsrepresentanter kan gjøre av denne typen som ikke er innafor, teknisk sett. Inhabile kan de heller ikke bli: Bønder sitter på Stortinget og stemmer for mer penger til landbruksoppgjøret. Foreldre på Løvebakken jobber for å øke barnetrygden. Bedriftseiere kan selvsagt bli stortingsrepresentanter for å få ned formuesskatten – også om de fortsatt sitter i styrene til familieselskapet. Alt dette er helt legitimt, det er slik et representativt demokrati er ment å fungere.
Nei, det er det ikke.... mange år med "løpe fortere - arbeide smartere", og ikke spesielt god lønn, har hatt sin pris... det er bare de stakkars helsedirektørene som er så overarbeidd at de må bli stadig flere......
Forholdet mellom helsefagarbeidere og hjelpepleiere er en lang soge i Norge og om man søker litt så finner man ganske mye om det og i alle fall en del av den angivelige "sykepleiermangelen" må forstås på den bakgrunn, dette er i følge de jeg kjenner som jobber innen helse noe "alle" vet men som Sykepleierforbundet selvsagt benekter. Under covid kom det eksempelvis frem at en intensivplass i Norge krever dobbelt så mange sykepleiere som i Sverige. Det er neppe fordi en norsk av sorten er dobbelt så bra som en svensk. I Norge bruke man, om man skal tro en intensivsykepleier ved Ullevåll, intensivsykepleiere til å håndtere posten og bikkja som var igjen hjemme til innlagte.![]()
SSB: Sykepleiertettheten i Norge er helt på topp
Sykepleiertettheten i Norge er høy, og om vi tar vekk hjelpepleierne i Sveits-tallene, er vi helt på topp, hevder Statistisk sentralbyrå (SSB).sykepleien.no
En sannhet med modifikasjoner. Det er mangel på sykepleiere, og det til en grad at sykepleiere nå regelmessig blir satt inn i mellomlederstillinger og som skiftledere i stedet for å "sløse" bort kompetansen deres på pasientarbeid.Antallet sykepleiere er et resultat av bachelorsyken. Det er helsefagarbeidere og hjelpepleiere det er mangel på ikke sykepleiere.