Politikk, religion og samfunn Hva har gått galt i Sverige?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.848
    Antall liker
    13.340
    [/
    Innlegget fra BeetleBug refererer eksplisitt til hudfarge. Jeg ser ikke helt behovet for å debattere om dette er rasisme, egentlig.
    Greit bok, men det er heller ingen grunn til å unngå det egentlige problemet heller.

    I følge de mest progressive skulle Sverige hatt 3 ganger så mange innvandrere. De har nå 367000 eller hva det er, ikke så lenge siden der var problemfritt å ta inn en million i følge de mest fremsynte.
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.643
    Antall liker
    942
    Igjen dette gnålet om rasisme, som ikke er problemet her. Groteske, brutale, kyniske og kroniske kriminelle er problemet som bør lukes ut av samfunnet.hvis det er mulig. Skytes eller sendes hjem eller sperres inne for livstid. Sekunda mennesker som banker kvinner, prostitusjon, drugs, drap og lemlestelser. Godt betalt og lever godt i årevis med slik virksomhet. Kunne gi noen bilder her men best å la det være. Grusomt miljø, som pressen ikke gir skikkelig innblikk i, de tør ikke for virkeligheten er verre enn fantasien.
    Våre humane regler er for gode for stygge banditter og det vet de og utnytter det. Politistyrken bør økes betraktelig, moderne metoder for overvåkning og kontroll. Helt ufarlig for meg og andre ærlige borgere.
     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.641
    Antall liker
    28.061
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Og du anser ikke den uttalelsen for å være det minste rasistisk?
    Kanskje ikke fullt så rasistisk som denne?

    Helst ikker på at du har rett i at du har fulgt bedre med enn meg, men lurer på relevansen mht. likhet for loven i de siviliserte samfunn vi lever i her i norden.
    Mvh
     

    Polka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.07.2003
    Innlegg
    5.574
    Antall liker
    3.769
    Torget vurderinger
    96

    Som sagt; jeg tror Sverige finner løsninger. Dette er virkelig ekstremt; å sette forsvaret inn mot egen befolkning er å anse som et politisk jordskjelv i en demokratisk stat. Noe lignende har vel ikke vært sett i Europa siden omtrent WW2?
    Hva i all verden får deg til å tro at forsvaret settes inn MOT befolkningen? Det er motsatt. De settes inn i et forsøk på å trygge befolkningen. Den kriminelle bermen har kanskje noe å frykte, men alle lovlydige svensker har vel ingen grunn til å være redd for forsvaret.
     
    • Liker
    Reaksjoner: SAL

    Polka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.07.2003
    Innlegg
    5.574
    Antall liker
    3.769
    Torget vurderinger
    96
    Innlegget fra BeetleBug refererer eksplisitt til hudfarge. Jeg ser ikke helt behovet for å debattere om dette er rasisme, egentlig.
    Han kunne like gjerne nevnt landene de kommer fra, og der har de ofte mørk hudfarge. Uansett hvordan du vrir og vender på det så er det ikke feil det han sier, selv om det er en unødvendig formulering. Hudfargen er virkelig det minst interessante oppi alt dette.
    Vi vet hvor de kriminelle kommer fra eller hva opphavet er, og at mange av dem er mørke i huden. So what.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.560
    Antall liker
    7.882
    Torget vurderinger
    0
    Jaja, å sammenligne med Mexico er vel ikke hel borte, dessverre. Sverige har mistet kontrollen og det er hvis man skal være ærlig faktisk en god tid siden de mistet den. I visse områder er det klanene/storfamiliene som styrer og setter dagsorden. Politet har varslet i flere år om områder der de ikke kan bevege seg. Ambulanser og brannbiler må ha eskorte av bevepnet politi.
    Ingen vil sette merkelappene på de skyldige og for all del må man IKKE nevne hudfarge. En av broderens venner er politi i Sverige og det er mange lange år siden han første gangen klaget på systemet. De hadde fått beskjed om å se etter en bankraner ( ja dette er så lenge siden at bankene hadde penger ) Skurken var kledd i blå dongeribukse og hadde mørk hettegenser. Var ca 170cm høy. De kjørte rundt og stoppe ganske mange for beskrivelsen var generell og passet på mange. Men som han oppgitt sa: Vi fikk jo aldri tak i banditten "FOR DE KUNNE JO FOR HELVETE IKKE SI AT HAN VAR NEGER!" Så man har vært politisk korrekt lenge i nabolandet.
    Men det artige er at vi tidvis er bitt av den samme basillen her i landet og her på Sentralen også. Under tvil kan man si at de er innvandrere, men å relatere til farge er FY FY FY, samtidig som det er greit å si "send dem dit de kommer i fra!"
    Jeg savner litt logikk her.
    De bor i Sverige og DA ER DE SVENSKE! Dette er jo hva man i mange år har blitt møtt med med en gang noen har snakket om å bremse på innvandring og å gjøre noe med integrering og ikke minst om noen har vert så forkastelig å foreslå at lovene må strammes inn. Nei nei nei, kan jo såre deres følelser må vite! Men saken er at Sverige har møtt en voldsbruk og råskap man ikke var kjent med i det sosialdemokratiske landet. Dette problemet oppsto faktisk en tid før masseinvandringen av leget, tannleger og rakettforskere fra Midt Østen. Men problemet ble jo ikke mindre ved å importere folk fra Midt Østen. Problemet med rå voldsbruk begynte med flyktninger fra krigene på Balkan. Ex Jugoslaver som dannet brutale bander og som utviste et voldspotensiale som datil hadde vert ukjent i Sverige. Men allerede da drev de med å "forstå" disse stakkars krigsflyktningene! De bragte jo krig til Sverige, men likevel skulle de forstås og ble gitt straffer som var så korte at de bare lo av hele systemet. Sosionomer burde aldri blitt sluppet løs på slike. De må møtes med hård hånd! Det var nylig en ung jente som ble voldtatt av en ubersjåfør, han slapp ganske så rimelig unna det svenske rettsystemet. Her forleden dag lurte jenta ham til et øde skogsområde der han ble banket opp før han ble drept av jentas brødre og noen venner. Dette var ganske forutsigbart, når storsamfunnet ikke gjør jobben sin går man til sine egne/klanen. På samme måte som sicilianske innvandrere gikk til Gudfaren når man ikke kom noen vei med det offisielle systemet i USA. Forskjellen på den italienske mafiaen var at de ikke gikk til angrep på kvinner og barn. Slike hemninger har ikke klanene fra Midt Østen.
    Dette vil bli værre, mye værre før det vil bli bedre. Både i Sverige og i Norge. - Er jeg redd.
     

    Hønndjevelen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    7.339
    Antall liker
    8.000
    Sted
    Oslo
    Det er vel ikke helt kosher å nevne det nå for tiden, men vi har tatt imot 50.000 flyktninger fra det som var et av de mest korrupte og kriminelle landene i Europa.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.560
    Antall liker
    7.882
    Torget vurderinger
    0
    Det er vel ikke helt kosher å nevne det nå for tiden, men vi har tatt imot 50.000 flyktninger fra det som var et av de mest korrupte og kriminelle landet i Europa.
    Det stemmer, men har de laget så mye bråk? Har truffet flere og de er opptatt med å lære norsk og å finne seg jobb.

    Vi har i mange mange år hatt sykesøstre fra Philpinene her har de laget problemer samfunnet?

    Thaidamer er nevnt tidligere. Har de laget problemer/kriminalitet? Jeg ble kjent med en "inder" som ble kastet ut fra Uganda av Idi Amin. Vi fikk en god del slike sånn midt på 70 tallet. Har de skapt problemer?

    Vi har tatt i mot ganske mange iranere, bahaier og folk som ikke er muslimer. Mange bor i Trondheim, har de laget problemer?

    Det har vært noen vietnamesere som dannet kriminelle klaner, men ikke det omfang man aner konturene av i dag.

    Skal man peke på fellestrekk blant de bandene som herjer i Sverige i dag så er det religionen til de som sitter på toppen av pyramidene. Mange løytnanter og fotsoldater også for den del, men de har jo også vervet unge Svenson gutter. Og de siste her kommer fra utsatte miljø, det skal jeg være med på. Men de som sitter og styrer det hele gir seg en god og lang faen i om bestemor Gunda blir sprengt i filler på kjøkkenet eller lille Malin på 8 blir skutt av en kule på avveie. De er kun ute etter en maktposisjon der ikke bare kan utfordre den svenske staten men også ikke ser det umulig at de kan vinne!
     

    Hønndjevelen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    7.339
    Antall liker
    8.000
    Sted
    Oslo
    Greia er at de kriminelle skal tas.
    De som ikke vil innordne seg samfunnet her, bør ikke være her.
    Men det store grosset av innvandrere/asylsøkere/arbeidssøkere/ såkalte lykkejegere er folk som tilpasser seg bra, og gjør det bra for seg selv og for vårt samfunn.
    Og som samfunn skal vi gi de bedre muligheter enn kriminalitet
     

    Roald

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.06.2005
    Innlegg
    5.294
    Antall liker
    2.541
    Torget vurderinger
    1

    Igjen så har det ikke noe i denne tråden å gjøre at det finnes norske menn som er drittsekker, jeg sløyfet kriminelle for det stod ingenting om at de som ble levert var mishandlet, men når du først var innom krisesentre så må du gjerne innbille deg at en stor del der er de som blir dumpet av norske menn.




    I det hele har du intet å bidra med i diskusjonen, du driver med avsporing og ordkløyveri for så å skrike opp om rasisme om noen formulerer seg slik du ikke finne akseptabelt, akkurat samme holdning som har fått Sverige dit de er i dag.
     
    Sist redigert:

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.685
    Antall liker
    35.658
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Apropos hvem som er involvert i dette:
     

    BeetleBug

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.06.2009
    Innlegg
    6.457
    Antall liker
    12.635
    Sted
    Sørlandet
    ..... for så å skrike opp om rasisme om noen formulerer seg slik du ikke finner akseptabelt...
    I likhet med mange andre..

    Jeg bor i en by som fremstår som fullstendig handlingslammet mot stadig økende ungdomskriminalitet. Og det har vært slik i mange år. Kristne verdier og manglende vilje til å ta tak ned ved roten. Ungdommer herjet byen for snart 15 år siden. Bankran, ran, grov vold og voldtekter som til slutt endte i et drap med påfølgende selvdrap noen år senere. Løsningen dengang var å leie inn konsulenter fra andre byer som foreslo å splitte opp gjengen og sende dem til ulike institusjoner andre plasser i landet. Det gikk som det måtte gå, dem rømte. I Oslo kjøpte dem knark, stjal en bil og kræsjet på motorveien.

    15 år senere så er det jenter som "herjer" i sentrum. Vold og åpent knarksalg. Igjen fremstår politikere som fullstendig patetiske. Vi har nettopp opplevd et grusomt æresdrap og en drapsmann er på frifot.

    Og i Sverige sprenger dem hus og det snakkes om å sette inn militæret...
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.730
    Antall liker
    10.316
    Spiller i grunn liten rolle hvor mye dere forsøker å normalisere deres åpenbare rasisme, den er klar som dagen, uansett, og ganske frastøtende.
     

    BeetleBug

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.06.2009
    Innlegg
    6.457
    Antall liker
    12.635
    Sted
    Sørlandet
    De har sluttet å følge spillereglene i Sverige iflg fagmannen Ghulam Abbas;

    Spilleregler

    Det kriminelle gjengmiljøet i Sverige har blitt beryktet for å rekruttere barn og unge.

    – Det har ikke vært normalt tidligere, sier Abbas.

    Han sier at gjengmiljøene nå har gått bort fra gamle interne regler, som å ikke angripe uskyldige, og å ikke oppsøke folk hjemme eller på jobben.

    – Det er ingen spilleregler lenger, og man tar folk over alt. Da blir det ren jungel. Det er veldig alvorlig. D
     
    Sist redigert:

    Elmer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.08.2009
    Innlegg
    1.980
    Antall liker
    2.248
    Hva i all verden får deg til å tro at forsvaret settes inn MOT befolkningen? Det er motsatt. De settes inn i et forsøk på å trygge befolkningen. Den kriminelle bermen har kanskje noe å frykte, men alle lovlydige svensker har vel ingen grunn til å være redd for forsvaret.
    Det har blitt oppfattet (også i media) som om militære styrker f.eks skal patruljere gater eller settes inn i aksjoner. Det er det ikke snakk om. De skal bistå med etteretning og analysearbeid og slike type ting.
     
    A

    aardappeleter

    Gjest
    Det har blitt oppfattet (også i media) som om militære styrker f.eks skal patruljere gater eller settes inn i aksjoner. Det er det ikke snakk om. De skal bistå med etteretning og analysearbeid og slike type ting.
    Skulle bare mangle. Som en periode av voldelig kriminalitet er dette helt ekstremt, i hvert fall i nordeuropeisk og "upolitisk" sammenheng. I forhold til historien om politisk uro er det knapt like bemerkelsesverdig,, tenk Irland, Baskerland, for ikke å snakke om det som foregår og har foregått i f.eks. Kosovo og andre steder.

    Militærmakt er laget for å ødelegge en fiende. Politiet for å håndheve loven overfor de som tross alt fortsatt er borgere. De to oppgavene har noen likhetspunkter, men knapt mer enn det.
     

    BeetleBug

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.06.2009
    Innlegg
    6.457
    Antall liker
    12.635
    Sted
    Sørlandet
    Lediggang er roten til alt ondt…

    Joakim Reigstad Norden-korrespondent:

    Det er ikke slik at alle innvandrere begår alvorlig kriminalitet. Det er et fåtall. En ørliten promille.

    Hvilken gud du eventuelt tror på, hvilket land du kommer fra eller hvilken skole du går på, gir ikke en forklaring på hvorfor du blir kriminell.

    Forskning har vist at feilslått integreringspolitikk i Sverige i mange år har ført til parallellsamfunn, utenforskap og segregering. Det er også de fleste politikere enige i.
    Arbeidsledighet og ikke minst økonomiske problemer gjør sitt til at det er lett for de kriminelle nettverkene å rekruttere nye kriminelle med lovnader om raske penger, status og tilhørighet i et miljø. Selv om de er få, blir de veldig synlige når de sender uskyldige mennesker i graven.

    Og før den onde sirkelen er brutt, vil mange flere gravstøtter, som den hjerteformede i rød granitt, sorgtungt bli satt opp.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.533
    Antall liker
    9.305
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Kjørte flyttelass fra Stockholm til østlandet i går. Kompisen har bodd 23 år i Stockholm men nå gikk det ikke lenger. han ble lei av å gå mellom stearinlys, blomster, blod og polis frem og tilbake mellom jobb og bolig.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.685
    Antall liker
    35.658
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Kanskje litt grunn til ettertanke:
    – Vi ser ju tidiga tecken på att man håller på att ta sig inom hälso- och sjukvården, bedriver vårdcentraler, vaccinationsmottagningar, säger Sara Persson, brottsförebyggande specialist på Ekobrottsmyndigheten, till Sveriges Radio Ekot.

    Brottsvinster från bedrägerier beräknas uppgå till nästan 6 miljarder kronor, drygt dubbelt så mycket som narkotikahandeln. Bland annat ser myndigheten exempel inom det kriminella nätverket Foxtrot, där medlemmar ägnar sig åt många olika typer av brottslighet.

    – Vi har ju sett att de har ägnat sig åt narkotikahandel, och det är de åtalade för. Men vi ser också att samma personer har bedrivit företag där vi åtalat för skattebrott, där man ägnat sig åt exempelvis konsulentstöd/familjehemsverksamhet, där man fått pengar från kommuner för att ta hand om ensamkommande barn.
    Kanskje ikke så rart hvis man til og med lar gjengenes bakmenn få drive ungdomshjemmene?
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.685
    Antall liker
    35.658
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Alt er mulig.
    Indeed. Fra linken:
    Etter at Italia ble en samlet stat i 1861, fikk mafiaen vokse og gro på grunn av manglende politisk vilje til å bekjempe den. Når staten ikke er synlig, ikke tar kontroll og ikke behandler folk rettferdig, oppstår det en parallell, skjult stat. Den staten har egne regler og til og med en slags «velferd».
    Begynner og slutter med politisk vilje til å innse problemet og gjøre noe med det.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.560
    Antall liker
    7.882
    Torget vurderinger
    0

    Alt er mulig.
    En vesentlig forskjell er at Mafiaen, både Italia og USA ikke regnet famile som koner barn og besteforeldre som legitime mål. Noen bomber smalt og skadet uskyldige men det var ikke ofte og det var ikke tilsiktet. I dag gir de seg jamt fan i hvem de skader.
     

    Hønndjevelen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    7.339
    Antall liker
    8.000
    Sted
    Oslo
    En vesentlig forskjell er at Mafiaen, både Italia og USA ikke regnet famile som koner barn og besteforeldre som legitime mål. Noen bomber smalt og skadet uskyldige men det var ikke ofte og det var ikke tilsiktet. I dag gir de seg jamt fan i hvem de skader.
    Leste du artikkelen?
    Han nevner en 12årig sønn, kidnappet, drept og løst opp i syre.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.560
    Antall liker
    7.882
    Torget vurderinger
    0
    Joda. Jeg tenkte mere på den opprinnelige Cosa Nostra. Men det er selvsagt noen år tilbake. Men jeg vet positivt at garvede mafiabosser i USA mente at colubianere og russere var brutale for de gikk på familie og pårørende.

    Edit:
    Hvis du leser det jeg skrev så ser du vel "ikke regnet" og "I dag gir de seg jamt fan".
     

    Hønndjevelen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    7.339
    Antall liker
    8.000
    Sted
    Oslo
    Joda. Jeg tenkte mere på den opprinnelige Cosa Nostra. Men det er selvsagt noen år tilbake. Men jeg vet positivt at garvede mafiabosser i USA mente at colubianere og russere var brutale for de gikk på familie og pårørende.

    Edit:
    Hvis du leser det jeg skrev så ser du vel "ikke regnet" og "I dag gir de seg jamt fan".
    Det kommer neppe noen filmer og serier om " menn av ære" og gladvold og glorifisering av Rynkeby og andre förorter.
    Men så har både forskere og avhoppere fortalt at Hollywoods skildring av mafia er et rent glansbilde.
     
    • Liker
    Reaksjoner: tkr

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.685
    Antall liker
    35.658
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Store deler av subkulturen svensk rap er nettopp glorifisering av bandelivet og voldsromantikken. Musikkvideoene flasher symboler på hvilken gjeng man tilhører. Spilleinntektene fra Spotify hvitvasker narkotikapenger når andre gjengmedlemmer lar det gå på evig repeat. Deretter blir «rapperne» intervjuet på TV som noen av Sveriges mest fremgangsrike og populære artister i kraft av de «salgstallene». Og fremstående medlemmer av «kulturvänstern» nikker megetsigende og uttaler seg om viktigheten av dette kulturelle uttrykket.

    Tilfeldig eksempel:
    «kalle» - kalashnikov, f eks ak-47
    «sprejar» - automatild
     
    Sist redigert:

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.685
    Antall liker
    35.658
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Expressen har forøvrig navn og bilde på hovedmistenkte etter en av ukens skyteepisoder:
    1696184921485.png
    Skjøt sannsynligvis feil personer.
     

    TomVen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    21.01.2008
    Innlegg
    484
    Antall liker
    461
    Sted
    Jar
    Det er vel vanskelig å komme utenom at vi har å gjøre med importert voldskultur. Og utslagene ser vi også i Norge. At det ikke en gang er mulig å gjennomføre en fotballkamp mellom ungdomslag uten at det ender med slossing og vold, er ganske så trist og skremmende. Og det er dessverre entydig hvilke lag det gjelder.
     

    KjellR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.07.2008
    Innlegg
    3.403
    Antall liker
    3.328
    Sted
    Moss (eller enda bedre - Rygge!)
    Igjen så har det ikke noe i denne tråden å gjøre at det finnes norske menn som er drittsekker, jeg sløyfet kriminelle for det stod ingenting om at de som ble levert var mishandlet, men når du først var innom krisesentre så må du gjerne innbille deg at en stor del der er de som blir dumpet av norske menn.





    I det hele har du intet å bidra med i diskusjonen, du driver med avsporing og ordkløyveri for så å skrike opp om rasisme om noen formulerer seg slik du ikke finne akseptabelt, akkurat samme holdning som har fått Sverige dit de er i dag.
    Spot on!
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.730
    Antall liker
    10.316
    Mer spot off, egentlig.
    Enkelte finner det litt problematisk når noen påpeker det åpenbare. I samme åndedrag kan jeg jo si at tankegodset i enkelte innlegg her, ligner til forveksling på det som har skapt personen i #5791.
    Dersom man ikke har lest mine innlegg bedre enn at man tror jeg hører med til de som applauderer svensk innvandringspolitikk de senere 40 år, så har man knapt nok lest, bare innbilt seg ting. Svensk innvandringspolitikk har spilt fallitt, det er virkeligheten her.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Dersom man ikke har lest mine innlegg bedre enn at man tror jeg hører med til de som applauderer svensk innvandringspolitikk de senere 40 år, så har man knapt nok lest, bare innbilt seg ting. Svensk innvandringspolitikk har spilt fallitt, det er virkeligheten her.
    Vel - du har vel stort sett bedrevet ordkløyveri og relativisering og angrepet alle som har pekt på problemet.

    Men kom gjerne med et eksempel hvor du har vært konkret om hva som har gått feil i Sverige.

    2010
    Screenshot (83).png

    Screenshot (84).png

    2015

    Screenshot (86).png

    2017
    Screenshot (87).png

    2019
    Screenshot (88).png

    Screenshot (89).png

    I fjor
    Screenshot (90).png
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.730
    Antall liker
    10.316
    ^ Kudos for kreativ bruk av søking på HFS. :)

    Sånn ellers ser jeg verken ordkløveri eller faktafeil i de ovenstående innlegg, med unntak av den voldsomme eskaleringen de siste uker, slik at nå kan det vel beskrives som "Chicago", selv om det ikke kunne det i 2019.

    Eller... Nå sjekket jeg, og situasjonen i Chicago er som følger: 2,7 millioner innbyggere, 444 drap hittil i år, majoriteten ved skyting. For Sverige finner jeg ikke eksakte tall, men 10 millioner innbyggere og ca. 250 skyteepisoder hittil i år (antall drepte vet jeg ikke). Sammenligningen halter, bl.a. fordi det fortsatt er små områder i Sverige som omfattes av volden. Så jeg tror ikke det er feil å hevde at deler av Stockholm er som Chicago.

    Det sagt, alle ser jo at det som skjer er fullstendig ute på viddene, og at Sverige har en formidabel oppgave foran seg.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.895
    Antall liker
    8.889
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    ^ Kudos for kreativ bruk av søking på HFS. :)

    Sånn ellers ser jeg verken ordkløveri eller faktafeil i de ovenstående innlegg, med unntak av den voldsomme eskaleringen de siste uker, slik at nå kan det vel beskrives som "Chicago", selv om det ikke kunne det i 2019.

    Eller... Nå sjekket jeg, og situasjonen i Chicago er som følger: 2,7 millioner innbyggere, 444 drap hittil i år, majoriteten ved skyting. For Sverige finner jeg ikke eksakte tall, men 10 millioner innbyggere og ca. 250 skyteepisoder hittil i år (antall drepte vet jeg ikke). Sammenligningen halter, bl.a. fordi det fortsatt er små områder i Sverige som omfattes av volden. Så jeg tror ikke det er feil å hevde at deler av Stockholm er som Chicago.

    Det sagt, alle ser jo at det som skjer er fullstendig ute på viddene, og at Sverige har en formidabel oppgave foran seg.
    Er det veldig kreativt å bruke sitater av hva du har skrevet tidligere?

    Ellers et veldig godt eksempel på relativisering.
    Hvorfor er det relevant å sammenligne med Chicago - er ikke Oslo/Bergen, København/Århus og Helsinki mer relevant?
     

    Disqutabel

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.09.2016
    Innlegg
    10.730
    Antall liker
    10.316
    Er det veldig kreativt å bruke sitater av hva du har skrevet tidligere?

    Ellers et veldig godt eksempel på relativisering.
    Hvorfor er det relevant å sammenligne med Chicago - er ikke Oslo/Bergen, København/Århus og Helsinki mer relevant?
    Det var bare kreativt at du faktisk hadde fått til å fremskaffe 13 år gamle sitater. Det var ment som et kompliment. :)

    Chicago ble brukt som eksempel fordi det er en svært kriminell by, slik at vi hadde et sammenligningsgrunnlag med alvorlig kriminelt belastede steder i verden, for å sjekke ut hvordan det sto til i absolutte termer. Alle ser jo at deler av Sverige har kommet helt fullstendig feil ut i forhold til Skandinavia ellers; en hodeløs innvandring med plan om å redde verden, har, ikke overraskende, vist seg som en dårlig idé. Importerer du for mange med problemer, ender du med å importere problemet, hvilket nå viser seg med full tyngde. Malmö er Europas mest kriminelt belastede by, og sånn skal det selvsagt ikke være i et velfungerende samfunn.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn