Politikk, religion og samfunn Ukraina..?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • B

    Briern

    Gjest
    Flyet som landet på Langnes hadde ikke truffet en kabel. Loggen som omhandlet dette flyet forsvant på mystisk vis. Man kan jo uten å konspirere lure på hvorfor. Radaroperatøren i Sørreisa sine observasjoner ble jo heller ikke vektlagt. Men, noe annet var vel ikke å vente når bukken passet havresekken, i dette tilfelle Mohr.

    NOA var godt likt av vanlige mennesker og slett ikke så betydningsløs som du hevder. Leste avisa regelmessig og jeg tviler på at personen som skrev om episoden i Sørkjosen var vitne til et fatamorgana som du ynder å insinuere.

    Du syns sikkert også at det var kjekt å høre Jensemann synge "we are the World". Hitler hadde også drømmen om å dominere hele verden. Ser ut som dette videreføres av krigsalliansen Nato. Skremmende at en sang tuftet på kjærlighet og nødhjelp kan misbrukes på denne måten av halvfulle, tilårskomne, maktsyke menn. Men, det forteller også mye om deres vurderingsevne, og det er vel det mest skremmende i det hele.
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    24.007
    Antall liker
    8.313
    Torget vurderinger
    1
    Jeg vet ikke riktig helt hvordan du kommer frem til konklusjonene dine. De virker underlige, for si det slik.

    Neida, du skjønner det, at den kabelen til kraftlinja ble kappet av en Harrier som landet på Langnes. Mange ble strømløse en stund, og kabelen ramlet ned i fjorden. Det var øyevitner til episoden, og en fiskebåt var like i nærheten, og vedkommende i båten ble i ettertid intervjuet. Han fikk fart på fartøyet da han fryktet han skulle bli truffet av kabelen da den kom dettende i fjorden. Og det tok jo en viss tid før man fikk reparert skaden på kraftlinja der også.

    Opplaget til Noa, NTA eller Nord-Troms avis var nok aldri stort, og avisa gikk konkurs tross offentlige tilskudd. At du leste avisa regelmessig må jo tyde på at du bodde enten i Nordreisa eller på Skjervøy på den tiden -og offentlig ansatt.

    I mellomtiden her har vi hatt noen interessante dypdykk i ulike deler av historien de siste, omtrent 200 år med særlig fokus på de rundt 100 siste. Vi skal nå gå tilbake på topic igjen, som er situasjonen i Ukraina, og den russiske innblandingen der og Vladimir Putins politikk. En mann som ikke kan sies å opptre med særlig kommunistisk overbevisning, tross sin fortid som KGB offiser. Men den sosiale kapitalen han opparbeidet seg der, ser ut til å ha vært gunstig for hans klatring til topps i det russiske samfunnet og konsolidering av makten.
     
    B

    Briern

    Gjest
    Bjornh, du bør fokusere på Porosjenko i like stor grad som du hele tiden ensidig fokuserer kun på Putin. Separatistene i øst vil ikke ha denne slakteren, derfor kjemper de imot denne facisten.

    Dersom du mener jeg trekker underlige konklusjoner er det jo din måte å argumentere på. At en avis mottar pressestøtte var jo noe alle aviser i Norge mottok på den tiden, særlig de største, men det betyr jo i din lille verden at disse avisene ikke er til å stole på.

    Men, jeg konstaterer også at du ikke har kommentarer til gutteklubben grei der de tydelig demonstrerer hvem som er verdens herskere. En skandale er vel det rette ordet. Men, vemmelig å se på var det uansett, og også en bekreftelse på disse arrogante individers vurderingsevne. Det er jo ikke lenge siden denne gjengen bombet uskyldige sivile, deriblant mange barn, i Libya.
     

    Fjernis 2.0

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.02.2015
    Innlegg
    2.954
    Antall liker
    316
    ^De glemte å nevne Lockerbie.......
    Du har rett i at han sto bak denne terrorhandlingene for mange år siden, men nå var det ikke denne hendelsen som førte til at Nato fjernet mannen fra makten, det var hvordan han behandlet sitt eget folk.


    Nå har jo andre fått fredsprisen for verre eller noe av de samme handlingene som Ghaddafi gjorde.
     
    B

    Briern

    Gjest
    "For Ukraina har jo - som Noreg - ein grunnlov. Og det er - som alle slike europeiske grunnlover - bygt på Montesqieu. Den tredeler statsmakta. Og parlamentet kan ikkje "velja ein annan veg" på den måten at det avset den utøvande og dømande makt.
    Grunnlova i Ukraina hadde reglar for korleis ein kunne avsetja ein president. Det er ein prosetyre som startar i parlamentet - og som går via konstitusjonsdomsstolen. Denne vegen vart ikkje følgt.
    I staden "avsette" parlamentet den lovleg valde presidenten utan forankring i grunnlova - og avsette konstitusjonsdomsstolen. Grunnen til at parlamentet kunne gjera dette var at politistyrken gjekk i oppløysing, og vart avløyst av ei folkemengde som støtta høgreekstreme bandar frå Galizia - trena i Polen.
    Dette er "væpna revolusjon" - og sjølvsat ei avskiping av dei grunnlovsgarantiane som rettssamfunn byggjer på. I dei områda som no har gjort militært opprør røysta opp mot 90% av innbyggjarane på den presidenten som vart avsett med vald.

    Vesten - og det var vestleg makt som stod bak statskuppet - valde altså å satsa på makt heller enn rett. Og dette vart møtt med motmakt. Krim var eit definert, autonomt område med eige parlament. Folkerøysting om statusen til Krim hadde tidlegare vorte stoppa med makt. Når russarane - ved hjelp av maktbruk - arrangerte folkerøysting på Krim var utfallet ein no-brainer. Med bandera-tilhengarar ved makta i Kiev måtte resultatet ha vorte massiv støtte til å gå ut av Ukraina - uansett kven som arrangerte røystinga. Og naturlegvis er det "ulovleg" å melda seg ut av statar på denne måten. Men slik sett var jo også riksforsamlinga på Eidsvoll "ulovleg" og eit traktatbrot frå dansk side.

    Konflikten starta ikkje med russisk intervensjon, men med vestleg støtta statskupp. I dei fleste konfliktar kan du snu verda på hovudet ved å sløyfa opphavet. "Det heile byrja med B, og så følgde C, D, E og så vidare. Men konflikten byrja med A. Og du greier ikkje å gjera om statskuppet.

    Det er difor forsvar for grunnlova er viktig. Når du brukar grunnlova som dasspapir etter at du har gjort frå deg, mistar folk respekt for lov og ret - og dette kan stormaktene utnytta." Sitat slutt.

    Må bare si meg hjertens enig i disse ytringene.
     
    B

    Briern

    Gjest
    Tror han heter Stenberg, men jeg er ikke sikker. Mener å huske at det var et innlegg i "Vårt Land."
     

    Fjernis 2.0

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.02.2015
    Innlegg
    2.954
    Antall liker
    316
    Jeg aner ikke hvor du vil hen med Angela Merkel, det virker nokså søkt.

    Når man diskuterer i det offentlige rom, det være seg i media og andre steder -så tenderer man å snakke om Sovjet som om de bare var et offer for Nazi-Tysklands herjinger. Saken var nemlig den at de, tross gjensidig skepsis kunne inngå avtaler. Sovjet under Stalin, hadde stor interesse av å gjenopprette Stor-Russland. Det er hevet over enhver tvil. I det politiske rommet som eksisterte forsøkte altså Sovjet under Stalin å okkupere så mange land og territorier som mulig, og det medførte arrestasjoner og deportasjoner og drap av dissidenter.

    Det var det Sovjet fikk ut av sitt samarbeid, og hadde Sovjet lyktes med å okkupere Finland i 1939, hadde også Finland vært innlemmet som Sovjet-republikk i likhet med Baltikum, og Norden ville sannsynligvis ha havnet under enda mer press enn det ble. Den nordiske balansen vi fikk i ettertid, var forholdsvis stabil. Både Sovjet og NATO var interessert i å holde situasjonen i Norden mest mulig stabil og forutsigbar.

    Som den historiske kjensgjerningen er, angrep Tyskland Sovjet i 1941. Sovjet hadde utplassert store troppestyrker i områdene i vest, fordi de kunne frykte nettopp dette. Imidlertid var sovjeterne dårligere forberedt med dårligere stridevne enn de var klar over, tross det enorme antallet tropper og materiell de disponerte. Og tapene var enorme, og tilfeldigheter, flaks, dårlige vurderinger og beslutninger, dyktighet, logistiske forhold og ikke minst tidsmessige faktorer på begge sider gjorde at man til slutt klarte å stanse det tyske framstøtet.

    Man skal også huske på at Tyskland var i krig overalt, noe som også medvirket til at de tyske ressurser måtte spres på flere felt og områder. Det var ikke Sovjet alene som seiret, slik radikalerne vil ha det til. Både USA og Storbritannia med tilhørende Commonwealth stater bidro sterkt. Og USA bidro med sine enorme økonomiske- og industrimuskler noe Sovjet også fikk goder av under krigføringen. Og USA førte krig flere steder, globalt.

    Stalin fikk anledning til å ekspandere sin innflytelse over Øst-Europa og etablere lyd-stater, eller satellitt-stater om du vil når de sammen de øvrige allierte seiret over Tyskland. Den beholdt de til det hele raknet og vi fikk et enda bedre innblikk i hvor mislykket og diktatoriske hele systemet var, og det hadde forlengst mistet sin legitimitet i sine egne befolkninger.

    I dagens situasjon, slik Putin og hans autoritære regime går fram, både realpolitisk og i sin retorikk har jeg blitt enig med at bla. norske myndigheter lot være å møte opp i Moskva. Utviklingen slik den er nå, går i en retning som vi hadde under den kalde krigen. Forresten, så ser det nå ut som at SØr-Ossetia blir annektert og innlemmet i Russland på årsdagen for anneksjonen av Krim.
    Jeg aner ikke hvor du vil hen med Angela Merkel, det virker nokså søkt.
    Fordi du bruker hendelser som Sovjet gjorde for nesten 80 år siden for å argumentere hvor ille Russland er i dag, etter min mening så var vel ikke Tyskland noe bedre i den tiden, derfor stiller jeg det spørsmålet om du synes Merkel og Hitler har samme politikk.

    Når man diskuterer i det offentlige rom, det være seg i media og andre steder -så tenderer man å snakke om Sovjet som om de bare var et offer for Nazi-Tysklands herjinger. Saken var nemlig den at de, tross gjensidig skepsis kunne inngå avtaler. Sovjet under Stalin, hadde stor interesse av å gjenopprette Stor-Russland. Det er hevet over enhver tvil. I det politiske rommet som eksisterte forsøkte altså Sovjet under Stalin å okkupere så mange land og territorier som mulig, og det medførte arrestasjoner og deportasjoner og drap av dissidenter.
    Sovjet mistet over 27 millioner mennesker i krigen, nå sto nok Stalin for noen prosenter av dette men likevel, hvorfor Stalin inngikk avtalen er noe vi ikke vet, du må huske på at kommunismen hadde prøvd å bekjempe fascismen og nazismen i nesten 20 år og tapt hver gang, Spania og Tyskland er et bevis på dette, mens vesten foret disse regimene med penger og annet, spesielt amerikanske firmaer, Sovjet prøvde også å inngå en avtale med Frankrike og Storbritannia mot Tyskland og nazismen, noe Frankrike og Storbritannia sa nei, siste utvei var å blidgjøre stormakten Tyskland.

    Det var det Sovjet fikk ut av sitt samarbeid, og hadde Sovjet lyktes med å okkupere Finland i 1939, hadde også Finland vært innlemmet som Sovjet-republikk i likhet med Baltikum, og Norden ville sannsynligvis ha havnet under enda mer press enn det ble. Den nordiske balansen vi fikk i ettertid, var forholdsvis stabil. Både Sovjet og NATO var interessert i å holde situasjonen i Norden mest mulig stabil og forutsigbar.
    Det var helt feil av Sovjet å innvandere andre land, ingen som benekter dette, om Finland hadde blitt innlemmet i Sovjet er bare spekulasjoner, men Stalin var troende til dette, Sovjet ville ha et øy område for sin base av Finland den gangen.
    Man skal også huske på at Tyskland var i krig overalt, noe som også medvirket til at de tyske ressurser måtte spres på flere felt og områder. Det var ikke Sovjet alene som seiret, slik radikalerne vil ha det til. Både USA og Storbritannia med tilhørende Commonwealth stater bidro sterkt. Og USA bidro med sine enorme økonomiske- og industrimuskler noe Sovjet også fikk goder av under krigføringen. Og USA førte krig flere steder, globalt.
    Det er ingen som påstår at Sovjet vant krigen alene som du mener, men det er ikke å komme vekk i fra at 8 av de 10 tyske soldater døde da de slåss mot Sovjet, at de 10 største slagene i krigen var mellom Sovjet og Tyskland, mens vi lære på skolen at Normandie var det viktigste slaget som avgjorde krigen, poenget mitt var at vi er lært opp til å forgude USA og de allierte, mens det er svært lite vi egentlig fikk vite hva Sovjet bidro til at Tyskland tapte krigen.

    USA var veldig lite i Europa frem til 1944, USA mistet 0.40% av befolkningen sin mens Sovjet mistet over 16% av sin befolkningen i denne krigen.

    I dagens situasjon, slik Putin og hans autoritære regime går fram, både realpolitisk og i sin retorikk har jeg blitt enig med at bla. norske myndigheter lot være å møte opp i Moskva. Utviklingen slik den er nå, går i en retning som vi hadde under den kalde krigen.
    Fint at du er enig i at de norske myndighetene ikke møtte opp i Moskva, hvor mange døde i annekteringen av Krim forresten og hvor mange døde i Irak i 2003 der USA, Storbritannia og en del andre land angrep landet ulovlig?

    Som jeg har nevnt flere ganger er denne dobbel moralen, det er helt greit og bombe et helt land sønder og sammen, ikke bare et men mange land faktisk.

    Forresten, så ser det nå ut som at SØr-Ossetia blir annektert og innlemmet i Russland på årsdagen for anneksjonen av Krim
    Dette er da ønske til Sør-Ossetia:

    Et parti som mener Sør-Ossetia bør innlemmes i Russland, har vunnet valget på ny lovgivende forsamling i den georgiske utbryterrepublikken.

    Valgvinner i S?r-Ossetia vil forenes med Russland - nyheter - Dagbladet.no

    Når man blir angrepet av vestlige støttet regime så kanskje man vil søke trygghet hos noen som kan forsvare de:

    I 2008 forsøkte Georgia å ta tilbake kontrollen over regionen, men de georgiske styrkene ble slått tilbake av russiske soldater i en kort krig.

    Selvfølgelig kommer Sør-Ossetia til å bli en del av Russland, men det kan du takke vesten for som gjør alt de kan for å destabilisere land som ikke er deres tjenere, noe kuppet i Ukraina beviser, Russland har sagt nei i 2008, men det kommer de nok ikke til å gjøre denne gangen.

    Tidligere har regjeringen i Moskva avvist sørossetiske forslag om innlemmelse i Russland. Det er imidlertid uklart om Russland vil være like avvisende denne gangen

    Så har jeg et par andre spørsmål som ikke har med denne diskusjonen å gjøre:

    1. Hvorfor får jeg ikke gjøre svar med sitat på 80% av innleggene jeg skal svare på?

    2. Hvorfor tar alt så lang tid på hjemmesiden når jeg er logget inn men alt går superraskt når jeg ikke er det?

    På forhånd takk.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.123
    Antall liker
    6.476
    Klart Normandie var viktigst i krigen. Ellers hadde hele Europa unntatt Storbritannia blitt okkupert av Sovjet, og ikke bare halve. Vi setter naturligvis pris på at facismen ble nedkjempet, men det hadde ikke vært mye verdt om den ble erstattet av kommunismen, som ikke var det spor bedre.

    Under Sovjettiden flyttet mange russere til de andre Sovjetstatene, og det bruker Russerne nå til å legge under seg naboland. Applaudert av noen få russervennlige utenom Russland, men av ingen andre.
     
    B

    Briern

    Gjest
    Så BT, du mener vi hadde hatt det bedre under Hitler. Selvfølgelig var Normandie viktig, men tyskerne var allerede nedkjempet på det viktigste frontavsnittet som lå i øst. Berlin lå i ruiner.

    Tyskerne hadde også over 400000 soldater i Nord Norge på den tiden. Tror du de norske politisoldatene eller gutta på skauen hadde klart å nedkjempe en slik hær. Nei, det gikk vel rundt regnet 15000 soldater bare i frigjøringen av Finnmark. I tillegg må du huske på at Litza fronten var en av de grusomste krigsarenaer i perioden 1941-1945. Hvor mange russiske soldater som mistet livet der vet jeg ikke sikkert, men det er vel snakk om 400000 stk. Tyskerne tapte omkring 75000 soldater ved det samme frontavsnittet på Kola.

    Det er vel ingen her på tråden som benekter at det var det allierte spleiselaget som til slutt tok knekken på Hitler. Men, du trenger ikke bli furten og ønske at Hitler vant, bare fordi russerne tok hovedstøyten, og faktisk var hovedårsaken til et fritt Europa. Men, utakk er verdens lønn. Kanonene var såvidt stilnet etter 2. Verdenskrig før klappjakten på kommunistene startet på nytt. Ja, så fort gikk det at det landet som hadde forårsaket 2 verdenskriger i løpet av 31 år ble natomedlemmer få år etter krigens slutt. Håkon Lie og kompani startet klappjakten på kommunister osv. Finnmarkspartisanene og folk på venstresiden i norsk politikk ble overvåket.

    Russerne, som ikke startet kald krig nr. 1, fikk endelig slutt på den i 1989. Dette passet dårlig for EU og onkel. Et statskupp og opprustning til kald krig nr 2 er et faktum. Ukraina ødelegges av borgerkrig iscenesatt av vesten. Putin har hele tiden ønsket et fritt selvstendig Ukraina, fordi det sikrer russisk territorium og landets politiske interesser. Men, som vi ser, det passer ikke onkel, han må lyve og skylde på Putin, fordi slike massakrer er med på å sikre dollaren.

    Du, BT , må slutte å misbruke ordet kommunisme. Det virker som du ikke vet hva det betyr.
     
    D

    Desillusjonert

    Gjest
    Du ser ut til å leve i en svart hvit verden, Briern!
    En verden ihvertfall ikke jeg lever og jeg tror du leser/mistolker andres innlegg bare for å score noen billige poenger.

    Jeg tolker ikke BT dithen at han ønsker facsismen ISTEDET for kommunsimen. Han vil ikke ha noen av delene.
    Mulig jeg tolker det feil også...

    Hvem som startet den kalde krigen vet du like lite om som de fleste andre her! Den oppsto etter annen verdens krig, der de fleste stormakter var opptatt av å ta til seg "krigsutbytte"!
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.588
    Antall liker
    7.927
    Torget vurderinger
    0
    Briern,
    Sovjet frigjorde ikke Finnmark. De kastet tyskerne ut av Øst-Finnmark. De stoppet i Tana. De gjorde i grunnen ikke mer enn det som var nødvendig for å sikre sine egne interesser! Det sagt så oppførte de seg pent ( ingen drap og voldtekter på sivilbefolkningen ) og de sørget for at de sivile som var igjen fikk mat sik at de ikke sultet i hjel. Til gjengjeld så stjal de absolutt alt som ikke var boltet fast! Gamlingene som opplevde dette husker dem likevel med stor takknemlighet for de fikk som sagt mat! Så vi har ikke noe mot russere her borte, men vi blir i likhet med resten av den vestlige verden stadig mer bekymret over Putin. Det gjelder også mange av de russerne som bor her! Folk som får nyheter både fra Russland og vestlige media er ikke Putin fans for å si det forsiktig!

    Personlig hadde jeg stor sans for Putin til å begynne med, men må si at jeg er smått bekymret slik saker utvikler seg hos naboen. Og man må holde tunga rett i munne når man kritiserer det som skjer. Putin er ikke "alle russere". Russere er generelt meget hyggelige og greie folk. Putin derimot er i ekspresstogfart i ferd med å bli en kjiip liten diktator. Russeren har ikke fortjent det som skjer i landet deres, de forsøker bare å overleve på best mulig måte, og fortjener ikke å rammes av den kritikken som Putin får fra Vesten.
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    24.007
    Antall liker
    8.313
    Torget vurderinger
    1
    Hvem som startet den kalde krigen vet du like lite om som de fleste andre her! Den oppsto etter annen verdens krig, der de fleste stormakter var opptatt av å ta til seg "krigsutbytte"!
    Det er på sett og vis en forenkling. Om man vil kalle det kimen til den kalde krigen, eller dens begynnelse, så var skepsisen mellom de allierte, da særlig Storbritannia og da særlig under Churchill og Sovjetunionen under Stalin til stede under hele krigen, og det var flere handlinger i det østlige Europa der britenes ønske om å bidra ble hindret av sovjeterne. F.eks. ønsket britene å støtte oppstanden i Warszawa, noe de ble hindret i samtidig som den Røde Arme ikke akkurat hadde hastverk med å komme til unnsetning.

    Den ideologiske motsetningen var enorm, men det var amerikanerne under Truman som viste størst vilje til å samarbeide med Stalin, ikke Churchill.
     
    D

    Desillusjonert

    Gjest
    Hvem som startet den kalde krigen vet du like lite om som de fleste andre her! Den oppsto etter annen verdens krig, der de fleste stormakter var opptatt av å ta til seg "krigsutbytte"!
    Det er på sett og vis en forenkling. Om man vil kalle det kimen til den kalde krigen, eller dens begynnelse, så var skepsisen mellom de allierte, da særlig Storbritannia og da særlig under Churchill og Sovjetunionen under Stalin til stede under hele krigen, og det var flere handlinger i det østlige Europa der britenes ønske om å bidra ble hindret av sovjeterne. F.eks. ønsket britene å støtte oppstanden i Warszawa, noe de ble hindret i samtidig som den Røde Arme ikke akkurat hadde hastverk med å komme til unnsetning.

    Den ideologiske motsetningen var enorm, men det var amerikanerne under Truman som viste størst vilje til å samarbeide med Stalin, ikke Churchill.
    Poenget var vel at man ikke kan si med sikkerhet "hvem som startet". Det blir litt barnehage mentalitet over det hele...
    Og som så ofte før, det hele bunner i økonomi, ikke ideologi, religion eller politisk ståsted.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.123
    Antall liker
    6.476
    Så BT, du mener vi hadde hatt det bedre under Hitler. Selvfølgelig var Normandie viktig, men tyskerne var allerede nedkjempet på det viktigste frontavsnittet som lå i øst. Berlin lå i ruiner.

    Tyskerne hadde også over 400000 soldater i Nord Norge på den tiden. Tror du de norske politisoldatene eller gutta på skauen hadde klart å nedkjempe en slik hær. Nei, det gikk vel rundt regnet 15000 soldater bare i frigjøringen av Finnmark. I tillegg må du huske på at Litza fronten var en av de grusomste krigsarenaer i perioden 1941-1945. Hvor mange russiske soldater som mistet livet der vet jeg ikke sikkert, men det er vel snakk om 400000 stk. Tyskerne tapte omkring 75000 soldater ved det samme frontavsnittet på Kola.

    Det er vel ingen her på tråden som benekter at det var det allierte spleiselaget som til slutt tok knekken på Hitler. Men, du trenger ikke bli furten og ønske at Hitler vant, bare fordi russerne tok hovedstøyten, og faktisk var hovedårsaken til et fritt Europa. Men, utakk er verdens lønn. Kanonene var såvidt stilnet etter 2. Verdenskrig før klappjakten på kommunistene startet på nytt. Ja, så fort gikk det at det landet som hadde forårsaket 2 verdenskriger i løpet av 31 år ble natomedlemmer få år etter krigens slutt. Håkon Lie og kompani startet klappjakten på kommunister osv. Finnmarkspartisanene og folk på venstresiden i norsk politikk ble overvåket.

    Russerne, som ikke startet kald krig nr. 1, fikk endelig slutt på den i 1989. Dette passet dårlig for EU og onkel. Et statskupp og opprustning til kald krig nr 2 er et faktum. Ukraina ødelegges av borgerkrig iscenesatt av vesten. Putin har hele tiden ønsket et fritt selvstendig Ukraina, fordi det sikrer russisk territorium og landets politiske interesser. Men, som vi ser, det passer ikke onkel, han må lyve og skylde på Putin, fordi slike massakrer er med på å sikre dollaren.

    Du, BT , må slutte å misbruke ordet kommunisme. Det virker som du ikke vet hva det betyr.
    Jeg vet nok det. I Teroien er det nært paradiset i kristendommen. I Praksis er det omtrendt like nært helvete. Det forklarer sikkert hvorfor tilhengerne ofte har en religiøslignende tilnærming til kommunismen, og er blinde for hva den faktisk har vært i praksis.

    At sovjeterne tok hovedstøyten i ww2 er det ingen tvil om, Hitler ga dem ikke noe valg. Men det førte bare til et fritt Europa i den vestlige delen. Resten ble som kjent ikke fritt før rundt 1991. Hitler okkuperte andre land i 5-6 år. Russerne gjorde det i 46 år, og nå er de i gang igjen.

    Russerne startet kald krig nr. 1 ved å ikke trekke seg tilbake etter ww2, bortsatt fra nordnorge, heldigvis. Nå er de i ferd med å starte kald krig 2, ved å annektere naboland.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Vi kan vel takke tyskernes strateger for at ikke Finnmark er russisk i dag. Hadde de ikke brent ned store deler av området ville man nok aldri blitt kvitt russerne igjen. Det opplevdes sikkert traumatisk for dem som ble berørt der og da, men det var en velsignelse. Så slapp de i det minste og måtte bo i et brutalt kommunisthelvete bak jernteppet.
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    24.007
    Antall liker
    8.313
    Torget vurderinger
    1
    Fordi du bruker hendelser som Sovjet gjorde for nesten 80 år siden for å argumentere hvor ille Russland er i dag, etter min mening så var vel ikke Tyskland noe bedre i den tiden, derfor stiller jeg det spørsmålet om du synes Merkel og Hitler har samme politikk.



    Sovjet mistet over 27 millioner mennesker i krigen, nå sto nok Stalin for noen prosenter av dette men likevel, hvorfor Stalin inngikk avtalen er noe vi ikke vet, du må huske på at kommunismen hadde prøvd å bekjempe fascismen og nazismen i nesten 20 år og tapt hver gang, Spania og Tyskland er et bevis på dette, mens vesten foret disse regimene med penger og annet, spesielt amerikanske firmaer, Sovjet prøvde også å inngå en avtale med Frankrike og Storbritannia mot Tyskland og nazismen, noe Frankrike og Storbritannia sa nei, siste utvei var å blidgjøre stormakten Tyskland.

    Det var det Sovjet fikk ut av sitt samarbeid, og hadde Sovjet lyktes med å okkupere Finland i 1939, hadde også Finland vært innlemmet som Sovjet-republikk i likhet med Baltikum, og Norden ville sannsynligvis ha havnet under enda mer press enn det ble. Den nordiske balansen vi fikk i ettertid, var forholdsvis stabil. Både Sovjet og NATO var interessert i å holde situasjonen i Norden mest mulig stabil og forutsigbar.
    Det var helt feil av Sovjet å innvandere andre land, ingen som benekter dette, om Finland hadde blitt innlemmet i Sovjet er bare spekulasjoner, men Stalin var troende til dette, Sovjet ville ha et øy område for sin base av Finland den gangen.
    Man skal også huske på at Tyskland var i krig overalt, noe som også medvirket til at de tyske ressurser måtte spres på flere felt og områder. Det var ikke Sovjet alene som seiret, slik radikalerne vil ha det til. Både USA og Storbritannia med tilhørende Commonwealth stater bidro sterkt. Og USA bidro med sine enorme økonomiske- og industrimuskler noe Sovjet også fikk goder av under krigføringen. Og USA førte krig flere steder, globalt.
    Det er ingen som påstår at Sovjet vant krigen alene som du mener, men det er ikke å komme vekk i fra at 8 av de 10 tyske soldater døde da de slåss mot Sovjet, at de 10 største slagene i krigen var mellom Sovjet og Tyskland, mens vi lære på skolen at Normandie var det viktigste slaget som avgjorde krigen, poenget mitt var at vi er lært opp til å forgude USA og de allierte, mens det er svært lite vi egentlig fikk vite hva Sovjet bidro til at Tyskland tapte krigen.

    USA var veldig lite i Europa frem til 1944, USA mistet 0.40% av befolkningen sin mens Sovjet mistet over 16% av sin befolkningen i denne krigen.

    I dagens situasjon, slik Putin og hans autoritære regime går fram, både realpolitisk og i sin retorikk har jeg blitt enig med at bla. norske myndigheter lot være å møte opp i Moskva. Utviklingen slik den er nå, går i en retning som vi hadde under den kalde krigen.
    Fint at du er enig i at de norske myndighetene ikke møtte opp i Moskva, hvor mange døde i annekteringen av Krim forresten og hvor mange døde i Irak i 2003 der USA, Storbritannia og en del andre land angrep landet ulovlig?

    Som jeg har nevnt flere ganger er denne dobbel moralen, det er helt greit og bombe et helt land sønder og sammen, ikke bare et men mange land faktisk.

    Forresten, så ser det nå ut som at SØr-Ossetia blir annektert og innlemmet i Russland på årsdagen for anneksjonen av Krim
    Dette er da ønske til Sør-Ossetia:

    Et parti som mener Sør-Ossetia bør innlemmes i Russland, har vunnet valget på ny lovgivende forsamling i den georgiske utbryterrepublikken.

    Valgvinner i S�r-Ossetia vil forenes med Russland - nyheter - Dagbladet.no

    Når man blir angrepet av vestlige støttet regime så kanskje man vil søke trygghet hos noen som kan forsvare de:

    I 2008 forsøkte Georgia å ta tilbake kontrollen over regionen, men de georgiske styrkene ble slått tilbake av russiske soldater i en kort krig.

    Selvfølgelig kommer Sør-Ossetia til å bli en del av Russland, men det kan du takke vesten for som gjør alt de kan for å destabilisere land som ikke er deres tjenere, noe kuppet i Ukraina beviser, Russland har sagt nei i 2008, men det kommer de nok ikke til å gjøre denne gangen.

    Tidligere har regjeringen i Moskva avvist sørossetiske forslag om innlemmelse i Russland. Det er imidlertid uklart om Russland vil være like avvisende denne gangen

    Så har jeg et par andre spørsmål som ikke har med denne diskusjonen å gjøre:

    1. Hvorfor får jeg ikke gjøre svar med sitat på 80% av innleggene jeg skal svare på?

    2. Hvorfor tar alt så lang tid på hjemmesiden når jeg er logget inn men alt går superraskt når jeg ikke er det?

    På forhånd takk.
    For å ta de tre siste først: 1. aner ikke, kanskje brukerfeil og/eller nettleser du bruker i kombinasjon med programtillegg, 2. aner ikke, men kanskje det har noe med selve innloggingen å gjøre -eller så er det det hemmelige radikaler filteret som er aktivert... Ingen årsak, det skulle bare mangle.

    Tyskland har endret seg ganske mye siden 2. Verdenskrig, og der har man tatt et oppgjør med sin egen ideologi og egne handlinger. Men snakker du med mennesker som vokste opp i DDR kan mange fortelle deg at de lærte at nazistene bodde i Vest-Tyskland. Jeg ser ikke at man i Tyskland opptrer hverken udemokratisk eller gjør forsøk på å okkupere andre europeiske lands territorier for så å innlemme områdene i Tyskland slik man ser Russland gjør nå. Den politiske utviklingen i Russland, og retorikken som føres mot vest er bekymringsverdig, og vi har til nå sett at russisk realpolitikk dreier i retning av å "erobre land" og å svekke EU og NATO samarbeidet.

    Angående samarbeidet Stalin prøvde å inngå med briter og franskmenn, så kan man faktisk diskutere hvor vidt de to statene faktisk i større grad fryktet at sovjeterne skulle ta seg til rette -eksempelvis planla man å komme finnene til unnsetning militært uten at det ble noe ut av. De ideologiske motsetningene har vært store siden den russiske revolusjonen. Uansett forregnet nok briter og franskmenn seg på tyskland etter at nazistene kom til makten, men det var altså Storbritannia og Frankrike som gikk til krig mot Tyskland grunnet sine garantier og prinsipper de avla til Polen. Det gjorde ikke Sovjetunionen som under Stalin sørget for å sikre seg muligheten til å okkupere stater som ganske umiddelbart ble innlemmet i Sovjet-imperiet. Til og med Stalin anså at han kunne samarbeide med nazister og fascister hvis han kunne oppnå sine mål.

    Finnene har alltid vært kløktige og smarte, og de skjønte også at dersom Finland skulle overleve som stat, og unngå at russisk kommunistisk kultur skulle dominere over finsk måtte de gjøre motstand. Det er rimelig å anta at ettersom Sovjet satte inn så store ressurser som de gjorde, ville de neppe ha stanset i de områdene de i utgangspunktet gjorde krav på. Man skal også huske på at Finland befant seg under russisk kontroll etter at Sverige måtte avstå landet til Russland under Napoleons-krigene, noe som helt sikkert ga et grunnlag for ledelsen i Moskva å anse Finland som "russisk interessesfære".

    Det er riktig at mange av de tyske soldatene omkom som følge av landstriden i øst. Men en krig er så mye mer enn kampene som føres på bakken. Den moderne tids kriger føres på og under vann, i lufta og den føres med motoriserte og mekaniske instrumenter. Man kan trygt si at krig ble ført "overalt" det var mulig. 2. Verdenskrig er den største industrielle krigen som noen gang har vært utkjempet. Og den dødeligste, og man estimerer at antallet omkomne som følge av den ligger mellom 55 og 80 millioner.

    Man kan også si at Polen hadde noen av de verste tapene siden over 17% av befolkningen rundt regnet omkom som følge av krigen, dernest kom Sovjet med over 14% og tyskland med nesten 11%. Tallene er litt avhengig hvor du leser men ja, rundt 26 600 "sovjetere" omkom som følge av krigen, deriblant de ferske Sovjetrepublikkene Estland, Latvia og Litauen som jo ikke akkurat meldte seg frivillig inn i unionen for å si det mildt.

    Amerikanerne sponset briter med store lån. Lån som først ble helt innfridd i desember 2006 da det siste avdraget på 83 millioner USD ble betalt..! Både Storbritannia og Sovjet ble forsynt med enorme mengder materiell og våpen. 14% av flyene i det sovjetiske flyvåpen var amerikanskprodusert, i alt mottok Sovjet nesten 18 800 fly. I tillegg kom lastebiler og transportkjøretøy. Amerikanskproduserte transportkjøretøy utgjorde over 30% av lastebilene Sovjet disponerte i 1945, i form av Studebaker US6 (også kjent som GMC 2,5 tonner, eller "Gems" i Forsvaret) og Dodge WC (Dodge 3/4, eller kjent som "Kvarting" i Forsvaret) og lette kjøretøy (Jeep, andre) -totalt snakker vi om 375 880 lastebiler, 51 000 jeep'er (eller liknende). I tillegg kom over 7000 stridsvogenr av ymse slag, over 8200 kanoner av ulike typer, 131 600 mitraljøser og automatvåpen, over 8000 traktorer, mer enn 35 000 motorsykler, 345 800 tonn eksplosiver, 197 torpedobåter, 105 ubåtjagere, 7780 skipsmaskiner og 90 fraktskip.

    Det kan i denne sammenhengen nevnes, at Sovjet kun produserte 92 lokomotiver under krigen. De mottok 1981 lokomotiver og 11 155 togvogner fra USA..! I tillegg kommer nesten 4,5 millioner tonn mat, bygningsmaterialer til en estimert verdi den gang til ca. 11 millioner dollar, nesten 14,5 millioner feltstøvler/sko, drivstoff, bomull, lær, metallvarer, kjemikalier osv. osv. osv. Totalt utgjorde den sovjetiske andelen ca 24% av den amerikanske hjelpen gitt gjennom "Lend-lease" programmet.

    President Roosevelt ønsket å gå inn ikrigen på et tidlig tidspunkt og argumenterte med at ufreden i Europa også truet den amerikanske sikkerheten, men demokratiet i USA hindret USA i å delta før japanerne gikk til angrep. USA hadde på det tidspunktet en relativt liten hær, men stor marine, og i november 1942 startet det landmilitære engasjementet da de gikk i land å begynte striden med Italia, Vichy-regiemt i Nord-Afrika og Tyskland. Året etter gikk de inn i Italia sammen med britene og det er godt kjent at terrenget der var vanskelig å forsere, og at man dermed måtte åpne opp et nytt frontavsnitt som ikke hindret mekanisert krigføring i samme grad. Man drev også en storstilt luftmilitær krig med strategisk bombing av Tyskland (og andre industrielle objekter tyskerne disponerte). USA kjempet også mot japanerne, en strid som avhang meget av de maritime og luftmilitære ressurser USA disponerte og forsterket gjennom sin enorme industri.

    Uansett hva man måtte mene, Sovjet vant ikke krigen i Europa alene.

    Angående hva du mener om "landovertakelsene" Russland nå foretar seg i Øst-Europa: I rest my case..! Ditt standpunkt er greit nok, jeg synes det blir mer interessant om du skulle finne på å skifte standpunkt hvis det skulle oppstå "uenigheter" om territorier andre steder i Europa. Tyskland har ikke gjort krav på Kaliningrad, eksempelvis. Jeg er ikke så sikker på at amerikanerne og britene hadde anneksjon av Irak som formål, men det er forsåvidt ikke annet enn stråmanns-argumentasjon sett i forhold til hva som truer den europeiske stabiliteten.
     
    Sist redigert:
    B

    Briern

    Gjest
    Alle onkels barn på denne tråden skylder på Putin for all elendigheten i Ukraina, men hva var det som var kimen til Maidan opprøret? Var ikke saken så enkel at Russland kom med et bedre tilbud enn det EU kunne tilby. Samme oppskrift som tidligere, snikskyttere på banen i rett tid osv.

    Disse onkels barn sier at Putin støtter separatistene, men er det mere legitimt at særlig USA støtter Porosjenko med våpen og militær opplæring for at Porosjenko skal drepe egne landsmenn. Hadde det ikke vært for Merkel hadde USA allerede vært i full krig for gudene vet hvilken gang på fremmed jord, og like uskyldig som alltid, de kriger jo alltid mot en eller annen satan, disse fredsenglene fra ville vesten.

    Det er utrolig at USA deler ut tapperhetsmedaljer til Ukrainske soldater som har drept sine egne i Øst. Er det normalt? Og hvordan er det mulig?
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.123
    Antall liker
    6.476
    Alle onkels barn på denne tråden skylder på Putin for all elendigheten i Ukraina, men hva var det som var kimen til Maidan opprøret? Var ikke saken så enkel at Russland kom med et bedre tilbud enn det EU kunne tilby. Samme oppskrift som tidligere, snikskyttere på banen i rett tid osv.

    Disse onkels barn sier at Putin støtter separatistene, men er det mere legitimt at særlig USA støtter Porosjenko med våpen og militær opplæring for at Porosjenko skal drepe egne landsmenn. Hadde det ikke vært for Merkel hadde USA allerede vært i full krig for gudene vet hvilken gang på fremmed jord, og like uskyldig som alltid, de kriger jo alltid mot en eller annen satan, disse fredsenglene fra ville vesten.

    Det er utrolig at USA deler ut tapperhetsmedaljer til Ukrainske soldater som har drept sine egne i Øst. Er det normalt? Og hvordan er det mulig?
    Russland kom helt sikkert med det beste tilbudet til den daværende ukrainske ledelsen. Korrupsjon kalles det. Folket hadde fått nok av slikt.

    Vi ville også gitt tapperhetsmedalje til de som måtte kjempe mot folk som vil overføre deler/hele landet til en fremmed makt.
     
    B

    Briern

    Gjest
    Skal man følge ditt resonnement så er det legitimt å støtte Hamaz i sin kamp mot israelittene. Der er vi enige. Men, jeg hadde allikevel syntes det var rart dersom Ine Eriksen dro nedover og delte ut tapperhetsmedaljen til Hamaz. Men, separatistene i øst føler seg knyttet til Russland og ønsker ikke at tyrannen, despoten, Porosjenko skal overta de rike oljefeltene i øst. Det er liksom jeg ser siklet til Bidens sønn, det er vel ikke bare gass han er engasjert i. Pappa har vel lovet mer. Når det gjelder din påstand om korrupsjon må jeg innrømme at det er det største skivebommet hittil i din skribentkarriere.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.123
    Antall liker
    6.476
    Når det gjelder din påstand om korrupsjon må jeg innrømme at det er det største skivebommet hittil i din skribentkarriere.
    Takk, i så fall har jeg truffet blink med alt jeg har skrevet.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.123
    Antall liker
    6.476
    Det er for øvrig like sannsynlig at Ine gir medaljen til Hamas som at hun gir den til Putin. Begge vil legge under seg naboland.
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    24.007
    Antall liker
    8.313
    Torget vurderinger
    1
    Men, separatistene i øst føler seg knyttet til Russland og ønsker ikke at tyrannen, despoten, Porosjenko skal overta de rike oljefeltene i øst.

    Så det du sier er at Russland forsøker å ta kontroll over de rike oljefeltene i øst..? Det russerne i Ukraina ønsker er altså å bryte ut av Ukraina, slutte seg til Russland -og hvem skal da overta oljefelten til Ukraina? Det er altså for å unngå at Porosjenko og hans oligarker skal ha kontroll over dem, og sørge for at russiske myndigheter og oligarker får kontroll over dem. Det høres ut som akkurat det russerne i Øst-Ukraina vil.

    Det gir jo faktisk mening! Det er en kamp om å kontrollere ressurser, og da må man erobre, kontrollere og annektere andre lands landområder. Glimrende resonnement, Briern.
     
    Sist redigert:

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.123
    Antall liker
    6.476
    Men, separatistene i øst føler seg knyttet til Russland og ønsker ikke at tyrannen, despoten, Porosjenko skal overta de rike oljefeltene i øst.

    Så det du sier er at Russland forsøker å ta kontroll over de rike oljefeltene i øst..? Det de ønsker er altså å bryte ut av Ukraina, slutte seg til Russland -og hvem skal da overta oljefelten til Ukraina? Det er altså for å unngå at Porosjenko og hans oligarker skal ha kontroll over dem, og sørge for at russiske myndigheter og oligarker får kontroll over dem. Det høres ut som akkurat det russerne i Øst-Ukraina vil.

    Det gir jo faktisk mening! Det er en kamp om å kontrollere ressurser, og da må man erobre, kontrollere og annektere andre lands landområder. Glimrende resonnement, Briern.
    Litt overraskende at Briern også se dette, ja.
     
    B

    Briern

    Gjest
    Russland har aldri forsøkt å overta kontrollen, men det er en annen sak å overlate Ukrainas ressurser til en regjering som er kommet til makta ved et statskupp, og som fra dag 1 har begått krigsforbrytelser i Øst-Ukraina. Russland er ikke som amerikanerne, de klarer deg med den oljen og gassen de har. Det spørs forresten når mordergjengen i Kiev skal begynne å betale for gassen de mottar fra Russland. Såvidt jeg skjønner er det snakk om fete beløp. 90 prosent av folket i Øst Ukraina er imot Porosjenko. For å unngå misforståelser, og for å unngå å bli oppfattet som støttemedlem i rævsleikerklubben til USA, som du; Bjornh, tilhører, så må jeg skuffe deg nok en gang, dine konklusjoner står til stryk, Russland tenker ikke som dine venner i USA, de er interessert i at Ukraina skal være en selvstendig stat fordi det tjener russernes interresser. Hadde de tenkt som dine venner så hadde Ukraina for lengst sett ut som Libya og Irak. Velbekomme.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.123
    Antall liker
    6.476
    Russland har aldri forsøkt å overta kontrollen, men det er en annen sak å overlate Ukrainas ressurser til en regjering som er kommet til makta ved et statskupp, og som fra dag 1 har begått krigsforbrytelser i Øst-Ukraina. Russland er ikke som amerikanerne, de klarer deg med den oljen og gassen de har. Det spørs forresten når mordergjengen i Kiev skal begynne å betale for gassen de mottar fra Russland. Såvidt jeg skjønner er det snakk om fete beløp. 90 prosent av folket i Øst Ukraina er imot Porosjenko. For å unngå misforståelser, og for å unngå å bli oppfattet som støttemedlem i rævsleikerklubben til USA, som du; Bjornh, tilhører, så må jeg skuffe deg nok en gang, dine konklusjoner står til stryk, Russland tenker ikke som dine venner i USA, de er interessert i at Ukraina skal være en selvstendig stat fordi det tjener russernes interresser. Hadde de tenkt som dine venner så hadde Ukraina for lengst sett ut som Libya og Irak. Velbekomme.
    Du kan ta det helt med ro Briern. Du blir ikke oppfattet som støttemedlem i rævsleikerklubben til USA, men til et helt annet land.

    Et land blir fritt ved at store deler av landet blir annektert av nabolandet? Du er ikke snau...
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    24.007
    Antall liker
    8.313
    Torget vurderinger
    1
    Russland har aldri forsøkt å overta kontrollen, men det er en annen sak å overlate Ukrainas ressurser til en regjering som er kommet til makta ved et statskupp, og som fra dag 1 har begått krigsforbrytelser i Øst-Ukraina. Russland er ikke som amerikanerne, de klarer deg med den oljen og gassen de har. Det spørs forresten når mordergjengen i Kiev skal begynne å betale for gassen de mottar fra Russland. Såvidt jeg skjønner er det snakk om fete beløp. 90 prosent av folket i Øst Ukraina er imot Porosjenko. For å unngå misforståelser, og for å unngå å bli oppfattet som støttemedlem i rævsleikerklubben til USA, som du; Bjornh, tilhører, så må jeg skuffe deg nok en gang, dine konklusjoner står til stryk, Russland tenker ikke som dine venner i USA, de er interessert i at Ukraina skal være en selvstendig stat fordi det tjener russernes interresser. Hadde de tenkt som dine venner så hadde Ukraina for lengst sett ut som Libya og Irak. Velbekomme.
    Fantastisk bra! Russland, fredsnasjonen som "bare passer på tingene dine" slik at de andre oligarkene og utspekulerte regimene i verden ikke klarer å få tilgang og kontroll. Slik at dagens russiske regime kan kontrollere ressursene og overlate det til egne oligarker.

    Det gjør det jo selvsagt vanskelig for ukrainerne å betale for det de allerede skylder russerne. Og det gjør ingenting, for russerne skal jo bare "passe på de rike oljefeltene i østlige Ukraina". Til slutt er det jo ønskelig at styringen og territoriet Ukraina inngår i den russiske føderasjonen. Det ordner seg nok, bare ikke det gjennomskues og forhindres.

    Det er uansett veldig bra at du påpekte at det er en kamp om å kontrollere ressurser, og da må man erobre, kontrollere og annektere andre lands landområder. Jeg må igjen påpeke at det var et glimrende resonnement, Briern. Som faktisk gir mening. Det handler ikke bare om geografiske områder i seg selv, men hvilke ressurser som befinner seg der og at det er en nøkkelfaktor det å kunne kontrollere dem.

    Fred i vår tid, gjennom annektering..!
     
    Sist redigert:
    B

    Briern

    Gjest
    Aldri mer-tenkningen har resultert i opprettingen av straffedomstoler i Haag, mot krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. De fleste land i verden har sluttet seg til formålet med domstolene, utenom stormaktene USA, Russland og Kina. Det betyr at det er de mindre fiskene, ikke de store, som forfølges. Her er et tankeeksperiment. Om det hadde vært Vietnam som vedvarende bombet amerikanske byer og landsbygd i mer enn ti år, spredte gift fra fly over skoger og marker og forårsaket tre millioner drepte. Ville ikke da USA og en hel verden søke å få dømt Vietnam for forbrytelser mot menneskeheten?

    Dette er en del av et utmerket innlegg som Randi Balsvik hadde i dagens "Nordlys" om Vietnam krigen.

    Bjornh, du og dine amerikanske rævsleikere her på tråden, burde kanskje begynt å tenke slik; hva om det skjedde meg selv.Først da kan man kanskje få en fruktbar debatt her på tråden. Hittil har den jo vært fullstendig dominert av onkel sams disipler. Ingen motforestillinger, bare halleluja, der man faktisk har klart det kunstykket å forsvare et statskupp med etterfølgende borgerkrig. Utrolig, men sant. Dere fortjener ikke en god helg, men allikevel, god helg!
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    24.007
    Antall liker
    8.313
    Torget vurderinger
    1
    Vi er fortsatt i Ukraina. Har du noe faktiske argumenter å komme med i forhold situasjonen der..? Forhold som angår sikkerheten i Europa?
     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.709
    Antall liker
    28.390
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Russland har aldri forsøkt å overta kontrollen, men det er en annen sak å overlate Ukrainas ressurser til en regjering som er kommet til makta ved et statskupp, og som fra dag 1 har begått krigsforbrytelser i Øst-Ukraina. Russland er ikke som amerikanerne, de klarer deg med den oljen og gassen de har. Det spørs forresten når mordergjengen i Kiev skal begynne å betale for gassen de mottar fra Russland. Såvidt jeg skjønner er det snakk om fete beløp. 90 prosent av folket i Øst Ukraina er imot Porosjenko. For å unngå misforståelser, og for å unngå å bli oppfattet som støttemedlem i rævsleikerklubben til USA, som du; Bjornh, tilhører, så må jeg skuffe deg nok en gang, dine konklusjoner står til stryk, Russland tenker ikke som dine venner i USA, de er interessert i at Ukraina skal være en selvstendig stat fordi det tjener russernes interresser. Hadde de tenkt som dine venner så hadde Ukraina for lengst sett ut som Libya og Irak. Velbekomme.
    Brønnpisser. Femtekolonnist.

    mvh
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.635
    Antall liker
    7.291
    Russland har aldri forsøkt å overta kontrollen, men det er en annen sak å overlate Ukrainas ressurser til en regjering som er kommet til makta ved et statskupp, og som fra dag 1 har begått krigsforbrytelser i Øst-Ukraina. Russland er ikke som amerikanerne, de klarer deg med den oljen og gassen de har. Det spørs forresten når mordergjengen i Kiev skal begynne å betale for gassen de mottar fra Russland. Såvidt jeg skjønner er det snakk om fete beløp. 90 prosent av folket i Øst Ukraina er imot Porosjenko. For å unngå misforståelser, og for å unngå å bli oppfattet som støttemedlem i rævsleikerklubben til USA, som du; Bjornh, tilhører, så må jeg skuffe deg nok en gang, dine konklusjoner står til stryk, Russland tenker ikke som dine venner i USA, de er interessert i at Ukraina skal være en selvstendig stat fordi det tjener russernes interresser. Hadde de tenkt som dine venner så hadde Ukraina for lengst sett ut som Libya og Irak. Velbekomme.
    Du kan ta det helt med ro Briern. Du blir ikke oppfattet som støttemedlem i rævsleikerklubben til USA, men til et helt annet land.

    Et land blir fritt ved at store deler av landet blir annektert av nabolandet? Du er ikke snau...
    Store deler av Øst Europa ble jo "frigjort" på samme vis for 70 år siden. Og Putin har gjort det kriminelt for russere å ymte frempå om annet.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.635
    Antall liker
    7.291
    Russland har aldri forsøkt å overta kontrollen, men det er en annen sak å overlate Ukrainas ressurser til en regjering som er kommet til makta ved et statskupp, og som fra dag 1 har begått krigsforbrytelser i Øst-Ukraina. Russland er ikke som amerikanerne, de klarer deg med den oljen og gassen de har. Det spørs forresten når mordergjengen i Kiev skal begynne å betale for gassen de mottar fra Russland. Såvidt jeg skjønner er det snakk om fete beløp. 90 prosent av folket i Øst Ukraina er imot Porosjenko. For å unngå misforståelser, og for å unngå å bli oppfattet som støttemedlem i rævsleikerklubben til USA, som du; Bjornh, tilhører, så må jeg skuffe deg nok en gang, dine konklusjoner står til stryk, Russland tenker ikke som dine venner i USA, de er interessert i at Ukraina skal være en selvstendig stat fordi det tjener russernes interresser. Hadde de tenkt som dine venner så hadde Ukraina for lengst sett ut som Libya og Irak. Velbekomme.
    Brønnpisser. Femtekolonnist.

    mvh
    såså, briern flagger nok også med rødt, hvitt og blått.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.635
    Antall liker
    7.291
    Russland tenker ikke som dine venner i USA, de er interessert i at Ukraina skal være en selvstendig stat fordi det tjener russernes interresser. Hadde de tenkt som dine venner så hadde Ukraina for lengst sett ut som Libya og Irak. Velbekomme.
    For ikke å snakke om Syria. Der ble det jo som kjent orden på sysakene først etter at Putin gjorde det klart at han ikke ville være med på noen resolusjon i Sikkerhetsrådet som kunne ha satt Assad og russisk våpeneksport i fare.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Hvorfor nektet Putin og Russland å være med på resolusjonen? Jo, fordi NATO 2 år tidligere misbrukte en slik resolusjon til å destabilisere Libya.

    Ellers må jeg si at Briern leder 4-0 på sitt siste innlegg.
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    24.007
    Antall liker
    8.313
    Torget vurderinger
    1
    Å ha russerne med på laget kan innebære trenering av oppdraget.

    Larson, høres ut som du er dommer i en fotballkamp, og prøver å sørge for at favorittlaget klarer å vinne tross sine vansker med å henge med i spillet.
     

    RojohII

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2011
    Innlegg
    4.423
    Antall liker
    1.850
    Sted
    Karmøy - Rogaland
    Russland tenker ikke som dine venner i USA, de er interessert i at Ukraina skal være en selvstendig stat fordi det tjener russernes interresser. Hadde de tenkt som dine venner så hadde Ukraina for lengst sett ut som Libya og Irak. Velbekomme.
    For ikke å snakke om Syria. Der ble det jo som kjent orden på sysakene først etter at Putin gjorde det klart at han ikke ville være med på noen resolusjon i Sikkerhetsrådet som kunne ha satt Assad og russisk våpeneksport i fare.
    Dette var vel til en viss grad forutsigbart? Diplomati og gode ønsker anno 2015, sier nå jeg...
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn