Side 2 av 2 FørsteFørste 12
Resultater 21 til 29 av 29
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Hifi Freak bambi's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,773
  Tagget i
  4 Innlegg
  Sitat Sitat fra superhkm Se Innlegg
  "Aliens", altså 2-ern, kan muligens ha vært nyskapende i det som over har blitt kalt for skrekk-action sjangeren, men jeg synes ikke den på noen måte er like slitesterk som den første, som fortsatt står som en påle. I tillegg til alt annet skal Scott ha honnør for å ha insistert på en kvinnelig helt.

  Jeg er også glad i David Finchers 3-er, den lener seg tungt på den første, men har egenart og en suveren avslutning. At Sigourny gadd å bli på 4-ern er en gåte. Den er ikke bra.
  Husker Aliens var vilt populær på priatkopiert VHS den gangen den kom, det var jo ganske heftig Cameron'sk action etter den tidens standard.

  Når Fincher's 3 kom var jeg gammel nok til å se den på kino og ble kanskje litt satt ut over det fullstendige stilskiftet fra Aliens, men i ettertid er jeg helt enig i at den definitivt er en av de sterkeste i serien sammen med den første, og en av de to jeg liker best nå. David Fincher <3.
  Truth can never be told so as to be understood, and not be believ’d.

 2. #22
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  58
  Tagget i
  0 Innlegg
  Tror jeg er en av ganske få som liker 4-eren også, kanskje ikke noen kjempefilm som helhet, men visuelt syns jeg den er veldig bra. De to første er fantastiske, 3-eren likte jeg ikke med en gang, men den vokste på meg. Veldig bra musikk i den også.

 3. #23
  Hifi-entusiast parafinoksen's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2017
  Innlegg
  334
  Tagget i
  0 Innlegg
  Den første er helt klart en klassiker og langt bedre enn etterfølgerne. Aliens er skrekkaction som en skrev over her. Typisk overdreven 80-talls-action med masse våpen eksplosjoner og halvvittige one-linere. Dessuten når du får se monstrene i detalj til stadighet forsvinner hele spenningen. Dette var jo genistreken i den første. Og den scenen der monsteret spretter ut av brystet på den ene astronauten, er jo bare genial. Leste at de øvrige skuespillerne ikke visste hva som skulle skje, og at de derfor skvatt noe hinsides når dette skjedde, noe som ble fanget på film selvsagt. Mener å huske nummer tre og fire var ganske OK, men det er veldig lenge siden jeg har sett dem.
  Glad i musikk og god lyd, og relativt avslappet forhold til utstyr.

 4. #24
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  2,702
  Tagget i
  0 Innlegg
  Nr. 3 er veldig bra synes jeg. Mange gode skuespillerprestasjoner også, bl.a. fra Charles Dance.
  Meridian - Accuphase - T+A - Bel Canto - Cary - Sony - Beyma - Sonus Faber - Logitech - Oppo - BASH - Monitor Audio - Calyx - KingRex - Teddy Pardo

 5. #25
  Hifi Freak ou812rh's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,699
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Det som er litt morsomt med de forskjellige regissørene, Ridley Scott, James Cameron, David Fincher og Jean-Pierre Jeunet er at du tydelig ser likhetstrekk fra andre filmer de har laget som f.eks stemning og uttrykk. Jeg så et intervju med Cameron ang. Ailiens og han skjønte at han ikke kunne lage en ”oppfølger" i samme spennig og uttrykk etter Scott. Det han mente var vel det vi kaller på norsk, hoppe etter Wirkola
  Densen DenDac 50, Densen B-330+
  Michell GyroDec, SME Series IV & 309, Lyra Kleos, Avid Pellere
  Bluesound Vault 2, Isotek EVO3 Sigmas, Piega Coax 511
  Audience, Nordost, Whistler, Oyaide
  Vibrapods, Furutech, crTech

 6. #26
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2013
  Innlegg
  178
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Auditor Se Innlegg
  Fluefiskeren: Hvis han kameraten din ikke rangerer Alien-antologien som klassisk, spør hva det er han IKKE liker ved dem. Og få ham så til å liste SINE kriterier for hva en klassiker er. Disse filmene er på linje med Blade Runner og Star Wars hva den statusen angår. Altså en udiskutabel klassiker.
  Det var på ett så enkelt grunnlag at han ikke hadde sett de, liker ikke scifi/skrekk og siden han knapt nok hadde hørt om filmene, kunne det ikke være en klassiker

  Har diskutert hva som faktisk er klassiker i ettertid og han har innsett at det er forskjell på personlig smak og internasjonal klassiker status. Men siden de var klassikere, så skulle han se de en etter en nå fremover
  Stor 7.2.4 hjemmekino i en 5mannsbolig

 7. #27
  Hifi Freak Auditor's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  9,013
  Tagget i
  11 Innlegg
  Torget
  2
  Fluefiskeren: Sannheten varierer utfra hvor du står. Forstår du ikke genren er et slikt spørsmåls svar allerede gitt. Som fatter min: Han klarer ikke for sitt bare liv å leve seg inn i noe annet enn dokumentarer. Eller naturprogrammer. Begrepet "Director´s Cut" er essensielt å forstå for en filmfreak. Filmen blir da publisert slik regissøren selv egentlig vil ha den. Og historiene deri blir lettere å følge, Jeg kjøper KONSEKVENT DC-utgavene av favorittene mine. Fordi Hollywoods regler om 90 min. lengde og max 120 siders manus ALDRI har appellert til meg.. Film skal være en opplevelse. Som musikk, skal den gi deg ettertanke, terapi, ro, spenning, moro pg fokus. Ellers er den bare en kuriositet.
  Noen av mine favoritter:

  -Das Boot, DC- på tysk.
  - Star Wars Complete Saga
  - The Hobbit/LOTR, Ext.Eds.
  - Back To The Future Trilogy
  -Ben Hur, 50s m/ C. Heston
  -Beverly Hills Cop box, Lethal Weapon box
  -Indiana Jones box
  -Olsenbanden, norsk og dansk
  -Komplett, forlenget Harry Potter
  -Rambo Coll.
  -Durty Harry Coll.
  -Rocketman
  -Black Rain, Fatal Attraction, Sleeping With The Enemy
  -Flashdance

  Pluss en HAUG andre..klassikere!
  Siste redigert av Auditor; 15.02.2020 kl. 12:35.
  Music has healing power. It has the ability to take people out of themselves for a few hours.. Elton John

 8. #28
  Hifi-entusiast Norwegianwoodpecker's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Innlegg
  214
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra oyvjorge Se Innlegg
  Liker ikke Sigourney Weaver, men den første filmen er en klassiker. Ting blir ofte mer spennende uten å se alt for mye av volden. Mye blod, gørr, tortur osv betyr ikke at ting blir så mye bedre. Dette visste de i gamle dager.
  JO-JO-MA <3 Sigourney Weaver undresses in a scene from the 1979 sci-fi film ‘Alien’. Current Alien’s director James Cameron said he felt that scene “stepped over the line”. HAHAHAHA

  DETTE ER JO GIRLPOWER PÅ SITT BESTE!!! Elsker den dama

  Navn:   Sigourney Weaver undresses in Alien.jpg
Visninger: 53
Størrelse: 29.7 Kb
  They're real and they're spectacular
  Hegel H300, Acoustic Signature Barzetti, Rega RB-808, Muffsy Phono Preamp PP-3 Rev A, Ortofon 2M Black, System Audio Explorer, Earthquake Supernova MK-V 12, Nordost Red Dawn, AppleTV 3, Philips Prestigo, Xindak Muse 1.0.

 9. #29
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  543
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Polka Se Innlegg
  Det er ikke riktig. Gjennom mange av sekvensene der crewet blir tatt av dage en etter en er det lite alien å se, rett nok. Men etter hvert ser man kjeften og hodet, og mot slutten ser man en god del av den, fram til den blir blåst ut i rommet. Mistenker at valget om å ikke vise for mye av den også har sin grunn i utfordringer med å få den troverdig med datidens svært begrensede muligheter. Den ser fryktelig fake ut i de scenene den er med i. Men filmen er en klassiker. Sigourney Weaver er glimrende.
  Joda, man ser noen glimt av de såklart. Og såvidt halen i noen sekvenser om jeg husker rett. Men de neste som kom er lagd på en helt annen måte, mye pga. teknologi som kom etter hvert.
  Stue1/stereo: Dali Epicon 6, NAD C388, King Cable Silver Code HT-kabel.
  Stue2/hjemmmekino: Epson LS-100, Quad Z4, Quad ZC, Nad C368, Yamaha CX-A5100, Forsterker endringer kommer, Sony UBP X800, 2x 12" Adam Audio sub, 4xCanton Vento 816 for atmos og bak, Kabling er PA

Side 2 av 2 FørsteFørste 12

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed