Resultater 1 til 20 av 20
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Oct 2002
    Innlegg
    1,865
    Tagget i
    0 Innlegg

    Hjemmenett med to aksesspunkt, og noen problemer

    Har dårlig dekning i hele huset, da den trådløse ruteren står i kjelleren i et hjørnet av huset. Ruteren er av typen Zyxel NBG 417N og er fra min lokale internettilbyder. For å bøte på dekningen i andre enden av huset, har jeg lagt opp kabel fra den nevnte til en Asus EA N66. Husker ikke hvilken modus Asusen er satt opp i, men har eget navn på denne. Når dette fungerer, så fungerer det bra, men:

    - Av og til, med ujevnt mellomrom, dør signalet fra Asusen i 30 sekunder til et par minutter flere ganger daglig. Hvorfor? Har ikke sett på den akkurat når den ikke avgir signal, da den er i kjelleren.

    - Nettbrett og de bærbare PC'ene skifter ikke mellom nettene automatisk etter hvilket som er sterkest, men skifter bare når signalet de er koblet til er helt borte.

    - Er det mulig å sette opp dette slik at nettbrett og bærbare bare ser ett nett, men bytter mellom "nettene" automatisk etter hvilket som er sterkest?

    Har lest litt om dette, men så duker det opp ord og forkortelser som jeg ikke forstår, men som jeg oppfatter som viktige, og så er jeg like langt. Kan godt kjøpe ny ruter og annen dingseboms (husk, har lagt opp kabel mellom dem). Ingen av mine dingser bruker AC-nettet, så N-utstyr holder nok noen år til. Har heller ikke stort behov for hyperhastighet mellom maskiner på hjemmenettet.
    Stereo: McIntosh MCD500 - McIntosh D100 - 2x Wyred 4 Sound ST-500 Mk II - Klipsch RP280F - 2x Klipsch SW115 - DIY Gull/Sølvkabler
    Hjemmekino: Marantz AV8801 - Rotel RMB-1575 - Klipsch CF-3 - Klipsch KV-4 - Klipsch KSP-S6 - Dayton 18" m/Hypex FA502

  2. #2
    Hifi Freak niels's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2002
    Sted
    Moraira, Spania.
    Innlegg
    2,753
    Tagget i
    0 Innlegg
    Den ASUS, den står i bromodus? Om den er det skal det fungere som et nett.
    Micro Seiki BL77 l MA707 l ST10 l AT33 PTG II l Rothwell MCL l Musical Fidelity V-LPS II
    Bryston B100 SST DA l Cambridge 751BD l Squeezebox 3 l Tandberg TCD-440A l Nakamichi LX5
    Martin Logan Aeon I l REL i stereo l Furutech TP-60E

  3. #3
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Oct 2002
    Innlegg
    1,865
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hm, som nevnt så husker jeg ikke helt, men jeg har ett navn på nettet fra Zyxel og et annet navn på nettet fra Asus. Mulig jeg kan sette den opp som bro, hvis den ikke er det, og bruke samme navn?
    Stereo: McIntosh MCD500 - McIntosh D100 - 2x Wyred 4 Sound ST-500 Mk II - Klipsch RP280F - 2x Klipsch SW115 - DIY Gull/Sølvkabler
    Hjemmekino: Marantz AV8801 - Rotel RMB-1575 - Klipsch CF-3 - Klipsch KV-4 - Klipsch KSP-S6 - Dayton 18" m/Hypex FA502

  4. #4
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Dec 2003
    Innlegg
    4,423
    Tagget i
    1 Innlegg
    Sitat Sitat fra niels Se Innlegg
    Den ASUS, den står i bromodus? Om den er det skal det fungere som et nett.
    Feil. Den skal stå i AP-modus, og det er nok det den står i allerede. Poenget er at det ikke her problemet ligger.

  5. #5
    Overivrig entusiast joha's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2003
    Innlegg
    580
    Tagget i
    0 Innlegg
    Se til at de står på ulike kanaler. Eks hvis hovedrouter står på kanal 6, setter du den andre til kanal 1 eller 11. Lengst mulig unna hverandre altså.
    Hvorfor ser du ikke etter hvilken mode den står i, har du glemt passord? Du bør også sette fast IP hvis ikke allerede gjort.
    Siste redigert av joha; 23.04.2015 kl. 02:41.

  6. #6
    Hifi Freak niels's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2002
    Sted
    Moraira, Spania.
    Innlegg
    2,753
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra NMA Se Innlegg
    Sitat Sitat fra niels Se Innlegg
    Den ASUS, den står i bromodus? Om den er det skal det fungere som et nett.
    Feil. Den skal stå i AP-modus, og det er nok det den står i allerede. Poenget er at det ikke her problemet ligger.
    Takk for rettelsen, jeg tror ikke jeg har AP modus på mine epler

    Har faktisk litt samme problem herhjemme. Siden jeg fikk ny router/modem, Zyxel fra Telenor er der krøll på tingene. Ipad, MBP, trådløs printer, Squeezebox, alt fungerer normalt, men min iMac mister internettet og noen ganger får jeg opp en beskjed at der er en annen maskin på nettverket med samme ip, men det kan ikke stemme. Jeg fornyr dhcp leien likevel.
    Det trådløse i Telenor dingsen er slått av, trådløst går gjennom en TimeCapsule der er koblet til med kabel, Capsulen står i bromodus, er det der feilen er da?
    Har valg DHCP og NAT, DHCP eller AV (bromodus) i Capsulen.
    Siste redigert av niels; 23.04.2015 kl. 00:05.
    Micro Seiki BL77 l MA707 l ST10 l AT33 PTG II l Rothwell MCL l Musical Fidelity V-LPS II
    Bryston B100 SST DA l Cambridge 751BD l Squeezebox 3 l Tandberg TCD-440A l Nakamichi LX5
    Martin Logan Aeon I l REL i stereo l Furutech TP-60E

  7. #7
    Overivrig entusiast joha's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2003
    Innlegg
    580
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra niels Se Innlegg
    Sitat Sitat fra NMA Se Innlegg
    Sitat Sitat fra niels Se Innlegg
    Den ASUS, den står i bromodus? Om den er det skal det fungere som et nett.
    Feil. Den skal stå i AP-modus, og det er nok det den står i allerede. Poenget er at det ikke her problemet ligger.
    Takk for rettelsen, jeg tror ikke jeg har AP modus på mine epler

    Har faktisk litt samme problem herhjemme. Siden jeg fikk ny router/modem, Zyxel fra Telenor er der krøll på tingene. Ipad, MBP, trådløs printer, Squeezebox, alt fungerer normalt, men min iMac mister internettet og noen ganger får jeg opp en beskjed at der er en annen maskin på nettverket med samme ip, men det kan ikke stemme. Jeg fornyr dhcp leien likevel.
    Det trådløse i Telenor dingsen er slått av, trådløst går gjennom en TimeCapsule der er koblet til med kabel, Capsulen står i bromodus, er det der feilen er da?
    Har valg DHCP og NAT, DHCP eller AV (bromodus) i Capsulen.
    Står DHCP på i TimeCapsulen i tillegg til Zyxelen? I så fall vil du risikere å få IP-konflikt da to enheter "krangler" om å gi ut IP-adresse.
    Har du enheter som ikke har fast IP koblet til Zyxel med kabel? Da bør du ha DHCP her (og da skru det av i TimeC). Dette bør løse problemet.

    I tillegg ville jeg ha valgt å ha fast IP på printer og squeeze. (og evt andre ting som er stasjonær) Sett av IP-adressene til dette først i DHCP-scopet.
    eks.: Hvis routeren din har 192.168.1.1, så setter du DHCP-scopet til f.eks 192.168.1.10 - 192.168.1.250.
    Så setter du de som skal ha fast IP fra 192.168.1.2 til 192.168.1.9

    edit: Med eksempelet ovenfor, så bør TimeCapen ha fast IP lik 192.168.1.2

  8. #8
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Dec 2003
    Innlegg
    4,423
    Tagget i
    1 Innlegg
    Det er litt ulike betydninger (men egentlig bare flere sider av samme sak) av "bridge" iht konteksten.
    Du har satt din Airport Extreme i bridge mode, og i denne konteksten er dette det samme som AP-modus.
    EA-N66 er ikke en ruter og har derved bare AP-modus. (Dvs den alltid er i bridge-mode) Dog, "Bridge-modusen" EA-N66 er i betydning Media-bridge-funksjonaliteten, dvs en kablet-til-trådløs-bridge, også kalt "wireless ethernet".

  9. #9
    Hifi Freak niels's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2002
    Sted
    Moraira, Spania.
    Innlegg
    2,753
    Tagget i
    0 Innlegg
    Joha, Nei, Timecapsulen står i "AV (bromodus)".
    Eneste der er koblet til Zyxel med kabel er Time Capsule.
    Time Capsule deler ikke ut ip adresser. Jeg kan se hvilke enheter der er koblet til den trådløst, de er lagt inn med MAC adresser.
    I Zyxel modemet kan jeg også se alle enheter, her kan jeg se ip adressene de har, og der er ikke to like adresser der.
    Må sikkert legge iMac inn med fast ip, det er den der er krøll med.
    Micro Seiki BL77 l MA707 l ST10 l AT33 PTG II l Rothwell MCL l Musical Fidelity V-LPS II
    Bryston B100 SST DA l Cambridge 751BD l Squeezebox 3 l Tandberg TCD-440A l Nakamichi LX5
    Martin Logan Aeon I l REL i stereo l Furutech TP-60E

  10. #10
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Dec 2003
    Innlegg
    4,423
    Tagget i
    1 Innlegg
    Sitat Sitat fra joha Se Innlegg
    Se til at de står på ulike kanaler. Eks hvis hovedrouter står på kanal 6, setter du den andre til kanal 1 eller 11. Lengst mulig unna hverandre altså. (kanal 11/12 er nærmere kanal 1 enn kanal 6)
    Hvorfor ser du ikke etter hvilken mode den står i, har du glemt passord? Du bør også sette fast IP hvis ikke allerede gjort.
    Det stemmer ikke at kanal 11/12 er nærmere kanal 1 enn 6.
    Den står i riktig modus.
    En transparent bridge (som jeg mener ea-n66 er) vil ikke få noen IP.
    Ea-n66 har også 3x mimo-funksjonalitet og har muligheten til å bruke 60mhz båndbredde, dvs båndbredden til kanal 1-12 tilsammen. For ordens skyld kan det være greit å sette 2 forskjellige rutere til å bruke sette sin primærkanal på hver sin ende av skalaen for å gi best mulige betingelser for sekundærkanalene. Det vil da tilsi kanal 1 og 11/12/13, ikke kanal 6.

  11. #11
    Overivrig entusiast joha's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2003
    Innlegg
    580
    Tagget i
    0 Innlegg
    Det stemmer ikke at kanal 11/12 er nærmere kanal 1 enn 6.
    Den står i riktig modus.
    En transparent bridge (som jeg mener ea-n66 er) vil ikke få noen IP.
    Ea-n66 har også 3x mimo-funksjonalitet og har muligheten til å bruke 60mhz båndbredde, dvs båndbredden til kanal 1-12 tilsammen. For ordens skyld kan det være greit å sette 2 forskjellige rutere til å bruke sette sin primærkanal på hver sin ende av skalaen for å gi best mulige betingelser for sekundærkanalene. Det vil da tilsi kanal 1 og 11/12/13, ikke kanal 6.[/QUOTE]

    "Det stemmer ikke at kanal 11/12 er nærmere kanal 1 enn 6." Du har nok rett i dette, redigerer det bort for å unngå misforståelser.
    Også antok jeg i farten at Asusen var en router, det er den jo ikke. Men uansett, hva mener du (NMA) er problemet, eller skal vi si løsningen til TS?

  12. #12
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Dec 2003
    Innlegg
    4,423
    Tagget i
    1 Innlegg
    Det er vel enten et problem med Asus'en eller et problem med hovedruteren. Iogmed hovedruteren er en sliten Zyxel-sak, så ville jeg kanskje prøvd med en annen ruter først. (etter å ha forsikret meg om at Asus'en har siste firmware)

  13. #13
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Oct 2002
    Innlegg
    1,865
    Tagget i
    0 Innlegg
    Zyxel-saken har jeg ingen problemer med, men det kan være at den kødder til noe?

    Har koblet meg til Asus'en og den står i AP-modus. Oppdaterte og firmware i samme slengen, det var et par nyere versjoner. Så får jeg se utover dagen om den trenger en høneblund innimellom, slik som tidligere, eller om den bare virker og virker.
    Stereo: McIntosh MCD500 - McIntosh D100 - 2x Wyred 4 Sound ST-500 Mk II - Klipsch RP280F - 2x Klipsch SW115 - DIY Gull/Sølvkabler
    Hjemmekino: Marantz AV8801 - Rotel RMB-1575 - Klipsch CF-3 - Klipsch KV-4 - Klipsch KSP-S6 - Dayton 18" m/Hypex FA502

  14. #14
    Overivrig entusiast X3MKungen's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2013
    Sted
    Helsingborg Sverige
    Innlegg
    927
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1
    Säkerställ så det är endast en dingseboms som delar ut IP Adresser. i ditt fall Zyxel enheten.

    stäng av DHCP på alle andre. hvis det er på.
    IsoTek Evo3 SIGMAS - IsoTek Evo3 Optimum - Primare I32 - MM30 DAC -Primare PRE60 - 2st. Primare A60 - Elac FS 507 VX-JET
    4st. AudioQuest Wind XLR - 4st. AudioQuest Castle Rock speaker Cables. 5X AudioQuest Vodka RJ45

  15. #15
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Oct 2002
    Innlegg
    1,865
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra X3MKungen Se Innlegg
    Säkerställ så det är endast en dingseboms som delar ut IP Adresser. i ditt fall Zyxel enheten.

    stäng av DHCP på alle andre. hvis det er på.
    Da har jeg forsøkt å slå av DHCP i Asus'en og det gikk godt med bærbarPC'en som var koblet til, men nettbrettet fikk ikke komme seg på internett (koblet seg fint til Asus'en). DHCP er slått på igjen....

    Hovedruteren (Zyxel) tror jeg står fast på kanal 1 (har ikke brukernavn og passord til å komme meg inn på den), så jeg satte Asus'en til kanal 12 (stod i auto).
    Stereo: McIntosh MCD500 - McIntosh D100 - 2x Wyred 4 Sound ST-500 Mk II - Klipsch RP280F - 2x Klipsch SW115 - DIY Gull/Sølvkabler
    Hjemmekino: Marantz AV8801 - Rotel RMB-1575 - Klipsch CF-3 - Klipsch KV-4 - Klipsch KSP-S6 - Dayton 18" m/Hypex FA502

  16. #16
    Overivrig entusiast X3MKungen's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2013
    Sted
    Helsingborg Sverige
    Innlegg
    927
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1
    Sitat Sitat fra Wishmaster Se Innlegg
    Sitat Sitat fra X3MKungen Se Innlegg
    Säkerställ så det är endast en dingseboms som delar ut IP Adresser. i ditt fall Zyxel enheten.

    stäng av DHCP på alle andre. hvis det er på.
    Da har jeg forsøkt å slå av DHCP i Asus'en og det gikk godt med bærbarPC'en som var koblet til, men nettbrettet fikk ikke komme seg på internett (koblet seg fint til Asus'en). DHCP er slått på igjen....

    Hovedruteren (Zyxel) tror jeg står fast på kanal 1 (har ikke brukernavn og passord til å komme meg inn på den), så jeg satte Asus'en til kanal 12 (stod i auto).
    Det är en del av problemet.
    du har fler enheter som delar ut IPadresser. (DHCP)

    begynn på nytt med allt. ta det enhet for enhet.

    start med zyxel. la allt kopple seg upp till den.

    när allt virker bra der.

    kopple till asus i AP mode utan dhcp så det virkelig er AP till zyxel. a skal allt funke.
    IsoTek Evo3 SIGMAS - IsoTek Evo3 Optimum - Primare I32 - MM30 DAC -Primare PRE60 - 2st. Primare A60 - Elac FS 507 VX-JET
    4st. AudioQuest Wind XLR - 4st. AudioQuest Castle Rock speaker Cables. 5X AudioQuest Vodka RJ45

  17. #17
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Oct 2002
    Innlegg
    1,865
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra X3MKungen Se Innlegg
    Det är en del av problemet.
    du har fler enheter som delar ut IPadresser. (DHCP)

    begynn på nytt med allt. ta det enhet for enhet.

    start med zyxel. la allt kopple seg upp till den.

    när allt virker bra der.

    kopple till asus i AP mode utan dhcp så det virkelig er AP till zyxel. a skal allt funke.
    Da har jeg gjort som foreskrevet, og alt fungerer med DHCP avslått i Asus'en. Men jeg er fortsatt usikker på hva som er den store forskjellen. Jeg får opp både Zyxel nettet og Asus nettet, og kan bytte mellom dem. Egentlig helt som før...
    Stereo: McIntosh MCD500 - McIntosh D100 - 2x Wyred 4 Sound ST-500 Mk II - Klipsch RP280F - 2x Klipsch SW115 - DIY Gull/Sølvkabler
    Hjemmekino: Marantz AV8801 - Rotel RMB-1575 - Klipsch CF-3 - Klipsch KV-4 - Klipsch KSP-S6 - Dayton 18" m/Hypex FA502

  18. #18
    Hifi Freak Skipnes's Avatar
    Ble medlem
    Nov 2013
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    2,089
    Tagget i
    0 Innlegg
    Torget
    2
    Hvordan kabel har blitt lagt opp fra kjelleren til det andre stedet i huset ?
    Luxman Lx 380. Bryston 4bsst2/diskan/mellomtone.Bryston 28b/Basser Heed obelisk Dac. Atc Scm 40 . Grace 707. Technics sl 110. Grace ruby f9 . Wireworld Oasis 7 RCA . Wireworld Stratus 7 Power Conditioning Cord . Diy høyttaler kabler.

  19. #19
    Overivrig entusiast X3MKungen's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2013
    Sted
    Helsingborg Sverige
    Innlegg
    927
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1
    Sitat Sitat fra Wishmaster Se Innlegg
    Sitat Sitat fra X3MKungen Se Innlegg
    Det är en del av problemet.
    du har fler enheter som delar ut IPadresser. (DHCP)

    begynn på nytt med allt. ta det enhet for enhet.

    start med zyxel. la allt kopple seg upp till den.

    när allt virker bra der.

    kopple till asus i AP mode utan dhcp så det virkelig er AP till zyxel. a skal allt funke.
    Da har jeg gjort som foreskrevet, og alt fungerer med DHCP avslått i Asus'en. Men jeg er fortsatt usikker på hva som er den store forskjellen. Jeg får opp både Zyxel nettet og Asus nettet, og kan bytte mellom dem. Egentlig helt som før...
    döp SSID till det samme så merker du egentlig ikke vilken du er påkopplet. desverre bruker dette ibland ikke vere en god lösning med "Billige" wifi. saker.
    ett Cisco nettverk med proff saker og lisenser da snakker vi 10-15.000 for en AP med kontroller osv.

    Det osm är forskjellen nu er att Asus bare agerer AP till Zyxcel og enheterne som kobler seg till Aus får IP adresse fra Zyxel. og så blir det dätt dns og Gateway. (rettninga ut till internet. )
    IsoTek Evo3 SIGMAS - IsoTek Evo3 Optimum - Primare I32 - MM30 DAC -Primare PRE60 - 2st. Primare A60 - Elac FS 507 VX-JET
    4st. AudioQuest Wind XLR - 4st. AudioQuest Castle Rock speaker Cables. 5X AudioQuest Vodka RJ45

  20. #20
    Hifi Freak
    Ble medlem
    May 2002
    Sted
    Narvik
    Innlegg
    5,745
    Tagget i
    1 Innlegg
    Torget
    1
    Niels, jeg synes å ha registrert at du har Mac.

    Har du oppgradert til Yosemite, og oppstod problemene etter oppgraderingen?

    Enkelte macer sliter med Wifi etter oppgradering til Yosemite, og Apple sliter med å fikse dette...

    Johan-Kr

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed