Resultater 1 til 1 av 1
Abonnér på denne artikkelen
 1. Fantastiske Focal Kanta No. 1 og Kanta No. 3 kan nå oppleves hos Stereofil i Oslo!

  0 Kommentarer Av Multirom - 17.10.2018 12:12
  NYHET! Kom deg opp av godstolen, ned på Stereofil og la de nye Focal Kanta No. 3 gi deg en solid ryggmassasje!

  Er du derimot på jakt etter ny stativhøyttaler til stuen som virkelig kan imponere, bør du virkelig ikke gå glipp av de eminente Kanta No. 1!
  I tillegg kan filmentusiaster endelig vurdere Kantaserien med den nye Kanta Center som også er leveringsklar nå i høst.


  Navn:   kanta_Gamme.jpg
Visninger: 503
Størrelse: 38.5 Kb

  Helt siden launchen av Focals prisvinnende Kanta No. 2 har det ligget i kortene at det skulle flere høyttalere på plass i serien!

  Kanta No. 3 - en fartsbølle med designbriller!

  Akkurat som i Sopraserien legger Kanta No. 3 seg på samme lekre design som 2`eren, men i betraktelig større proporsjoner! Her snakker vi om en høyttaler som virkelig kommer til å ta med seg alt tempoet fra lillebror No. 2. Med doble 8-tommers basser og mye større innvendig volum vil de kunne spille råtøft og kjellerdypt! Dypbasspunktet ligger på 26hz. Dobbel bassport foran og bak minimerer ugunstig kompresjon i kabinett og portstøy. Dette gjør dem også mer plasseringsvennlig tett mot bakvegg. Vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss over å kunne invitere dere til et musikalsk dypdykk med disse nå i høst!

  Navn:   kanta_N3_Anthracite_ST_34_Couple.jpg
Visninger: 472
Størrelse: 83.5 Kb

  Kanta No. 1 - liten og lekker, med stor og fyldig lyd!

  Med et stort utvalg av proff- og hjemmehøyttalere har Focal utallige ganger bevist at de kan dette med å få mye lyd ut av små kabinetter. Kanta No. 1 vil ikke være noe unntak! Med et dypbasspunkt på 42hz vil den nå dypt nok for de fleste. Den vil være lite sulten på stor effekt vil disse være en fantastisk kombinasjon med mindre streamingforsterkere som for eksempel Naims Uniti Atom. Samtidig vil den logre ivring med enda større elektronikk og separate komponenter tilkoblet. No. 1 er utviklet med en ekstra stor bassport som sørger for minimal uønsket kompresjon i kabinettet. Designet skiller seg lett ut i mengden og vi synes det matchende stativet har blitt rålekkert, en sann fryd for både øyne og ører!

  Navn:   kanta_N1_Anthracite_ST_Couple_Pied.jpg
Visninger: 479
Størrelse: 55.1 Kb

  Kanta Center

  Med hurtigheten til de tre andre høyttalerne i serien måtte Focal legge opp til en center med samme tempo og presisjon. Kanta Center er som No. 1 utviklet med en ekstra stor bassport som sørger for minimal uønsket kompresjon i kabinettet. Et rålekkert dedikert stativ som matcher føttene på Kanta 1, 2 eller 3 topper det helhetlige designet i serien. Centeren kan leveres i alle fargekombinasjonene som de andre Kantaene.

  Som surroundhøyttalere som match til Kanta, anbefaler vi de vegghengte SR900 eller Focals 300-serie av innfellingshøyttalere. De sistnevnte vil også fungere godt til ATMOS. Subwoofer som matcher Kanta er Focals lukkete og frontmonterte SUB 1000 F med linfibermembran et eminent valg.

  Navn:   kanta_Center_HG_Face_Pied_PT.jpg
Visninger: 479
Størrelse: 51.2 Kb

  Banebrytende teknologi

  Infinite Acoustic Loading IAL3 - effektiv dekompresjon av diskant

  Både Kanta, No. 1, 2, 3 og Kanta Center har en ny effektiv dekompresjon av diskant som sørger for at akustisk motstand bak diskant minimeres. Dette kaller de IAL eller «Infinite Acoustic Loading» og er tredje og beste utgave av prinsippet der man simulerer et mye større volum bak diskanten. Dette høres! Ren og superkjapp diskantgjengivelse er resultatet. Focals inverterte berylliumstweeter er forøvrig den aller kjappeste dynamiske diskanten på markedet.

  HDP-kabinett - beveg membranene, ikke kabinettet!

  Bruken av high density polymer både i baffel og kainett gir høyere stivhet og rigiditet på mindre tykkelse gir mindre volum. - Kabinett og baffel i HDP, såkalt high density polymer, dette er 70% tettere, 15% stivere og har 25% bedre demping enn MDF. Dette gir mulighet for tynnere kabinettvegger og dermed et større innvendig volum i et mer kompakt design. Dette gir mye bedre bassrespons enn størrelsen skulle tilsi.

  FLAX - linfiberelementer spesielt utviklet for Kanta

  Kantaserien kommer med infibermembraner som er svært rigide og som også er helt unike for Kanta. De er spekket med teknologi fra Sopraserien som nøytral induktivitet i spolerørsvandringen (NIC) og stabiliseringsringer (TMD) som senker forvrengingen i mellomtonen betraktelig! Mer om NIC- og TMD-prinsippene under.

  NIC - Neutral Inductance Unit - linært magnetfelt for skyhøy presisjon

  Med NIC-teknologi får mellomtoneelementet de aller beste betingelser for å gjengi den viktige mellomtonen, kjapt, rent og presist. Magnetfeltet i en driver påvirkes konstant av tre faktorer, bevegelsen til spolen, passerende spenning og frekvensen som gjengis. Denne påvirkningen gjør at man får ujevn induktivitet med spoleekskursjonen og dermed mister man kontroll. Dette leder til uønsket forvrengning. Det er som om man tar et bilde der linsen er litt ute av fokus. Med avansert dataemulasjon har Focal greid å få kontroll på disse parameterne og har designet en helt ny driver med en sterkt oppgradert Faraday ring. Magnetfeltet er dermed ikke negativt påvirket av spolens posisjon, spenningen eller frekvensen, resultatet er grensesprengende kontroll, lav forvregning og høy definisjon.

  TMD - Tuned Mass Damper - kontrollerer den viktige mellomtonen

  I over 25 år har Focal jobbet med å beherske «break-up»-frekvensen i elementene, punktet der elementene deformeres og forvrenger. Med de svært gode egenskapene til FLAX-elementene har man kommet langt på vei til å kontrollere dette. Med nye analysemetoder utviklet først for den prisbelønnede Sopraserien ble nye forbedringer muliggjort ved å se på hvordan den dynamiske oppførselen til elementopphenget påvirket ytelsen negativt. Man kunne forsterket opphenget, men dette alene ville økt massen som ville vært negativt for hurtigheten og responsiviteten. Alternativet var å bokstavelig talt se til toppen av all ingeniørkunst, skyskrapere. Her har man lignende problemer når vind og jordskjelv påvirker byggene. Moderne skyskrapere stabiliseres med pendler. Focal tar dette inn i høyttalerverden med tubeformete ringer og får kontroll på den uønskede bevegelsen langs kanten på membranopphenget, effektivt med utsøkt lydmessig resultat.

  FT - Focus Time - timing er viktig!

  Den klassiske «Focalknekken» med FT-teknologi gir et tøft design, men er også laget for å gi korrekt fase mellom de ulike elementene - for første gang i denne meget fornuftige prisklassen!

  Priser veil. ut ink. mva:

  Kanta No. 1 - alle standard finisher par 55 000
  Kanta No. 2 - alle standard finisher par 85 000
  Kanta No. 3 - alle standard finisher par 110 000
  Kanta Center - alle standard finisher stk. 27 000
  Kanta No. 1 stativer per par 10 495
  Kanta Center stativ - Pris TBA


  Første levering for salg er estimert til å bli ila. av oktober.

  Se alle de tøffe finishene og se flere specs på Kantaserien her: www.focal.com

  Importør: www.multirom.no
  Butikk: www.stereofil.no
  Siste redigert av Multirom; 19.10.2018 kl. 15:32.

 2. Antall kommentarer 0

  Kommentarer

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed