Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne artikkelen
 1. Gjallarhorn Audio lanserer hornhøyttalere fra Sadurni Acoustics

  3 Kommentarer Av Gjallarhorn Audio - 11.08.2017 00:17
  Navn:   miracoli.jpg
Visninger: 1254
Størrelse: 63.1 Kb

  Vi har med dette gleden av å annonsere vårt første agentur innenfor kategorien hornhøyttalere, et designprinsipp vi i Gjallarhorn Audio naturlig nok har stor sans for.

  I Sadurni Acoustics har vi funnet en produsent som både opererer med fornuftige priser (dog fremdeles kostbart) og som forstår viktigheten av å benytte store nok horn til at det kan deles forholdsvis lavt (rundt 100-150 Hz) med en der til egnet subwoofer.

  Sadurni Acoustics kan i dag tilby to forskjellige modeller; Staccato og Miracoli. Sistnevnte ble for øvrig lansert under New York Audio Show (NYAS) i november 2016 (se bildet over).

  Navn:   staccato_red.jpeg
Visninger: 1131
Størrelse: 97.3 Kb
  (bildet over viser en tidligere utgave av Staccato)

  Toppmodellen, Staccato, er en 3 veis konstruksjon med en oppgitt sensitivitet på rekordhøye 110 dB/W/m og en frekvensrespons på 110 Hz - 35 kHz. 1 par aktive subwoofere inngår dog i designet, så i praksis er systemet 4 veis, og det går da ned til ca. 25 Hz. Staccato er nylig kommet i en Mk II utgave som kjennetegnes ved enda bedre delefiltre, diverse strukturelle forbedringer og nye aktive ABW (“Added Back Wave”) subwoofere (tidligere versjon var passiv). Disse oppgraderingene førte riktignok til en prisøkning fra USD 40k til USD 50k.

  Det største hornet til Staccato har en diameter på 92 cm og skal i følge produsenten spille ned til ca. 110 Hz. Det mellomste hornet tar over ved ca. 600 Hz og spiller opp til 10 kHz. Deretter overtar en hornsuperdiskant fra Fostex (toppmodellen T500A Mk II). Lydgjengivelsen til det største hornet er basert på hornlading av en 8” spesiallaget woofer fra Europa, mens det mellomste hornet benytter en kompresjonsdriver, en løsning også horndiskanten til Fostex er basert på.

  Bassen gjengis som nevnt av aktive sub'er. Sadurni har jobbet mye med å få til en bassløsning som lar seg integrere godt med det største hornet til Staccato, og resultatet ble sylindriske hornsub’er (“concentrical tapped horn”) med betegnelsen ABW (“Added Back Wave”) etter sin virkemåte. Det er ingen ringere enn subwooferspesialisten Rythmik Audio, mest kjent for sine servostyrte sub’er, som står for produksjonen av de aktive sub’ene til Sadurni. ABW sub’ene er altså servostyrte, noe som bidrar til en større kontroll av elementet, hvilket er ensbetydende med en jevnere respons og en bedre definert bass.

  Navn:   miracoli_helhvit.jpeg
Visninger: 1074
Størrelse: 78.7 Kb
  (bildet over viser ett par Miracoli i en helhvit finish)

  Miracoli er utstyrt med de samme driverne som toppmodellen Staccato, bortsett fra at det største hornet har en noe mindre diameter og er derfor begrenset nedover til ca. 140 Hz. I tillegg huser kabinettet til Miracoli en integrert subwoofer i form av ett par sidemonterte og motstående 8 tommer woofere med servostyring (produsert av Rythmik Audio). Så det er her tale om et ekte 4 veis design. Sensitiviteten er for øvrig på hele 106 dB/W/m og frekvensresponsen er oppgitt å være 25 Hz - 35 kHz.

  Delefrekvensene til Miracoli er de samme som for Staccato, dvs. 600 Hz og 10 kHz. Frekvensdelingen er for øvrig implementert ved bruk av første ordens filtre (m.a.o. meget fasevennlige filtre). I tillegg kommer den variable delefrekvensen til den integrerte sub'en.

  Merk spesielt at alle horna til Sadurni er av typen Tractrix og at de er konstruert i lagdelt MDF med en tykkelse på inntil 3 tommer! Dette bidrar til å redusere resonanser i hornet, hvilket igjen medfører langt mindre farging av lyden. Videre poengterer produsenten at horna er tidsrettet, dvs. at de har en nøye fastlagt plassering i forhold til hverandre som sørger for at de spiller i fase.

  Veiledende priser for Norge:

  Staccato Mk II: NOK 490 000,- (prisen inkluderer 1 par aktive ABW subwoofere)
  Miracoli: NOK 240 000,-

  Ett par Miracoli med svarte horn og et kabinett i svart ask er bestilt med tanke på demonstrasjon i vårt showroom. Demoparet vil bli levert sammen med vår neste TubeTrap import, hvilket også inneholder ett par Sound Lab Ultimate 545 PXF for demoformål. Forsendelsen forventes å ankomme om ca. 3 måneder (6 ukers produksjonstid og 6 ukers frakt).

  Omtale av Staccato (foregående versjon) i Dagogo:

  Del 1 (Setup)
  Del 2 (the Sound)

  "Having the Sadurni Acoustics Staccato speakers in my listening room has been such a transformative event, as they brought musical to a new level, one I did not think possible within the confines of a stereo system. From top to bottom, the Staccatos excel."
  Laurence A. Borden - Dagogo
  Sitater fra pressen:

  "This system provided splendid musical movement while silencing everyone within earshot with its naturalism, frequency extension, and purity: The Veracity/Linear Tube Audio/Sadurni combination easily takes this reporter's "best in show" award."
  Ken Micallef - stereophile.com
  "The sound was world class. The crossover really did its job; the sound had no disparity at all, even at the relatively close distance at which I was seated. While the size and aesthetic of this system isn’t for everyone, the sound is superb enough that anyone can enjoy it. The Staccato is a stunning sight which creates a stunning sound."
  James Larson - audioholics.com
  "The fiddle's tone was scrumptious. And the horns were like giant detail drills when it came to opening up the inner detail of instruments and vocals, especially subtleties like guitar and mandolin picking and strumming. Compared to what one hears on typical cone- type speakers, the detail and dynamics simply leaped out of those horns at you - the effect was almost bewildering at first, like something must be wrong. On the contrary, with those big horns, that something was oh-so-right."
  Wayne Myers - hometheatershack.com
  Siste redigert av Gjallarhorn Audio; 11.08.2017 kl. 13:22.

 2. Antall kommentarer 3

  Kommentarer

 3. #2
  Hifi Freak skorob's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Brumunddal
  Innlegg
  2,969
  Tagget i
  0 Innlegg
  Uberfett!!! Jeg må snart få ut finger'n og kommet meg på demorommet deres! .

 4. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Setesdal
  Innlegg
  2,378
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Rått utseende på disse

 5. #4
  Bransjeaktør Gjallarhorn Audio's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Trollkleiva, Heggedal
  Innlegg
  1,094
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Torget
  45
  Dette er heftige saker, ja.

  En modell som Miracoli med en rabattert pris ned mot NOK 200 000,- må kunne sies å gi mye hornhøyttaler for pengene.

  Miracoli, som er noe mindre enn Staccato, egner seg bra for mindre rom. Begge horna skal for øvrig fungere utmerket i nærfelt. Obs! Anbefales kun for de som ønsker å anlegge bakoversveis.

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed