Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne artikkelen
 1. Focal Sopra No. 2 Outstanding product i Hi-Fi News og årets EISA. Hør dem i Horten!

  1 Kommentarer Av Multirom - 23.09.2015 20:40

  Vi er stolte over å kunne holde Norgespremiere for publikummet på messen i Horten med Focals fantastiske nye Sopra No. 2!

  Hør den hos oss på Rom 216 Bryggen den 10. og 11. oktober!


  Høyttaleren har allerede rukket å vinne årets EISA for beste High-End høyttaler og fikk stående ovasjoner da Hi-Fi News testet dem i sin septemberutgave. Les hele testen her:
  Hi-Fi News United Kingdom - September 2015

  Navn:   sopra2eisa.jpg
Visninger: 29183
Størrelse: 113.9 Kb Navn:   outstanding.jpg
Visninger: 639
Størrelse: 38.3 Kb

  Focal Sopra - Sofistikert, stilfull og superengasjert.


  Sopra er Focals nye premium line, den legger seg mellom Electra og Utopia og inkorporerer et svært identitetsrikt og rålekkert design med den beste element- og kabinetteknologien Focal har å by på. Her er det mange nye innovative løsninger på plass for å få enda bedre lyd i en kompakt og svært plasseringsvennlig høyttaler. Tunge og solide kabinetter danner basen for en lynkjapp og sofistiskert musikkformidler. Her ligger fristelsen i både design og de lydmessige detaljene!

  Sopra leveres i stativmodellen Sopra no. 1 til 89.995,- (levering i Q1 2016) per par inkludert stativer og gulvmodellen Sopra no. 2 til 129.995,- per par. Modellene leveres i høyglans hvit, svart, oransje, rød og matt valnøtt.

  For oss få heldige som har opplevd Sopra i kontrollerte omgivelser så har vi aldri hørt så mye finesse og detaljer ispedd så mye rytme og fundament som Sopra gir. Vi gleder oss veldig til å vise disse frem for publikum!  IHL - Infinite Horn Loading - la diskanten få de beste betingelser


  Nytt med Sopra er at Focal har laget en egen diskantinnfatning med utlufting i bak. Dette gir de absolutt beste arbeidsbetingelser for den ultrapresise Berylliumsmembranen, den kan dermed bevege seg helt fritt og helt uten kompresjon. I et kompakt kabinett er dette absolutt nødvendig for å beholde presisjonen på nivå med større høyttalere. Selve innfatningen er i heløstøpt i polyurethane, et svært dødt materiale med optimal masse som kobler diskanten effektivt av fra bass og mellomtonekabinettene.


  NIC - Neutral Inductance Unit - linært magnetfelt for skyhøy presisjon


  Med NIC-teknologi får mellomtoneelementet de aller beste betingelser for å gjengi den viktige mellomtonen, kjapt, rent og presist. Magnetfeltet i en driver påvirkes konstant av tre faktorer, bevegelsen til spolen, passerende spenning og frekvensen som gjengis. Denne påvirkningen gjør at man får ujevn induktivitet med spoleekskursjonen og dermed mister man kontroll. Dette leder som alltid til uønsket forvrengning. Det er som om man tar et bilde der linsen er litt ute av fokus. Med avansert dataemulasjon har Focal greid å få kontroll på disse parameterne og har designet en helt ny driver med en sterkt oppgradert Faraday ring. Magnetfeltet er dermed ikke negativt påvirket av spolens posisjon, spenningen eller frekvensen, resultatet er grensesprengende kontroll, lav forvregning og høy definisjon.  TMD - Tuned Mass Damper - hold kontroll på den viktige mellomtonen


  I over 20 år har Focal jobbet med å beherske «break-up»-frekvensen i elementene, punktet der elementene deformeres og forvrenger. Med de fantastiske «W» sandwichmembranene har man kommet langt på vei til å kontrollere dette perfekt. Med nye analysemetoder har nye forbedringer blitt muliggjort ved å se på hvordan den dynamiske oppførselen til elementopphenget påvirker ytelsen negativt. Man kunne forsterket opphenget, men dette alene ville økt massen som ville vært negativt for farten og responsiviteten. Alternativet var å bokstavelig talt se til toppen av all ingeniørkunst, skyskrapere. Her har man lignende problemer når vind og jordskjelv påvirker byggene og man stabiliserer høyhuset med pendler. Med tubeformete ringer har man klart å kontrollere den uønskede bevegelsen på samme måte på mikronivå langs kanten på membranopphenget, effektivt med utsøkt resultat.

  Les mer her: Sopra - Focal og Sopra - Multirom

  Lyd og Bilde var på besøk under pressekonferansen Focal holdt i München i mai, her er en liten rapport: Lekkert fra Focal | Lyd & Bilde  Vennlig hilsen

  Multirom AS


 2. Antall kommentarer 1

  Kommentarer

 3. #2
  Overivrig entusiast Kondis's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2013
  Sted
  Hævabøgda
  Innlegg
  699
  Tagget i
  0 Innlegg
  Flott høytaler dette(Sopra 2)

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed