Resultater 1 til 1 av 1
Abonnér på denne artikkelen
 1. X3MHC lanserer lydisoleringsløsningen IsoDamp fra amerikanske ASC

  0 Kommentarer Av Gjallarhorn Audio - 18.04.2013 21:03
  ASC har holdt på med lydisolering i en årrekke og deres eksisterende løsning er derfor utprøvd og raffinert over mange år og gjennom erfaring fra en rekke installasjoner i lydstudioer, private lytterom og dedikerte hjemmekinorom over hele USA.

  Navn:   isoDamp.png
Visninger: 2108
Størrelse: 271.6 Kb

  Det engelske ordet for lydisolering er "soundproofing", og dette er i grunnen en mere dekkende betegnelse for hva IsoDamp-løsningen har å tilby. Det dreier seg ikke bare om lydisolering, men også om lydforbedring i den forstand at IsoDamp-løsningen demper alle strukturelle vibrasjoner i rommet. Disse befinner seg typisk i det subsoniske området, dvs. under 30 Hz, og lar seg vanskelig behandle ved bruk av akustiske produkter. IsoDamp-løsningen muliggjør derfor en merkbart høyere lydkvalitet enn rom bygget uten spesielle strukturelle tiltak.

  IsoDamp er en av de mere rimelige lydisoleringsløsningene på markedet og består av følgende delelementer:

  WallDamp – Dette er et selvklebende, vibrasjonsdempende spesial materiale (viskoelastisk polymer) som påføres det strukturelle rammeverket til et rom, dvs. på alt av bærebjelker/stendere og mellom lag av gipsplater.

  IsoWall – Denne løsningen går ut på å lydisolere innerveggene i et rom ved bruk av produktene WallDamp, "resilient channel", "perimeter gasket" og veggbærende filt.

  IsoCeiling – Denne metoden er i prinsippet lik IsoWall, bare tilpasset tak.

  IsoDeck – Denne løsningen er beregnet på gulv og benytter WallDamp sammen med en tekniskvevd høytetthetsfilt, det eneste isoleringsmaterialet som i følge ASC ikke overfører lyd.

  Øvrige lydisolerinsprodukter fra ASC er som følger:

  Lydtett dør – Denne løsningen benyttes i de tilfellene hvor man ønsker å gjøre en eksisterende dør lydtett.

  Lydtett kabelgjennomføring – Dette produktet settes inn i veggen der hvor kabelgjennomføringen skal finne sted og består av en ytterdør og en innerdør. Løsningen gir en fullstendig lydtett kabelgjennomføring.

  Vindusplugger – Disse lages av ASC etter nøyaktige mål og settes inn i vinduene ved behov, dvs. når man ønsker at vinduene skal være lydtette (m.a.o. når rommet er i bruk).

  ASC sin prisliste finner du her. Norske priser er gitt ved amerikansk MSRP*6*1,25.

  Våre kunder på Østlandet kan velge mellom å la X3MHC stå for hele prosjekteringen og gjennomføringen (vi har alliert oss med en snekker her på forumet), eller å gjøre alt selv i beste DIY-ånd (med eventuell bistand fra oss eller ASC i beregningen av nødvendige mengder materiale). Øvrige kunder må klare seg med fjernhjelp, i alle fall inntil vi har funnet frem til lokale samarbeidspartnere rundt om i landet.

  Vi skal selv snart gå i gang med å bygge et demorom fra grunnen av ved bruk av IsoDamp-løsningen. Dette vil gi full vibrasjonskontroll av frekvenser under 30 Hz. I tillegg vil TubeTraps og E-Traps benyttes i selve rommet for å håndtere stående bølger, redusere etterklangstider og absorbere/diffusere refleksjoner.

  Her er ytterligere informasjon om IsoDamp-løsningen:
  Byggediagrammer
  Byggekomponenter
  IsoDamp FAQ

  Navn:   isoDamp_utstyr.png
Visninger: 885
Størrelse: 219.7 Kb

  Alan/X3MHC
  Siste redigert av Gjallarhorn Audio; 18.04.2013 kl. 21:30.

 2. Antall kommentarer 0

  Kommentarer

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed