Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast ivarlo's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  496
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 7

  Ja så har Bergen Lydlaug atter en gang vært samlet, denne gangen ute i Fana hos Arvid Alme. Vi møtte opp rundt halv 8 og hadde en lang, hyggelig kveld med mye god musikk og hyggelig prat. Vår faste fotograf Andreas hadde dessverre meldt forfall denne kvelden, så alle bildene er tatt av undertegnede (ser i ettertid at jeg nok burde hatt en skikkelig blits ja).

  Arvids anlegg er ganske spesielt idet alle bestanddeler er lagd av Celius Technology på Fagernes. Cd-spiller med innebygd preamp, effektforsterker og høyttalere er alle lagd av samme konstruktør. I tillegg er alle kabler, både nett-, signal- og høyttaler-kabler, samt nettfilter også fra samme sted. Alle konstruksjonene er rimelig kompromissløse. Foruten en forrykende lydkvalitet har også komponentene en fremragende finish i oljet heltre.

  Anlegget spiller oppløst og åpent, med stort og dypt lydbilde. Klangmessig oppleves musikken anlegget leverer meget riktig. På tross av forbausende få watt oppleves det ikke som noen begrensning i krefter ved normale og rimelig høye lydtrykk. Det er ikke rør i anlegget, men likevel oppleves det som en slags rør-aktig "mykhet" i lyden.

  Så noen bilder:


  Oversiktsbilde av anlegget. Nærmest en Muse cd-spiller som var innom på besøk. Øverst i racket undertegnedes Vpi Scout som var utlånt i anledning lydlaugets besøk. Under denne Cd-spiller med innebygd pre. Nederst effektforsterkeren. Bortest kan skimtes Arvids Asr riaa-trinn.


  Vpi Scout med Ortofon Rohmann, spiller gjennom ASR Mini Basis Riaa. Dette er det eneste ubalansert leddet i anlegget. Ubalansert yter forsterkeren 1/4 av kreftene den har i balansert modus, så ved høye lydtrykk og mye bass-informasjon i vinylen var det noe forvrenging. Ved lavere volum og "normale" plater låt det fortreffelig i mine ører. Vinyl-gjengiving har en slags sammenheng i lydbildet som jeg synes cd-mediet mangler.


  Cd-spiller med innebygd pre. Utgangspunktet er et Pioneer drivverk som tar alle formater. Strømforsyning og resten av innmaten er spesialbygd courtesy of Celius Technology. Fullbalansert.


  Detalj av cd-spilleren. Det håndtverksmessige tre-arbeidet er svært imponerende.


  Effektforsterkeren er basert på J-fet transistorer. Fullbalansert, yter ca 4 Watt i 8 ohm i klasse A. Kreftene oppfattes som rikelig i de aller fleste sammenhenger.


  Detalj av effektforsterkeren.


  Høyttalerne er en dipol-konstruksjon med følsomhet på 93 db. Elementer fra Seas.


  Detalj av hornladning av diskanten.


  Detalj av mellomtone-element.


  Detalj av bass-elementer. Merk gjennomført bruk av kobberskruer.


  Kabelsalaten... Også her egenkonstruerte saker. Signal- og høyttaler-kabler i sølv og gull. -og ja, det har positiv innvirkning på lyden...


  Det lyttes....


  Noen av de frammøtte...


  Flere...


  Verten til høyre, ser rimelig fornøyd ut *


  Dyp konsentrasjon...

  Ja det var et lite knippe bilder og noen inntrykk fra gårsdagens treff i lydlauget. Oppfordrer Ole Martin og de andre fremmøtte å dele sine inntrykk fra gårsdagens møte.

  ivarlo
  Analogt: Platespillere, armer, pick-uper, step-uper og riaa-er
  Digital: Filer og streaming, avspillere og dac-er
  Resten: Spec RSA-F33EX, Harbeth M40.1, PPP, Kabler
  Head-fi: Cavalli Liquid Carbon - Ultrasone Unlim Ed. 5 -- Shure KSE1500
  Ferieanlegget: Tidal Hifi - Hugo - Leben CX300 - JR149mk2

 2. #2
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,323
  Tagget i
  2 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 7

  Takk for i går! Det var virkelig synd at jeg måtte gå så tidlig.
  Jeg synes at Arvid hadde et gjennomført anlegg, både lydmessig og estetisk. Har aldri hørt eller sett noe liknende.... ble også svært forbauset over at forsterkeren var på hele 4 Watt! Den spilte endelig høyt nok.
  Slutter meg til Ivarlo, at vinyllyden var mer organisk, og til syvende og sist mer lyttevennlig enn cd. Ikke at cd var dårlig, for det var det så langt ifra.
  Synes forøvrig at Lauget er en usedvanlig trivelig gjeng!
  mvh
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  485
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 7

  Supre bilder og ditto tekst. Synd jeg ikke kunne bli med, men vi får passe på at det blir kortere tid til neste gang.

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  6,774
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 7

  Takk for sist!
  Kjekt å se bilder av Arvids oppsett, selv om bildene langt fra yter full estetisk rettferdighet. Synes nemlig komponentene hadde meget tiltalende design, og da i særdeleshet cd-spilleren og effekt-forsterkeren.
  Lyttemessig vil jeg langt på vei si meg enig i tkr og ivarlo`s beskrivelser; at lyden lød noe mer organisk og oppløst/lettere via vinyl enn via cd. I tillegg lød høytalerne ikke særlig likt andre dipoler jeg tidligere har hørt. Her var det snakk om høytalere som skapte et atskillig større lydbilde e.nn noen dipol jeg tidligere har hørt
  Jeg bet meg også særlig merke i måten strengeinstrumenter fikk, i mine ører, riktig klang og utklingning. Tenker da særlig på "Keith don`t go" med N Lofgren.....
  Ellers syntes jeg kanskje at oppsettet spilte noe bedre på enkelte typer musikk, og jeg syntes kanskje også at det til en viss grad ble avslørt hvilke innspillinger som kanskje ikke er av ren hifi-karakter.
  Ellers er det kanskje noe å tenke på, det faktum at forsterkeren "kun" er på 4 klasse A watt. Finnes nok flere der ute som vil hevde at det er alt for lite.......... Uansett spilte det høyt nok for de flestes behov, vil jeg anta! Og en fikk her bevist at musikkgjengivelsen således langt fra er avhengig av 3- og 4sifrede antall watt i forsterkeriet!

  Mvh Roger Jørgensen
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 5. #5
  Hifi-entusiast larsfs123@mail.com's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  228
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 7

  Virka som ein kjekk kveld! Har dessverre måtte nedpriotere dette då eg er inne i ein eksamensperiode.
  Er det fleire som har lytteinntrykk?

  Høgtalarane var svært flotte! minner meg litt om gamle Dali Grand.
  Er ikkje 4watt litt lite på ein høgtaler med ein følsomhet på 93db/w?
  Mvh Lars

 6. #6
  Hifi Freak soa's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  2,427
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 7

  Hei og takk for sist. Synes som vanlig det var en interessant og trivelig kveld. Alltid fint å møte likesinnede for diskutere/ lytte til HiFi og musikk.
  Var meget spent på oppsettet til Arvid. Celius har jeg hørt og lest mye om, så det var kjekt å oppleve dette "live". Virkelig flott og gjennomført anlegg både musikalsk og estetisk. Når det gjelder lytteinntrykk støtter jeg med på beskrivelsene nevnt i innleggene ovenfor. Behagelig lydlydbilde og god stemmegjengivelse er noe jeg vil trekke frem. Eneste ankepunkt er mangel på krefter fra effektforsterkeren. 4W er ikke nok når det spilles utover normalt lyttenivå. Dette kunne bla merkes i form av forvregning på Rypdals "kompet går" og på enkelte vokaler når volumet ble skrudd opp. Dette er likevel ikke et problem ved normalt bruk. I tillegg fortalte Arvid at han hadde planer om å oppgradere til en integrert fra Celius på 8W, noe som nok vil gjøre susen dersom man ønsker å skru opp volumet litt.

  Mvh Sven Øyvind

 7. #7
  MPT
  Guest

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 7

  Hei, takk for sist. Det var hygglig å møte på kjente og ukjente.

  Spennende å se og høre andre sine oppsett. Det var en behagelig, luftig og litt tilbakelent lyd, noe jeg likte veldig godt. Skal være behageelig å lytte til musikken man vil høre, noe det var her.
Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed