Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 27
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  485
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Tross regn tok vi i går turen opp til Eirik Dahl (Samleren), for å ha klubbkveld nr 3. Eirik har vært med i gamet i mange år og har en vill samling av nytt og gammelt, CD, vinyl, bånd, og kassett. Legger med bilder fra seansen, mens om vanlig finnes større bilder osv på vår webside, http://www.bergenlydlaug.com

  Antar OMF og forhåpentligvis flere kommer med inntrykk i løpet av dagen.
  I tillegg til hovedsystemet bruker Eirik et sett Ruark høyttalere med Denon DVD2900 som kilde og en Sony surround receiver. Dette for å seperere filmlyden fra resten, men jeg tror alle oppmøtte ble meget overrasket over hvor bra dette låt - mye takket være en liten Paradigm sub som må ha matchet meget, meget bra. Total pris, en del mindre enn kablene på hovedsystemet.


  Loftstua som fungerer som et lytterom er ikke veldig stor i fysisk størrelse, og sideveggene er rimelig diagonale, men lyden er bra dempet de fleste stedene man kunne ønske det.


  Audio Research VT100mk2. 100 solide rørwatt med mye musikalitet.


  Black Magic kabler, et spøkelse, m.m.


  Primært Audio Research utstyr, i tillegg til en Pioneer CD-brenner, og en rimelig high-end kassettspiller i bunnen.


  Fra toppen ser vi en Kuzma Stabi platespiller, Sony VHS, Denon DVD2900, en Sony 7x100watt surrerundt receiver, en Cambridge DAB-mottaker, og en Isotek strømrenser med 8 uttak.


  Audio Research PH3 phono-pre.


  Audio Research LS25. En pre-amp som skjelden dukker opp på bruktmarkedet, så Eirik tok bilen og kjørte fra Bergen til Sverige et sted når anledning endelig kom.


  Audio Research CD3mk2.


  Som nevnt, en Kuzma Stabi, med Reference arm og en Transfiguration pick-up.


  Til venstre ser vi en Tandberg anno 1968 som nå brukes som senter, med en Furutech CD-avmagnetiseringsdings. Denne prøvde vi så klart, og vi kom vel frem til en slags konklusjon om at ting ble en anelse klarere, men undertegnede ville nok ikke våget en ABX test.


  Her ser vi Black Magic kabler fra Cremona-ene, og en gammel Tandberg båndspiller.


  I dette litt ufokuserte bilde har vi en Sonus Faber Cremona Sub, med ett aktivt element, og to passive. Subben var godt integrert, og ga den lille ekstra fysiske dimensjonen. I noen sjangre kan det dog bli litt mye av det gode, og Eirik fortalte at han bruker denne rundt halvparten på, halvparten av.


  Nok en båndspiller, men denne fra Revox. Meget god lyd også fra denne.
  I et hjørne fant vi ting parkert som i alle fall undertegnede gjerne kunne tenkt seg.


  Transparent Audio Music Wave Reference XL SS (virkelig en munnfull) høyttaler- og signalkabler, m.m.


  Litt av vinylen i samlinga.


  Litt av CD platene, og jammen er det ikke en Audio Research på bordet også.


  Og et par-tre plater til.


  Troppen samlet, med det beste oppmøtet til nå. Spesielt hyggelig med to nye fjes.


  Som fotograf er jeg vant til å sitte/stå på mindre enn ideelle lytteposisjoner. Dette var intet unntak, så mine inntrykk vil ikke være grundige. Av musikk hørte vi på en fin blanding av klassisk, Stevie Ray Vaughan, og annen typisk hi-fi musikk av nyere og eldre dato. Anlegget spiller veldig musikalsk, men uten en del av svakhetene man gjerne har med rør. Stemmer var spesielt behagelige, men meget bra detaljering. Uanstrengt, med skikkelig fundament i bunn, og fullstendig sort bakgrunn er andre nøkkelord. Hørte lite til anstrengthet i toppen, men skal la Ole Martin og resten få uttale seg om bl.a. perspektiv, oppløsning, og whatever else.

  Takk til Eirik for en flott kveld


 2. #2
  Hifi Freak Fosse's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  8,906
  Tagget i
  5 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Veldig, veldig morsomt.

  Flotte bilder og herlig oppsett. Navnet samleren passer så definitivt på fyren. Spennede å se folk som gløder så for noe.
  Studer A80RC | Bergmann Galder og Odin | Kuzma 4point | SME V-D | Schick | Vdh Colibri XCP | DV XV-1s | Jan Allaerts MC2 Finish Gold | Garrard 301 med CTC power | EMT 997 | DV507MKII | EMT TSD15 og TMD25 | SPU Classic E | Music First | DV SUP-200 | Fidelity Research XF-1 | Gryphon Head | Allnic H-1500IIPlus | Accuphase C-27 | Eximus CD5 | DIY pre | Joule Electra VZN-160 | Harbeth 40.2 |
  Bel Canto Dac 1.5 | Ars-Sonum Filarmonia SE | Tannoy Sandringham

 3. #3
  Hifi Freak kjoenik's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  3,859
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Bra bildereportasje!!!
  Håper dere ikke har gått lei av disse besøkene før jeg flytter hjem til Bergen til høsten

  Forresten ualminnelig mye godsaker..
  Lector CDP7 TL, Lenco PTP4/Kuzma 4Point/EMT TSD15, Garrard 401/Audio Origami PU7/Lyra Titan i, Fidelity Research FR24mkII/Denon 103, The Messenger mkIII, Monk Audio Phono Preamplifier, Audion Golden Dream, Avantgarde Duo Mezzo, Chord Company, Blue Jeans Cable, Fat LMC.
  Bergen Lydlaug og Hornalliansen

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  485
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Det blir aktivitet ut mai i alle fall, og muligens noe tidlig juni. Etter det drar jeg på ferie til familien i Molde-traktene, men kommer tilbake mot midten av august. Har også en rimelig betryggende liste over andre som også kan arrangere klubbkveld, så jeg tror nok vi skal holde det gående en stund. Vi diskuterte også så vidt en slags felles ting for Horten messa, så det dukker forhåpentligvis opp en del av oss der.

  Største problemet nå er vel at stuene begynner å bli små

 5. #5
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,476
  Tagget i
  8 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Først må jeg si at det er gøy å være oppe hos Eirik. Loftsrommet hans er hardstappet med utstyr i alle mulige fasonger. Eieren av utstyret har også vært veldig lenge i gamet og prøvd veldig mye utstyr. Jeg oppfatter han også som en veldig god lytter som sammen med lang erfaring gjør at han ofte kan avdekke og sette ord på lyd og lydforskjeller som vi andre ikke er like observange på. I tillegg er han fremdeles nysgjerrig og prøver stadig ut nye ting.

  Jeg skal være litt forsiktig med å uttale meg for bombastisk om lyden oppe hos Eirik. Jeg har en gang tidligere hørt anlegget og ble da veldig imponert. Men på seansen i går var vi mange tilstedet, og siden jeg tross alt hadde hatt gleden av å nyte dette anlegget i sweet spot en gang før, var jeg forholdsvis beskjeden med å okkupere sweetspot. (Noe som for meg er avgjørende når jeg skal lytte….ellers mister man jo all holografi, plassering, til og med klangbalansen kan variere mye…). Så jeg har litt tynt grunnlag å uttale meg på, men noen ord kan vi jo uansett skrive.

  Lyden hos Eirik er først om fremst behagelig, homogen, organisk og naturlig, og representerer etter min mening rør på sitt beste. Noe av det første jeg legger merke til er en luftighet og letthet som preger lyden. Det spiller veldig uanstrengt. Det er også noe med de bløte anslagene som spesielt er tydelig når trommeslageren bruker visper. Denne ”svevende” luftigheten blir enda mer markant når det spilles vinyl. Og bidrar i stor grad til driv og godfot. Jeg tror det er denne lekende letthet som ”rør og vinyl” entusiastene ”forelsker” seg i, og det skjønner jeg godt. Bassen var også dyp og kraftfull og på enkelte spor vi spilte tror jeg at hele lydbildet ville vært totalt forskjellig uten subben – selv om Cremona går helt i bunnen av 30 tallet for egen maskin. Selv er jeg vant til en litt slankere og mer definert bass og ble veldig klar over at det mangler en del i bunnen hjemme i stuen min, men synes på enkelte kutt at bassen ble litt dominerende og ikke godt nok definert.

  Stemmer ble utrolig godt gjengitt og jeg tror jeg vil låne Rolf Danielsens ord i siste Fidelity – pustelyder, smattinger, konsonanter låter som en del av stemmene og ikke som en imponatororgie ved siden av. Det er rett og slett lettere å sette seg inn i stemningen musikeren ønsker å formidle.

  Personlig har jeg litt andre preferanser enn Eirik og hvis jeg så skal trekke frem ting som jeg ville hatt annerledes så savnet jeg litt presisjon og klarere avgrensning på stemmer. Da vi var såpass mange påmeldte hadde verten på forhånd trukket høytalerne lenger bak og vinklet de rett frem, istedenfor vanlig lytteposisjon hvor høytalerne stod lenger frem og med noe toe-in – noe som helt sikkert hadde gitt bedre presisjon.

  Jeg savner også litt luft, detaljer og frisluppenhet i toppen. Ikke at det skal spille lysere, eller være så mye mer superdetaljert, men at musikken skal slippe mer og leve mer fritt i rommet. Da hadde trolig holografien blitt enda bedre og lydbildet enda mer storslått. Rommet vi spilte i var jo ikke så veldig stort, og med skråtak ble volumet betydelig mindre enn hva gulvarealet tilsier. Så, jeg tror nok at større rom hadde gjort at anlegget hadde løftet seg ennå et hakk.

  For å oppsummere, så er det et av de aller beste anleggene jeg har hørt, og det briljerer med spilleglede og nærhet til musikken. Så ikke ta de små kommentarene for noe annet enn det de er – små kommentarer.

  En gledelig nyhet til oss som bare kan spille vanlige CDer – så spiller CD bedre på Audio Research spilleren enn samme plate i SACD variant spiller på Denon 2900. Og det borger jo bra for oss som har konsentrerte oss om Red Book varianten.

  Som Interman nevnte så ble galskapene i å investere i dyrt anlegg ganske åpenbar med det lille anlegget, som spilte litt friskere, men til prisen – utrolig bra.

  Til slutt vil jeg takke vertskapet for en veldig hyggelig kveld, og spørre pent om en ny invitasjon – for meg er anlegget til Eirik en glimrende motvekt til mitt eget – mitt drømmeanlegg ligger nok et sted midt i mellom!

  Mvh
  OMF

 6. #6
  Rojoh
  Guest

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Det var gutterommet sitt, det ja...

  Fin reportasje og fine bilder. Nå har vi i Stavanger & omegn Lydlaug hatt to hjemmekvelder, så der i Bergen ligger litt foran oss der. Vi får se om vi i Stavanger ikke kan klare å knipse noen bilder ved neste anledning.

  Mvh. Johan

 7. #7
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  17,671
  Tagget i
  2 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Flott reportasje.
  I don't believe in system matching. If something is good, it's good. If it only sounds good under certain conditions, it is not good - it is incorrect. - Charles Hansen

 8. #8
  kiwi
  Guest

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Kjempefin reportsje og bilder

  Mvh: Espen

 9. #9
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  485
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Håper flere supplerer med inntrykk etterhvert

 10. #10
  Overivrig entusiast JD's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  879
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Takker alle som var der for en hyggelig kveld, og takk til Eirik som slapp oss inn.

  Det var en liten nedtur å komme hjem, jeg klarte ikke la være å skru på anlegget. Det var som om det manglet litt av alt, vanskelig å sette fingeren på noe konkret. Alt var liksom "bedre" hos Eirik. Satt ikke så veldig mye i sweet-spot, men syns det var en veldig behagelig lyd, med full kontroll. Deler ellers oppfatningen til OMF, at det eneste som kanskje ikke er helt på høyden, etter min smak vel og merke, er presisjonen. Men dette er veldig marginalt. Alt i alt, meget god lyd!!

  Også meget overraskende med surround lyden. Hadde ikke store forhåpninger til Sony receiveren. Har ikke hatt mye til overs for Sony tidligere, og ble derfor meget overrsket. Det var en mer frempå og direkte lyd, som nok til lengre tids musikklytting, muligens kan bli noe trettende. Det skal dog bemerkes at jeg ikke satt i sweet-spot her. Moro med gamle Tandberg høyttalere i senter og bakkanaler.

  JD

 11. #11
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  6,774
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Håper jeg blir invitert neste gang, jaffal................;-)
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 12. #12
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  485
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Hmm, må være noe bøll med mailinglista. Blir uansett spennende ting relativt snart

 13. #13
  Hifi Freak Powerpoint's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2003
  Innlegg
  4,512
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Ahhhhhhhhhh...det var gutte rommet sitt det ;-) Samleren.
  Hjertelig takk for titten og "lytten" gutter. Hyggelig og inspirerende å se at dere samles over stadig nye husaltere. Noen kjente fjes fra Horten messa også gitt
  Sees til høsten!
  Hold kursen etter hvert som seilasen blåser opp ;-)
  Dr.Feickert Firebird, Kuzma 4Point, Miyajima Shilabe, DPR 2.2, Audionet ART G2 + EPS, DP DAC 8.01, DP C1b, DPA 6.4, Quad ESL-2905, Black Magic R IC mk.II SE XLR, DP Blå Digital, Black Magic Emotion, LMC FAT, Shunyata Phyton Cryo, Shunyata Taipan Helix Cryo, DP 20A, Fisch Audio nettfilter, Audionet M10-8, Base 4.0, Solid Tech Radius Solo 5

 14. #14
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  6,774
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Hadde vært kjekt med et gjenhør med AR. Det var tross alt forsterkere fra AR i oppsettet som i sin tid gjorde at hifibasillen bet meg.
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 15. #15
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,476
  Tagget i
  8 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Hei!
  Må gjøre denne tråden litt aktuell igjen....

  Vi var da ganske mange...noen flere som har noen inntrykk....

  Mvh
  OMF

 16. #16
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Dec 2004
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  630
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Takker alle for hyggelig besøk. Som det fremgår av tilbakemeldinger så er det litt vanskelig å få til "sweet spot" og definisjon når rommet er 26m2 og vi er 10 stykker som alle vil sitte i midten. Jeg var også nødt til å trekke høyttalerne lenger tilbake og vinkle dem mindre slik at flest mulige ville få et noenlunde akseptabelt perspektiv. Ellers har jeg stadig besøk av audiofile på hemsen, så de som vil ha ett gjenhør i litt roligere former er hjertlig velkommen. Jeg er også med i styret i Bergen Platesamlerklubb med 54 medlemmer, så det er like ofte musikk som anlegg som diskuteres på hemsen ut i de sene timer. Jeg selv er svært fornøyd med lyden, som er helt uten den ofte forekommende fnidder i øvre mellomtone nedre diskant. Og det er ingen utskiftinger på gang i nærmeste fremtid(tror jeg).

  Takk alle for en hyggelig kveld.

  Samleren
  AudioResearch LS27-CD6-PH6-REF75 Kuzma Stabi-Reference-Koetsu Black<br />Dali Euphonia MS 5 -Black Magic GIANT-<br />XLR Rhodium/Revelation-Isotech Minisub GII<br />Furutech nettkabler og støpsler +++

 17. #17
  Medlem oste's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  30
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Heisan eg lurte på om samleren eller noen andre kan gi meg sine synspunkter ang AR CD 3.
  MVH
  OSTE

 18. #18
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jan 2006
  Sted
  porsgrunn
  Innlegg
  758
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Så ut som en ok kveld det ja
  Mark levinson sacd 512 Passlabs x1 pre . Passlabs x350.5 Power . Passlabs xono ria . Vpi classic one . ProAc Respnse five.

 19. #19
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Dec 2004
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  630
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Heisan eg lurte på om samleren eller noen andre kan gi meg sine synspunkter ang AR CD 3.
  MVH
  OSTE
  ARC CD3mk2 er uten tvil den CD spilleren som har den største gåsehudfaktoren av alle de jeg har hatt. Her er der virkelig forskjell fra de mer vanlige modellene, og det må oppleves for å forståes. Den rundspiller min Denon 2900, selv når denne spiller SACD. Som en audiofil spontant uttalte etter sammenligning Denon'en høres ut som et leketøy i forhold. ARC CD3mk2 er utrolig deilig i lyden, og jeg må innrømme at etter denne kom i hus har platespilleren blitt betydelig mindre benyttet.
  Den har rytme, nærhet, oppløsning, åpenhet, brutalitet, og en renhet kombinert med en naturlig fylde. Tør ikke tenke på hva ARC CD7 kan gjøre.

  Samleren
  AudioResearch LS27-CD6-PH6-REF75 Kuzma Stabi-Reference-Koetsu Black<br />Dali Euphonia MS 5 -Black Magic GIANT-<br />XLR Rhodium/Revelation-Isotech Minisub GII<br />Furutech nettkabler og støpsler +++

 20. #20
  Medlem oste's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  30
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 3

  Hei igjen hvem er det som forhandler arc cd3mkll det hadde vært fint å sjekke ut denne spilleren.
  mvh
  oste

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed