oppgradering av platespiller

Loui

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.08.2007
Innlegg
190
Antall liker
113
Sted
Skudeneshavn
Torget vurderinger
13
jeg sysler med tanken å bytte ut min (MICHELL GYRO SE) som er satt opp med SME-V arm og Lyra Scala .
Ser på alternativer til oppgradering av spiller men har noen ønsker.

SME-V arm og Lyra Scala skal være med på lasset.
Den skal være firkantet sandwich type for lett renhold.
Ingen form for fjæroppheng.

Da kom jeg frem til disse tre spillerne som ligger innefor mitt budsjett på 30-50 lapper.

Dr.Feickert Woodpecker
STST Motus D
ACOUSTIC SIGNATURE TRIPLE X

Eller forslag til andre spillere som jeg må se på :confused:
 

E.P

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
07.12.2004
Innlegg
127
Antall liker
55
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
10
Hvorfor ikke holde deg til SME ? De har jo skikkelige spillere til din V arm
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.701
Antall liker
7.945
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Det kjem sjølvsagt an på kva modell ein oppgraderer til. Men eg har vore bort i fantastiske drivverk frå Clearaudio i tillegg til dei nemnde. Du går deg neppe bort med noko av desse, men det er visse "huslydar" som kan vere verd å merke seg.

Clearaudio - veldig nøytral lyd
Nottingham - den svarte bakgrunnen, evne til å tone ned manglar og eigenlyd av sjølve plata.
VPI - dynamikk-råskinn

Clearaudio og VPI har ymse oppgraderingssett som kan heve/styre lydkvalitetane. Sjølv brukar eg ein kraftig oppgradert VPI SSM, med "Rimdrive" (ei slags mellomhjulsløysing) og spesiell platetallerken (svinetung, i eit daudt materiale eg ikkje finn ut av, men som er ei betydeleg oppgradering samanlikna med den tradisjonelle akryltallerkenen. ) Kombinert med platekrans og platestrammar gjer dette at eg neppe nokonsinne kjem til å byte på dette. Men om så skulle skje, ville det i så fall verte:
- Clearaudio sine større modellar med tangentialarm. Tungvint platekrans er eit minus, men med litt sportsånd skulle det likevel gå bra. Sidan du ikkje skal byte arm, er vel ikkje dette spesielt aktuelt, med mindre du dyrkar den heilt nøytrale spelestilen.
- Nottingham. Måtte då ta med meg armen min, eller ein annan. Eg har vorte avhengig av 12", men kunne sjølvsagt klart meg med Kuzma sin 14", eller ein tangentialarm av tilstrekkjeleg kvalitet. Nottingham + SME V er vel ein kjempematch (har ikkje utforska denne kombinasjonen sjølv), så det er kanskje det mest fornuftige i ditt tilfelle? Har prøvd ut Spacedeck ganske grundig, og var fornøgd på alle måtar, bortsett frå med armen. Men Hyperspace er endå betre...
 

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.230
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Har prøvd ut Spacedeck ganske grundig, og var fornøgd på alle måtar, bortsett frå med armen. Men Hyperspace er endå betre...
Jeg tenkte ikke akkurat på NAS (Trådstarter: "Nottingham Analogue Studio") da jeg så kravspesifikasjonen til trådstarter. Så ut som han ville ha en tradisjonelt utseende spiller, men:

La oss ikke glemme at det finnes flere spillere mellom Spacedeck og Hyperspace. Ace Spacedeck er vel den alle egentlig kjøper, så har vi Space 294 som er en Ace Spacedeck med større base og 14" tallerken, som er bygget for kun 12" armer.

Nottinghams filosofi er at spillerne har tuuuunge tallerkener med høyt treghetsmoment og momentsvake motorer med akkurat nok dreiemoment til å holde hastigheten, men ikke til å akselerere. Dette gir en veldig jevn hastighet og den "svarte bakgrunnen" som NAS er kjent for. Hvis man ser på Hyperspace i forhold til Space 294 med Heavy Duty Kit (Trådstarter: en oppgradering med en tykk grafittskive (mm) som øker massen og høyden til tallerkenen), har 294 med sin 14" tallerken høyere treghetsmoment enn Hyperspace, og burde derfor i min forstand låte bedre. Personlig synes jeg den ser kulere ut også, men det er en smakssak. Hyperspace har et mer påkostet, oljepumpende lager (samme som Dais og Anna Log) enn Space 294, og det er jo flott å få med, men etter å ha sett noen Spacedeck-lagre, hvor lite friksjon de roteter med og hvor tighte og fine de er, så tror jeg neppe det utgjør noen hørbar forskjell. Det bør altså gå an å spare noen kroner og kjøpe Space 294 med HD-kit i stedet for Hyperspace.

Når det er sagt, kjenner jeg at jeg skulle ønske jeg hadde det finere Dais-lageret, jeg også, helt uten at behovet egentlig er der. :)

Bare mine 50 øre der. I praksis er det selvsagt bare en smakssak, og Space 294 er jo en svær, bombastisk spiller ikke alle får plass til.

EDIT: Ser at trådstarter skal bruke sin eksisterende (9"?) arm. Da er min Nottingham-anbefaling også Hyperspace. ;) Kanskje med Wave Mechanic PSU. ...Eller Dais, hvis Endpoint skviser den inn i budsjettet på 50 høvdinger. :)
 
Sist redigert:

bluesbreaker

Hundeeier
Ble medlem
05.03.2009
Innlegg
22.662
Antall liker
58.506
Sted
Blåskogen
Torget vurderinger
1
"Den skal være firkantet sandwich type for lett renhold"

Det ser ut som en Feickert.:rolleyes:
 
Topp Bunn