sporingsegenskaper/sporingsfeil

hiatt

Medlem
Ble medlem
10.12.2007
Innlegg
5
Antall liker
0
Ser fra tid til annen henvisninger til pu's sporingsegenskaper. Mitt spørsmål som ultraamatør ??? er om en sporingsfeil er helt åpenbart hørbar, eller om det i enkelte tilfeller krever et trenet øre for å oppdage sådanne ? Er selv lykkelig eier av en ZYX 100 som visstnok skal være ganske kilen på dette området, men jeg kan ikke si jeg har klart å avdekke nevnte problem. :)
 

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.506
Antall liker
2.945
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Jeg vil vel si at om du ikke merker noe galt, er du lykkelig med det.

Om du skulle være så "uheldig" at "noen" fikk fikle med innstillingen og finne ytterlige forbedringsmuligheter- og du fikk høre event. forskjell- da er faren for nevrosa i fremtiden til stede..... ;)

Men ja, sporingsfeil skal i de fleste tilfeller kunne høres...
 

ØivindS

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
26.10.2005
Innlegg
448
Antall liker
1
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Sporingsegenskapene er relative. Ikke sikkert at det er noen feil som sådann selv om ikke PU-en sporer helt perfekt i alle situasjoner. Kan også godt hende at det er potensiale for forbedringer i et oppsett uten at det avsløres ved avspilling av vanlig musikk. Bruker du en testskive så vil du få svar på hvor gode sporingsegenskapene er, ev ta det derfra med hensyn til videre "fikling".

mvh
 

KJ

Æresmedlem
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
11.161
Antall liker
4.327
Torget vurderinger
1
Sporingsfeil er «fact of life» for «alt» annet enn tangentialarmer.

For alle andre tonearmer er det et spørsmål om kompromisser for å minimere problemene, men problemene kan ikke elimineres.

Eksperimentering med geometrien for PU (aka oppsettet av PU) kan hjelpe et godt stykke på vei dersom geometrien er på vi vanke. Eksperimenter med Bauer, Bearwald. Löfgren og Stevenson, evt andre mer eksotiske geometrier, og finn ut av hva som fungerer bes for deg, din PU og tonearm.

mvh
KJ
 
Topp Bunn