Erfaringer med Benz Glider?

SOEDAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
3.101
Antall liker
503
Hei

Vurderer en ny pick up til min Gyro SE/Technoarm/Trichord Dino+
Jeg bruker i dag en AT oc9ml2 som jeg egentlig er godt fornøyd med, men jeg kunne tenke meg en løsning med noe fyldigere lyd uten at lyden blir treig. Jeg har sett på Goldring Legacy men ser nå at man kan fa Benz Glider til samme prisen. Er det noen som har erfaringer med denne? Passer den til mitt eksisterende oppsett? Hvordan er denne lydmessig i forhold til AT?

http://www.avguide.com/review/tested-benz-micro-glider-sm-phono-cartridge

Ole V
 

ou812rh

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.03.2006
Innlegg
5.500
Antall liker
15.319
Sted
Oslo
Torget vurderinger
10
Når jeg byttet pick-up sist så var planen min å kjøpe Glider, men Tor på Lyric ville så gjerne selge meg en Ref. 3 for en god pris og da var jeg solgt! Tilbake til Glider. Leste endel om denne og mange sier jo at det er Benz sin inngangsbillett til "high-end". Jeg hadde tidligere en ACE og det jeg kan si er at Ref. 3 har mye av samme lydsignatur men bedre på alle områder. Speielt oppløsningen. Så jeg kan jo tenke meg at Glider er et sted i samme gate! Tror Glider vil passe fint i din Gyro, men om du liker Benz lyden er jo en annen sak. Min erfaring er med de er at de er veldig musikalske og heller litt mot det varme. Kanskje ikke det siste i dynamikk og dramatikk, men mer en nok for meg. Kan spille i mange timer og jeg blir aldri lyttetrøtt.

OU812
 

SOEDAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
3.101
Antall liker
503
Takk for svar. Kan godt hende at dette er noe for meg. Ser aat Benz selges både av Lyric, Hifi Guiden og Audio Art. Mulig jeg tar en runde og sammenligner pris.
 

Fosse

Æresmedlem
Ble medlem
19.08.2003
Innlegg
11.428
Antall liker
25.883
Torget vurderinger
24
Gikk selv fra Clearaudio Aurum Alpha til Benz Glider L2 på min første spiller. Likte denne pickupen godt. Glideren har nok mye av huslyden til Benz, men jeg innbiller meg at den muligens har noe mindre av denne enn for eksempel L04 som jeg hadde like etterpå, men på annen spiller. Jeg har siden hatt en Ruby3, og lånt andre pickuper i Benz sortimentet.

Glideren låter altså litt varmt og oppleves å ha en litt "våt" karakter, selv om jeg nok mener den er noe mindre varm enn L04.

Kan ikke tenke meg annet enn at den vil kle Gyro og Technoarmen godt, riaaen din kjenner jeg ikke, men Glideren skal ikke være spesielt vanskelig å matche sånn sett.
Er vel ikke uten grunn at Glideren har vært i produksjon så lenge.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Mine oppfatninger av Glider (muligens tidligere generasjoner?) er at du iallefall ikke får noen AT OC9 bare med mer kropp. Det er mer i retning av enten eller…

Enten AT's åpne innsikt og høyoppløste gjengivelse med svær 3D og god rytmisk fremdrift, men uten den helt store kropp og varme og med en dynamikk som ikke er helt opp mot de beste. Eller Gliders varmere smoothere klang, men ikke så rent lite småkjedelig (i de oppsett jeg har hørt den i), og uten AT's fine innsikt og åpenhet. Dette er iallefall mine oppfatninger av de.

Roda's forslag med AT33EV er mye mer "AT OC9's beste egenskaper, men med mer fylde og kraft" som du spør om, og en totalt sett mer moderne og bedre pu til en rimeligere penge i min arm iallefall. Imo.
 

SOEDAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.03.2002
Innlegg
3.101
Antall liker
503
Takk for svar. Angående AT33EVså har jeg sett litt bort fra den pga kommentarer på nettet om at den har en mer pågående diskantgjengivelse enn oc9ml2, og det er ikke det jeg er ute etter. På den andre side er det jo interessant det du skriver om AT33EVs fylde Vidar. Kanskje dette kan balansere bra opp mot en noe pågående topp? Kan du skrive noe mer om forskjellene mellom de to Audio Technicaene?

Roda: Har også fått tips om å se nærmere på ZYX R-50 BLOOM
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
SOEDAL skrev:
Takk for svar. Angående AT33EVså har jeg sett litt bort fra den pga kommentarer på nettet om at den har en mer pågående diskantgjengivelse enn oc9ml2...
Soedal; det er feil. Jeg lover. Det er heller tvert om. Vet ikke hvem som kan ha skrevet noe slik, men vedkommende tar feil. Helt feil. Vet ikke hvorfor. Men spør hvem som helst som har hatt begge.
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.701
Antall liker
7.945
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Vidar P sin EV-utgåve har eg faktisk ikkje høyrt, men når ein entusiast går frå pickupelitedivisjonen til noko sånt, må det ha noko for seg. Men Glider sin "kjedelege" klang er eit spørsmål om både smak og musikkval. Eg likar Glider svært godt, særleg til ein del rock/pop frå tidleg 80-tal, og på ymse klassiske innspelingar.
Eg er usikker på gjeldande pris på Glider no, og dette er viktig når ein skal samanlikne.....
 
Topp Bunn