Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Oct 2012
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    56
    Tagget i
    0 Innlegg

    Brumming i Tandberg TR 1040; Hvorfor?

    Hei!

    Jeg lurer på om noen har tips om hva som forårsaker brumming (en slags overspenningslyd) som kan høres når man legger øret til selve forsterkeren uten høttalere koblet til?

    Med høyttalere koblet til høres lyden også fra høttalerne, og er spesielt intens på høretelefoner..

    Er dette noe som kan fikses selv? (PS er grønn som f....)

    Som sagt, tips tas i mot med stor takk.


    -Vidar

  2. #2
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Oct 2012
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    56
    Tagget i
    0 Innlegg
    Nærmere beskrivelse av lyden: Bzzzzzzzzzzzzzzzz.. Som når man får spenning fra fingrene ved å ta på signalkabelen når den er koblet til anlegg.

    Samme lyden er konstant i høyttalerne, fra strømmen slås på til den slås av, med denne receiveren. Volum påvirker ikke intensiteten til ulyden.

    Anyone

  3. #3
    Hifi-entusiast rveum's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2005
    Innlegg
    298
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hører du lyd hvis du lytter over trafo, da er det mekanisk støy fra trafo, dette kan komme av 2 ting.
    1.Dårlig trafo det vil si at blekk i trafo har løsnet på grunn av alder kan muligen ordnes med å stramme skruer på trafo blikk.
    2.Likespenning på AC på nett inn til huset ditt, en skille trafo vil fjerne dette.

    Du bør også sette trafo på i TR1040 på 240 V 220 er for lite i Norge.
    Stue anlegg Tandberg 4038 pre&nbsp; Doxa 140 Singnature<br />Vintage anlegg Rotel RX 1603 Sony X339ES<br /><br />Har også Tandberg Huldra 2,4,6,8,9,10,11&nbsp; TR200 TR1000, TR 1010, TR 1040, Sølvsuper 2,5,10,11,12C og en del annet morro.

  4. #4
    Hifi Freak pekaill's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2011
    Sted
    Averøy
    Innlegg
    1,324
    Tagget i
    1 Innlegg
    Brummingen som høres fra forsterkeren når høyttalerne ikke er tilkoblet er sannsynligvis transformator som nevnt over.
    Bruming i høyttalerne vil jeg tro er fra defekte kondensatorer i strømforsyningen.
    Det mulig at brummingen fra trafo kommer av feil med kondensatorer. Mitt tips er å levere den inn til service hos noen som kan skru på disse forsterkerne.
    Eventuelt skifte alle kondensatorer i strømforsyning selv for å prøve. (enkelt, men må ha loddebolt og litt greie på dette.)
    HUSK! Ikke gjør noe som du ikker sikker på! Strøm kan potensielt være farlig.

  5. #5
    Hifi-entusiast lars-chr's Avatar
    Ble medlem
    Dec 2005
    Innlegg
    215
    Tagget i
    1 Innlegg
    TR1000-serien har også en annen mulig kilde til brum, som er litt spesiell. Den høres bare gjennom høyttalerne og er vel dermed ikke så aktuell som feilkilde i dette tilfellet, men jeg kan jo nevne det likevel. Det lille kretskortet som pot-meteret til søkeren er montert på (sitter foran til venstre) må være dekket med isolasjonstape. Hvis ikke kan det komme i kontakt med radio-kortet og skape (riktignok svak, men fullt hørbar) brum i høyttalerne, uansett hvilken inngang som er valgt. Dette er lett å mistolke som andre feil, så det kan skape mye hodebry. Tapen er for enkelte tydeligvis fristende å fjerne under servicearbeid, fordi den ofte har løsnet litt etter alle disse årene, og fordi det ikke umiddelbart ser ut som det er noen grunn til at den er der.
    Beta er bedre enn VHS.

  6. #6
    Hifi Freak Bartesam's Avatar
    Ble medlem
    Dec 2002
    Sted
    Hus
    Innlegg
    8,597
    Tagget i
    1 Innlegg
    Hva med utgangskondisene eller glattingskondisene i strømforsyningen. Disse kkan lage ulyd i høyttalerene.
    Bedre å drite i buksa enn å få forstoppelse! Masser av Tandberg 3000 serie, Pioneer SX 1250, Sansui AU 9900, AU11000A og TU 9900, Micro Seiki DD-100, DDX 1000 og DQX 1000, Yamaha YP-D8, Thorens TD 124 MkII, JM Lab Alcor JBL L220. OVK medlem

  7. #7
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Oct 2012
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    56
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hei igjen!
    Takk for tips og råd.

    Har prøvd å stramme skruer på trafo, men ingen forbedring..
    Må nok vurdere om jeg skal sende til service, eller legge ut på brukten til noen som kan fikse selv..

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed