Argon Audio - Hifi klubbens eget merke. Det er et merke som for meg har vært til dels ukjent, hovedsakelig pga. at jeg normalt sett ikke bruker klubben som min HiFi-pusher.

Uansett her før jul følte jeg et behov for få mer trykk inn i kinoen. Ble en del timer søking på nett, og få subber passet både budsjett og plass til rådighet, men da jeg tilfeldigvis kom over Argon Audio BASS 15 https://www.hifiklubben.no/hoyttaler...s15-subwoofer/ fanget både pris og den kompakte størrelsen min interesse.

Bestilte tid for prøvelytting, (Det skal klubben ha, enkelt å bestille tid via nettsiden på det aktuelle produktet).

Når jeg møter opp til prøvelyttingen var dessverre hverken selger eller sub klar for det, selv om jeg hadde bestilt tiden bare dager etter og en halvtime etter åpningstiden. Uansett, subben ble funnet frem, og det er nok den mest kompakte subben 15" subben jeg har sett. Finishen er bedre i virkeligheten enn hva bildene skulle tilsi, står ikke tilbake for f. eks. Klipsch sine subber, selv om ordinær pris på Klipsch 15" er nesten det dobbelte.

Ved prøvelyttingen ble jeg ikke bergtatt med en gang, på noen måter. Subben plasserte selger bare der det var ledig og det var ikke rare anlegget den ble demonstrert på, var vel den minste Denon receiver og blå-tann fra min telefon. Men bass var det der og jeg kunne høre at det var noe der som falt i smak. Jeg spurt om å få flytte litt rundt på ting selv, og da jeg fikk subben nesten inn i et hjørne våknet den, skikkelig. Det ble både en stramhet og en punch som jeg kunne fint leve med. Og måten subben responderte på litt plassering og fin tuning gjorde meg sikker på at dette var vel vært å prøve ut i kinoen, og med 30 dager retur rett ikke så mye å tenke på i grunn.

Fikk ikke med meg subbene der og da, skulle ha to, e-UP`n ble for liten der gitt. Men dagen etter var de hentet.

Vel hjemme i kinoen blir subbene pakket opp og plassert som tiltenkt. Kalibreringer over Audyssey blir gjort, og du verden hvor mye bra bass man kan få for relativt lite penger. Og jammen er den både presis og effektfull til film og musikk. Selvfølgelig sett opp imot pris.
Har hatt dyrere subber innom i løpet at årene, men få har vært såpass god allrounder. Dvs. BASS15 gjøre både film og musikk på en helt akseptabel måte som jeg fint kan leve med. Og i rommet mitt var subbene meget tilgivende i forhold til plassering, både før og etter kalibrering, (måtte teste litt før kalibrering).

Kan ikke skjønne annet enn at BASS15 er et godt kjøp og mye for pengene. Rett og slett et Argon Audio kjøp som passer meg fint og så langt er jeg stor fornøyd med BASS15. Anbefales til sitt bruk!

Og hvem vet, kanskje blir det flere produkter fra Argon Audio i Fremtiden.

Navn:   20181207_145716.jpg
Visninger: 260
Størrelse: 43.8 Kb
Navn:   20181207_151554.jpg
Visninger: 258
Størrelse: 66.8 Kb
Navn:   20190113_001923.jpg
Visninger: 263
Størrelse: 44.1 Kb
Navn:   20190113_001931.jpg
Visninger: 265
Størrelse: 36.1 KbNavn:   20190113_002018.jpg
Visninger: 274
Størrelse: 40.7 Kb