Resultater 1 til 12 av 12

Tråd: Mangers magi

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  702
  Tagget i
  0 Innlegg

  Mangers magi

  Tenkte det måtte lages en liten gruppe for de som har et forhold til disse merkelige skapningene. Selv ble jeg utrolig fascinert da jeg leste om elementene og teorien bak en gang på nittitallet, men det ble aldri noe av å prøve. Spol mange år frem og Manger slipper sin nyeste serie designet av klangwerk i sveits. Både aktive og passive varianter, i mitt tilfelle p1.

  Kort fortalt er mangerelementet et fulltoneelement (i teorien) der elementet er fleksibelt, festet og dempet i kantene, og drives av en 70 mm ultralett dobbel voice coil som sprer lyden over membranet ikke ulikt mønsteret man får ved å kaste en stein i en vanndam.
  Elementet lages for hånd med toleranser man bare finner i Tyskland og ser litt sci-fi ut.

  Det er mange meninger om manger. De spiller ikke høyt. De har høy forvrengning. De har ikke rett frekvensgang. De mangler dynamikk. Og alt dette stemmer vel forsåvidt. MEN. De gjengir også transienter nærmest perfekt. De er tids- og fasekorrekte. De har lukket kasse for basselementet og de spiller med ėn stemme fra ca 350 hz og opp.

  Summen av dette blir annerledes enn nesten alt annet på markedet i dag.

  En rask oppsummering av lyden: Mørkt men utrolig detaljert. En god sammenligning er en stjernehimmel på hhv OLED vs LCD. Bakgrunnen på Manger er beksvart slik at alle detaljer kommer frem. De spiller høyt nok, dvs for meg gjør de det. Drar man på faller lyden litt sammen og hardner. Sikkert pga forvrengningen. De er enkle å integrere i en vanlig stue. Mye på grunn av at de har lukket kasse og tåler å stå nærme bakvegg. De ser også veldig bra ut med stram design selv om det er en smakssak.

  Noen andre med erfaringer?

 2. #2
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  15,683
  Tagget i
  4 Innlegg
  Manger er spesielle, og du er inne på fleire faktorar enn eg omtalte då eg testa Zerobox 109 for over femten år sidan:Manger Zerobox 109. Sidan den gong har eg støytt på elementa frå Manger i ein del spennande konstruksjonar, og eg har av og til vore freista til å få meg slike høgtalarar, sjølv om dei er veldig spesielle. Veldig musikalske, om enn ikkje akkurat analyseapparat.
  Manger-elementa burde alle audiofile få sjansen til å høyre skikkeleg minst ein gong før dei dør....
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 3. #3
  Hifi Freak Leikis Lyd's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Kyrksæterøra
  Innlegg
  5,095
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Jeg har ikke hørt en av Manger sine ferdige konstruksjoner, men et av Geir Fredriksen sine med Manger element i. Det satte ivertfall positive spor i sjela mi :-) De var montert i midten av en linjekilde med Scan Speak 8", og dipol selvsakt :-)
  Håper nåværende eller tidligere eier kan legge ut bilder.
  Høyttalere : DIY Infinity Emim Tower.
  Bass 12x10" Infinity dipoltårn.
  Pre : Thule IA 150B
  Effekt : 2 x Hitachi HMA 7500 mkII
  Effekt bass Anaview ALC-1000
  DBX PA: filter til bass.
  Kabler : Monster M-1, MIT-750.

 4. #4
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  702
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ja de har jo vært tilstede en stund 😊. En endring fra zerobox er at delefrekvensen er hevet endel nå, til det bedre vil jeg tro. Står et scan speak 8 tommer i p1 også. Veldig godt integrert med mangerelementet.

 5. #5
  Hifi Freak S. Lieng's Avatar
  Ble medlem
  May 2014
  Innlegg
  1,663
  Tagget i
  0 Innlegg
  Audio Physics høyttalern til Tømmervik med tre stk Manger antar jeg kan spille høyt nok. Har aldri fått en demo av han uten voldsomt volum
  Paradigm Persona 9H høyttaler, DIY effektforsterker, Anthem MRX 520 surroundforsterker, Clearaudio Emotion platespiller, Ortofon Cadenza Black Pick Up, ECP 2 RIAA, Oppo UDP-203 4K BD-spiller, Epson EH-TW9300 projektor

  http://www.hifisentralen.no/forumet/...iengstova.html

 6. #6
  Overivrig entusiast Gunzi's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  898
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Det er vel disse Leikis snakker om. De er nå hos et annet medlem på sentralen, som må melde seg om han vil. Lykkelig skillsmisse? Not. Savnes.
  Elementet kan implementeres i flere typer bygg, med kunnskap hos konstruktøren, men så vidt jeg vet selges ikke elementene lengre i løs vekt, dessverre.
  I dipolkonfigurasjon hadde disse Mangerne en sammenheng og åpenhet i mellomtone som var sterkt vanedannende, selv i sammenligning med Quad 2905 og Magnepan 3.7 som jeg hadde i hus samtidig som disse. Perfekte? Sikkert ikke, men det mest musikalske jeg har hatt i stua.

  Navn:   IMG_6891 copy 2.JPG
Visninger: 281
Størrelse: 471.2 Kb
  Navn:   DSCF2623 copy 2.jpg
Visninger: 273
Størrelse: 32.1 Kb
  Navn:   DSCF2637 copy.jpg
Visninger: 279
Størrelse: 62.4 Kb

 7. #7
  Overivrig entusiast Gunzi's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  898
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Det er vel ellers snakket en god del om Manger tidligere:

  http://www.hifisentralen.no/forumet/...y-oppsett.html

  Her vises mine bilder nok en gang, men også bilder av Symbiose, Geir Fredriksens første dipol med Manger. Systemet vant så vidt jeg husker beste lyd ved en av de store messene i Tyskland på 90-tallet, og ble deretter kjøpt opp av en tysk fabrikant. Var det Manger selv, eller Audio Physics? Kanskje Fredriksen svarer selv hvis han leser dette.

 8. #8
  Hifi Freak Leikis Lyd's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Kyrksæterøra
  Innlegg
  5,095
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Ja dine tidligere Gunzi var meget vanedannende, absolutt en lyd i min gate. Kom gjerne å hør mine, kan hende du liker de også
  Høyttalere : DIY Infinity Emim Tower.
  Bass 12x10" Infinity dipoltårn.
  Pre : Thule IA 150B
  Effekt : 2 x Hitachi HMA 7500 mkII
  Effekt bass Anaview ALC-1000
  DBX PA: filter til bass.
  Kabler : Monster M-1, MIT-750.

 9. #9
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  702
  Tagget i
  0 Innlegg
  Litt heftigere bestykning på de Gunzi 😊. Har vært inne på tråden over, men den handler for det meste om andres konstruksjoner, eller diy. Tror ikke manger selges i løsvekt lengre som du skriver så det mest aktuelle vil være mangers egen linje, dersom noen andre har kjøpt et par i Norge.

 10. #10
  Hifi Freak Barbaresco's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  2,434
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg kjører et tokanals Manger-anlegg på dagligstua og et 6-kanals Manger-anlegg på TV-rommet.
  Kommer ikke til å skifte merke med det første, eller noengang.

  Impulsrespons teller mest for meg. Og kan spille høyt så det gjør noe monn!
  Tokanals drevet av en Devialet med Manger-tilpasset basskorreksjon (SAM). Den er i virksomhet ved volumer opp til tålegrensen, høyt nok for meg.

  Anbefales uten forbehold!
  Alt for Piemonte

 11. #11
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  702
  Tagget i
  0 Innlegg
  Angrer litt på at jeg solgte min devialet før jeg skaffet mssp1, selv om SAM aldri helt fungerte for meg. Noe jeg tror skyldes at det var bassrefleks. Men men. Føler ikke jeg mangler noe særlig bass for å være ærlig, selv om mitt andre system nok er et par hakk bedre på akkurat det området. Allikevel noe besnærende med måten det hele presenteres på. Litt fascinerende egentlig.

 12. #12
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  702
  Tagget i
  0 Innlegg
  Noen uker inn og inntrykkene begynner å sette seg. De spiller mer enn høyt nok for mitt bruk, i en 45 kvm stue, og jeg merker lite til forvrengningen som skal oppstå på høyt volum. De spiller mer enn dypt nok. Jeg liker lyden av bass fra lukkede kasser og hvor mye enklere de er å få til i et vanlig rom. Definisjonen er meget bra. Mellomtonen er fantastisk. Diskanten er fantastisk i den forstand at den bare er der, men med akkurat passe trøkk. Strengeinstrumenter har jeg ikke hørt bedre.

  Det som allikevel imponerer aller mest er det at det virker som om Mangerne klarer å spille av flere toner samtidig enn det som er vanlig, samtidig som det er enklere å følge hver enkelt tone/stemme. Og dette uten at det går på bekostning av musikaliteten.

  Særdeles imponert over disse må jeg innrømme. Tydelig at transientgjengivelse er viktig. Litt lettet da jeg fryktet at dette var høyttalernes svar på homeopati 😊.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed