Tunfisksteik.

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.223
Antall liker
128
Hey! Tunfisk vøttø!
Det er på menyen idag ja!!!

Jeg har en ca 225 gram tunfisksteik (rå...)

den krydres med timian salvie og estragon og chillipepper.
Så helles solsikkeolje over som har pepperonipepperfrukt i seg. (trekt noen mnd...)
Så oljer jeg inn hele tunfiskstykket med dette...

Nå skal vi vente i 3 timer mens tunfisken står og blir romtemperert og slikt...

:p
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Jepps tunfisk kan være mye mer enn 'kattemat' bokser i vann, gele eller olje..

En god fersk filet er snadder. Bør stekes som en biff. Rå i midten, ihvertfall rosa ellers blir det kjedelig og tørt.
 

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.223
Antall liker
128
Mhm, det er det vanlige...

Så tar du en ca 10 kapers (sylta) og stikker ned i kjøttet.
Snitt små hull.

Så mens den enda er rå:
Nå tar du å plasserer tunfisksteiken i en bolle med lokk og lar den stå i ovnen på 50 grader i ca 1.5 time...
Den siste halve timen tar man ett lauberblad å legger oppå steiken...

To be continued...
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Høres mer ut som den skal koaguleres enn steikes. 50 grader?

Men det høres spennede ut. Jeg er jo glad i rå tunfisk også da, og gjerne med kapers, revet pepperrot og sojasaus. Og jordbær, sikkert godt med jordbær til.
 

wotg

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2005
Innlegg
2.376
Antall liker
5
ikke stek den ihjel da ;) Tunfisk smaker best når den bare er brunet i kantene.
 

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.223
Antall liker
128
Jeg ligger ca 4 grader under protein steke nivået.
Det som skjer nå, er att væsketrykket øker drastisk...

Så skal jeg grille denne raskt på begge sider...
I manel av vulkanstensgrill blir det vanlig grillpanne...
Så skal den hvile i 15 minutter, og så inn i ovnen på 80 grader til den har ca 59-62 grader i centrum...
Så skal den hvile i 15min før nytelsen tar til!!!!
Da vøtt!!!!!
 
A

Akle

Gjest
Lurer på hva ostesnitsel er laget av, du får jo ikke 500g svinekjøtt og ost for 20 spenn (en får derimot fire middager om en legger til et par pakker spaghetti). Mett er jeg om ikke annet.
 

rama

biskopen av holmlia
Ble medlem
09.06.2003
Innlegg
15.825
Antall liker
21.784
Sted
oslo
Torget vurderinger
17
tunfisk er smaker best når den serveres rå, i små skiver oppå små klumper av ris, dyppet i soyasaus og wasabi og med syltede ingefærskiver ved siden av.
 

rama

biskopen av holmlia
Ble medlem
09.06.2003
Innlegg
15.825
Antall liker
21.784
Sted
oslo
Torget vurderinger
17
Lurer på hva ostesnitsel er laget av, du får jo ikke 500g svinekjøtt og ost for 20 spenn (en får derimot fire middager om en legger til et par pakker spaghetti). Mett er jeg om ikke annet.
gelatin- og soyahelvete.
 
T

theStig

Gjest
Tunfisk på Thai-måten der den er grilla under og rå på toppen er fantastisk... Tunfisk på boks er kattemat... blææ.
 

Boffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.04.2002
Innlegg
5.979
Antall liker
333
Sted
Oslo Vest
tunfisk som sashimi,snadder.
lettstekt er godt, men litt opphypa.
 
Topp Bunn